Inlägg

Inlägg som Yonie har skrivit i forumet
Av Yonie

Det här är den typen av dundernördiga diskussion jag kommer till SweClockers för. Frågan har besvarats efter max fem inlägg, men diskussion fortsätter i fem sidor till.

Eloge till er alla!

Av Yonie

Mina vänner, jag har svaret.

När jag skriver "du" så är det i dagligt tal. Inga konstigheter. Inga krusiduller.

Men när jag skriver "Du" med versal så är pekfingret framme. Jag pockar dig i bröstkorgen. Så vad ska du göra åt saken, va? Kom igen då! Du kan ju cykla hela vägen till Bahamas, fan.

Av Yonie

Du använder lurar för själva arbetet. Sen kan du använda ett par högtalare för kvalitetskontroll. Men att jobba med den senare kan du glömma med nuvarande förutsättningar.

Sony MDR-7506 använder jag och tycker de är fantastiska. Neutralt med brett omfång. Krusidullerna får man sen skapa under produktion. 👍

Av Yonie
Skrivet av serafim:

Visst får @Goedendag leva "i sin bubbla" men det vore mycket intressant att få veta på vad @Goedendag grundar sina argument för att inte rösta alls. Utan att för den saken starta en diskussion om saken (om det går att undvika). Bara nyfiken ...

Jag tror du vet att det knappast bara kommer vara svaret och sen är det klart. Svaret kommer skapa ett gensvar, och därefter är diskussionen igång. Så du skulle med fördel kunna bryta ut det till sin egen tråd.

Av Yonie
Skrivet av evil penguin:

Jag vet inte vad grejen är heller, men jag hade vikt in kanten och det dög inte. (Förmodligen felaktigt)

"Det stora kuvertet", är det förutsatt att man förtidsröstar?

@Beamy Stockholm Stad är mitt röstområde, och här lämnade man över de tre kuverterade valsedlarna. Därefter sorterades dom, samtidigt som en röstmottagare märkte av vilka typer av röster jag lämnat in. Så har det även alltid varit.

Gällande att man hade bås för valsedlarna förstår jag delvis varför. Det höjer graden av anonymitet och kan skänka en känsla av säkerhet för den som röstar, då ingen annan ser vilka sedlar man väljer att ta. Förmodligen minskar även stök och svinn.

Av Yonie
Skrivet av Daemon:

En omröstning om en omröstning alltså?

Inception in the Riksdag, Landsting, änd kommuners.

För egen del blir det nog röstning senare idag, mot kvällen till. Tyvärr har det varit mycket lättare att bestämma vad jag inte vill rösta på.

Av Yonie

Jag var på väg att skriva hur det inte var viktigt. Men sen slog det mig att det personligen mer handlar om att rata saker på grund av deras märke, istället för att välja saker.

I slutändan handlar det om att jag kan hitta åsikter eller recensioner på SweClockers som inte dömer ut det helt. Om medlemskapet är 50/50 för någon komponent så kommer den förmodligen fungera väldigt bra för mig.

Av Yonie

När jag såg denna trådtitel i "Nytt i forumet" var jag helt övertygad om att det återigen var medlemmen @AplAy som behövde reda ut saker och ting via udda frågeställningar.

För att besvara frågan: nej. Jak er snel ock tikker om menniskor.

Av Yonie
Skrivet av Megacrash:

"Om jag säljer mitt hus" så finns inga sådana avtal.

Men har man skrivit under ett bevittnat kontrakt eller avtal som säger, "Part A bekräftar härmed att denne kommer köpa hus av part B för X mängd pengar." Då är saken klar. Ska man då backa ur bör det finnas tydliga klausuler som stipulerar hur det ska gå till.

Vi snackar inte om hur husköp går till på detaljnivå, utan vad som gäller ifall det finns ett juridiskt avtal.

Av Yonie

Det finns ett gäng i tråden som tycker att kritik och åsikter mot Musk inte är på sin plats. Vad sägs om att vi skippar de bitarna och håller oss till ämnet?

Det är inte bara ett, utan två huvudsakliga retoriska fel som återkommer:

Ad hominem-attack - "Vad har du åstadkommit själv då!?"
Sandlådans dörrvakt - "Om du inte gjort häftiga saker får du inte säga din åsikt."

Tycker man att människor med kritik har fel så möter man deras argument och teser. Inte svårare än så. Aktivera hjärncellerna. 👍

---

Han kanske alltid har varit sån, men mitt intryck är att Musk på senare tid börjat "leka" mer och mer. Leken har sen varit av sån karaktär att det skickat svallvågor av konsekvens, socialt eller praktiskt. Vilket kanske inte är helt ovanligt när man är i toppen som en av världens rikaste människor.

Det jag kan dra mig till minnes är hur Tesla skulle börja acceptera Bitcoin.

Sen skulle Tesla inte det.

Men sen skulle man det igen!

Följden av Bitcoin-debaklet var ju att värdet åkte berg-och-dalbana. Vilket är naturligt då det vittnade om att kryptovaluta skulle få enorm exponering, och acceptans, av en beryktad affärsman.

Det andra är då Twitter. Där är mitt intryck att Musk bestämt sig för att leka. Först skulle han köpa det, sen skulle han inte. Sen skulle han undersöka saken, och sen skulle han inte. Fram och tillbaka gick det, medan investerare i plattformen fick se sina värden åka upp och ned.

Man kan inte få bete sig hur man vill när man är så pass inflytelserik, synlig, och förmögen. Man har trots allt sådant inflytande att det kan dras trådar bakom kulisserna. För det finns inte samma sociala utrymme att på allmänna ytor agera på vad som kan uppfattas vara ett fullständigt själviskt, nästan barnsligt, sätt.

Av Yonie
Skrivet av HickeHiskelig:

Verkligen inte oattraktivt. Företaget i fråga är Sandvik. Deras ”safety first” har de tagit till helt galna nivåer dessutom

Vilket är väldigt bra. Industriarbete har så många olika sätt att skapa både tillbud och olyckor, framförallt när underhållsstopp är på gång och det är 100 entreprenörer som ska in på området.

Av Yonie
Skrivet av HickeHiskelig:

tar dehär siffrorna med alla över 18 oavsett sysselsättning? studenter? arbetslösa? annars känns en median på 33 sjukt lågt

Hela Sverige är det alltså. Löner kan skilja sig åt med åtskilliga tusenlappar beroende på bransch, ort, och erfarenhet.

Median på 33' låter helt rimligt för mig. Ta majoriteten av saker som omsorgssektorn utanför sjukhus, butiksbranschen, och militären så ligger du nog under.

Av Yonie
Skrivet av ajn:

Arbetsgivaren kanske tycker det är suspekt, tror att man är mindre motiverad, eller tänker att en 25 åring jobbar hårdare i början av sin karriär, eller bara är orolig för att man inte passar mallen. Säger inte att det är rätt, men de 30+ jag lärde känna på tekniska högskolan verkade ha det svårare

Om det enda man har är själva utbildningen, absolut. Men en 35-åring som haft ett aktivt och varierande liv brukar ha många andra kvaliteter som arbetsgivare värderar, eftersom rekryterarna trots allt också är människor.

Utöver det kommer även vitsord, betyg, och dylikt ge en fingervisning över hur motiverad man är. Så jag tycker tyvärr det låter som att du gissar baserat på en känsla.

Av Yonie
Skrivet av Quon:

Hur ska jag få det då att funka? eller kanske hänger inte riktigt med här

Testa uttaget på baksidan. Det kan vara porten som glappar.

Av Yonie
Skrivet av BadNewsBrod:

Kul för blizzard! Nu är det ju så bra att ingen är tvingad att spela detta spel om de inte vill Tur va!

Ju mer pengar denna typ av speldesign drar in, desto mer motiverade är utgivare och utvecklare att fortsätta med det. Följden blir att äldre modeller, mer traditionella modeller, får ta ett steg tillbaka.

Det är lite som att alla schyssta restauranger och innovativa hak skulle gå under och ersättas av skräpmat, för att de kedjorna börjat pudra beroendeframkallande matheroin i sina burgare och pizzor. Ingen vinner på det förutom kedjorna.

Av Yonie
Skrivet av SvenskGaming:

Den är väl ganska hög ändå? En lön över 25k anser jag ändå är ganska bra? Du har ju nästan 30k och du lär väl få högre lön med tiden? Vet inte varför alla tycker löner under 30k är oacceptabelt? Så ser verkligheten ut för en stor del av folket…

Det är många faktorer som spelar in utöver bara själva pengen på näst-sista raden. Arbetsort, typ av tjänst, tjänstesektor, företagets ekonomiska styrka; det är liksom inte bara själva siffran man får ta hänsyn till. Å andra sidan ska man kanske inte vara så kräsen om det ens erfarenhet och kunskap motsvarar en junior-tjänst.

28k är bra för någon som t.ex. är plockare i ett lager, eller heltidsanställd i butik. Men inom IT-sektorn är lönerna generellt sett högre, och ökar ännu lite till om arbetsort är Göteborg, Malmö, eller Stockholm.

Av Yonie
Skrivet av Ragnvlad:

Böcker. Finns fortfarande inget som, i min värld, kan ersätta böcker. Avskyr dessutom ljudböcker då jag helt tappar känslan av att läsa.

Jag håller med till viss del. Ljudböcker har sin charm, och det är ett lätt sätt att få försvinna in i en värld när man fortfarande är aktiv i vardagen. Det hänger ju dock på att uppläsaren håller bra flyt och är duktig, vilket inte är lätt.

Det som är hopplöst är definitivt faktaböcker av något slag. Där är det egenläsning som gäller.

Av Yonie
Skrivet av SuperSverker:

Hej!

Jag och min sambo fastnade i en tankesnurra som jag tänkte lufta här, för vi måste ha svar.

Bakgrunden är att hon är vegetarian (ish) och jag käkar allt, där vi satt och snackade om mat och jag slängde ur mig att lågstadiets blodpudding var Guds gåva till mänskligheten, något som fick henne att småkräkas.

Nu till frågan - Resonemanget är att mjukisvegos ("Flexitarianer") / Vegetarianer har massvis med olika anledningar till varför man inte äter djur.
En av dessa falanger ställer sig i hörnet att det går bra sålänge inte djuret skadas - alltså kan man äta exempelvis ägg eller ost, men en biff funkar absolut inte.

Då kantade jag ur mig en affärside i form av vegetarisk blodpudding - man gör alltså en form av blodbuss, där kossorna eller svinen eller vad det är ställer sig i kön och donerar lämplig mängd blod, för att därefter springa vidare. Detta skadar inte djuret, och blodet kan användas för att skapa "Farbror Mosters vegetariska blodpudding".

Så - Är detta fel åt skogen, eller kan resonemanget hålla? Djuren skadas inte mer än en läkarundersökning, och såldes bör man komma under ribban och denna hypotetiska blodpudding hamnar alltså i samma fack som ost och ägg.

Vad tror ni?

//Daniel

Edit*
Går inte skapa omröstning, får försöka igen senare

Om du på ett enkelt sätt kan få ett djur med på konceptet att tappas på blod, ja kanske. Då jag inte kan tänka mig något djur som bara kommer stå, sitta, eller ligga där och låta en nål sitta i ett blodkärl under några minuter så faller hela upplägget.

Det frångår fortfarande den överhängande och ytligaste delen av den etiska frågan också, vilket är att ägg, mjölk, och liknande produceras utan vår inverkan.

Gillar tankesnurran, men du har tagit droger.

Av Yonie
Skrivet av SunQ:

Här i fjollträsk finns ju även sån där tunnelbana också om du vill komma lite billigare undan.
De tips jag gav ovanför är i närheten av tunnelbanestationer (Odenplan och Hornstull).

@CyberZzZ om det är så att ni hamnar någonstans runt Odenplan, och får för er att pizza är dagens rätt så tipsar jag om Crispy Pizza Bistro. Det ligger precis i närheten av tunnelbanan och är i princip ett hål i väggen med några få bord. Hittills har folk jag tagit dit varit oerhört nöjda.

Befinner ni er på Söder och strosar omkring så kan matstället Älskade Traditioner vara en kul liten avstickare. Det är ett café som går i retrostil, ungefär som att man handlat möbler och inredning på second hand. Primärt serveras våfflor av olika slag, och även andra typer av fika. Kolla bara ifall det är öppet, då jag tror att det är någon form av renovering eller liknande på gång där.

Bästa burgaren i stan, det finns många såna beroende på vem som tillfrågas. Den bästa burgaren enligt mig finns hos the Border, som ligger precis vid T-banan Skanstull på Söders södra kant. Jag har hittills inte hittat någon som serverat saftigare burgare med bättre kombination av ingredienser, och då har Stockholm ändå många bra ställen.

Av Yonie

Min första känsla när ungdomarna pratar om att vara uttråkade eller rastlösa och inte ha något att göra:

https://c.tenor.com/x8cWc3o4DnMAAAAC/figure-it-out-glaring.gif

Då är jag också fullt medveten om att jag själv var exakt likadan.