Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Infiniti har skrivit i forumet
Av Infiniti

Produkt: MacBook Air (2022) Rymdgrå
M2 16GB 512GB SSD 10-core 13.6"
Länk: https://www.dustinhome.se/product/5011298732/macbook-air-2022...
Kategori: Datorer
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6498594
Pris: 14990kr

Av Infiniti
Skrivet av anders190:

Antar att möjligheterna som dev-läget initialt på Series S men även X blivit mer begränsat, har något svagt minne av det, men just att man mer eller mindre officiellt hade en rätt öppen konsol att göra lite som man vill utan att chippa/softmodda utan officiellt gjorde ju just Series S till sitt pris väldigt populärt. Hade själv aldrig riktigt tid att följa vad folk gjort men tänker mig att någon förmodligen kunnat få igång OS emulering på den om möjligt. Stort intresse för just emulatorer förstås men säkert många andra användningsområden.

Har också gillat just Richards fascination för Series S. Har följt deras DF weekly lite dåligt på senare tid, som icke Patreon medlem är det de tar upp väldigt gammalt när det släpps på YT och beror lite på vilka som är med om jag är intresserad att se. Richard och Alex är mina favoriter, och norrmannen, namnet föll ur huvudet, men han har andra åtaganden nu dessvärre, och dessbättre antar jag.

Nu kom jag av mig lite men i något weekly avsnitt för ett tag sedan tog Richard upp hur billigt men kunde plocka upp en Series S (neråt 100 pund om inte lägre). Och för priset och med en bra deal med Game Pass är det otroligt billigt spelande. Bättre om en skivläsare fanns med förstås men ändå mycket för pengarna.

Tänkte inte dra upp någon diskussion om just raytracing men finns många titlar där det bör vara märkbart, speciellt om man vet vad man ska titta efter. En del spel riktigt poppar. Nu har jag förvisso ett 4090 och då är det alltid på även om jag brukar göra lite av och på tester ibland för att se skillnaden.
Men det viktiga att tänka på är ju också att devsen blivit bra att fejka RT över åren vilket gör att man kan få bra resultat såvida man inte kollar noggrannare.

Sen har ju folk preferenser åt olika håll, så länge man är nöjd och trivs med upplevelsen man får så är allt ändå bra i mitt tycke.

Är själv förvisso i pro-RT hörnan idag men inte inledningsvis då RTX 2000 serien inte imponerade på just RT. En bra start förvisso men först med 3000 serien det började bli användbart i mer titlar, och prestandahoppet. Måste ju börja någonstans.
Har inget emot att folk inte fattat tycke för det ännu, förr eller senare klickar det ändå till tänker jag och man får den där första härliga upplevelsen där man på riktigt känner det.

Men nog pladdrat för min del.

Edit: Whoops, sorry för wall of text!

Ja, precis. Den var ju en riktigt schysst emulator-maskin ett tag. Vet inte hur mycket det finns kvar av den funktionaliteten i dagsläget. Men Microsoft var nog något på spåret när de utvecklade denna lilla maskin parallellt med Series X. Många har nog köpt S:en och hoppat på Game Pass.

Har inte stenkoll på tech-nyheterna längre så DF Direct funkar rätt bra att slå på i hörlurarna ibland. Alex är sjukt duktig på PC-gaming, man förstår knappt hälften när han förklarar diverse renderings-tekniker. John är nog min favorit. Delar hans intresse för retrospel (och retroteknik) samt hans åsikter när det kommer till bevarande av spel och vikten av att kunna äga sina spel.

Just det, ”Audi” från Norge Han har ju även fått anställning på Limited Run, han är lite lustig med sitt intresse för wrestling och Philips CD-i. Vet inte om han har någon särskild roll på LRG i att starta upp den nordiska filialen här i Sverige kanske?

Det är klart RT är en väldigt trevlig teknik och en fröjd för ögat. Men samtidigt oerhört krävande på all hårdvara utom Nvidias för tillfället och rent krasst inget som de flesta casual gamers ens hört talas om eller skulle lägga märke till. Hade varit trevligt om nästa generations konsoler fick dedikerad hårdvara för RT, helt klart, men inget som är supernödvändigt för egen del.

Av Infiniti

Skulle aldrig betala mer än 300kr för ett nytt spel. 500-700kr kan vara OK för ett gammalt, sällsynt spel. 95% av alla spel jag köpt har kostat under 200kr då jag utan problem kan vänta ett par år innan jag köper dem.

Vad gäller digitala spel så skulle jag nog aldrig betala mer än 150kr för att hyra ett spel. 200kr-300kr på GoG känns rimligt.

Av Infiniti

”Här är nästa generationens konsol! Den är 50% större och fulare, men nu kan du köra samma spel som tidigare fast i 50% högre upplösning.”

Så verkar det gå till nuförtiden. Håller med Richard Ledbetter att Series S känns mer som en ”riktig” konsol än övriga denna generation. Förutom den intetsägande, kantiga designen då.

Hoppas på att frame gen och AI-uppskalning kan ge oss mindre, smidigare lådor som ändå kan leverera riktigt fina spel. Har inte förstått hypen kring ray-tracing ännu, på de jämförelser som kom när det var nytt så såg ofta den äldre, traditionella tekniken bättre ut.

Av Infiniti

Först stänger jag så klart av alla eco-funktioner och ambient light sensor-funktioner. Sedan stänger jag av alla ”förbättringar” (dynamic contrast, color enhancement och allt vad det heter) drar ner skärpan till 0, stänger av rörelseinterpolering, sätter vitpunkten på varmaste läget. Allt för att komma så nära den standard som finns för film/TV/spel helt enkelt.

Av Infiniti
Skrivet av Pirum:

Jag kan eventuellt ha något passivt i HD5000-serien eller 6000-serien. Är det för äldre spel eller film-tittande, eller desktopanvändning? Windows 10? (Problemet är att korten ligger i förrådet, i någon flyttkartong, någonstans)

Hade ett kort på gång på Tradera, men det blev aldrig av p.g.a. oseriös säljare. Har du hittat på ditt eventuella kort? Det är tänkt att hamna i en emulator-PC till en tjock-TV.

Av Infiniti
Skrivet av takeoninja:

Om man bara får behålla sin 50% rabatt på 1080p nivån så känns det iaf moraliskt OK att bespara Max kostnaden att strömma ut 4K till mig genom att sköta den delen själv. Så kan jag fortsätta betala för att dom ska skapa innehållet...

Det lär bli lösningen för min del också. Sen var ju 90% av deras innehåll ändå 1080p, åtminstone det jag var intresserad av. Game of Thrones kommer jag i alla fall fortsätta titta på i 4K även när de tar bort den möjligheten för mig.

Av Infiniti

Denna lär, likt slim-varianten, kräva internetuppkoppling för att aktivera skivläsaren. Något som eventuellt är förödande för möjligheten att nyttja dessa enheter i framtiden.

Om 20 år, när Sony stängt ner sina servrar och man sitter på en samling av hundratals fysiska PS5-spel man vill återuppleva, så kommer det i värsta fall att falla på att skivläsaren i ens konsol ej går att aktivera online. Trist att både Microsoft och Sony tänker så kortsiktigt (Xbox kräver online-aktivering vid första uppstart av konsolen).

Och bara för att gardera: ifall någon tror att ”skivan ändå inte innehåller någon data”, så är svaret att ni har fel. Om ni inte förstår varför så googla ”doesitplay”.

Av Infiniti

Eazy peazy

Hade endast PS1 under uppväxten, men man läste en del Gamereactor och hängde en del på Gametrailers.

Av Infiniti

@Lodisen kanske ska ta bort sitt inlägg?

Av Infiniti

Många här som lever i förnekelse och tro om att kodning inte alls kan ersättas av en AI. Förståeligt så klart, det är en mänsklig reaktion, ”hoppet är det sista som överger en” eller vad säger man? Dags att skola om er, pojkar

Av Infiniti
Skrivet av UndaC:

Det jag tycker är lite märkligt är att de inte renderar operativsystemets interface i 8K i alla fall. Om de nu ska envisas med att ha 8K på kartongen.

Så gjorde ju PS3 och 360: hemskärmen var native 1080p innan någon app eller något spel renderade något i den upplösningen.

Inte för att det hade gett så mycket annat än tillfredsställelsen att kunna gå in i display options och välja 8K. 😅

Själv är jag inte sådär himla intresserad av 120 fps i de flesta spel jag spelar. Men tex helldivers 2 eller final fantasy rebirth hade ju varit trevliga om man kunde lira dem i deras quality-läge i 60 fps iaf. De ser fullkomligt bedrövliga ut på PS5 i performance mode. Finns gott om liknande exempel.

Xbox 360 dashboard är 720p. Dock uppskalat till 1080p om man väljer den upplösningen i inställningarna.

Av Infiniti

Men tanke på hur lite gemene man bryr sig om 120 Hz, åtminstone bland konsolköpare, så känns det som denna kommer att floppa något helt spektakulärt.

Jag spår att Sony kommer att sälja så få exemplar att utvecklarna inte ens kommer orka bry sig om en PS5 Pro-patch till sina nylanserade spel redan 6–12 månader efter lanseringen av denna maskin.

Av Infiniti

Lurades flera gånger av bilderna, annars lätt som en plätt

Av Infiniti

Jag önskar bara att de slutade skicka saker med alldeles för undermåligt emballage. Vet inte hur många gånger jag fått hem spel där fodralet antingen fått sig en skråma eller till och med spruckit. Standard är i alla fall att skivan lossnat från hållaren och ligger och skramlar runt i fodralet. Tror Webhallen är den enda större aktören som fortfarande skickar ömtåliga saker i bubbelplastpåsar.

Av Infiniti
Skrivet av dagas:

Har en passiv 4650 om det är av intresse. Betalade 100kr för den om jag minns rätt. Kan säljas för det priset. Testade den när jag köpte den för 1-2 år sedan men sedan dess varit liggandes då jag använde ett GTX 750 för det retro projektet istället.

Tack för erbjudandet! Jag hade helst velat haft ett 5000-serien eller nyare, så jag avvaktar på ditt kort just nu.

Av Infiniti

Äldre Radeon (passiv kylning), flera modeller

Söker alltså ett Radeon utan fläkt (semi-passivt duger ej alltså, inte heller Nvidia-kort) då mitt utlånade HD 7750 kastats i sopen av min svåger… Vore tacksam om det gick att få tag på ett nytt kort! Någon kanske har ett gammalt kort liggandes i förrådet? Eller du kanske gav bort det till brorsan för tio år sedan och det ligger och skräpar i hans förråd än idag?

Exempel på kort som gjorts i passiva versioner:
HD 5450
HD 5750
HD 5770
HD 6450
HD 7750
R7 240
R7 250
R9 270

Läs hela annonsen här

Av Infiniti
Skrivet av Nudeln:

Kan det verkligen stämma? Lustigt nog kollade jag också med just en OnePlus 3 som inbyte. Kunde som max få 95 kronor för den, men med 4 kkr till i rabatt är väl saken klar? Bara kränga telefonen sen på Blocket eller Tradera med minst 2 kkr i Avanza (om man nu inte vill behålla)?

En Pixel 8 128GB verkar gå för mellan 6700–7000kr på Tradera. Så du lär inte tjäna mer än 1000–1400kr, eventuellt minus Traderas avgift, om du säljer där. Sen får du räkna med arbetet för att lämna in telefon hos Elgiganten, lägga upp annons på internet, skicka iväg nya telefonen… blir inte så mycket pengar kvar efter det, kanske mer värt att jobba några övertimmar på jobbet skulle jag säga.

Av Infiniti
Skrivet av Gustenrocks:

4000 är en bonus och syns ej i kalkylatorn. Så det är kalkylatorns uppskattning + 4000kr.

Anledningen till att jag skriver "nästan vilken telefon som helst" är att du inte kan använda telefoner som inte finns i kalkylatorn. Du kan inte byta in en Nokia 3310.

Aha! Då förstod jag fel. Helt okej deal då om man har något riktigt gammalt och värdelöst liggande där hemma. OnePlus 3T fanns till och med med i listan.

Av Infiniti

”4000kr extra inbytesrabatt på Pixel 8 och Pixel 8 Pro hos elgiganten.
https://www.elgiganten.se/magazine/tjanster/trade-in Gäller till 11/2

Vilket till exempel effektivt gör att du kan få en Pixel 8 8/128gb för max 5590kr eller en 8/256gb för strax över 6000kr med (nästan) vilken skräptelefon som helst om jag förstår det rätt”

Ursäkta men… det krävs motsvarande en iPhone 14 Pro att ens komma över 4000kr i inbytesvärde. En telefon som är värd 8000kr på begagnatmarknaden, som du istället får 4700kr för… Wow vilken ”deal”.