Inlägg

Inlägg som TS1997 har skrivit i forumet
Av TS1997

Förstärkare till Beyerdynamics DT 770 Pro 80 Ohm

Hej!

Jag fick hem ett par Beyerdynamics DT 770 PRO 80 Ohm idag och är riktigt nöjd.
Jag har en dator med ett ASUS Z87-PRO moderkort men ska uppdatera till ett ASUS ROG Maximus X Hero i slutet av sommaren.

Jag funderar nu på om jag borde skaffa en förstärkare till dem eller om det inte är värt det? Jag tycker volymen är bra för det mesta men ibland skulle jag vilja spela högre. Har även läst att de kommer till liv mer med förstärkare.

Skulle jag få nytta av en förstärkare? Vilken borde jag isåfall skaffa? Min budget är 1000-1500kr om jag får en bättre upplevelse med förstärkare.
Jag kommer endast använda dem vid stationära datorn så den behöver inte vara portabel.

Jag har kollat på Schiit Magni 3, Objective2 och FX Audio dac-x6 med uppgraderad opamp.
Vilken är bäst? Finns det något bättre inom min budget?

Tack på förhand!

Av TS1997

Tack för tipsen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997

Letar efter nytt headset eller hörlurar+mic

Hej!

Jag har under en längre tid använt Logitech G430 headsetet men för ett litet tag sedan gick det sönder och jag letar därför efter något nytt. Jag funderar på att skaffa ett nytt G430 men vill kolla runt på vilka alternativ som finns först.
Jag använder mitt headset huvudsakligen för att lyssna på musik (hårdrock, heavy metal samt musik med mycket bas oftast men även annat ibland), spela racing- och FPS spel samt kolla på actionfilmer. Brukar även se andra filmer, spela andra spel etc men det är vad jag gör oftast vilket är vad jag vill att lurarna ska vara bra för.

Jag föredrar ett headset men om hörlurar + mic är såpass mycket bättre för priset att det vore dumt att inte köra på det så är jag villig att göra det för en bättre ljudupplevelse. Jag letar efter ett par slutna hörlurar/headset då jag bor ihop med ganska många och inte vill störa en massa eller bli störd. Min budget är 7-800kr men om det finns något mycket bättre för lite mer så är det inte omöjligt att jag lägger ut det extra som krävs.

Alla förslag, tips, jämförelser med mera uppskattas!

Tack på förhand!

Av TS1997

Tack för all hjälp! Lutar i dagsläget mot att jag skaffar grovgängade skruvar och brickor samt eventuellt lim och skruvar fast kardborreband samt limmar fast skruven

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997
Skrivet av DaBone:

Finns flera typer av lim som klarar det, men jag brukar använda Casco-lim hemma.

https://www.casco.eu/se/casco-produkter/?pc=162&p=1154

Sen har du denna..

https://www.casco.eu/se/casco-produkter/?pc=162&p=1143

Åk till en bygghandel så hjälper dem dig..

Får göra det imorgon Tack för all hjälp och alla tips!

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997
Skrivet av DaBone:

Japp, ditt problem är skivan och dess konstruktion. Svårt att säga vad den kommer hålla och det beror också på hur tungt det blir på varje fästpunkt..

Personligen skulle jag letat efter skruvar med så bred gänga som kan tänkas fungera och sedan hällt på lim i gängan innan jag skruvade i skruven.. + en lämplig bricka.

Problemet efter det är att du kommer få svårt att få bort skruvarna sen, om du skulle vilja det..

Vad för lim rekommenderar du? Vad fäster bra i trä eller vad skivan är samt metallskruven? Att få bort skruvarna bryr jag mig inte om då jag kommer skaffa ett större och bättre skrivbord om ett par år när jag flyttar Men eftersom det kommer dröja ett par år så vill jag ändå inte bara låta sladdarna hänga

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997
Skrivet av DaBone:

Annars är buntbandsankare och najband, som kalle-anka nämde ett enkelt sätt att fästa upp kablar på.
Har själv kört med det i många år, men klistret släpper så småningom och kablarna ramlar ner..

Det var min plan i början men om fastskruvade kardborreband håller så föredrar jag det eftersom jag enkelt kan ta ut en sladd om jag t.ex byter skärm men samtidigt att det inte faller ner efter ett tag Så min fundering i allt detta är helt enkelt vad som faktiskt håller med tanke på att skivan inte är ett material som går skruva i särskilt bra

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997

Tack för tipsen! Får skaffa mig lite skruv och kardborreband då

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997

Skulle ni rekommendera att skruva, limma eller någon annan metod för att fästa kardborrebanden? Och vilken sorts lim/skruv eller vad ni rekommenderar borde jag skaffa? Har aldrig gjort detta förut och vet inte vad som är bra baserat på vad skivan klarar av

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997
Skrivet av DaBone:

Kardborreband på rulle.. sen klipper du till lämpliga längder.

https://www.clasohlson.com/se/Dubbelsidigt-kardborreband/31-8...

Går ju även att sätta en bricka på skruven..

Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997
Skrivet av sonor:

@TS1997: Ja som i videon fungerar buntband. Jag föredrar dock el-tejp då man kan göra en flik i slutet av tejpen för enkel borttagning. Perfekt om man ska göra ändringar och inte vill ta fram verktyg varje gång Sen ser det lite snyggare ut då kablarna sitter lite tätare och tejpen sticker inte ut lika mycket. Att dra kablar snyggt är en ädel konst Lycka till!

Tack för tipset! Hur bra fäster eltejp? Har funderat på att tejpa också men vet inte hur bra det fäster och hur mycket vikt det klarar av?

Skrivet av Napoleongl:

Alternativ tre är att skruva fast kardborreband under skivan vilket jag gjorde. Sätt en 15mm montageskruv (eller liknande, ett brett huvud är det viktiga) genom mitten på en sisådär 15cm lång bit (dubbelsidig) kardborre och skruva fast 3-5 såna under bordet så bör kablarna sitta. Funkar för transformatorer och grenuttag också sålänge de inte väger multum; 3mm faner håller inte för hur mycket som helst.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för tipset! Skulle du kunna länka några som fungerar bra till detta? Har kollat på kardborreband men de jag har hittat känns för långa för att kunna skruva fast

Av TS1997

Tack för alla svar!

Med tanke på hur dålig skivan är funderar jag på att skaffa en annan bättre. Vad kan ni rekommendera som går få i måtten 100-110x60-75cm? Om jag ska skaffa ett annat vill jag ha ett som jag kan skruva i utan problem för att ha Ikeas signum eller liknande samt kunna ha en monitorarm utan problem. Får helst inte kosta allt för mycket

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997
Skrivet av kalle-anka:

Buntbandsankare? Det säljs av de flesta gör-det-själv butikerna som Jula, Biltema, Clas Ohlsson med flera.

https://www.jula.se/globalassets/catalog/productimages/402452.jpg?width=458&height=458&scale=both&bgcolor=white

Det var vad jag letade efter men visste inte det svenska namnet på dem, tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997
Skrivet av frong:

Jag håller med om "ett par riktiga" lurar och en extern mic. Varför inte?

Jag är villig att göra det om ljudkvaliten på lurar och mic är bättre än ett headset och totalpriset är under 7-800kr Vet dock inget om vilka lurar som är bra så isåfall behöver jag rekommendationer

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997
Skrivet av sonor:

https://www.youtube.com/watch?v=yQEJ4KauxzQ
Killen i denna video visar ett cleant sätt att gömma dom. Verkar som du får göra ännu ett besök till Ikea

Tack för tipset! Tur att det redan är planerat då Har du några tips på hur jag kan se till att enskilda sladdar dras snyggt också? Sett videos där de använder olika fästen som man drar sladden eller en "zip tie" igenom men har inte hittat några i Sverige som verkar ha bra dubbelhäftande tejp på sig.

Tack på förhand!

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997
Skrivet av Sinery:

Clouds 2s eller Superlux HD668 (eller dess varianter) med en mic vid sidan.

Okej, så Cloud 2 är bättre än G430? Om inte ljudkvaliteten är mycket bättre så har jag hellre headset än hörlurar + extern mic men tack för förslaget!

Skrivet av Implor:

@TS1997: Tjejen gnäller på att hyperX klämmer runtglasögonen vid långa pass. Värt att tänka på om du har glasögon. Men annars är de riktigt bra. Hade de på jobbet som headset.

Okej, jag har inte glasögon så det borde inte vara några problem.

Lutar åt att jag beställer Cloud 2 om inga fler förslag eller tips/jämförelser kommer in ikväll eller imorgon

Tack för hjälpen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av TS1997

Okej, tack för hjälpen!

Av TS1997

Dölja kablar runt skrivbord

Hej!

Jag köpte nyss detta skrivbord: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S29932181/

Jag kommer ha två 24" skärmar, mus och tangentbord, hörlurar samt eventuellt en dockstation på det och min stationära dator kommer stå under skrivbordet. Eftersom skrivbordet är ganska litet samt att det ser hemskt ut annars så vill jag dölja alla sladdar så bra som möjligt men vet inte hur jag ska göra det på ett bra sätt.

Vet någon här om det går skruva/spika i detta skrivbord eller måste jag använda saker med dubbelhäftande tejp? Vart kan jag köpa olika "hållare" för att hålla fast kablarna? Någon som vet någon stark tejp eller någon annan lösning jag kan använda för att montera ett grenuttag samt "strömboxar" för skärmarna under skrivbordet? Går det köpa något för att dölja sladdarna som går mellan skrivbordet och stationära dator eller åtminstone snygga till dem?

Tack på förhand!

Av TS1997

HyperX Cloud 2 vs Logitech G430

Hej!

Jag har i dagsläget ett Logitech G430 headset men det gick sönder så jag letar nu efter nytt. Nu under mellandagsrean kan jag få ett HyperX Cloud 2 för 589kr och ett nytt G430 för 548kr. Vilket borde jag köpa?

Om det finns något annat som är mycket bättre för under 700kr så får ni även komma med rekommendationer.

Tack på förhand!

Av TS1997
Skrivet av Laxpudding:

@TS1997: Inget direkt svar att ge, men det du frågar efter är mycket mer komplext än så. Det skulle kräva någon slags system för inbördes relation mellan olika objekt och det finns inte. Mjukvaran får information om tillgänglig pixelmatris och placerar ut grafik på denna efter eget godtycke. Någon form av "centerpunkt" existerar inte.

Annars är nog inte mer komplext än att du aktiverar Nvidia surround och testkör med två skärmar för att ser hur problematiskt det blir med en balk i mitten. Om så är fallet, planera för en tredje skärm.

Okej, då vet jag! Tack för hjälpen! Får planera att köpa en skärm till snart då