Inlägg

Inlägg som Dragoned har skrivit i forumet
Av Dragoned
Skrivet av Scarabeo:

Tyvärr har han köpt skräp för stora pengar som påpekats tidigare. Är det 10000 kvar eller 6000 kvar? Det här är nog bland det bästa man får för 10000. Kan vara värt att lägga till lite på nätaggregatet för att ha större möjligheter att uppgradera t.ex. grafikkort i framtiden.

https://komponentkoll.se/bild/eGNvL.png

Ja, synd att jag inte fick reda på att han skulle köpa en speldator tidigare. Han hade inte satt upp någon direkt budget heller och dessvärre har han inte planerat någonting utan han köpte bara delar som verkade passa tillsammans. Det är ungefär 6000kr kvar.

Av Dragoned
Skrivet av Decster:

4000 kronor för 1600 AF, GT 1030, chassi och nätagg?! Han har blivit scammad

Jag hade samma misstanke eftersom han inte har så mycket erfarenhet av att bygga datorer, men vad gör man då i detta fall egentligen?

Av Dragoned
Skrivet av Decster:

Jag hoppas att han fick CPU:n och GPU:n riktigt billigt. Annars så skulle det nog vara smartare att köpa en APU som t.ex Ryzen 5 5600G som ska ha lite bättre grafikprestanda än GT 1030, och bättre CPU-prestanda än Ryzen 5 1600 AF. Samtidigt så lär det bli svårt att köra GTA V och BF2042(?) på höga inställningar i 1080p oavsett om det är GT 1030 eller 5600G.

Sen så är det inte en chans att processorn kommer kunna köra minnet i 4000MHz. 3200MHz vore mer troligt.

Okej tack så mycket. Jag kommer ta upp det här med honom. Finns det någonting annat som man bör tänka på rent generellt?
Jag har faktiskt inte byggt en dator på en lång tid vilket är den väsentliga anledningen till att jag tog kontakt med er här.

Tack

Av Dragoned
Skrivet av NordhNet:

@Dragoned: Jag hänger inte med.

Totalbudgeten är 10k men en del av grejerna är redan inköpta. Vad är kvar av budgeten då? 🤔

Hej! Han har spenderat ungefär 4000kr på de delarna just nu. Jag är dock väldigt osäker på priset.

Av Dragoned

Hjälp med att bygga en speldator

Hej allihop på Sweclockers. Idag lägger jag upp ett inlägg med syfte att få råd angående ett datorbygge som min vän försöker få ihop.

Han kommer använda datorn främst för spel som GTA5, CSGO, Battlefield med höga inställningar (60fps). Jag är beredd på att spendera max 10 000kr totalt på hela bygget, dock så har jag redan köpt ett skrivbord, en skärm, tangentbord/mus.

Här har han en lista på komponenter som han redan har köpt:
AMD Ryzen 5 1600 af
Gigabyte GT 1030 Low Profile 2G (GV-N1030D5-2GL)
Kolink VOID X
Corsair CV Series CV650 PSU

De här delarna har han tänkt köpa nu:
https://www.inet.se/produkt/1903384/asus-rog-strix-b450-f-gam...
https://www.inet.se/produkt/4301071/samsung-970-evo-plus-1tb
https://www.komplett.se/product/1140828/datorutrustning/dator...
https://www.inet.se/produkt/5320945/arctic-kylpasta-mx-2-8g-2...

Jag hoppas därav att ni kan hjälpa mig komma till ett beslut.
Ha en bra dag, mvh Dragoned

Av Dragoned

@Jeddan: Yep, men egentligen.. Hur många spelar med 4K? Jag tror inte att det är så många som spelar med 4k resolution och som har 4K tv. Jag känner t.ex en som har en 4K tv men som inte spelar med 4K.

Av Dragoned

@VadSaDu: ahhhaaa det gör inget

Av Dragoned

@VadSaDu: Ändå så röstar du för Xbox hahahaha, men det är ändå skit nice att ha 4k spelare, kan titta på Doctor Strange i 4K

Av Dragoned

@Haziza: För mig verkar game pass inte vara särskilt prisvärt? Jag förstår att det är din tanke men för 100 kr per månad verkar det vara ganska dyrt. Får man behålla spelen om man avbryter så är det ju väldigt prisvärt men jag såg bara ungefär 5 spel som var i mitt intresse och så kommer det att bli mycket efter ett år (1200kr), glöm inte att PS4 plus ger ju också väldigt bra spel varje månad som man får behålla.. Samma med Gold om jag har rätt?

Av Dragoned

@makarickiri: Jag får nämligen titta runt lite och se, har du bråttom eller är det okej om jag tar lite tid för att kolla?
Jag hör också av mig om jag är intresserad

Av Dragoned

@ExcZist: Ja, jag har ju såklart en PC. Det enda Xbox spelet som jag är väldigt intresserad av är ju såklart Forza Horizon. Efter det så ser jag inget som är så intressant. En till sak som är värd att nämna är att ungefär alla mina kompisar ''in real life'' (som har Xbox) har sagt åt mig att skaffa PS4. Jag gjorde denna tråd för att diskutera och göra ett slutgiltigt val.

Av Dragoned

@Nätälskare: Det är det, men vit Xbox var det som fångade mitt öga mest. Såg fasens stiligt ut

Av Dragoned

@makarickiri: Hur mycket skulle du vilja sälja den för? Ifall du vill, förstås.

Av Dragoned

@Guybrush82: Okej, men om man uteslöt spelen i en sekund. Vilken skulle ha varit bättre enligt dig då?

Av Dragoned

PS4 eller Xbox One?

Vilken tycker ni att är bäst av båda? Vilka anledningar finns det?
Har nämligen tänkt skaffa en av dem.
Personligen så tycker jag att PS4 verkar vara bättre men ni får bestämma!
(P.S, vet att PC är masterrace så ta det lugnt med det)

-Tack i förhand
Dragoned

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Dragoned

@Ratatosk: Låter ju bra, MEN är det bara inte bättre att köpa den som jag ska köpa och spara på 800?
Sure det blir ju dyrare, men man kan ju såklart bara samla mera

Av Dragoned

En till fråga, kommer 400W PSUn att räcka? Finns det någon PC build sida som man kan använda för att titta till?
samma med GPUn, kommer min 960 att räcka till?

Av Dragoned

@fantomsmurfen: Är du säker på att man verkligen behöver 16GB RAM-minne? Jag kan vara lite old-school (kör inte/har inte koll på nya datorkomponenter/spel) men jag menar, finns det spel som går över gränsen..? Just Cause 3 vet jag tar ungefär 12GB ram om man gör ''havoc'' men annars så ser jag inte särskilt många spel och så kan man spara ca 1000 kr (avrundning*) och lägga på bättre komponenter eller minska priset.

Av Dragoned

@Lama djur: Om jag skulle ha varit du så skulle jag ha uppgraderat grafikkortet, och så skulle jag ha bytt Intel cpun till Ryzen och efter det byta ut till 16GB ram för lite framtidsäkert (om du vill!), en till sak som du kan göra är att köpa bättre kylare och överklocka CPUn (läste inte ordentligt igenom men det beror på om du kan överklocka just den I5 som du har)

Av Dragoned

@Dapper Nut: Jag läste inte ordentligt igenom (lat ursäkt!) men, vill du bygga datorn eller köpa en ny? Den tredje länken som du skrev in såg ganska intressant ut! Lycka till