Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
33

Nvidias referenskort i Geforce RTX 3000-serien reas ut

Den sällsynta referensmodellen säljs till extrapris hos amerikanska Bestbuy, vilket indikerar början på slutet för "Ampere".

74

Putsa datorn på den årliga datorstädardagen

Det finns årsdagar för det mesta men idag är det tryckluften och dammtrasan som står i centrum. När rengjorde du senast din dator?

66

ARM i var fjärde bärbar dator om fem år

Med en mer modern grund finns många fördelar att hämta med ARM-baserade processorer, en typ som enligt prognos används i stor utsträckning år 2027.

34

Nyhetsquiz vecka 6 2023: Svajiga Intel Arc-drivrutiner, Oneplus och Nintendo Switch

Intel gästar testlabbet, samtidigt som Oneplus passar på att närma sig sina rötter med värstinghårdvara till lägre prislapp. Detta är några av bitarna i veckans nyhetsquiz.

154

Krönika: Därför får min gamla telefon duga

Det var aldrig tänkt att bli en grej, men när nu lastgamla Iphone 7 ändå ligger kvar i fickan är "wittwang" sugen på att hålla kvar trotjänaren så långt det går.

26

Instickskort gör Asus minimoderkort vassare

Asus plockar fram skohornet och ett nytt dotterkort när bolagets påkostade Mini ITX-moderkort ska bestyckas med AMD:s vassaste systemkrets X670E.

Sponsras av Be Quiet
64

Quiz: Vad kan du om ATX 3.0-nätaggregat?

ATX 3.0-standarden ger hårdvarumarknaden en ny kontakt, men även konkreta gränser och krav för tillfälliga strömspikar. Hur bra koll har du på den nya specifikationen?

21

Corsairs böjbara skärm landar på svenska butikshyllor

Den udda spelskärmen dyker nu upp i butik, där det amerikanska riktpriset om 2 000 USD översätts till nära 30 lakan.

49

Auktion om sällsynt 3dfx Voodoo 5 6000-prototyp når 100 000 kronor

På Ebay flockas hårdvaruentusiaster kring sällsynta Voodoo 5 6000, där auktionen nu når höjder som får Geforce RTX 4090 att se ut som ett fynd.

35

Nyhetsquiz vecka 5 2023: Färska processorer och telefoner inom räckhåll

Det har blivit dags att sammanfatta årets femte nyhetsvecka, där processorer, telefoner och grafikkort är stora poster. Får du alla rätt?

7

Intel: "Anpassade grafikarkitekturer ett dyrt misstag"

Inför intåget på grafikkmarknaden sjösatte Intel en strategi med fyra Xe-arkitekturer optimerade för olika syften, något företaget bittert ångrar.

Sponsras av Be Quiet
37

Guide till ATX 3.0 – kraftfulla nyheter i färska nätaggregat

ATX 3.0-märkta nätaggregat dyker upp på marknaden, men det är vid första anblick inte uppenbart vad som är nytt. SweClockers reder ut uppdateringen.

118

AMD Ryzen 9 7950X3D i butik om en månad – prislapp om 699 USD

Efter en tids radiotystnad om den cacheberikade Ryzen-trion avslöjar AMD pris och lanseringsdatum för de spelorienterade prestandamodellerna.

49

Noctua lanserar petskydd för klåfingriga datorbyggare

Den omtyckta kylartillverkaren sjösätter nio fläktgaller som ska hålla motstridigt kablage och nyfikna fingrar borta från hetluften.

29

Intel: "Vi har tappat farten – men kommer tillbaka"

Strul på serversidan har gäckat Intel i flera år, vilket givit AMD guldläge. Pat Gelsinger medger att de tappat fart men att siktet är inställt på ledarpositionen.

Sponsras av Inet
79

Klistriga konstverk vinner Inets tävling

Konstkunskaperna hos SweClockers medlemmar visar sig ännu en gång, när nu ett gäng förstklassiga klistermärken segrar i Inets tävling.

62

Nyhetsquiz vecka 4 2023: Stilfullt chassi och SSD-strul

Högt och lågt om SSD-enheter, grafikkort och den dalande trenden teknikmarknaden utgör veckans nyhetsquiz. Får du alla rätt?

19

Intels uppdelade grafikdivision kamouflerar Arc-familjens mående

Den dystra helårsrapporten från Intel ackompanjeras av oförändrade processorplaner och tro på Arc, ett segment som blir svårare att följa framöver.

25

Apples egna Wifi 6E-kretsar försenas på obestämd tid

Det fortsätter att kärva med Apples trådlösa kretsar. En av de trådlösa uppgraderingarna hos Iphone 15 uppges därför komma från Broadcom.

41

Knäpptysta kretsar kan vara framtidens kylare

Fläktar hör de flesta datorer till, men på CES-mässgolvet presenterar Frore Systems hur vribrerande membran kan uppbåda högt tryck i tunt och tyst format.