Inlägg

Inlägg som Kaine_Uro har skrivit i forumet
Av Kaine_Uro
Skrivet av Spiken33:

Det låter bra! Jag ska fokusera på att träna utan maskiner och kanske lite senare använda mig av dem. Ska se till att jag låter min kropp vänja sig vid allting också.

Maskinerna rekommenderar jag att börja med... om du inte har instruktör tillgänglig.

Men har du full koll på hur du utför övningarna med fria vikter så kör på. Då behöver man inte använda några maskiner.

Och håll ut... de första månaderna kan vara lite tråkiga om man förväntat sig att man ska se resultat fort.

Av Kaine_Uro

Nej för det priset finns det inget som motiverar ett köp.

Av Kaine_Uro
Skrivet av 57josa:

Årets onödigaste produkt, men det är ju min åsikt. Finns säkert nån som har ett enormt behov av fläktgaller.

Bra produkt för alla som drar kablar i trånga datorchassin. 👍

Även om det nu inte är en ny produkt, annat än att det är just ifrån Noctua själva.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Campaigner:

Ni som har hund VET om Problemen på nyårsafton o dagarna innan så det är till att fixa.

Själv var man sen man var kanske 10 bast ute o rände runt med 1-öres, 3- öres, kinaskott o någon ThunderKing! Bästa minnet är kanske när brorsan o hans kompisar kastade in ThunderKings i Peters trapp (8vån hus.). Det lät så förbannat högt…..tror de boende blev galna 🤣

Berätta mer! Var ni hemma? Åkte raketerna in genom fönstret? Blev det full panik o.s.v.?

Jag är för ett totalförbud av meningslösa fyrverkerier. 👍

Av Kaine_Uro
Skrivet av LeVvE:

https://i.imgur.com/kW0huv8.png

99% på ena min 970 EVO Plus efter 29TB.

Drifttimmar på respektive?

Av Kaine_Uro

Jag skulle nyttja funktionen om man faktiskt kunde ha någon verklig nytta av den.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Dr.Mabuse:

Knappt då heller. Blev påkörd av en bil som passerad spärrlinje utan att polisen lyfte ett finger. FB fick lösa det.
Man kan ha hur många lagar som helst men utan polis på vägarna, som du nämner, och som bevisligen fungerar för att höja den allmänna trafikmoralen, kommer vi inte mycket ändras på vägarna.
Vi hade typ trafikutbildning i grundskolan men vet inte hur det är idag. Vore kanske inte helt fel att ha trafikutbildning med betyg på det också? Något som kan användas som ett index tillsammans med inkomsten när dagsböterna skall beräknas (om vållande förstås)?

Tror jag har en motion till riksdagen

Jag vill minnas att lärarna i skolan förr inte var sådana mesar som de är idag. Eleverna hade respekt för lärarna då.

Dock ligger ju ändå huvudansvaret hos föräldrarna när det gäller uppfostran. Men folk är för lata och bekväma av sig idag. Skaffar barn och lämnar över ansvaret till samhället.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Miindz:

Till historien.

Jag är bilen som kör framåt, kör sakta på gatan, ser en cyklist komma farandes från höger.
Givetvis saktar jag ner, och vägguppet gör att jag måste sakta ner ännu mer.

Jag ser cyklisten och har full koll på situationen.
Anser att jag har bra koll på dessa trafikregler då jag kör mycket bil i jobb.
Jag stannar framför cyklisten då han nästan är ute i vägen, och vevar med sina armar. Jag vevar ner fönstret där han skriker och svär åt mig. Jag nämner att han inte har företräde här, och han skakar endast på huvudet. Jag kör vidare.

Jag vill tro att jag kan trafikregler hyfsat väl men jag kan förstås även ha fel ibland.

Tack för input!

Om man tänker på att cyklister och gående inte behöver genomgå någon som helst utbildning för att få vistas ute i trafiken så ska man inte ställa så höga krav på dem till skillnad från oss som kör bil, mc, moped eller lastbil.

Så brukar jag tänka när det kommer cyklister från ett eller annat håll som man inte hinner uppmärksamma... eller gående som bara kliver rakt ut i gatan.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Allexz:

Alltid sett hgf som en laglig mafia.
Han fick dig att skriva under med hot om ökad kostnad om du ej gjort det.

Kallas utpressning...

Tyckte det var väldigt skönt att slippa hyresgästföreningens representanter när man flyttade ifrån lägenheten.

Av Kaine_Uro

Har en NAS med schemalagd säkerhetskopiering från datorn. Sedan har jag en extern hårddisk ansluten till den i sin tur som gör backup på vissa av filerna på NAS:en.

Och sedan, om man av någon slags slump skulle komma ihåg så ansluter jag en separat hårddisk för att göra en backup... som inte alltid är ansluten till systemet. Vilket de flesta rekommenderar. Problemet är ju som sagt att man måste komma ihåg att ta fram och ansluta hårddisken för att göra en backup.

Av Kaine_Uro

När jag skaffar nytt så åker oftast det gamla i soporna. Eftersom jag oftast byter ut sakerna på grund av att de gått sönder så är det ingen mening att spara på eller skänka bort.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Chofo:

Sitter i kön för att säga upp min bredbandstjänst just nu. I skrivande stund har jag väntat i 25 minuter, inte förrän 15 minuter in får jag veta att min plats i kön är 16, nu plats 11... I chatten går det lika trögt att få svar. Bara detta är en anledning att säga upp..

Hos flera får man via knappval trycka sig fram till uppsägning. Ett tips för att det ska gå lite snabbare är att aldrig välja det alternativet.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Dinkefing:

Du har inte gratis el.

Så tröttsamt när folk bara skriver summan men inte kan specificera det om det från elhandelsbolaget eller både från elhandel och elnätsbolaget eller hur mycket de förbrukat och vilket elområde det bor i.

Tror folk fortfarande inte har särskilt koll på sina elräkningar och hur de är uppbyggda.

Tror inte så många faktiskt läser i detalj på sin elfaktura. Eller fakturor om man har en annan leverantör än nätägaren.

Av Kaine_Uro
Skrivet av snajk:

Autohold i kombination med DSG känns inte så bra för däckslitaget när man kör iväg i alla fall. P-bromsen håller emot tills man gasar ganska mycket och sen släpper den på all kraft direkt liksom.

Låter som det är något fel då. Man behöver bara "nudda" gaspedalen så släpper parkeringsbromsen.

Av Kaine_Uro
Skrivet av backfeed:

Precis, en riktigt bra automatisk dubbelkopplingslåda är extremt svårslagen, om ens möjligt.

Skrivet av DasIch:

Absolut inte ens möjligt om vi jämför mot de bästa lådorna (finns såklart lådor som är långsammare, där det kanske är möjligt). PDK-lådan växlar tex på 100ms. Det är ungefär den tid det tar för oss att blinka. VW påstår 8ms för deras DSG-låda, men det skulle jag ta med en stor skopa salt.

Fatta hur körda vi är när robotarna tar över.

Beror på... i vissa tillfällen är en DSG oslagbar, men i vissa så är den tyvärr totalt värdelös. Mest på grund av att det är en ganska så ointelligent enkel dator som styr den.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Rouge of Darkness:

om du testar kalkylatorn i ljust läge så kommer du inse att muspekaren knappt syns mot det ljusa temat på inbyggda kalkylator appen.

Antingen har ni något fel på bildskärmarna eller ögonen. Syns hur tydligt som helst oavsett om man använder ljust eller mörkt tema.

Personligen använder jag numera mörkt tema för att inte anstränga ögonen lika mycket.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Iskra:

En professor i "elteknik" som arbetat på en elfirma i 20 år uppfyller antagligen både utbildnings- och praktikkraven för auktorisation, så det är väl bara att ansöka om den.

Man får sätta upp uttag på befintlig gruppledning med B auktorisation.

Om man tänker sig att det skulle finnas en "hemmapularutbildning" som gav rätten att sätta upp fler uttag på befintliga gruppledningar, och som innehöll tillräckligt med praktik och teori för att kunna göra just detta arbetsmoment på ett säkert sätt. Säg 20 timmars praktik och 100 timmars teori, så undrar jag om det verkligen hade funnits en efterfrågan. Man får ha bra många uttag att sätta upp för att det ska löna sig jämfört med att bara anlita en elfirma.

Mitt intryck är att de som vill ha en hemmapularutbildning vill göra betydligt mer komplicerade saker, och eftersom de inte vet vad de inte vet så tror de att de skulle klara av att göra det på ett fackmannamässigt sätt.

Alltså det krävs inte mycket utbildning för att kunna utföra ett eljobb på ett "säkert sätt"... om man inte är lite efterbliven och har tummen mitt i handen. Fast med tanke på de inlägg man ser ibland där folk frågar om vilken kabel som skall kopplas vart så kan man ju faktiskt bli lite smått mörkrädd nästan.

Av Kaine_Uro
Skrivet av stgr:

Fast dina lussekatter har nog garanterat saffran i och inte gul färg.

Saffran är billigt idag jämfört med tidigare.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Ario_Nuke:

Nej jag har inte orkat bry mig om att få det att fungera som tänkt igen med den egna utrustningen.

Använder Telias egna router nu.

Med en kabel så menar jag en kabel. 😁

Har alltså en kabel ifrån router in till en switch i vardagsrummet, där enheterna ansluts.

Använder jag INTE Teliaroutern måste jag ha två separata kablar. En till IPTV-boxen, och en till resterande enheter som ska anslutas till nätverket/internet.

Så vill jag inte ha det. Jag vill ha det så som jag har det nu med Teliaroutern, och som sagt så lyckades jag för några år sedan konfigurera en ASUS-router på precis detta sätt. Men nu verkar det hopplöst.

Konstigt att ingen annan här hade en lösning på det heller kan jag tycka?

Vilken ASUS-modell var det?

Av Kaine_Uro
Skrivet av Xanthopteryx:

Jag har satt upp en pfsense och en unifiswitch.
Trunkar in vlan 845 genom pfse.
I switchen plockar jag ut det på två portar som går till två tvboxar.
Har ytterligare tre vlan via samma sladd till samma switch där tre går ut trådlöst och ett går ut på andra portar. Dessutom otaggat lan som går ut på en port i fallback adminsyfte.
Så det går att göra.
Tyvärr vet jag inte hur asusen funkar i detta avseende.
Du behöver leta efter någon inställning att switcha in taggat vlan och sedan switcha ut det på avsedd port, taggat fortfarande.
I pfsense går jag till switch och kopplar två taggade medlemmar till aktuellt vlan, exempelvis wan och lan. Sedan har du din switch på lan där du plockar ut otaggad vlan 845 på porten eller portarna till boxarna.

Testade lite häromdagen med min Ubiquiti Edgerouter X, men jag kan inte få till rätt konfiguration tydligen.

Så återigen kör jag med Telias router. Vilken som sagt duger utmärkt. Kör med WiFi avstängt, modifierad mjukvara så man får tillgång till alla dess inställningar och Telia saknar åtkomst. Men det hade varit lite trevligare med den andra lite mindre routern.