Artiklar

Artiklar skrivna av patrikwahlqvist
14

AMD Ryzen 6000 i Asus nya ROG Zephyrus G14

Hur bra är egentligen AMD:s purfärska Ryzen 6000-arkitektur i praktiken? Det ska vi ta reda på nu! I testlabbet står nämligen Asus senaste bärbara dator – ROG Zephyrus G14.

45

Sex PCI Express 4.0-baserade SSD-enheter

Blixtsnabba SSD-enheter står på menyn när Patrik Wahlqvist testar sex M.2-modeller som kommunicerar över PCI Express 4.0.

I samarbete med Seagate Ironwolf
46

Snabbare NAS-enheter med SSD-cacheminne

Att kombinera rymliga mekaniska hårddiskar med en SSD kan ge tydliga fördelar sett till prestanda, värme och livslängd i en NAS.

I samarbete med Samsung
14

Genomgång av anslutningar för lagring – från SATA till PCI Express och M.2

Vad som skiljer en anslutning mot ett gränssnitt är inte självklart, men viktigt att veta vid köp av en SSD. I denna guide går vi igenom skillnaderna och vad du ska tänka på vid köp.

49

SSD-enheter – Crucial, Intel, Kingston, OCZ, Samsung och Sandisk i 500 GB-klassen

PCI Express i all ära, mest prisvärda är fortfarande SATA-baserade SSD-enheter i formfaktorn 2,5 tum. SweClockers testar sex modeller från olika tillverkare i 500 GB-klassen.

53

AMD återvänder till servermarknaden med Epyc 7000-serien

Efter att ha återvänt till prestandaklassen för konsumenter hoppas AMD att med arkitekturen Zen åter bli relevanta inom servrar, där bolaget sedan några år tillbaka är så gott som utraderad.

23

Microsoft Hololens på Build 2016

När Microsoft höll sin årliga utvecklarkonferens Build fick förstärkt verklighet med Hololens stor uppmärksamhet. Patrik som var på plats i händelsernas centrum rapporterar om dess potential.