Inlägg

Inlägg som behöverhjälp123 har skrivit i forumet
Av behöverhjälp123
Skrivet av Sweex:

Den mattan är nog kopplad till en absolut jordpunkt, aka element, och sen kopplar han bandet till matten, så bandet går via mattan till jord.

MEN, skulle ej rekommendera detta. Gör som folk har sagt ovan, armband+matta till en ledande punkt i chassiet.

Men ska ju sätta ihop moderkortet, cpun, rammen och allt det utanför för chassit, så det har ju inte med chassit att göra, darför är det väl bättre med en matta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av behöverhjälp123

https://youtu.be/16f0Jg7zwZs Såhär som han gör här, hoppa fram till 1:30, det är så jag menar om man kan göra, men vissa säger att man kan det, vissa inte, får ont i huvudet hahaha

Skickades från m.sweclockers.com

Av behöverhjälp123
Skrivet av grvn:

Jag försökte förtydliga det lite grann men kan ha blivit svårt att förstå. Att vara kopplat till absolut jord är inte viktigt men kan vara fördelaktigt i vissa fall. Det som är det viktiga är att du, dina kläder och alla komponenter har samma potential (relativ jordpunkt) då du undviker urladdningar på detta sätt.

Nej, Sätt armbandet krokodilklämma på en ledande punkt på chassit och sätt mattans krokodilklämma på samma ledande punkt på chassit.

Jaha , lustigt, för en video från inet gör dom såhär https://youtu.be/16f0Jg7zwZs hoppa fram till 1:30, det är så jag menar

Skickades från m.sweclockers.com

Av behöverhjälp123

Tack för alla svar! Men kan man sätta armbandets krokodilklämma i mattan? Eller måste man göra massa andra saker med?

Skickades från m.sweclockers.com

Av behöverhjälp123
Skrivet av GilbertG:

För att folk vägrar fatta. De som säger så är på nivån att de inte tror på radioaktivitet förrän de ser det direkt med blotta ögat. Se videon jag bäddade in så förstår du.

ja kollade på videon och förstodd lite, men sen har jag även kollat på andra vidoes, som denna
https://www.youtube.com/watch?v=MIYDwbr3C7g

Av behöverhjälp123
Skrivet av GilbertG:

Både du och ESD-mattan ska vara kopplade till jord, det räcker inte med att du är kopplad till ESD-mattan.

https://www.youtube.com/watch?v=2WNb3TUNf0A

Men många säger att man inte behöver jordad, är så förvirrad

Av behöverhjälp123

Esd matta och Esd armband, alla säger olika!!

Hej! det är så att jag köpt dator i delar från komplett, Jag köpte ett Esd armband därifrån och var på Kjell idag och köpte en Esd matta för att vara på den säkra sidan då min dator kostade runt 12000.. Har läst massor av trådar här och ALLA säger olika. Har sett en video på youtube från Inet, och där kopplar han in Esd armbandets alligatorklipp i Esd mattan, sen har han alla dator grejor inc chassit på mattan, funkar detta? för jag ska ju ha moderkortet på mattan när jag installerar cpun och rammen. tack på förhand! (är en noob på datorer, första bygget)