Inlägg

Inlägg som Gigena har skrivit i forumet
Av Gigena
Skrivet av Jeebentoft:

Verkar ju sannerligen vara sjukt bra priser. Sakerna skickas från finland, men är suspekt mycket billigare än övriga ställen jag kan hitta..

Har försökt hitta recensioner, men hittar mestadels bara positiva sådana. En del negativa och nästan lika många som skriver "Detta stället har fått så många negativa recensioner, men jag förstår inte varför.."

Happy Angler ägs av Rusta-koncernen sedan de förvärvade finska Hong Kong-kedjan för några år sedan. Jag har handlat där flera gånger utan problem. De har kanske lite längre leveranstider än svenska butiker.

Det ser ut att vara ett riktigt bra pris för ett väldigt bra ekolod. Hade det inte varit för texten på artikelsidan så hade jag trott att det är ett misstag med priset.

Av Gigena
Skrivet av moonblase:

Med livesight menar jag sånt här, i framtiden kan det ju vara sånt ni är intresserade över, samma sak med elmotor, vill ni ha frontmonterad elmotor ni kan styra från ekolodet, så får ni välja rätt märke.
https://www.sportfiskeprylar.se/sv/panoptix-livescope

Farsan hade ett lowrance elite 7 ti, senare byttes det ut till ett lowrance elite 9 FS, det var en helt annan upplevelse, nästan så jag funderar på ifall den gamla givaren var sönder, dag och natt vid användande av sidescan
Fördelen med lowrance är social map och live-mapping som gör sjökort under tiden ni fiskar
https://www.genesismaps.com/SocialMap

https://www.lowrance.com/sv-se/lowrance/type/ekolod-sjokortsp...

Du vet att du kan styra vissa elmotorer med plotter? Garmin tar minn kota och lowrance tar motorguide(?)

Jag har ett Elite 7 ti2 och har testat kompisens Elite 9 FS och har inte upplevt sååå stor skillnad på sidescanfunktionen.

För mig så har Genesismaps varit grymt bra så jag kan starkt rekommendera ett ekolod som har stöd för det. Jag har kunnat ladda ned kartor till alla sjöar i närområdet som jag har testat och de flesta sjöarna som jag har testat under fiskeresor.

Av Gigena

Till juristprogrammet så behöver du ju egentligen inte mer än en Chromebook så som Mango skriver. Sedan kan du ju så klart ha andra behov vid sidan av studierna som gör att du behöver en annan dator. Jag använde bara datorn till anteckningar under juristprogrammet och för att slippa bära med mig lagboken till föreläsningar. Mitt tips är att hitta en lätt dator med bra batteritid för du kommer behöva släpa med dig datorn varje dag du är på campus. Macbook Air med M1 vore klockren, men lite över budget. Den länkade Lenovon ser väldigt prisvärd ut och passar nog perfekt till studier på juristprogrammet. Kom ihåg att du kan fixa Office 365 gratis via de flesta universitet.

Av Gigena

Jag upplever det som att det har blivit lite ovanligare att arbetsgivare kontaktar referenser numera. Jag bytte själv tjänst för ett par månader sedan och hade några erbjudanden att ta ställning till. Inget av företagen hade kontaktat någon av referenserna som jag lämnade. Min nya arbetsgivare har i princip slutat med det. Jag pratade med en av rekryterarna nyligen och hon berättade att de flesta förstås lämnar referenser som de vet kommer bekräfta ens historik eller säga positiva saker.

Med det sagt så kan du hitta andra referenser än din nuvarande chef. Det beror lite på tjänsten också. Jag har vänner som ibland har uppgett befintliga eller tidigare kunder/leverantörer som referens med framgång. Tidigare chefer, seniora kollegor eller andra kollegor som man har arbetat med nära har också fungerat. I din sits lär de flesta arbetsgivare ha förståelse för varför du inte uppger din nuvarande chef som referens.

Av Gigena
Skrivet av lambdan:

Kul alla ni som fick en av "mitt" tips... men jag var ju inte den första som tipsade om det
Aldrig fått så här många tack iaf. Känner mig som hjälten i slutet av en actionfilm, hehe.

Hehe, du är en hjälte! Jag såg det tack vare bilden när jag scrollade. Stort tack till dig och @ante_ante. Jag vet inte hur många ställen jag hade förbokat från, hur många gånger jag deltagit i Elgigantens utlottning och varje gång jag missat få tag på en konsol trots att Distill har övervakat varje svensk butik, men den här veckan gick det äntligen vägen. Efter lite strul med expressleveransen så fick jag sms igår en timma innan arbetsdagens slut att det fanns att hämta ut hos mitt ombud. Hoppas det går bra för er andra. Första intrycket av konsolen, och framför allt handkontrollen, är riktigt bra!

Av Gigena

Enligt en vän i Thailand så öppnar de för förbeställning nästa vecka med leveranser i början av februari. Vågar man hoppas att tillgången på konsoler kommer öka även här?

Av Gigena

Jag har alltid haft PS-konsoler, men funderar lite på att skaffa Series S (eller series X om jag skulle få tag på en) som extrakonsol så jag kan spela med syskonbarnen som alla sitter på One S respektive One X. Kan vi spela t.ex. FIFA och NHL mot varandra trots olika generationer av Xbox?

Jag är nämligen inte helt säker på hur jag ska tolka detta från Xbox hemsida:

Will Xbox Series X|S support cross play with Xbox One?
Yes. If a game is available to play on both Xbox Series X|S and Xbox One, you’ll be able to play multiplayer with gamers from both systems.
Note Cross play is at the publisher's discretion, so there may be examples in which players on Xbox Series X|S won’t be able to play cross platform with Xbox One players.

Av Gigena
Skrivet av amZor1:

Samma här!

Fanns det egentligen några? Blir kul att se om någon lyckades beställa här, jag var sjukt snabb men fick "Ledsen, Sony PlayStation 5 hann tyvärr säljas slut denna gång." När jag skulle slutföra.

Jag var extremt snabb också och trodde jag skulle nypa en då den fanns kvar i kundvagnen ända fram till sista steget. Snopet, men jag vet inte om det var ett misstag från Netonnet eller om det är omöjligt att tävla mot bottar.

Av Gigena

Jag har råkat ut för liknande grejer via Elgiganten 2 gånger själv och sedan hjälpt farsan en gång. De kommer försöka komma med diverse bortförklaringar, men i slutändan har de alltid erbjudit en bättre produkt till samma pris + lite kompensation för de vet att kunden har lagstiftningen på sin sida. Speciellt om man som kund visar att man känner till konsumentköplagen och kan hänvisa till relevanta paragrafer.

Mitt tips till er som har råkat ut för detta är att försöka kolla om någon annan återförsäljare säljer samma dator i Sverige. Efter en snabb koll ser det inte ut som att den finns någonstans. Kolla sedan efter en likvärdig dator hos någon konkurrent eller via Elgiganten och meddela att ni vill göra ett täckningsköp och att ni kommer begära skadestånd för prisskillnaden.

Av Gigena
Skrivet av Stromming90:

Nu kan jag ingenting lagmässigt men känns som att Elgiganten inte är skyldiga att göra något annat än de 2 följande alternativen.

1. Ge dig produkten du betalat för
2. Ge dig pengarna tillbaka.

Känns helt orimligt att dem är skyldiga dig pengarna tillbaka för att du ska kunna köpa en likvärdig produkt, vilket dem alltså skulle förlora pengar på.

Det är inte alls orimligt. Det regleras i 32-33 §§ konsumentköplagen.

Citat:

Har köpet hävts och köparen gjort ett täckningsköp till högre pris, omfattar skadeståndet ersättning för prisskillnaden mellan de båda köpen, om täckningsköpet gjorts med tillräcklig omsorg och inom skälig tid efter det att köpet hävdes. I annat fall omfattar, om gängse pris för en sådan vara som köpet avser vid tiden för hävningen överstiger priset enligt köpet, skadeståndet denna prisskillnad.

Av Gigena
Skrivet av PriPPs123:

Nån som har insyn i hur många PS5:or som Elgiganten planerar att lotta ut på fredag? Hur stor leverans får dem?

Jag har ingen aning om detta är relaterat till fredagens släpp, men jag såg att Elgiganten för ett par dagar sedan ändrade webblager till 5+ för både SE och DE. Efter att ha kollat lite snabbt så verkar de flesta produkter som finns i webblager vara listade som <5, 5+, 50+ eller 100+.

Av Gigena

Jag startade företag år 2012 och jobbade hemifrån ända fram till förra året. De första åren tyckte jag det var fantastiskt skönt att jobba hemifrån. Det finns många fördelar, men med tiden så tycker jag nackdelarna blir för många. Nu har jag jobbat hemifrån igen sedan februari och för mig så har produktiviteten sjunkit rätt mycket. Jag tror dock att möjligheterna att kunna jobba från distans kommer öka markant efter pandemin jämfört med innan. Det passar många och som arbetsgivare blir man inte bunden av den lokala arbetskraftsmarknaden på samma sätt. För mig vore det nog optimalt att åtminstone kunna jobba deltid från kontor framöver. Ska man ändå jobba hemifrån så tror jag det är viktigt att man kan behålla goda rutiner vad gäller det sociala, motion, kost osv.

Av Gigena

Jag köpte Cyberpunk för några dagar sedan för att testa Stadia, men spelet kraschar inom 30-45 minuter varje gång jag har försökt spela. Igår gick det inte ens starta spelet hos Stadia på kvällen och jag var i chat-kö i över 4 timmar innan jag somnade. Jag vet att Google har haft en hel del problem de senaste dagarna. Är det någon mer som har haft samma problem med Stadia och Cyberpunk? Jag har testat lite allt möjligt själv. Jag har testat WiFi, kabel, Chrome, inkognito chrome, någon Stadia app, Chrome Canary och även min laptop. Det är samma problem överallt. Första intrycket av Stadia är ju inte särskilt bra, men jag hoppas att det bara är något tillfälligt.

Av Gigena
Skrivet av gubel:

Köpte cyberpunk nu för 529kr med rabatten, stod inget
Mer om erbjudandet kring chromecast ultra. Vad gör jag nu? Kommer det automatiskt?

Det stod inget om erbjudandet för chromecast ultra för mig heller, men jag fick ett separat mail dagen efter om att "få Stadia Premiere Edition kostnadsfritt vid köpet av Cyberpunk 2077". Man behöver bara klicka på länken och fylla i lite uppgifter, sedan justerar de ned priset till 0kr och man kan göra en beställning.

Av Gigena
Skrivet av Nisseman85:

Har du testat detta själv och fått premierna?
Tänkte på denna rad i villkoren:
"Du kvalificerar dig inte för Erbjudandet om du skaffar Cyberpunk med en erbjudandekod på Stadia-spel."

Jag fick mail igår om Stadia Premiere Editition efter att ha köpt Cyberpunk i fredags. För mig justerades priset automatiskt med 100 kr vill jag minnas.

Av Gigena
Skrivet av Gurra101:

Dem svarade mig att boka har man kunnat sen lansering hmm

Jag fick samma svar när jag frågade, men jag har för mig att det inte gick boka när jag kollade för ett tag sedan. Aja, jag gjorde en bokning. Känns ändå mer hoppfullt att få därifrån än från Komplett.

Av Gigena

Det du kan göra är att anmäla till ARN, eftersom det rör sig om en tvist över 1000 kr.
https://www.spelinspektionen.se/fragor--svar/spelsakerhet/vad...

Det är knappast värt att driva en process i domstol för sådana summor. Förhoppningsvis så följer de eventuella beslut från ARN. Begär ut information om vilka tider du har varit inloggad och hur (webbläsare vs klient osv).

Du kan även informera Spelinspektionen om att Bet365 har dåliga rutiner för tidsbegränsning och att det drabbar spelare negativt. Spelinspektionen lär inte göra någonting, men det kan få fart på Bet365 om du meddelar att du kommer ta ärendet vidare.

Vad gäller den tillfälliga spärren så tror jag inte att de har gjort fel. Den nya spelregleringen innebär en långtgående omsorgsplikt så när du säger att pengarna betyder mycket för dig (fullt förståeligt, vem skulle inte bry sig när felet är någon annans?) så måste de ställa frågor.

Av Gigena

Får någon det att funka att köpa Xbox Game Pass Ultimate som present för det priset? När jag väljer köp som present så får jag bara upp ordinarie pris för 3 månader.

Av Gigena
Skrivet av Adyzz:

Har inte fått något mail från Anova, hur ska man tolka det?

När gjorde du beställningen? Jag gjorde min beställning i måndags så jag antar att jag var sent ute, men jag fick mailet. Om ni som inte har fått mailet gjorde era beställningar tidigare så kanske er leverans fortfarande fanns i lager?

Av Gigena
Skrivet av LazySoft:

Men här i sverige handlar det mera om ett namnbyte av Dplay till Discovery+ enligt deras egna mailutskick till oss har Dplay.

Bara ett namnbyte alltså? Då får man försöka stå ut med den urusla streamingtjänsten om man vill följa Allsvenskan framöver också.