Inlägg

Inlägg som Waiter har skrivit i forumet
Av Waiter

Fortfarande nöjd med stolen efter 2 år (se ovan). Den ser fortfarande i det närmaste ny ut efter måttlig användning och visar hittills inga tecken på att bli "nedsutten" med tiden. Kudden (som kritiserats en del) använder jag sällan i stolen, den är däremot suverän att ta med sig på långa bilfärder i den riktiga bilstolen.

Det enda smolket i bägaren är det som jag redan nämnde med lutningen på sitsen. Den är grymt bekväm att sitta i om man sitter i en tillbakalutad ställning. (Jag använder den t.ex. mycket till VR-spel) Däremot så är det idiotiskt att den inte går att fälla framåt till en planare position för skrivbordsjobb. Den bakåtlutade sitsen (även i den mest neutrala positionen) gör att man hela tiden "dras" tillbaks till ryggstödet. Ryggstödet kan iof fällas fram som stöd, men eftersom baken då fortfarande är lägre än knäna så känns det lite hopklämt. Ska man ha upp baken högt nog för att få en normal sittposition vid skrivbordet så får jag dessutom bara precis ner hälarna i golvet. Undersidan av knäna "hänger" alltså lite på framkanten av sitsen.

Alltså: Grym gamingstol, men för rena skrivbordsjobb skulle jag valt en annan stol. Har du möjlighet att provsitta den någonstans så skulle jag definitivt rekommendera att göra det först.

Av Waiter
Skrivet av Laxpudding:

Extern ljudlösning som matchar kraven och inte är bunden till skärmen rekommenderas.

Den mörkare nederkanten låter mer som ett produktproblem.

Tackar för kommentaren.

Jo, ljudet hade jag eg inte räknat med att använda, det är mer frågan om det är ett fel på skärmen som man ska låta åtgärda eller lämna tillbaks den. Skulle jag t.ex. sälja den senare så vill man ju att den funkar som den ska. Jag har också svårt att se att det skulle vara kabeln som strular, den borde inte kunna påverka volyminställningen på skärmen. I så fall skulle det inte komma något ljud alls.

Den mörkare nederkanten ... det är ju inget som stör i spel och har delvis med blickvinkel att göra. Efter att ha haft en annan skärm som test med ett par döda pixlar så är jag ju samtidigt nöjd med att inte ha några sådana problem på den här skärmen. Lämnar jag tillbaks den så är jag ju då tillbaks till det berömda LCD-lotteriet.

Får väl fundera på det ett tag.

Av Waiter

Hej!

Monterade upp en sån här igår och har testat den lite sedan dess. Har fortfarande lite problem att hitta ljusinställningar som inte är jobbigt för ögonen (får ju fan solbränna...) men framför allt så har jag två problem/frågor:

- Bilden i sig är grym men jag har en ojämn skuggning längs hela nederkanten av bilden (typ 2 cm) på vita/ljusa sidor. (Alltså mest synligt när man surfar etc.) Är det här typiskt för panelen eller är det ett fel? Jag läste någonstans om en kund som hade frågat Dell och fått svaret att det ju ändå täcktes av aktivitetsfältet... Fantastisk support.

- Volymkontrollen på OSD funkar inte överhuvudtaget. Volymen i höglursuttaget är grymt hög men jag kan reglera det genom att dra ner volymen via datorn/tangentbord. Använder den medföljande DP-kabeln, om det nu kan göra någon skillnad. Det verkar ju vara ett fel, men å andra sidan så hade jag precis en ASUS-skärm hemma där volymen var så låg att jag hade behövt skaffa en separat förstärkare för att få vettig ljudvolym för spel...

Någon som har en sån här skärm som känner igen sig?

Av Waiter
Skrivet av Viita:

@Waiter:

Jag förstår.

Alternativ 2 eller 3 kanske är av intresse? Ingen aning hur det fungerar i praktiken. Kan inte uttala mig om programmen heller.
https://www.thewindowsclub.com/keep-desktop-icons-from-moving...

Tack, det verkar vara något att kolla upp i alla fall. 1 funkar ju inte för det bygger på att den primära skärmen byter upplösning. Det motsvarar förmodligen att jag alltid bara skulle ha en av skärmarna ansluten till datorn. Men de andra två (som du ju säger) kan vara värda att titta på. Det förutsätter dock att det inte är en massa meck med att hålla de två profilerna uppdaterade och separerade och att välja profil varenda gång jag sätter på datorn. Det hade ju varit perfekt om programmet kunde känna av vilken upplösning den anslutna skärmen har och själv välja profil efter det.

Jag ska i alla fall kolla lite på dem.

Av Waiter
Skrivet av mrqaffe:

Ok du vill alltså egentligen växla primär skärm och bara använda en skärm i taget snarare än att använda 2 skärmar.
Om du väljer mellan "endast datorskärm" och "endast andra bildskärm" så borde det väl bli rätt i ditt läge ?

De lägena funkar inte alls på ett vettigt sätt för då är alltid bara den ena skärmen tillgänglig. Använde ja då monitorn som "endast första" senast och vill använda TVn så måste jag först starta datorn med monitorn på och byta till "endast andra". Vill jag sedan byta tillbaks igen innan jag stänger datorn så måste jag ha båda skärmarna på igen. Har jag bara TVn på och ställer om till "endast första" så blir skärmen svart och jag kan inte stänga av datorn utan att sätta på monitorn.

Jag måste alltså i princip alltid starta båda skärmarna tillsammans med datorn för att kunna välja en av dem.

Annars har du rätt i hur jag vill använda skärmarna.

Av Waiter
Skrivet av mrqaffe:

Är monitorn vald dom primär bildskärm ?

Ja, monitorn primär, TV sekundär.

Skrivet av Viita:

@Waiter:

Okej.
Jag trodde din avsikt var att alltid använda båda skärmarna samtidigt, dvs, "Extended", men ska jag tolka detta som att det inte är avsikten?

@Viita

Avsikten är inte att använda dem samtidigt utan omväxlande. Det hade varit OK att spegla skärmarna (alltså "Duplicate") men då sätts som sagt monitorns upplösning om till samma som TVn. Tyvärr gäller det alltid, alltså även när TVn är avstängd, och i spelen registreras monitorn av som en 1080-skärm. 1440-läget går inte ens att välja. "Duplicate" faller alltså bort helt.

Auto arrange har jag alltid avstängt för att jag av gammal vana har papperskorgen längst ner till höger. Den flyttas iof in en bit på skärmen på monitorn eftersom positionen ändras varje gång som skrivbordet anpassas till TVn, men det kan jag leva med. Det hade ju varit bättre om man hade kunnat anpassa enbart skrivbordet till en lägre upplösning, men det går förmodligen inte. Ändrar jag storlek på ikoner och sånt så ändras det ju på båda skärmarna. (Gäller även om jag använder Virtual Desktops vilket får mig att undra vad meningen med det är egentligen. Det enda som verkar vara olika är att man kan ha olika program igång på olika desktops, men alla inställnigar, layout och innehållet (ikoner och mappar) är identiskt på alla VD.)

"Extended" är alltså bästa lösningen för mig just nu. Där behålls de enskilda skärmarnas individuella upplösning och så länge som bara en skärm är aktiv så är det den som blir "primary" och innehåller alla skrivbordsikoner. Det är ju så jag vill ha det. Det gäller bara att jag stänger monitorn om jag vill använda TVn, då läggs TVn automatiskt om till primary tills monitorn sätts igång igen. Det enda problemet är att man inte kan lägga saker på hela skrivbordet på monitorn (nedre och högra kanten) utan att det arrangeras om när man använder TVn. Jag hade hoppats att man skulle kunna skapa en helt egen profil för varje skärm med tex VD, men det funkar tydligen inte alls. Skrivbordet är ju dessutom en standardmapp i Windows, så för att ha flera olika sådana skulle man förmodligen behöva ha olika användarkonton för dem, och det är ju lite motsatsen till det jag vill.

Av Waiter
Skrivet av klein:

Första gången jag skulle på pröva ringa en BBS med mitt nyinköpta 1200 Bauds modem, hittade jag numret till Aftonbladet i någon bok / tidskrift , ringde upp och en mans person uppmanade mej att gå och leka någon annanstans.

Jo, jag kommer ihåg en hel del övertidstimmar på en icke nämnd försvarsmyndighet där man satt och tankade ner saker från BBS-er på övertid. Oavsett om det var lättklädda damer eller röda hus med vita knutar så var det fascinerande att man ens kunde ladda ned och se sådant på en datorskärm. Man fick ju ändå ganska mycket gjort under den halvtimmen det tog att ladda ner en bild med 640x480 punkter och 8 bitars färg...

Citat:

Eller man kunde ringa gratis med tonsändare på dom orange myntautomaterna. Man tryckte returknappt och sedan slog 0013 ( som var numret för utlands upplysningen ) och sedan ringde man med en tonsändare som fanns att köpa på typ World Import vid den här tidpunkten. Var populär på min pluton när jag gjorde lumpen.

Haha, ja jävlar, min också! En hel marinbas där i princip alla - från befäl till beväringar - använde en sån för att ringa hem till familjen utan att behöva betala för det.

Av Waiter
Skrivet av Viita:

@Waiter:

Om jag förstått det hela rätt, när du "stänger av" ena bildskärmen så stängs även signalen från bildskärmen av och Windows detekterar detta som att bildskärmen är frånkopplad, därav omskalning och om-möblering av skrivbordsytorna.

Nej, det har du nog förstått lite fel. (Eller också har jag skrivit virrigt, vilket inte är omöjligt.)

Omskalningen sker inte när en skärm stängs av eller sätts på, utan med en gång när man väljer "duplicate" som inställning. (Jag vet inte vad det heter på svenska, mitt Win är engelsktalande...) Då sätts båda skärmarna till att avbilda varandra och körs därmed på samma upplösning, alltså den högsta som stöds av båda skärmarna. Det här innebär att min 1440 monitor alltid anpassas till TVns upplösning (1080) även när TVn inte är igång. Jag vet iof inte om det gäller även under spel. Eftersom de har egna grafikinställningar så kan de kanske känna av monitorns verkliga upplösning. Jag ska kolla det.)

Det som händer när den ena skärmen stängs av eller sätts på gäller för den andra inställningen, alltså "extended". Den skärmen som är satt till default alltid blir huvudskärm när den sätts igång, och om den andra skärmen då redan var igång så blir den alltså omdisponerad till andra klassens medborgare. För mig betyder det att när jag använder TVn och sätter på monitorn så omvandlas TVn till en extra arbetsyta till monitorn och alla desktop-ikoner och genvägar i taskbar försvinner ifrån TVn (förutom startmenyn). Jag kan använda Virtual Desktop för att skapa varsin desktop för skärmarna, men om jag då stänger av monitorn så förvandlas TVn tillbaks till första skärm och får då ta över VDn som nyss var kopplad till monitorn.

Fördelen med "extended" är alltså att första skärmen (i mitt fall monitorn) alltid kommer att se likadan ut och dessutom körs i sin valda upplösning, men den andras (TVns) funktion varierar beroende på om monitorn är igång eller inte. Hittills är det den bästa lösningen eftersom det gör att båda skärmarna fungerar som default screen så länge som den andra inte är igång. När allt kommer omkring så är det ju oftast så att jag bara använder en av skärmarna samtidigt. Lite av det här problemet har uppstått genom att jag köpt en ny monitor och i testfasen ofta använder båda skärmarna samtidigt. Det som kvarstår är dock att upplösningen på desktopen varierar när jag byter från monitor til TV, och då flyttas innehållet på skrivbordet om eftersom ikonerna ändrar sin relativa storlek.

Det andra problemet med att programmen startas på "fel" skärm kommer naturligtvis också att lösa sig själv om jag inte använder båda skärmarna samtidigt. Det hade det ju varit praktiskt att kunna använda olika desktops för att alltid ha samma utseendepå en viss skärm eftersom jag använder dem till olika saker, men det är inte så viktigt.

Av Waiter

Separata inställningar på två skärmar?

Jag har en skärm (DisplayPort) och en TV (HDMI) kopplad till datorn och använder dem för olika saker samt en del gemensamma som allmän surf och vissa spel.

Just nu kör jag i "extended"-läget och det funkar fint så länge jag bara har en skärm igång i taget. Har jag däremot båda igång så blir monitorn default och TVn "påhängd" med ett tomt skrivbord. Jag har testat att använda Virtual Desktop, men den setupen gäller då bara så länge båda skärmarna är igång. Stänger jag monitorn så ändras TVn automatiskt om till default skärm och då ändras desktopen också. Ett annat problem är programstarter - trots att skärmarna har separata taskbars startmenyer så startas programmen inte på den skärmen där man befinner sig utan på den skärmen där programmet användes senast. (Gäller även för VD) Jag har även testat att köra på "duplicate", och det är egentligen OK med identiska skrivbord, men då sänks upplösningen på monitorn från 1441p till 1080p även när inte TVn är igång.

Finns det någon vettig lösning på det här? Jag vill helt enkelt att båda skärmarna alltid ska ha sin egen upplösning och att programmen startas på den skärmen där man faktiskt startar dem. Om de sedan har samma innehåll på skrivbordet är i sig sekundärt, men förmodligen nödvändigt för att det ska fungera.

Av Waiter

@perost: Tack, jag har förstått det. Det jag fortfarande tycker är galet är att det står fel "Namn" där, om man nu ska betrakta tillverkarens angivna hastighet som en del av namnet. Det är helt missvisande att det står 2400 där när jag har köpt 3200-DDR4. I synnerhet om den beteckningen som står där inte anger vilken hastighet som minnet momentan körs i så borde det vara tillverkningsnamnet som står där, inte ett påhittat namn som bygger på moderkortets eller processorns begränsningar.

Det är ju dock inget som går att ändra på, huvudsaken är att jag har fattat att det inte är fel på minnet.

Av Waiter

@Pamudas: Ah, det kan det ju tydligen vara. Jag är tydligen mosig i huvudet efter att ha byggt ihop det här idag, moderkortet är inget ROG (det är grafikkortet som heter så) utan ett ASUS TUF Gaming x570 wifi. På ASUS hemsida står hastigheter upp till 2666, däröver är alla märkta med (O.C.). Det har jag inte förstått vad det betydde innan.

Tack för hjälpen!

Av Waiter
Skrivet av evil penguin:

Det kan du ju se som "att jag har 2400-minne installerat och överklockar till 3200" om du vill, men om minnena säljs som 3200MT/s så är det ju en av tillverkaren testad och godkänd hastighet.

Tackar för svaret. Det handlar väl i så fall inte om vad jag "vill" utan om att det känns helt idiotiskt att jag köper minne med en listad hastighet och har en processor och ett moderkort som stödjer den hastigheten men kör på 2/3 om jag inte går in och mekar med BIOS. Dessutom borde det som står på den sidan vara namnet/typen på modulerna som är installerade, oavsett vad jag kör för hastighet (det står ju på andra ställen), och det är ju inte fallet.

F.ö. listade försäljaren (Amazon) hastigheten på minnet som 3200 MHz, men när du skrev MT/s så googlade jag lite, och sedär, så fick man lära sig något nytt idag också. Tackar jag för!

Skrivet av LemonIllusion:

Redan här är något galet. Ballistix är Crucials varumärke, inte Corsairs.

Sorry, hjärnsläpp. Jag tittade mycket på Corsair innan jag handlade och namnen är ju inte helt olika...

Av Waiter

BIOS visar fel RAM-hastighet

Hej!

Känner mig lite förvirrad.

Jag har just installerat ett ASUS ROG x570 WiFi och satt i 2 st 16 GB Corsair Ballistix Sport LT 3200. I BIOS står däremot under DRAM Status (EZ Mode) att DIMM_A2 och DIMM_B2 har "CORSAIR 16384MB 2400MHz" installerade.

Jag har aktiverat D.O.C.P. till den enda profilen som fanns, och då ändras hastigheten (Advanced Mode) till de önskade 3200 MHz men i EZ-Mode står fortfarande under DRAM Status att "CORSAIR 16384MB 2400MHz" är installerade.

Kanske är det bara något jag inte förstår, men det känns som om BIOS anser att jag har 2400-minne installerat och överklockar till 3200...

Är det något fel någonstans, eller är det mig det är fel på?

Av Waiter

OK, efter (kanske) lite (mycket) velande så gjorde jag slag i saken och beställde hem resten av delarna enligt specifikationen jag postade (moderkort, processor och ram). Blir datorbygge i helgen.

Tack igen för alla tips och råd!

Av Waiter
Skrivet av Chrisism8:

Vad spelar du på för upplösning och vad har du för skärm? (1080p/1440p/4k --- 60hz/144hz/240hz)
Vad spelar du för spel och på vilka inställningar? Kör du bara E-sport som Dota/lol/CS eller spelar du även nya AAA titlar?

Jag kör för det mesta med 1080p på TV men har även börjat leka med VR (Samsung Odyssey) och det är hittills mest där som jag har märkt att riggen börjar tackla av. Mest en blandning av FPS typ moddade Skyrim och Fallout 4 tillsammans med Witcher3 och FarCry-serien. Förutom i VR så har jag dock känt mig OK där hittills. Till det lite rynmdspel som X3-serien. Sen kör jag mycket strategi/sim och i Anno 1800 har jag nu för första gången blivit tvingad att köra på allra lägsta settings för att spelet inte ska lagga ihop alldeles. Det kan å andra sidan ha just med processorn att göra för det funkade OK på höga setings tills jag började öppna upp fler nya världar (DLC), och det har förmodligen mindre med just grafiken att göra.

Red Dead Redemption 2 vill jag ha, men jag har inte ens brytt mig om att skaffa det än till min nuvarande rigg. Det är alltså lite för sådana spel och för VR som jag behöver uppgradera, inte så mycket för hög skärmupplösning och/eller fps-tävling.

Citat:

Det jag tror mig förstå av videon är att i5 och i7 som 4-kärnors processorer har bra maxvärden men ordentligt mycket sämre medelvärden än AMDs motsvarande processorer med dubbla antalet kärnor. Misstänker att det var det du menade. Det finns ju ett mellan-alternativ att uppgradera till en i7-7700K som är det tyngsta som stöds av mitt moderkort. Prestandamässigt så hamnar jag då ungefär mitt emellan nuvarande processor och en 3700K, men så är det också en 4-kärnors processor som syns tydligt i videon. Fördelen med det är förutom att jag kan behålla moderkortet att jag inte behöver köpa nytt Windows 10. (Mitt är en OEM-version som är bunden till moderkortet). Det innebär ytterligare någon tusenlapps skillnad plus böket med att installera om allt från scratch.

Citat:

När det kommer till att "flytta över delar" från en gammal till ny dator så brukar jag fråga vad som händer med det som blir över? Jag tycker det är smidigare att sälja en komplett dator istället för massa lösa delar.

Det blir ju inte att flytta över, det blir hittills bara byte av grafikkortet och lite mer minne. Skulle jag däremot trots allt byta ut moderkortet också så blir det väl något att fundera på. Jag har lite olika möjligheter, antingen sälja i lösa delar eller helt enkelt ta dem i en kartong till en datorbutik i närheten och sälja till dem, allt efter hur mycket jobb jag vill lägga på att få ut lite extra pengar. Jag vet inte heller om jag får mer för en komplett dator än om jag säljer den i delar. Ska jag sälja en hel dator så måste jag ju också köpa en komplett ny rigg, och det blir en hel del extra pengar eftersom jag lär få ganska taskigt betalt för många av delarna som jag kan återanvända.

Av Waiter

Sådär, bestämde mig för att börja med att trycka i lite mer minne och köpa 2080S och en 1TB SSD.

Blev typ 10 papp billigare än vad jag hade för mig från början så det finns utrymme till förbättringar om jag skulle märka att kortet inte kommer till sin rätt.

Tack för hjälpen!

Av Waiter

Första datorn jag satt bakom som jag kommer ihåg var en ABC 80 på mammas jobb någon gång runt 1980.

Första datorn jag faktiskt använde var en Sinclair ZX81 som vi fick lära oss att programmera med i högstadiet tidigt 80-tal. En hel kB internminne innebar att man kunde skriva knappt 2 skärmsidor (runt 48 rader...) BASIC, sedan blev det "OUT OF MEMORY ERROR". Kunde utökas med hjälp av extra minne på 16 kB som var stora som cigarrettaskar och utskrifter gjordes på termiskt silverfärgat papper ungefär så brett som toapapper.

Första datorn i hemmet var en VIC 20 som mamma fick låna hem billigt genom ett program på jobbet för att personalen skulle skaffa sig datorvana. Köpte speltidningar och satt halva dagar och skrev av program ifrån tidningarna till datorn. Programmen bestod oftast till 2/3 av rader med kommandot DATA, följt av en lång rad heltal med komma emellan. I princip översatt ASSEMBLER-kod, så skrev man en siffra fel så kunde det bli antingen fel kommando eller fel minnesadress med påföljande totalhaveri. Hade ingen möjlighet att lagra programmen så hade man skrivit rätt så fick man spela tills man stängde av datorn. Hade man skrivit fel så fick man i bästa fall ett "? SYNTAX ERROR" med felsökning som följd och i värsta fall dök datorn fullständigt och programmet var borta.

Första EGNA datorn var en Commodore C64, köpt för 4000 kr efter en lång sommars jordgubbsplockning. Äntligen hade jag en bandspelare så att man kunde spara programmen. Har glömt vad den hette, men till skillnad från originalet till C64 så hade den en lite högtalare så jag kan fortfarande höra skillnad på vanliga och TURBO-laddade (komprimerade) spel. Först fick man ladda TURBO TAPE 64 och starta det, och sedan därifrån ladda in spelet på några få minuter istället för en kaffepaus på 15-20 minuter som de större originalspelen tog att ladda.

Av Waiter

Tackar för svar.

Jag var hittills helt inställd på att köpa nytt och trodde inte att mitt moderkort var "kvar på banan" för ny hardware, men ju mer jag hittar på nätet och med era kommentarer så känns det mer och mer som ett bra alternativ. Jag var rädd att 4 år gammal hårdvara skulle bli en bottleneck för ett nytt grafikkort.

Minnet ska självklart uppgraderas om jag behåller moderkortet, men är det meningsfullt mer mer än 16 GB?

Skrivet av Twidash:

Skillnaden från en 6600k till 3700x är ganska rejäl men vill du spara pengar är 8gb ram till och ett 2080 super i din nuvarande rigg en rimlig uppgradering också.

Hittar lite motstridiga uppgifter på nätet, men det mesta tyder på att 6600k inte skulle bli en bottleneck för 2080S. Huruvida den sedan orkar med nyare spel (alltså förutom grafiken) är kanske en senare fråga. Har jag fattat det rätt?

Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Om du skall behålla moderkortet hade jag funderat på att uppgradera till i7 6/7700K samt självklart uppgraderat till 16GB RAM.

Är det en meningsfull uppgradering från 6600? 7700K har nästan samma pris som 3700X men bara halva prestandan enligt de jämförelser jag har hittat... Är det meningsfullt då att köpa en ny processor till gamla riggen jämfört med att lägga ett par extra tusenlappar för både ett nytt moderkort och 3700X?

Av Waiter

Vad kan jag behålla?

Hej!

Behöver lite mer ös i burken så jag har tittat lite på ett byggtips från tyska PCGames Hardware (PCGH). (Full spec här)

• AMD Ryzen 7 3700X
• Geforce RTX 2080 Super
• Asus TUF Gaming X570-Plus Wifi
• Seasonic Focus+ Gold 550W PCGH-Edition

Nuvarande datorn ser ut såhär:

• Intel Core i5-6600K
• Asus Strix GTX970-DC2OC
• Asus Z170-P
• Seasonic G-Series G-550 PCG 550W
• Kylare Alpenföhn "Brocken 2 PCGH"
• 8 GB DDR4

Finns det något som talar emot att behålla kylaren och nätaggregatet? Eller skulle man rentav kunna få en ordentlig prestandaökning bara genom att trycka i lite mer minne och behålla moderkortet också och köpa ett bättre grafikkort (än det som sitter i)?

Enligt spec jag har sett på Geforce 2080 Super så kräver de ett nätaggregat på minst 650W, men enligt PCGH är det helt överdrivet ... stämmer det? De rekommenderar här ett med samma effekt som mitt eget så det känns ju meningslöst att byta om bara alla kontakter finns.

Har siktet lite inställt på Asus Strix-variant av 2080S, så ev. synpunkter på det är välkomna. (Hittar inget om det kortet på Sweclockers men har läst en rad andra recensioner). Handlar framför allt om att det ska vara väldigt tyst i 2D/idle ... och kanske lite vana. Förslag på ett något billigare kort?

Datorn går i princip hela dagarna när jag inte jobbar, antingen för spel eller som mediacenter kopplad till TVn.

Alla tips och tankar välkomna!

Av Waiter

Är Samsung verkligen intresserad av kundernas åsikter så kan de ju börja med att släppa Odyssey+ HMD i Europa eller åtminstone ge en rimlig förklaring på varför de inte gör det.