Inlägg

Inlägg som rareixarna har skrivit i forumet
Av rareixarna
Skrivet av Steamroad:

Tjena,

Jag har nyligen byggt en snarlik maskin och valde bort MSI 2070 mot ett Gigabyte 1080 som var överklockat från fabrik. Bättre prestanda än MSI-2070 och dessutom mer strömsnålt. Har ni lite is i magen kanske ni kan få tag på ett 1080 ti som är rejält mycket prestanda för pengarna. Frågan är dock om det behövs för hans behov och om ni kan hitta ett vettigt 1070 istället?

Jag hade nog också bytt ut kylaren mot en Cooler Master Hyper Evo 212 som är extremt mycket kylare för pengarna.

Summa summarum: Mycket bra bygge för pengarna.

Tack för kommentaren!

Vi har en deal på en gtx kfa2 1080 ex oc på 4400. Är det värt att köpa en äldre gen? Eller värt 1000 kr mer för ny gen och lite bättre kort?

Sett reviews att h7 kyler bättre och är 30kr dyrare?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Gamingdator för 15k

Nu vill brorsan ha sin egna gamingdatorn där han endast vill lira spel samt lätt streama cs ibland. Han har redan all tillbehör, skärm osv och behöver bara burken. Han har fått ett chassi av mig redan, define s så det kan man exkludera. Han lirar endast i 1080p 144hz men kanske uppgraderar till 1440p nån dag. ( han vill gärna ha intel )

Har redan valt delar men vill ha era synpunkter om förbättringar osv och om det är värt för det priset. Just nu undrar jag mest om han verkligen behöver rtx2070 när han kan få en gtx 1080 för tusen kr billigare( helt ny) funderingar?

https://komponentkoll.se/bild/IuLXn.png

Av rareixarna
Skrivet av jOnÄTÄn:

Okej om du inte bryr dig om vad de funktionerna kan ge så är de ju i stort sätt samma prestanda du får av båda korten i de spel sweclockers testat i alla fall. Kör på 1080 erbjudandet den kylaren lär vara betydligt tystare i alla fall.

Tack du har varit till stor hjälp. Sitter och kliar i håret ordentligt här, ska man köra på erbjudande eller köpa nåt begagnat 1080 här på marknaden? Svårt, kikar även på tradera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Ser bra ut. Jag skulle inte lägga så mycket pengar på moderkortet då z370-p eller a modellen räcker gott och väl och redan där sparar du runt 800kr som du hellre kan lägga till på grafikkortet. Håll utkik ifall det dycker upp nåm prisvärf 1070ti/1080 så lär du ha en grym build. Brukar finnas schyssta deal begagnat på sweclockers marknad om det intresserar dig

Vill du prispressa mer kan du köpa till hdd senare i framtiden eller bara köpa 1tb:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av jOnÄTÄn:

Svårt att säga innan vi vet hur "RTX" funktionerna är (speciellt på 2070) men jag personligen skulle nog värdera att få den senaste tekniken lite högre än en tyst kylare, men då är jag också beredd på att byta kylare själv om jag inte blir helt nöjd med kylaren. (Kör själv ett Vega 56 med en Raijintek Morpheus II monterad.)
Men som sagt vet inte hur bra "RTX" funktionerna är ännu och speciellt inte på 2070.

Måste du köpa nu eller har du något grafikkort du kan stå ut med till det finns tester på "RTX" funktionerna?

Har inget kort att klara mig på än, kan vänta som senast till black friday. Bryr mig egentligen inte så mycket om rtx funktionerna och dlss( det är ju bara bonus för mig) tänkte mest att 2070 serien iaf entry korten har likvärdig pris som 1080 korten. Spelar mest på 1080p(144hz) och kanske 1440 i framtiden så vill ha ett kort som orkar det:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av jOnÄTÄn:

Vet du att du är känslig mot att datorn låter under spelande? I så fall är det bäst du köper ett kort som har en tyst kylare. Själv bryr jag mig inte så mycket om sånt längre. Spelar jag har jag hörlurar och rätt hög ljudnivå så jag tänker inte så mycket på hur datorn låter bara den är tyst när man surfar på nätet osv.

Njaa känslig så vet jag inte. Körde på en burk med 1060 gigabyte förut och det lät inget märkvärdigt. Kör ju själv med hörlurar men tar oftast av mig dom när jag inte lirar och då kan väl ljudnivån bli jobbigt om nätterna om det blir högt. Vad tycker du om erbjudandet som jag skrev där ovan, gtx 1080 ex oc för 4400?:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Jejk0b:

Jag har ett 1080 asus turbo. Presterar bra men låter otroligt mycket.. Jag vattenkyler det idag istället

Misstänkte det!

Kan även köpa ett gtx 1080 kfa2 ex oc för 4400? Är det en bra deal?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Kanske bättre om jag köper en palit dual 2070?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Aiwi:

Verkar prestera bra, men kanske lite högljutt i Load?

https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_turbo_geforce_rtx_...

Nu vet jag inte riktigt hur högt det där låter men ser inte bra ut när den nästan toppar listan.. den kommer sitta i ett define s chassi så undrar hur mycket det egentligen kommer att låta( kommer ha den under bordet)

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av jOnÄTÄn:

Antar att det fungerar fint som de flesta kort med "blower" kylare. Men räkna med en lite högre ljudnivå än många andra kylare. Inte använt just 2070 turbo men testade ett GTX 970 turbo ett tag och det var vad man förväntar sig med en sådan kylare.
Du kan ju även byta kylare själv om du tröttnar på ljudnivån.

Vågar mig inte på att byta sånt utan hade bara hoppas på att det var good to go. Tänkte ha den i ett define s under bordet, lär det göra nån skillnad i ljudnivån? Bara det inte låter för mycket

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Rtx 2070 turbo?

Fått ett erbjudande att köpa ett helt nytt rtx 2070 asus turbo för 4800kr. Min fråga lyder då om det är värt att slå till och hur fungerar just turbo korten? Inte hört så mycket om dom och som jag ser verkar de vara dom billigaste. Funkar kylaren bra? Har inte tänkt att överklocka

Av rareixarna
Skrivet av Swec_Ragsan:

Har ett Corsair HX 750W 80+ Silver Modulär. Det borde funka va?
Tack för tipsen. Då ska jag hålla ögonen öppna under Black Friday.

Det duger, ska inte vara nåt problem alls! Ja gör så:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Swec_Ragsan:

Ja, helst ska det vara nytt men vilka delar tänkte du på?

Tack för svar! Jag tänkte nog försöka behålla chassi, SSD-hårddiskar och nätagg.

Vilket nätagg har du?:)

Isåfall tycker jag att det här blir en schysst uppgradering om du ska behålla chassi, ssd och nätagget vilket jag hoppas den du har duger:) du kan spara dig strax under 2k om du tar en i5-9600k istället men i7an har 2 extra kärnor som är mer framtidssäker och snabbare

https://komponentkoll.se/bild/VvmnW.png

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Om du bara spelar mycket(speciellt på 1080p) så rekommenderar jag intel då fps brukar vara högre spec till cs, ska du streama och lira i höga upplösningar så är ryzen 7 bra. Här plockade jag lite snabbt och tycker att det är rätt så prisvärt, lär kanske bli lite billigare under BF. Win 10 nyckel borde finnas billigt om du kan fixa det.

https://komponentkoll.se/bild/bBsly.png

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Av rareixarna
Skrivet av tilted0113:

Om du bara vill ha en kylare som ”gör jobbet” i stock kan du kika på be quiet pure rock, nya hyper 212 eller Cryorig H7. Alla är väldigt bra budget kylare som presterar mycket bra för priset. H7 är väl snäppet bättre än övrigs två (utan att ha sett tester på nya 212 jämför med gamla).

Men jag skulle säga att de tre är de vettigaste alternativen. Du kan givetvis gå upp 200kr och köpa en noctua som någon kanske skulle rekommendera men det finns ingen som helst anledning till det.

Ska du ta klivet över 400kr finns det inte jättemycket att hämta om du inte ska upp till 800kr+ i princip.

Ja precis vill att den ska göra jobbet utan att jag behöver oroa mig. Funderade starkt på cryorig h7 men vet inte om den duger för stock? I7-9700k har ju en turbo boost på 4.9ghz så tänker ifall den klarar av det. Sökte lite på google den kylaren med i7 8700k och fick lite olika svar

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Kylare till i7-9700k?

Ska få in min nya prolle snart och letar nu efter en cpu kylare. Jag kommer inte att överklocka proccessorn utan vill bara hålla den inom goda temperaturer. Har inte sån stor budget, helst under 600. Vilken budget kylare skulle duga? Fler tips uppskattas

Av rareixarna
Skrivet av oskar321:

Aldrig gjort detta, hur gör man? ^^

Skickades från m.sweclockers.com

Ladda ner windows media creation tool på deras hemsida från en annan dator med usb stickan i. Ladda sedan ner filerna till usb. Stoppa sedan i usb i nya datorn och boota genom usb så får du win 10 setup och där installerar du om allt på nytt.

Av rareixarna

Har du tänkt att överklocka? Vilken upplösning spelar du på? Vill du ha med win 10 i bygget eller har du det hemma

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Nån som vet ifall i7 9700k finns på lager nånstans?

Skickades från m.sweclockers.com