Inlägg

Inlägg som Robiban har skrivit i forumet
Av Robiban

Frågor gällande inköp av nya lurar

Hej,

Har bestämt mig för att skaffa nya lurar och har gått vilse i världen av öppna, stängda, ohm, ljudbild etc och desto mer jag läser desto mer osäker blir jag. Jag har idag nån typ av blandning, ej heltäckande men stängd kåpa Sennheiser PC151 som jag har varit nöjd med men vill ha något som har lite mer att erbjuda.

Lurarna kommer vara till gaming och musik (inte helt ovanligt) och de ska vara hyfsat all-round då jag lyssnar på all typ av musik och det får inte låta grötigt utan vill kunna urskilja instrument där höga toner man kanske inte annars hör ska vara tydliga men även tung metal ska spelas med bra tryck. Min tanke var först att skaffa heltäckande och slutna lurar för jag sitter 50cm från en lektor 8 som används till TV'n som sambon tittar på. Efter lite forskning fick jag veta att slutna lurar inte har lika stor ljudbild som stängda vilket återigen gjorde mig fundersam. Vad tror ni är den bästa lösningen för mig? Hur mycket skiljer sig öppna och slutna lurar i ljudbild och kommer TV ljudet förstöra upplevelsen med öppna?

Mitt andra dilemma är hur högt man vågar satsa för att få ut så mycket som möjligt av lurarna. Jag har ett Z170i Pro gaming MB från asus som har ALC1150 codec och en inbyggd förstärkare som påstås klara upp till 300ohm. Jag skulle säga att min budget är 2500 SEK för hörlur+mic/headset. Gör sig t ex ett QH-1339 eller HD558 rättvis på moderkortets ljudkrets eller behöver man något mer "premium"? Hur står sig ALC1150 mot ett externt USB kort? Har mITX och ej plats för internt PCIe ljudkort.

Vad har ni för tips på lurar som kan passa mina behov? Priset är inte skrivet i sten men jag har en svag aning om att lurar i 3k klassen kanske förtjänar ett bättre ljudkort.

Jag har tittat på:
- Sennheiser G4me Zero/One
- Sennheiser hd 558
- QH-1339
- QH-900
- HyperX cloud

Har inget behov av virtuellt 7.1 eller annat lull lull.

Tack!

Av Robiban

Gick på phanteks evolv itx. Inte det minsta men det kändes som ett säkert kort med gott om utrymme för framtiden samt en 280 radiator.

Gällande riggen gick jag på 6600k istället för 6700k och gtx 970 istället för 980ti. kommer förmodligen byta gpu när nästa generation nvidia kort kommer. Det här är mer än jag behöver men ville göra en värsting kändes dock tråkigt att bygga på x99 plattform pga av dåligt utbud på mitx MB samt att 6700k känns så långt bort. Det kliar ordentligt i fingrarna och sambon kunde plocka alla delar från webhallens butik idag runt 8 åker blåstället på

Skickades från m.sweclockers.com

Av Robiban

dumt att köpa 5820k nu?

Hej.

Jag vill bygga nytt och eftersom 6700k är omöjlig att få tag i har jag börjat snegla på ett x99 system.

Men är det dumt att köpa det nu? Med tanke på att nästa 2011-3 serie är runt hörnet.

Sitter i ett osannolikt dilemma, det kliar i mina fingrar och jag vill handla nu men jag villa bygga i litet chassi vilket x99 sätter käppar i hjulet för och 6700k finns inte. Hur botar man detta????

Av Robiban

Jag hade samma fel och stängde av alla "fast boot" alternativ i bios det hjälpte mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Robiban

Jag såg sweclockers recension och det verkar vara perfekt!

Nu gäller de bara för inet att få in delar på lager

Av Robiban
Skrivet av spicy_mama:

Precis köpt Phanteks evolve ITX, inte den minsta i klassen men aboslut mindre än ATX och lite mindre än mATX, sitter en 100I GTX kylare och plats med fullstort grafikkort

Kör 6700k (kommer början av nästa vecka) 980TI dc3 och 16gb ram samt 850 Samsung 500gb m.2 sticka Var nyfiken på 950 men finns inte ett datum och jag var ivrig

Tack för tipset. Den ser lovande ut med bra plats för komponenter och flöden! Gjorde inte mitt val lättare

Av Robiban
Skrivet av OliT:

Jo, det är kanske sant. Men skillnaden mellan 850 m.2 och 950 är typ 800 kronor, det får jag varken 6700k eller 980ti för, så jag kan lika gärna testa den nyare varianten. Om inte annat så för att det är skoj

Jag tänkte då på 500gb varianten som kostar nästan 2k(?) mer än 850 evo och det är steget från 6600k till 6700k och en liten bit på vägen till 980

Men jag håller med dig, jag är väldigt nyfiken på 950'n, det var den enda del jag hade "bestämt" mig för men jag misstänker att detta kommer gå 10 resor till innan köp är genomfört

Av Robiban
Skrivet av OliT:

Nu blir det lite trådkapning, men så här ser systemet ut som jag håller på att sätta ihop för ungefär samma användningsområde:

http://i65.tinypic.com/jt6tjr.png

Om jag inte misstar mig ska allt passa. Kul dessutom att testa NVMe. Skulle inte det kunna vara ett alternativ för dig också?

Snyggt. Jag har kollat just på samsung 950 pro men vad jag läst är inte laddningstider i spel/windows nämnvärt snabbare. Så jag vet inte om jag tycker det är värt pengarna när evo serien ändå är så pass snabb. Lägger hellre extra på 6700k/980ti

Av Robiban
Skrivet av NordhNet:

@Robiban: Node är förvånansvärt rymligt faktiskt. Du får plats med en evo212 eller motsvarande samt ett relativt långt grafikkort. MSI/Evga brukar vara lagom längd om man behöver lite marginaler.
Tänk på att, beroende på moderkortslayout och kylare, du kan behöva lågprofilsminnen.
Det svåraste är väl att hitta ett lämpligt nätagg även om detta också går att modda

Helt sant och den är fortfarande med i tankarna men tycker det ser lite väl tight ut med kablar runt PSU/GPU.

Av Robiban

Ncase ser ut att vara ett sjysst chassi men vill inte beställa från utlandet. Tror ni en Scythe Big Shuriken II Rev.B klarar av att kyla en klockad 6700k? Tänkte mig Insug i front och utblås bak i ett obsidian 250d

Av Robiban

Bygga mITX/ATX gaming PC - behöver tips!

Hej,

Jag har blivit less på min PC och vill bygga en ny som inte är lika stor och klumpig men som fortfarande håller hög gaming-prestanda.

Jag kommer bygga en en Z170 plattform och rätt kraftfulla delar (15-20k).

Det jag har väldigt svårt för är att hitta ett chassi där jag får plats med en ordentlig kylare för att överklocka processorn och samtidigt hålla lagom temp i burken med bra luftflöden osv etc.

Jag har kikat på obisidian 250d, prodigy m, node 304 och är mest inne på obisidian 250d. Problemet är att den verkar vara gjord för corsairs h100i kylare som utgått (?) och alla andra 240mm radiatorer verkar ha dålig passform (t ex h100i GTX).

Prodigy M verkar kunna ta en stor luftkylare men då är det chassit lite större.

Node 304 verkar vara för litet för allt.

Vad är era erfarenheter? Har någon testat fractal designs kelvin s24 240mm radiator i obsidian 250d? Har ni byggt något liknande och vad använde ni för komponenter? Räcker det med en enklare LP luftkylare för att hålla 6700k sval med tanke på 14nm?

Kommer lägga betydligt mer tid och pengar på att bygga än att använda så vill att det ska bli top notch

Tack på förhand,
Robin