Inlägg

Inlägg som Infiniti har skrivit i forumet
Av Infiniti

Det är väl dags för nya kort nu tycker jag. Men jag har inte uppgraderat till 4K än så har ingen anledning att uppgradera från mitt 970. De behöver få ordning på alla olika HDR- och variabel-uppdateringsfrekvens-standarder innan jag dyker ner i träsket. Allt som finns ute nu känns som beta-tester inför de riktiga standardernas ankomst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Infiniti

Väntar också på denna, äntligen en mus som håller standard vad gäller både byggkvalitet och design.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Infiniti
Av Infiniti
Skrivet av Delerium:

Jag har en iPhone 6S 128 GB som är 2 år gammal. Fortfarande en snabb och bra telefon som sannolikt kommer hålla i många år till. Min kompis har en 4 år gammal iPhone 5S. Också helt okej om man inte har jättehöga krav och flyter på bra med senaste versionen av iOS. Så det där med att en bra smartphone är oanvändbar efter 2 år köper jag verkligen inte så länge man är rädd om dom. Har en 7 år gammal iPhone 4 som reservtelefon. Den är förvisso långsam men fullt fungerande och i toppskick. Hade gått att använda idag om man har tålamod (känner en som gör det).

Nu använder jag min telefon ganska flitigt så batteriet är ganska kaputt efter två år. Är ytterst tveksam att en 5s flyter på bra med senaste iOS. Att använda en 7 år gammal telefon kan du ju glömma. Om du ska lägga ner 12000 på det absolut senaste och bästa så går det inte riktigt ihop med att du sen ska sitta med gammal, utdaterad hårdvara flera år senare. Det är väl lite väl motsägelsefullt? Då hade man lika gärna kunnat köpt en OnePlus om man är så okräsen med din hårdvara. Iphone X är gjord för entusiaster som kommer byta hårdvara inom 2 år. För alla andra finns iPhone 8.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Infiniti

Jag är oerhört sugen på en iPhone X måste jag säga, men jag kan VERKLIGEN inte rättfärdiga att betala 12 000 (eftersom snabbladdare inte ingår för 11 500, tänker inte ens nämna hur uruselt det är) för en produkt som inom 2 år kommer vara lika användbara som närmsta sten på marken. Batteriet kommer dö och sen kommer den skickas på återvinning precis som alla andra smartphones, skillnaden är att du just förlorat dubbelt så mycket pengar i plånboken som kunde gått till exempelvis en flygbiljett till något varmt land. Fullkomligt OMÖJLIGT att rättfärdiga det köpet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Infiniti
Skrivet av yrfhar:

Tur att man läste artikeln. Tänkte förbeställt en Xbox One X idag därför att jag inte hänger med M&T spelarna med min kontroll på PC men nu är det ju ingen ide alls för mig att köpa en X-box console.

Jo, jag här till de som inte tycker om att spela med mus/tangentbord på PC Sitter hellre bakåtlutad i en fåtölj med kontrollen i nävern.

Testa läsa artikeln. Du (som kör med handkontroll) lär troligtvis aldrig möta spelare som kör med mus och tangentbord i ett multiplayer spel.

Av Infiniti

Kommer aldrig köpa en till Surface efter min Pro 3:a. Windows är en plåga att använda med touch och just att det är en surfplatta istället för en laptop gör batteritiden bedrövlig. Dessutom är pekplattan tyvärr inte i klass med Mac trots Microsofts ansträngningar på den punkten. Om surface laptop hade kommit med 8GB ram som standard och kostat ett par tusen mindre kanske den hade varit intressant. Men just nu har den ingen klar fördel över Mac förutom möjligtvis tangentbordet.

Av Infiniti

Är det bara jag som är tveksam till spel som släpps så pass ofta som Far Cry-serien? Känns inte som spelen kan vara särskilt bra med tanke på hur kort tid de varit i utveckling. Av den korta tid jag spenderade med Far Cry 4 fick jag intrycket av ett själlöst spel med otroligt platta karaktärer och platt story. Nää, jag håller mig till mer välpolerade spel som GTA, Red Dead, Nintendo-spel etc när jag väl spelar, men å andra sidan är jag ingen riktig gamer längre.

Av Infiniti

Detta har dröjt alldeles för länge, processorer till desktop har varit 4-kärniga hur länge..? 10 år i alla fall. Till och med mobilen har fler kärnor än min Surface.

Av Infiniti

Det blev något skevt i i Microsofts planering för den här produkten tror jag. Hårdvaran och priset motsvarar en Macbook Pro men operativsystemet liknar mer Chrome OS (fast utan det stora utbudet av Android-appar). Windows Store är dagsläget mer eller mindre värdelöst bortsett från Facebook, messenger, instagram och nu även Spotify
Sedan saknas 99% av resterande essentiella appar, framförallt produktivitetsapparna. Detta kommer inte bli en storsäljare...

Av Infiniti

Kanske är därför priserna bara går upp på alla abonnemang? Och alla operatörer kör med sina fula kampanjer där det kostar "Endast 99kr/månaden" *scrollar ner till det finstilta* "priset gäller i 3 månader, därefter 199kr/månaden"

Kommer behålla mitt abonnemang med 1GB surf för 60kr/månaden så länge som möjligt. Tele2 har försökt ringa mig men jag tänker inte svara för jag vet att de inte kommer erbjuda något mer prisvärt än så.

Tycker det är samma prisutveckling på allt nuförtiden. Priserna smyghöjs, kvaliteten blir sämre, förpackningar mindre, mer tillverkning sker i länder med dåliga arbetsförhållanden och låga löner.

Om jag skulle gissa tror jag det beror på, iaf här i Sverige, att konsumenter blir mindre och mindre kritiska. Till exempel: förr när en person inte tjänade så bra, var hen också medveten om det, och anpassade sina inköp efter det, för att på så vis kunna spara till ett hus eller för att köpa mark eller något annat vettigt som kan öka i värde med tiden. Nu verkar det inte spela någon roll om du är student eller arbetslös, alla ska ha senaste mobiltelefonen, dyraste abonnemanget, nyaste kläderna. Sen spelar det ingen roll om man äter snabbnudlar till lunch och middag varje dag, eller om man har 40 000kr i skuld på SMS-lån. Skitsamma om man har 0kr på kontot, så länge man har den senaste Iphonen i fickan kan man känna sig lugn.

Och visst, det är väl inte så farligt, låt dessa människor leva i sin patetiska bubbla. Problemet är när VD:n, som sitter bakom sitt massiva mahognyskrivbord högst upp i nån skyskrapa i New York eller sitt flådiga kontor i Stockholm, får in försäljningssiffrorna och ser att vinsten bara ökar och ökar samtidigt som priserna bara höjts på alla företagets produkter/tjänster, då börjar han så klart gnida händerna girigt när han inser att konsumenterna inte längre är de som styr marknaden. Så länge justeringarna är tillräckligt små varje år så kommer ingen att klaga.

Av Infiniti
Skrivet av anon12433:

Kaby Lake är helt enkelt bäst när det kommer till att pusha frames, de har så pass mycket starkare enkeltrådad prestanda. Det intressanta är dock att så länge man är GPU bunden i prestandan så verkar Ryzen prestera bättre i flera lägen, ibland helt överlägsen i minimum FPS. Kolla speltesterna i denna videon, speciellt Overwatch:

https://www.youtube.com/watch?v=3VvwWTQKCZs&feature=youtu.be&...

Jag spelar i 1440p nu och har planer på att gå på en Ultra-Wide 3440x1440. Jag kommer vara GPU bunden i många år framöver även med t.ex. ett GTX 1080. Där ser Ryzen ut att vara det klart bättre valet för en gamingdator. Jag antar att detta beror på att Ryzen har kraft över till bakgrundsprocesser etc.

http://i67.tinypic.com/23wmzgp.png

Tycker mig inte se att Ryzen är överlägsen?

Personen i videon nämner att Ryzen är ett bra val om man planerar att använda sin dator till rendering eller liknande vid sidan om spel. Något som alla kan hålla med om.

AnandTech säger i sina slutord att Intel fortfarande är ett bättre val för DX9 och DX11 (de flesta spelen, eller alla, presterar bättre med DX11 än DX12) och e-sport överlag. Så jag ser inte varför alla amatörer försöker få det till att AMD skulle vara överlägset.

Av Infiniti
Skrivet av Timergu:

Inte omöjligt att rdr kommer till PC.

Skickades från m.sweclockers.com

Det hade ju varit det ultimata! Finns dock inga tecken på att det skulle hända

Av Infiniti

Ni som säger att Ryzen presenterar bättre än i5-7600K i spel måste ju verkligen leva i en magisk fantasivärld där prestandatester inte spelar någon roll, där allt man behöver göra är att tro. Lyssna på Thomas DiLeva och rösta på såna som Trump! Han kommer bygga den där muren, en dag... En dag ska 8 trådarna slå 4 kärnor, en dag ska 12 trådar slå 8 trådar. Och då... Då ska ni minsann få se! Det kanske dröjer fem år och Intel kanske hinner släppa nya processorer som år för år kommer slå AMD i alla speltester, men en dag kommer min Ryzen CPU tjäna några extra procent i prestanda i något avdankad gammalt spel. Då kommer ni Intel-användare gråta!

...eller så lever man i verkligheten och nuet, där Intel vinner nästintill samtliga speltester.

Av Infiniti

Yeees, detta gör mig glad! Inte för att jag kommer köpa en Scorpio, utan för att detta kanske innebär att fler tillverkare implementerar freesync i sina TV-apparater!

... Eller förresten, om Microsoft kan få Red Dead Redemption att köras i 1080p blir det nog ett Scorpio-köp.

Av Infiniti

Är inte så intresserad av de här enheterna då jag inte ens skulle överväga att lägga 8000kr på en telefon.
MEN! En fundering jag har är hur Google kommer förhålla sig till dessa enheter (samt LG G6)? Jag tänker på några av Androids grundläggande GUI-element som i princip är anpassade för skärmar på ~3.2" i 16:9. Kommer det ens vara möjligt att nå toppen av skärmen med 1 hand med de här telefonerna?

- Oktober 2008: HTC Hero, höjd: 118mm
- Mars 2017: Samsung Galaxy S8+, höjd: 160mm

Telefonerna har blivit uppemot 4,2cm längre på höjden men ändå ligger kryss-knappar, menyknappar och notification drawern högst upp på skärmen. Detta är redan ett bekymmer för mig med min OnePlus 3, hur blir det då i framtiden?

Av Infiniti

Saaakta går tekniken framåt för datorskärmarna. I den här takten kanske jag kan köpa mig en ny skärm om 5 år.

Ge mig:
- Böjd panel
- 5160 × 2160
- G-sync
- HDR10
- >60Hz
- >90% DCI-P3

Av Infiniti
Skrivet av Bl4ckIce:

Gratis Windows 10 vore något för ALLA på Black Weekend, samt för de som aldrig ville eller hann uppdatera från tidigare Windows.

Jag tycker alla bakåtsträvare och foliehatt-typer som vägrade uppdatera när det var gratis gott och väl kan lägga ut en tusenlapp på Windows 10

Men det är faktiskt fortfarande möjligt att uppgradera gratis, genom Microsoft. Googla "Windows 10 assistive technology".

Av Infiniti

Antar att Apple inte planerar att sälja särskilt många datorer i Sverige framöver. 14 500kr för billigaste varianten (plus diverse adaptrar). 17 000kr om du vill ha en dator som går att använda till annat än betala räkningar. Finns inte ens på kartan att köpa en Mac längre för en vanlig Svensson.

Av Infiniti
Skrivet av Zy77en:

Lägg ut en köpes annons här? Vet att de är rätt svåra att få tag i då jag själv försökt..

Måste vara medlem i tre månader först hehe...

Skrivet av Weiman:

Inte så många som säljer bara moderkort troligen, så leta efter annonser för gamla HTPC och liknande.

Har själv ett P8H77-I i min HTPC, inte till salu tyvärr

Bra tips! Får göra så