Inlägg

Inlägg som SgtShadowsong har skrivit i forumet
Av SgtShadowsong

Har en Arozzi Vernazza i tyg, när jag rest mig har bilden svartnat i någon sekund och har alltid undrat vafan det är som händer samt att stolen står på en lite tjockare typ indisk matta.. Statisk elektricitet.. Vem kunde tänka sig det, rätt sjukt.

Av SgtShadowsong

Jaaaaag är så förbannad. Hade jag bara vågat göra som du sa hade jag varit 789 kr rikare. Dem sa på inet felsök att allt var fixat men när jag kom hem hade jag samma problem. Lyckats komma så långt att jag tror det är fel på en av lagringsenheterna.

Av SgtShadowsong
Skrivet av Xeno88:

Kör du Windows 11 och har kört igång secure boot i bios? Jag har haft liknande problem och secure boot var boven. Det som funkade för mig var att dra ut sladden och trycka på startnappen några gånger och sedan testa starta igen. Vet att du testat en clear cmos men det hjälpte inte mig heller.

Ja det stämmer men osäker om jag kör secure boot, men då skulle väl gamla kortet ha funkar?

Av SgtShadowsong

Spec för att vara mer nogrann
ASUS GeForce RTX 2080 Ti skule bytas mot msi 3080 gaming z trio

Intel Core i9 9900K 3.6(4.6) GHz

Mouse: Logitech G502 Proteus Core

Keyboard: SteelSeries Apex (2013)

Corsair Dominator Platinum DDR4 RAM 32 GB

ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING

Corsair Hydro H115i PRO RGB

Samsung 970 EVO series SSD 500GB M.2

Jag kommer i dagsläget inte alls in i datorn, dvs, den startar men visar inget på monitorn oavsett om jag kopplar det i moderkort eller gpu, Gpu, cpu, kylare samt andra ljus lyser upp men inget annat extern. Jag har startat om cmos, tagit bort och satt dit batteriet på moderkortet. Jag har testat med det gamla kortet samt det nya, har även testat utan och gpu och kopplat in hdmi och dp i moderkortet men inget händre. När jag skulle installera det nya kortet så trycktes det mot portarna för sata på moderkortet som jag inte märkte, kan de har tagit skada och är anledningen till mitt besvär?

Eftersom datorn startar och lyser upp med inte ger någon display känns det att det kan vara något med moderkortet som har tagit skada vid installation men jag kan inget om datorer och försöker jag själva att ta bort sladdar och öppna hela burken är jag rädd att jag inte får ihop den igen.

Av SgtShadowsong

Glömde även tillägga att jag testade starta utan gpu för att se om mus och tangentbordet skulle börja lysa men det gjorde dem inte.

Av SgtShadowsong
Skrivet av Viita:

Du får konsultera manualen för att få reda på vilka SATA-portar som delar resurser med vilka PCIe/M.2-portar.

Många problem kan dock lösas med en "Clear CMOS".
Nere vid kontakterna till frontpanlen,

En fråga gällandes kabeln till nätaggregatet.

Du har inte skrivit ut vad du har för CPU, men om den har en integrerad grafikkrets så kan det vara värt att prova ansluta skärmkablaget till grafikporten på moderkortet bara för att utesluta att denna port av någon anledning inte är satt till "default".

Gällande sata porten är jag mer orolig att den fått för mycket tryck mot sig när jag testade att sätta in set nya kortet där då det bar lite större än det gamla. Typ 4 mm skillnad eller så. Är rädd att det kan bara en av orsakerna.

Clear cmos samt tagit bort batteriet till moderkortet är gjort men inget hjälpte.

Gällande kabeln så tog jag en som jag uppfattade var standard från boxen där det även står på kabeln TX/HX SERIES only och på andra ändan pci-e samt att jag kopplade den blåa delen till nätaggregat. Men kan det vara så att nätaggregatet är körd?

Cpu är i9-99k intel

Kan även tillägga efter lite sömn att jag av misstag drog ur två kablar som jag antar går till hårddiskarna men jag satte i dessa innan jag någonsin startade datorn men kan det vara så att det nu är ett problem?

Av SgtShadowsong

Byte av Grafikort = kaos

Hejsan alla som ännu inte blivit galna

Något jag trodde skulle ta max 15 minuter har tagit mig 5 timmar + migrän och fortsätter vara ett problem.

Köpte ett 3080 gaming z trio kort som jag skulle byta mot det nuvarande 2080 ti kortet.

Det var inte för krångligt, behövde byta port då sata kablarna var ivägen men det bytte jag bara utan problem till den undre porten för grafikkortet samt behövde jag lägga till en extra 8pin från psu till grafikortet då den hade 3x8 pins.

Startar datorn, får ingen bild testar både hdmi och dp via grafikkortet. Inget händer, testar bara för skojsskull också moderkortets hdmi och dp men samma där.

Tänker att det kan vara ett problem i windows så tar jag ur det nya grafikkortet och in med det gamla men när jag startar datorn rör sig inte fläktarna på grafikkortet men den lyser samt moderkortet och cpu kylaren men mus och tangentbort lyser inte. Har kollat att alla kablarna sitter i och att inget lossnat men allt verkar sitta som det ska.

Vet inte vad mer jag kan göra blivit galen, känns som något är katastrofalt fel och är inte tillräckligt kunnig för att lösa problemet själv.

Moderkortet: strix z390-f gaming
Psu: corsair 1050hx
Gpu: msi 3080 gaming z trio

Av SgtShadowsong

https://pcpartpicker.com/list/7W4KLP

Är inte den bästa på datorer men denna ska fungera. Du kan bygga den här via komplett då de fortfarande har bra grafikkort kvar. Lycka till!

Av SgtShadowsong

Förstår inte hur man kan gilla cyberbunk, skjuta fiender genom 10 lager hus, poliser som spawnar här och där, inga poliser jagar dig i bilar. Det ska väl ändå vara lite grundläggande?

Av SgtShadowsong
Skrivet av m1k3_dd:

Dags att bojkotta Kina, tills de överger kommunismen HELT, samt slutar med internationellt spionage och STÖLD av teknik och patent!

Västvärldens kåta och naiva produktion i detta land har saboterat världsekonomin!

https://svenska.yle.fi/artikel/2020/11/16/usa-spionerade-blan... Tänker att detta är rätt relevant ändå då vissa tycker att Usa är bättre än Kina, varför välja pest eller kolera?

Av SgtShadowsong
Skrivet av joddlarjanne:

"Power settings" i Kontrollpanelen inställt på Ultimate performance och inte något annat då det kan göra så att processorn klockas ner med.

Den var ställd på hög prestanda är det samma eller är det optimal prestanda jag ska välja?

Av SgtShadowsong
Skrivet av CaptainRedbeard:

9900k har en standard boost på 5Ghz. Om temperaturen är i skick så åker din processor upp i 5ghz då det behövs.
Eller vill du att den går på 5Ghz hela tiden ? :S

Är osäker nu, som det är nu är det troligtvis tvärtom vilket inte är bra i längden eller hur för nu är den ju på 4.97 utan load?
Ska jag bara defaulta allt på någon sätt och se hur det är i benchmarks efter?

Av SgtShadowsong

Överklockning av i9-99k på en Asus rog strix z390-f gaming

Hejsan!

Så jag har inte överklockat cpu:n sen jag fått datorn så den har legat på bas 3.6ghz ett bra tag, det var först inne i bios som jag såg att Asus hade en sparad profil för att få upp till cpu:n till 5ghz.

Sagt och gjort körde jag på det men har fått problem och nu med AI som överklockar och kraschar datorn till att jag nu under 100% load klockas ner till 3.7-3.9ghz.

Jag är lite lost och hade varit sjukt tacksam för hjälp av allt slag.

PCU Corsair HX1050 1050W

ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING

Intel Core i9 9900K 3.6 GHz 16MB

Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 2666MHz CL15 Dominator Platinum

Corsair Hydro H115i PRO RGB

Win 10

Vet ej om grafikkort spelar roll men det är ett Asus GeForce RTX 2080 Ti ROG

Av SgtShadowsong

Är väldigt glad för revivalen av Wc3, har lirat så mycket gamla maps så jag varit uppe till 3 alltför ofta.

Av SgtShadowsong

Router krånglar konstant.

Hej alla Clockers.

Jag har i nuläget en Asus RT-N56U som funkar helt okej, men på senare tid så om jag laddar ner eller laddar upp något som är stort dör routern, dvs att den laggar ihop fullständig och det enda jag kan göra är att starta om den genom att dra ur sladden och sätta in den. Är det något som kan vara fel på mjukvara eller är det hårdvaran så att jag måste köpa ny?

Har 100/100 Fiber i dagsläget

Tack för hjälpen!

Mvh

SgtShadowsong

Av SgtShadowsong

@Digger_1: Det här är lite sent, haha. Men Google home är en assistent, så mycket är sant. Men denna kan även spela upp musik utan problem ^^

Av SgtShadowsong

@Kelzzor: Intressant varför går inte det att göra? Eller det bara är så?

Av SgtShadowsong

Chromecast och Google Home

Tjena Sweclockers.

Jag vet inte om jag kan kalla mig oteknisk men vid det här laget ger jag nästan upp.

Jag har skaffat Google home samt chromecast ultra till min skärm, problemet för mig är dock att chromecasten inte castar ljudet till google home eller ska den inte göra det? Båda är på samma nätverk och det var lite för mig tanken när jag köpte combon. Några tips eller har jag missat något?

Mvh

Av SgtShadowsong

@Decster: Då en snabb fråga då jag aldrig gjort det som kanske kan hjälpa mig men är det möjligt att uppdaterar moderkortet om det ens är värt att göra?

Av SgtShadowsong

@Decster: Har en 4k ultrawide skärm som har 120 hz har ej överklockat då jag inte är så insatt i hur man gör.

Hur gör jag då för problemet som hände var ju att hår (från katt) gick in i fläkten och i princip mördare den över och undre, bara byta och försöka rengöra så gått det går?