Inlägg

Inlägg som rareixarna har skrivit i forumet
Av rareixarna
Skrivet av Lodisen:

Om du ska streama så skulle jag rekommendera 2700X över båda dessa.

Mycket mindre FPS-drops i spel. Däremot så får man ~15% lägre FPS i spel när man inte streamar.

Tänkte endast streama csgo så det är nog inte jättekrävande, vill ha intel för mer stabil fps i andra spel

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

i7-8700k vs i7-9700k streaming?

Jag har tänkt mig att kanske börja streama på twitch men funderar på vilken CPU som är bäst för det. Valet står emellan i7 8700k och i7 9700k? Vilken har övertaget, förra gen har fler trådar och HT så är inte det till fördel eller slår 8 kärnor på nya gen det?

Av rareixarna

Är det värt att köpa z370 billigt(sedan uppgradera via biod)eller z390 i en helt ny build med nya cpu?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Asyvan:

Sure.
Se nedan. Det finns inga Z390 moderkort i Komponentkollen än, men Z370 fungerar med nya 9000-serien. I den budget du anger finns det rimligt utrymme för i5-9600K samt GTX 1080. Om du letar ett begagnat GTX 1080Ti så kanske du kan få in en i7-9700K som CPU.

Jag lade med en vattenkylning (CLC/AIO) eftersom du har ett Define S chassi. Det passar bäst med vattenkylning. Men vill du spara typ 700-800kr så kan du ta en vettig luftkylare typ Noctua NH-D14 eller BeQueit Pure Rock 4.

https://komponentkoll.se/bild/SWnqb.png

Vad schysst!

Mina tankar var lite att jag kan spara ihop lite genom att skaffa nån luftkylning, för hade inte planerat överklocka än och om jag gör det kommer jag göra en minimal överklockning. Dessutom finns det en z390 asus för 1500 på inet så där sparar jag ytterligare. Har desuttom en kompis som säljer sin 6månaders 1080ti evga ftw för 6000 tusen till mig, värt att köra på det. Då kan jag lägga dom pengarna jag har sparat till en i7 9700k?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Asyvan:

@4official:
Jag har egentligen två råd från min erfarenhet.

1. Asus Moderkort
En sak jag gillar med Asus moderkort (de nyare) är att deras Fan Xpert, där du kan ställa egna kurvor på fläktarna, är att du kan välja GPU temperatur som källa. Du kan även ställa CPU + GPU och då reglerar den farten på chassifläktarna efter det som är varmast av GPU och CPU.

https://www.overclock.net/content/type/61/id/2965003/width/350/h...

Det har jag inte sett från andra, utan då krävs externa fläktkontrollers om du vill reglera på GPU temp.

Det passar perfekt i datorer med AIO/CLC vattenkylning på CPU eftersom du då kan varva upp fläktarna baserat på varm GPU istället för att de skall snurra för långsamt pga din väl kylda CPU.

2. PSU med minst 80+ Gold, helst 80+ Platinum
Det förekommer en del trådar här och där om Coil Whine (missljud) från GPU bland annat. Det kan ofta vara en dålig PSU eller en olycklig kombination av viss GPU med viss PSU som orsakar detta. En av orsakerna är ostabil (små variationer, ripple) spänning från PSU. Detta kan man minska genom att välja en bra PSU.

Seasonic (Prime eller bättre), Corsair (nya RM v2, HX och AX) vet jag av erfarenhet är det bästa som finns i sina prisklasser. Det finns även EVGA G3 men de görs av Super Flower och jag har hört mycket negativt gällande coil whine från Super Flower på sistone.

Jag har hört positivt om Be Quiet!'s PSU men jag har inte kunnat testa själv, så jag vet inte. Mitt råd är att gå på de jag nämnde ovan.

Tack för råden men undrar om du skulle kunna bygga ihop nån build för min budget?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Datorbygge för 16-18k

Tja nu känner jag suget att köpa mig min nya speldator och har väntat in nya intel cpu. Kan nån snickra ihop en grym build, ni kan exkludera chassi och windows 10 i bygget då jag redan har det hemma har ett Define S chassi.

Funderar om det är bäst att köpa in nytt gpu eller begagnad 1080/1080ti?

Av rareixarna

Drar tillbaka mitt bud

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Idautropstecken:

@4official: Tyckte själv att det såg fjuttigt ut med den lilla, så googlade runt lite och såg en tråd om i7 8700k och just den kylaren och de rekommenderade att uppgradera till en 240mm. Nästan lite stolt över mig själv som kollade runt innan jag beställde, hade lätt kunnat bli problem med det här också om jag inte kollat och det hade jag inte pallat haha

Haha grymt ju, du kommer att tacka dig själv för det:) var det pubg och csgo du spelade? Du lär få väldigt bra fps med bägge spelen speciellt csgo som mest är cpu intensiv. Antar att du redan har din skärm och är good to go?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Idautropstecken:

@4official: Skönt att ni skriver så, kompletterade med en bättre processorkylare då det rekommenderades av någon på inet, och böt också case mot ett snyggare, hoppas på att allt fungerar som det ska bara. Lite nervös över vattenkylning men det kommer nog lösa sig haha.
Om det är något jag lärt mig av detta är det att: Fråga först, köp sen hahaha

Bra val att du bytte processorkylare! Den som kommer med i den paketen är något för klen till den varma processorn, dessutom har du möjlighet att överklocka om du någonsin bestämmer dig för att göra det någon dag. Haha precis det är ganska lätt att falla i sånna här situationer i gamingmarknaden med fräcka namn på spelburkar och deras höga priser.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Idautropstecken:

@Asyvan: blev den här tillslut https://www.komplett.se/product/11294/datorer/komplett-pc/kom... med tanke på 5000 rabatt, och kollat lite noggrannare på komponenterna den här gången, men den lilla kunskap jag besitter hahah.
Visade sig förresten att avgiften på att återkalla komplett-pc endast gäller efter 14 dagars ångerrätt, så nu slipper ni grubbla mer över det haha. Tack så hemskt mycket för all hjälp, hade antagligen suttit här imorgon med en rätt pissig dator+ångest utan er <3

Håller med att det är en riktig nice spelburk och så mycket kraftigare än din förra! Du lär bli riktig nöjd med denna, själv väntat man tills mitten av oktober för inköp:)

Som han ovanför nämner blir man lite avis

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Hur gick det? Nyfiken! @idautropstecken

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Datocc:

Ett RTX 2080 kan du fixa med din budget.

Hur skulle en sånt system se ut då?

Tar gärna emot andra tips

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

Ny dator för 15k+

Hej tänkte bygga mig en speldator och vill gärna se det bästa jag kan få för min budget. Ska man avvakta till nya gen cpu?

Har redan ett chassi ( Fractal define S som är oöppnad och även Win 10 så det kan man exkludera. 15 tusen för endast burken kan även gå lite över

Av rareixarna

Kan man hoppas att priserna stabiliserar sig eller ska man köpa i7an nu för 3690?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av Datanisse:

Efterfrågan av datorprylar höjs till hösten och sjunker till våren.
Intel har väl haft problem med leveranser också om jag fattat det rätt.
Tillgång efterfrågan antar jag.

Inte kul för mig då som tänkte bygga snart med nya gen cpu:(

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av tvelander:

9000 serie runt hörnet.
Och lite andra anledningar.

Annars
https://www.webhallen.com/se/product/277542-Intel-Core-i7-870...

Okej, jag ska bygga snart men inväntar nya 9000 serien, borde man slå till nu på den här gen? Vill inte att det nya gen ska få högre pris än vad det är nu..

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av DHW:

på grund av blackfriday. De höjer nu för att få till en högre % sänkning när det är black friday

Då lär väl dom nya cpuerna vara prisad samma om inte högre? Jag som tänkte bygga snart i början av oktober , mardrömspriser..

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna

I7 8700k prishöjning

Oj för några veckor sen låg i7-8700k runt 3500kr och har nu sakta höjts med ett par hundringar. Nu ligger processorn på 4490kr. Vad är anledningen till detta, stor efterfrågan eller tecken på att nya GEN är på gång? Kommer priserna sänkas igen eller förblir den som den är? Kanske blir nya i7 prisad samma?

Av rareixarna
Skrivet av pv2b:

Skaffa en större SATA-SSD (t.ex. en 860 Evo) istället för en NVMe (t.ex. 970 Evo).

Även om du kan få en förnimbar skillnad i prestanda med en NVMe (det får du inte för typ boot och OS) så är det bättre att kunna ha dubbelt så mycket grejer på snabb disk snarare än den omätbara skillnaden i faktiskt prestanda för att ladda applikationer.

Vart är det man märker mest skillnad då? Så är inget märkbar skillnad på flyt i os, öppna program och boot?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rareixarna
Skrivet av anon159643:

Generellt skulle jag vilja säga att alla som vet att de har behov av 960/970 evo vet om varför de har behovet, resterande kan spara pengar och köpa 860 evo istället.
Detta påstående gäller tills prisskillnaden är liten.E xakt samma sak gäller för övrigt grafikkort (Qudro vs Geforce), nätdel för över 2000kr, tangentbord och mus för över 1000kr/st etc.
Så för dig ts skulle jag säga skaffa dig en 500GB 860 evo. Angående hdd så tycker jag många är mycket emot dessa i onödan, de är väldigt prisvärdiga och många har behov att lagra lite data. Men det känns som att 2TB idag blir ett billigare pris/GB.

Vill ha det snabbaste och jag kommer ha mycket redigeringprogram osv så funderar på om m2an kommer att gynna mig eller om det inte är nån märkvärdig skillnad mot en vanlig 860 evo

Skickades från m.sweclockers.com