Inlägg

Inlägg som Snailboy har skrivit i forumet
Av Snailboy
Av Snailboy
Skrivet av Pelle:

Yes kör sånna flashade med esphome

Ursäkta om jag glider från ämnet men måste fråga.
Har själv tänkt köpa dessa men har tänkt använda dom för styrning av annat. Kan man ändra helt så knapparna inte alls styr reläerna?
Det borde vara så men har inte hittat någon sida som kan bekräfta det.

PS. Ok wtf hittade precis att det gick https://esphome.io/devices/sonoff_t1_uk_3gang_v1.1.html

Av Snailboy
Skrivet av Pelle:

Jag kör ganska mycket på esphome, alla väggbrytare har jag bytt till sonoff's och flashat in esphome. Aldrig några problem med dom.
Sen kör jag en esp med temp och rörelsesensor i rackskåpet för att styra ett sonoff relay som startar fläktarna i skåpet om det blir X grader

Det finns så mycket kul att göra men så lite tid...

Vilka väggbrytare?
Dessa?

Av Snailboy
Skrivet av hallonskalle123:

Har den bara 8 bitars panel?
Eller har den 10-bit?
Klarar den HDR?
Lever den upp till Rec. 2020?
Har den stöd för HDMI VRR?

Hade det varit en äkta 10-bit så hade dom gjort mer väsen av sig så troligen är den en klassisk 8-bit.

Av Snailboy
Skrivet av sweisdapro:

Enligt i princip alla laginstanser (i EU) så äger du dina spel även på steam, t.ex kan man titta på fallet i Frankrike

Betyder det att alla plattformar måste erbjuda möjligheten att sälja spelet vidare?

Av Snailboy
Skrivet av Fulci:

Latens är inte så viktigt? Varför går då Google ut med uttalanden som "negativ latens": https://www.sweclockers.com/nyhet/28341-google-negativ-latens...

För de som spelar den typ av spel som Google Stadia siktar på är latens viktigt. Den stora massan du pratar om spelar inte PC och konsolspel idag utan spelar på mobiler.

För att folk ska diskutera och uppmärksamma. Att företag lovar mer än vad dom levererar är mer regel än undantag. All publicitet är bra publicitet. Dom vet att latensen kommer bli bättre med tiden så dom anser troligen att dom kan hantera den kritik som kommer komma i början.

Precis! Att kunna få in större och dyrare titlar även på handhållna enheter är ju givetvis en strategi.

Av Snailboy

Tycker det är intressant att så många tror att detta ska konkurrera med alla lokala lösningar multiplayerspel från dag ett. Det kommer vara en lång övergångsperiod. Men då lokal beräkning hemma är ineffektivt och dyrt så är ju svårt att se att streaming inte är framtiden. Google börja nu för att ta mark då dom vet att alla andra stora tittar på detta. Snart kommer dessutom 5g på bred front som kommer öppna en hel marknad för handhållna enheter.
Många underskattar också den stora massa som inte bryr sig om latens.

Av Snailboy

Jag stannar på 350.

Av Snailboy

Tja!

Jag bjuder 350 kr plus frakt.

Av Snailboy

Kul att dom provar det här med netbooks igen. Gick ju tyvärr inge vidare för dom tidigare men kanske fungerar nu. Men har dock lite svårt att se till vilka produkten är ämnad. Den är för stor för en telefon och ser för liten ut för att skriva seriöst på. Märkligt val av skärmstorlek också nu när många telefoner är på över 6".

Av Snailboy

Najs!

Vad är det för stol? Den ser ut att vara i bra skick så är den ny?

Ett tips är att inte låsa in sig i HUE och välja en styrenhet som klarar fler prylar/lampor.

Av Snailboy

Tja.

Jag köper den!

Av Snailboy
Skrivet av joalin:

Det där skulle jag inte ta gift på. Infrastruktur i form av ledningar för el, vatten, avlopp, tele, data, tillhör vanligtvis bostadsrättsföreningen. Kolla era stadgar. Du kan bli skyldig att återställa din lägenhet, vilket inte heller är din egendom, utan endast rätten att bo i den, därav namnet, till ursprungligt skick. Tar man bort uttag utan att terminera dom korrekt kan det också bli problem med spegeleffekter, men det är troligen inget som drabbar någon annan. Problemet är om nästa bostadsrättsinnehavare vill ha kabeltv och du får betala tekniker etc.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har inte tänkt att ta bort befintliga dragning. Utan hade i så fall satt ett filter vid inkommande uttag för att inte signalen ska gå vidare.

Av Snailboy
Skrivet av Sesvartz:

Jag har precis flyttat hem från USA och där körde jag 5st Motorola MoCa 2.0 istället för att dra nya kablar. Det jag behövde göra var att byta coax splittern så att högre frekvenser fungerar. En äldre kan fungera, men det kan bli mindre stabilt. Splitters med inbyggd förstärkare fungerar väldigt dåligt. Min erfarenhet är att MoCa fungerar på äldre kablar och hyggligt långs avstånd. Och då med hastigheter nära 1Gbs. Jag tog med grejorna hem till Sverige och de fungerar utmärkt i vårt hus som har comhem. Vi har splittern till alla våra uttag i vårt hus och på den utgående coax kabeln monterar man ett filter så att MoCa signalerna inte läcker ut till grannar eller andra.

Jag har tidigare även kört powerline, dvs lan över elnätet men MoCa har helt klart varit snabbare och stabilare för mig. Jag använder MoCa nätet som backend nät hemma för några wifi access punkter och det går utmärkt. Detta fungerade inte alls lika bra med poweline som snabbt fick flaskhalsar om trafiken blev för intensiv.

Skickades från m.sweclockers.com

Intressant! Tekniken verkar ju fungera bra och som du säger perfekt för Wifi-bryggor. Synd att det inte går att köpa lokalt här.

Av Snailboy
Skrivet av mrqaffe:

Tv nätet ägs troligen av någon annan och det kan skapa tekniskka problem att ändra det utan att göra erforderliga justeringar så låt bli tvnätet om du inte är säker på att det är din egendom och tex inte är Comhem eller nån annan som äger det och att det inte skapar problem för dina grannar om du micklar med det.

Jag förutsätter att kablarna är min egendom och det kommer bara en kabel från väggen in i en dosa och sen vidare i en slinga som sen stannar i ett rum så gissar att det inte kommer störa någon om jag tex kopplar bort tvn-nätet

Av Snailboy
Skrivet av sleepyoh:

Om inte dessa uttag är i bruk, varför inte plocka bort dom, dra nätverkskabel samma sträcka koaxen går och använda samma genomföring I väggar och sätta nätverksuttag där tv uttagen idag sitter? Blir ju dessutom superlätt att knyta på ny kabel på gamla och dra igenom väggarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Dom fungerar fint. Det är bara att jag inte använder dom samt om jag säljer lägenheten så känns det dumt att ta bort något som fungerar. Men lutar åt att jag får dra TP.

Av Snailboy
Skrivet av Hubertus:

Då är ju frågan vilken kvalitet det är på dessa kablar. Är de förlagda i rör eller utanpå väggen?

Oklart ang kvalité men det finns en förstärkare Kablarna är dragna efter huset byggdes så dom sitter längs lister och går igenom några väggar för att nå till alla rum.

Av Snailboy
Skrivet av KeVVa:

@Snailboy: Kan du inte ifrån vindsvåningen komma mellan väggarna? Lägga en switch på vinden och sen dra en kabel ned genom väggarna till de rum som behöver ethernet uttag?

5Ghz wifi fungerar väl tillräckligt för TV och IoT?

Vet inte riktigt om jag vågar borra mig upp till vinden i ett flerbostadshus fastän jag bor högst upp. Då går det alltid att borra i väggarna. Men om det skulle gå att hitta billiga adaptrar för MoCA så skulle det underlätta en hel del. Då behöver jag bara borra ett hål. Sen från valfritt antennuttag kan man ju dra vidare en TP.

Absolut. Dom fungerar på Wifi men vill placera accesspunkter på bra bra ställen och att ha ett meshn-ätverk känns onödigt om jag ändå vill ha kabel till stationära datorer och servrar.

Av Snailboy
Skrivet av Prelatur:

MoCA är vanligt i USA där de sedan länge har haft kabel TV så de flesta hus har kabel uttag i flera rum.
Här har vi inte haft detta i samma utsträckning så det finns dåligt med produkter.
Det är samma teknik som ComHem använder i sitt coax nät.

Tittade lite på det men tyckte att produkterna är alldeles för dyra jämfört med t.ex. powerline.
Funderade lite på om det går att koppla ihop två gamla ComHem modem men undersökte det alrdig närmare.

Ja precis det är vad jag läst. Förvånar mig lite att det inte används mer här. Verkar vara rätt smart sätt att sprida digital-tv via internet runt i huset via en kabel som de flesta hus redan har draget.

Pris sett till prestanda så är det numera billigare med MoCA. Kostar runt 1000-1300 för två enheter som klarar 2.5 Gbit.

Tänker på typ denna https://www.gocoax.com/product-page/wf803m

Av Snailboy
Skrivet av Hubertus:

Jag förstår inte hur du menar. Vad är coax-uttagen? Är det draget coaxial-kabel i huset? Med tanke på alternativen tycker jag inte att det verkar så omöjligt att dra nätverkskabel. Då använder du ju beprövad teknik och kan få hjälp från olika håll.

Coax, alltså klassiska tv-uttaget i väggen. Har en seriekoppling av dessa till varje rum likt de flesta lägenheter.

Ethernet är såklart att föredra men det blir en större insats att borra sig igenom väggarna för att sen dra all kabel.