Inlägg

Inlägg som MarcusHuddinge har skrivit i forumet
Av MarcusHuddinge
Skrivet av Stefan_JL:

Det var den övre bilden jag menade Dalton kom med för jag hade andra planer för den screenshoten men den hamnade här

du hann citera mig innan jag redigerade :^)

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Stefan_JL:

Dom har förövrigt lagt till en massa James Bond-filmer... Roger Moore ser lite annorlunda ut😆

<Uppladdad bildlänk>

Amazon köpte ju MGM för typ ett år sedan

Och det är ju Timothy Dalton som är James Bond i License to Kill
om du nu inte bara menade att Roger Moore ser konstig ut på Live and Let Die-bilden

Av MarcusHuddinge

Har nu hört från andra på annat håll och det verkar som att kombinationen Windows 10 och e-cores är problemet. Kanske dags att testa Windows 11 snart då antar jag.

Av MarcusHuddinge

Testade Legacy Game Compatibility Mode i BIOS: "When enabled, Pressing the scroll lock key will toggle the Efficient-cores between being parked when Scroll Lock LED is on and un-parked when LED is off."
Men den verkar inte ens fungera, samma aktivitet på e-cores oavsett om scroll lock är på eller av. Och i resursövervakaren så visar den inte att e-cores blir parkerade heller.

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Nozomi:

Du bör ha möjligheten att via bios aktivera en funktion där du kan toggla ecores on/off via Scroll Lock.

Tack för tipset, ska ta en titt på det

Skrivet av Nozomi:

Och gällande spelet så kan du ju fråga andra som har win10 och en Alder/Raptor om de har problemet.

Ja, det är ju det jag gör

Av MarcusHuddinge

e-cores, Win10, Ori and the Blind Forest

Visste inte om jag skulle lägga denna tråden under processorer eller Windows, antar att båda är lika lämpliga

Hur som helst, jag är på jakt efter folk som har en processor med Intels e-cores och spelet Ori and the Blind Forest.
Jag kör 13600K på Windows 10 och Ori hackar nonstop tills jag stänger av e-cores i BIOS. High Performance power plan i Windows gör det betydligt bättre än om den är på Balanced, men problemet kvarstår hur som helst.
En på Discord kör 13700K men med Windows 11 och säger att han inte har några problem alls.

Så vad jag försöker komma fram till är om
Windows 10 + e-cores + Ori and the Blind Forest = performance issues
medan
Windows 11 + e-cores + Ori and the Blind Forest = smooth game

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Ryzer:

Inte för att på något sätt försvara grafikkortspriserna, men utvecklingen på GPUer har varigt betydligt bättre än CPUerna.
6600k låg runt 2500kr vid släpp, 13600K på ca 4000kr, så det är en aggressiv ökning i pris även där.

RTX4070 dubblerar minst din FPS tex.

Skrev förra inlägget på toa innan jag gick in i duschen och är nu tillbaks vid datorn igen och inser att jag tänkte fel när jag jämförde processorpriserna :^) Men angående GPU vs CPU så beror det väl på hur man ser på det och vad användaren gör. Från 4 trådar till 20 och mycket högre IPC ger en väldigt mycket mer användbar dator jämfört med att dubbla sin FPS i spel, speciellt när man inte är någon som spelar dom senaste AAA-spelen som typ alltid släpps halvtrasiga.

För min del så tror jag inte att jag vill betala över 5000 för nästa grafikkort, högre känns bara som för mycket. När jag först byggde min dator så köpte jag ett high-end kort och hoppades på att i framtiden kunna uppgradera med ett mid eller kanske till och med low-end kort, men så har det ju uppenbarligen inte kunnat bli. Har fortfarande inga egentliga problem med mitt GTX 1080, så jag får helt enkelt fortsätta att vänta och hoppas på att AMD lyckas tvinga Nvidia till att sätta dit mer minne på sina kort. Fast så som utvecklingen ser ut så kommer väl snart xx50-korten ligga på över 5000 och fortfarande inte ha över 8GB minne

Av MarcusHuddinge
Skrivet av mrnez:

Nog för att 1080 är ett ok kort, men kan nog nämna minst 10 värdiga ersättare. Kanske inte efterträdare men gillar din trofasthet däremot. Kör tills det dör!

Verkar tyvärr som att det bokstavligen kommer få bli kör tills det dör. Sju år senare och kan inte få ett kort med betydligt bättre prestanda och mer VRAM för lägre eller ens liknande pris. Tur i alla fall att jag inte är en sån som spelar vartenda senaste AAA-spel. Har fortfarande inte stött på något spel jag velat spela men inte kunnat pga grafikkortet.

Processorn var ju däremot väldigt värt att uppgradera. 6600K->13600K, 4c4t->14c20t, och nu kan jag göra i princip vad jag vill där processorn tidigare varit en begränsning. Och denna stora uppgradering för inte ens 500 kronor mer än vad den gamla processorn kostade. Även RAM och SSD, dubbla mängden för lägre pris. Grafikkort-priserna är ju löjliga. Visserligen har ju även moderkorten som man tvingas köpa haft en rent av löjlig prisökning, men trots så hög procentuell prisökning så är det ju i alla fall överkomligt jämfört med grafikkorten eftersom dom kostar väldigt många hundra procent mer

Av MarcusHuddinge

Fortfarande GTX 1080 då det inte finns någon värdig efterträdare.

Av MarcusHuddinge
Skrivet av orginallinus:

Nej, nu måste jag vidare för jag ska åka och tatuera "Jensen" på min röv. Adjö!

När får vi se bild?

Av MarcusHuddinge

1.876% sänkning på 16k, kan knappt hålla mig

Av MarcusHuddinge

Hoppas AMD lyckas tvinga Nvidia till mer minne med detta

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Puttefnasket:

Förstår inte varför en bärbar dator skulle vara så mycket snabbare än en Ipad Pro exempelvis när dator/plattan bara skall användas till surf/kolla mail/titta på netflix?

För att touch-input är underlägset och betydligt omständligare än mus och tangentbord, speciellt i surfplatta-storlek. På telefon där man når allt med båda tummarna fungerar det väl bra/helt okej, men på en surfplatta är det en betydligt större skillnad. Sen så är en skrivbordsmiljö också betydligt mer funktionell, snabbare och mer lättanvändligt än ett mobilt operativsystem. Vet inte om jag kan komma på en enda fördel med en surfplatta över en laptop förutom det jag nämnde i min förra post

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Threelittlexxx:

Han ville absolut inte ha en surfplatta sa han haha
vet inte varför

Det är ju betydligt jobbigare och långsammare att göra saker på en surfplatta än en dator. Den enda fördelen surfplattan har är att den fysiskt är lättare att handskas med i fler situationer, typ liggandes i sängen/soffan, i flygplansstol, lättare får plats i väska och sånt

Av MarcusHuddinge

Bedrövligt om så är fallet. Fortsätt med nuvarande namn och skippa Ultra, Extreme och alla dessa ord

Av MarcusHuddinge
Skrivet av Wifi:

Hur blev det med inköpet av processor?

Gigabyte Z790 D DDR4
Intel Core i5-13600K
DeepCool AK620
Kingston Fury 32GB (2x16GB) KF432C16BB1K2/32

XMP-profilen 3200 16-18-18-36 @1.35V fungerade inte, och inte den andra heller. Så jag fick testa överklocka minne för första gången och då blev det 3200 16-18-18-34 @1.35V. Lite konstigt kan man tycka då det fungerar med snäppet snabbare timings manuellt medan långsammare XMP ger bluescreen.
Processorn är inte överklockad

Av MarcusHuddinge
Skrivet av LudwigBman:

Vill göra så men vill att det ska bygga datorn då det är tidskrävande för mig som kan lite om byggnad, därför måste allt vara från inet.

Att sätta i grafikkortet själv är ju jättelätt om resten av datorn redan är byggd.
Sätt i grafikkortet i översta PCIe-slotten, kolla hur många strömkontakter grafikkortet har, ta fram samma antal kablar som är märkta VGA och sätt i dom i grafikkort och PSU och det är så gott som färdigt.
Att bygga sin egen dator kan ta många timmar, att sätta i ett grafikkort tar någon minut.

Om du redan vet exakt hur många strömkablar ditt grafikkort kommer behöva innan du lägger beställningen från Inet så kan du säkert skriva hur många kablar dom ska dra i förväg och låta dom göra det. Då tar det typ bokstavligen en minut att sätta i grafikkortet

Av MarcusHuddinge

Ointressant. När dom släpper ett kort som har betydligt bättre prestanda och betydligt mer VRAM än mitt nuvarande GTX 1080 och för lägre pris än vad detta sju år gamla kortet kostade så kanske det blir mer intressant. Tills dess fortsätter jag på GTX 1080

Av MarcusHuddinge

Nya menyer och verktyg men något så simpelt som att ta bort ett externt spel ur biblioteket som inte ens finns installerat på datorn längre går inte. Borde inte vara svårare än att högerklicka och sen ta bort men det finns inte. Det går högerklicka och sen hide men då finns det ju fortfarande kvar under hidden. Har googlat mer än en gång på hur man får bort det men inte lyckats.
Kanske någon vet hur man gör?

Av MarcusHuddinge
Skrivet av KAD:

Förstår du vad det är du pingar?

Ja, min router. Läste bara ping till default gateway vad har ni? Men inser att jag missuppfattat vad han frågar