Inlägg

Inlägg som Kaine_Uro har skrivit i forumet
Av Kaine_Uro
Skrivet av ruotria:

Nyfiken på vad folk har valt till sina C3 77 tum?

Samt allmän fråga, finns det något märke som är trevligare än andra och någon man ska undvika?

Då jag ska köpa en C3:a senare idag kikade jag på nya fästen också. Tänkte välja något av det enklaste man kan hitta... den ska ju bara hänga på väggen.

Hade tidigare två fästen ifrån Multibrackets... Super Slim Tilt & Turn. Ett till vardagsrummet och så Plus-modellen till sovrummet. I sovrummet var modellen suverän då tv:n behövde kunna svängas ut och vridas en bit ifrån väggen. Den var monterad på ena väggen mot långsidan av sängen. Men i vardagsrummet var fästet lite överflödigt... även om det underlättade vid installation av kablage att kunna svänga ut det från väggen.

Har man en tv:modell med kontakter som går rakt ut på baksidan så kan man inte använda dem tillsammans med slimmade väggfästen. C3:an har väl sina uttag nedåt och åt sidan?

Av Kaine_Uro

Hade planerat att svänga förbi Netonnet på väg hem efter jobbet, då jag kliver av skiftet strax innan de öppnar.

LG C3 65" eller 77" blir det. Har dock inte riktigt fått in känslan för vilken som passar bäst jämfört med dagens "lilla" 50".

Kom sedan på att jag måste låna med mig släpvagnen ifrån jobbet för att kunna få hem tv:n, då det inte går att få in en sådan koloss i en vanlig kombi. xD Men det är väl inga konstigheter att transportera en av dagens tv-modeller liggande på ett släp i ca 1 mil hem? Speciellt om man undviker gupp.

Av Kaine_Uro

Minecraft FTB Genesis

Återupptog Minecraft efter att inte ha spelat det på några år. Lite mysigt att koppla av med när man inte har något bättre att göra.

Av Kaine_Uro
Skrivet av helgonet:

Hej
Jag litar inte på det systemet. Det är säkert bra för miljö och klimat men för bilen mindre bra, som nästan alla miljömärkta bilvårdsprodukter tyvärr. Min bil tvättas bara för hand och inget annat. Råder Ts att göra likadant om han är rädd om den. Kolla GRW på youtube angående automattvättar. Han är specialiserad på bilrekond.

Testade en gg att tvätta bilen i automattvätt slutade med att jag fick åka och tvätta den för hand ändå, för ca 30% av skiten satt kvar på bilen.

Nu är det säkert 20 år sedan jag tvättade en bil för hand. Senaste åren kör jag uteslutande borstfria automattvättar. Sedan har jag innan hösten/vintern lämnat in bilen för en billig och enkel vaxning inför den säsong då bilen behöver skyddas. Under vintersäsongen har jag mest bara spolat av bilen grundligt för att få ned saltkoncentrationen. Sedan så är ju salt som sagt vattenlösligt så det finns ingen mening med att använda sig av någon avfettning. Allra helst inte sådan avfettning som löser upp vaxskyddet.

Vill man ha tvättrepor och behöva polera så ska man däremot tvätta för hand.

Av Kaine_Uro

Hm... förbättrade profilbilder på Tinder... eller vad ungdomarna nu använder.

Av Kaine_Uro

Batteriets kapacitet är ganska ointressant när man inte känner till energiförbrukningen och kan göra en korrekt jämförelse.

Av Kaine_Uro

Vore ju trevligt om de kunde få lite ordning på trafik simuleringen. Vilket var det enda egentliga problemet i första spelet.

Av Kaine_Uro

Middagen äter vi mitt på dagen... kan hända att det blir en lättare lunch någon gång, men det är väldigt sällsynt. Senare äter vi endast kvällsmat.

Av Kaine_Uro

Jag betalar gärna lite extra för en kabel som håller lite högre kvalité. Men då handlar det om att den helt enkelt ser trevligare ut rent estetiskt, samt att den har ett mer tåligt ytterhölje och ordentliga kontakteringar. Vilket inte behöver kosta så här pass mycket mer. xD

Av Kaine_Uro
Skrivet av seville57:

Vet inte hur det är idag men har du en bil från t.ex 1968 slapp man använda bilbälte, från 1969 bilbälte fram, från 1971 bilbälte fram/bak.

Har du en bil som tillverkades utan bilbälten så behöver du såklart inte använda bilbälte eftersom det inte finns något krav på att eftermontera.

Av Kaine_Uro

Och vad tusan skulle skillnaden bli i praktiken då hade de tänkt?

Av Kaine_Uro
Skrivet av AndersB:

Vanced är nerlagt, du kan hitta eftergångaren till Vanced här : https://old.reddit.com/r/revancedapp/

Googlade på det och det dök bara upp lite suspekta sidor med mängder av reklampopups.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Gurrrra:

Youtube Vanced fungerar fortfarande finfint det.

Vart hittar man den appen?

Av Kaine_Uro
Skrivet av landahl:

Jag använder Adblock Plus.

Nackdelen är att det inte fungerar på mobiler.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Ozzed:

Man kan både låta bli att minimera vinsten och låta bli att uppröra de som gör att man alls har intäkter, dvs konsumenterna.

Att försöka stilla folks upprördhet genom att förklara att det görs för att ett stenrikt företag vill ha ännu mer pengar är av förklarliga skäl dömt att misslyckas.

Nja, man hör lite gnäll ett tag sen är det snart bortglömt.

Lär ju inte vara skillnad den här gången heller.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Ozzed:

Det skulle ju kunna förklaras med att man behöver mer pengar för att kunna hålla samma kvalitet på tjänsten, har ekonomiska problem och behöver säga upp folk och så vidare. Men som sagt.. 17 miljarder dollar i vinst förra kvartalet. Så enda anledningen torde vara att mycket vill ha mer, vilket inte är något man som konsument borde applådera.

Sen kan man såklart ha en världsåskådning där juridiska personer är mer värda än fysiska men det har inte jag.

Företag som vill minimera vinsterna är väl lätträknade? Om det ens finns några.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Ozzed:

Problemet ligger som sagt i när saker som tidigare varit reklamfinansierat plötsligt börjar kosta pengar. Helt ok om de introducerar nya saker som bara finns med premium för att locka över folk. Men att först erbjuda något gratis och sedan börja ta betalt för det? Det är inte försvarbart. Alphabet gick vinet 13 miljarder dollar förra kvartalet så det känns inte direkt som ett konkurshotat bolag i desperat behov av mer inkomster för att överleva.

Men det är väl som det brukar. Mycket vill ha mer och det är de oskyldiga konsumenterna som förväntas slanta upp.

Tycker inte det är något konstigt eller fel att börja ta betalt för något som tidigare erbjudits utan extra kostnad.

Bara för att man inte har behövt betala för något under en lång tid så betyder det väl inte att det för evigt ska vara så?

Det är konstigare.

Av Kaine_Uro

Mig veterligen har de ALDRIG haft några bra priser, jämfört med konkurrenterna.

Av Kaine_Uro

99% av uppdateringarna tillför eller ändrar inget som man märker.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Baxtex:

Plånbok och byxficka har funkat för mig i 30 år.

Plus jackfickor om det är väder som tillåter att man bär jacka.