Inlägg

Inlägg som Kaine_Uro har skrivit i forumet
Av Kaine_Uro

Har fortfarande inte skaffat någon av dessa så kallade "streaming-tjänster" för film/serier... och nu blir man ju inte direkt mer sugen att prova.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Kronofogdens:

Uhm, Hallå?! PC plattformen är väl döende?! Eller vad sa nu alla konsolfanatiker?

Ja det kommer ju tyvärr inte så mycket intressant till PC som inte finns till konsol också.

Finns ett fåtal titlar som jag ser fram emot under detta året.

Av Kaine_Uro

Ja när det gäller e-handlarna så är det lite problematiskt. Men i fysiska butiker är det enkelt löst med gamla hederliga kontanter.

Av Kaine_Uro
Skrivet av LessHack:

Samma kan man väll säga om personer som bara flyttar lådor hela dagarna eller andra objekt. Lätt utbytbara, varför ska de få betalt för något som en apa kunde klara.

Inom industrin har detta mer eller mindre skett... kallas industrirobot. De har ersatt väldigt många människor, men har även skapat många nya arbeten... dock sådana som kräver lite mer utbildning.

Av Kaine_Uro

Så nytt g-kort kräver då byte av både moderkort och chassi? Dessutom säkerligen en uppgradering av nätagget.

Sedan behövs väl en ny cpu när man ändå är igång. xD

Nej man ska nog satsa mer på konsol istället tror jag... blir på tok för dyrt med PC när man mer eller mindre måste köpa kompletta system nuförtiden.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Chromatic:

Har du några exempel på teknikprylar som du tycker är väldigt överskattade?
Diskutera gärna men se till och lämna plats åt nya inlägg och exempel!
Och nämn för guds skull inte riskokare!

Det var det första jag tänkte på. xD

Men... annars så är det väl hushållsprylar i allmänhet som har en nätverksanslutning... som t.ex. diskmaskin, tvättmaskin eller kyl/frys. Kul grej absolut... men riktig nytta? Nej knappast.

Av Kaine_Uro

Mååånga år sedan man slutade växla julklappar/presenter för att istället köpa/ge/få "ordentliga, faktiskt nyttiga saker" när man faktiskt är i behov av dem.

Absolut inget som helst fel på något sätt med julklappar/presenter... sett att några menar att det endast är något för "barn". Enda problemet är att det allt som oftast är fel saker man ger/får.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Dimestam:

Det är helt okej att använda färdiga texturer, material, ljuskällor och liknande resurser när du skapar ditt bidrag till tävlingen. Viktigt då att du har de rättigheter, tillstånd och licenser som krävs.

Användningen av färdiga element får naturligtvis inte tar överhanden. Din egen kreativitet och artistiska talang behöver lysa igenom, så se till att ditt bidrag verkligen reflekterar detta. Lycka till med skapandet!

En fråga... kontrollerar ni att man innehar en giltig licens för programvaran man använt?

Av Kaine_Uro

Spelar nästan inga spel längre som kräver tangentbord och mus.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Lilla Tiger:

Köp ett Original B&O System på skroten ?

Funderade på en retrofit av systemet på min förra bil... men med tanke på vilket enormt jobb det innebär så blev det aldrig av.

Bytte istället bil till en med systemet redan på plats i... enda problemet nu är ju att man gärna inte vill ha något annat nästa gång man behöver byta bil.

Dock är det inte riktigt jämförbart ljud i Sportback kontra Avant.

Av Kaine_Uro

Ser inte någon vettig anledning till varför jag skulle betala för mer än ett exemplar.

Har ett exemplar av GTA V som jag betalade för strax efter release.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Fenrisulvfan:

Man får alltid ta recensioner med en näve salt, jag tycker 2/5 betyg brukar ge de mest användbara insikterna om produkter.

Jo, i stort sett alltid så är de baserade till allt för stor del på eget tyckande istället för fakta.

Av Kaine_Uro

Nej, tycker inte att jag får ut något utav det.

Av Kaine_Uro

Ja varför skulle man betala fullpris direkt vid release för? Finns inte någon som helst anledning...

Av Kaine_Uro

Eftersom jag har en XBOX Series X så är ju valet ganska så givet.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Hurtigbullen:

Var det LG C3 du köpte och vad hade du förut?

Ja precis... LG C3 77". Tidigare hade jag en Panasonic Plasma på 50"... TX-P50ST60Y.

Av Kaine_Uro
Skrivet av medbor:

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Tekniskt sett så går det ju in i en kombi, men skulle absolut inte rekommendera det

Kollade bara yttermåtten lite snabbt på emballaget och såg redan innan jag mätte i bilen att det inte var lönt att försöka.

Av Kaine_Uro
Skrivet av Laxpudding:

Emballaget är konstruerat för att fraktas stående och att absorbera stötar och vibrationer ståendes. Så det är rekommandationen. Det är inte den känslighet som var för plasma med en glasskiva som kunde vibrera och skada själva panelen. TV-apparaterna är byggda för att ligga med panelen nedåt vid montering. Vet inte om det är "minst värst" vid transporter, men konstruktionen är byggd för att bära den hanteringen.

Fick låna ett släp hos Netonnet och transporterade hem tv:n liggande med baksidan nedåt. Blev en lugn och försiktig resa på ungefär 8 km. Var lite klurigt att bära in den hemma dock då hallen är lite trång, men det gick utan att behöva gå loss på inredningen med såg. xD

Satte upp den på väggen efter lite hjälp av en guide för hur högt den borde sitta. Enligt formlerna skulle underkanten på tv:n ha hamnat lite mindre än 50 cm från golv om man har en ögonhöjd på en meter när man sitter i soffan. Höjde dock detta till ca 67 cm för att kunna placera hemmabioförstärkare, centerhögtalare och spelkonsol på tv-bänken utan att de skulle skymma tv:n. Nu tycker jag det känns som den hamnade på tok för lågt ner på väggen... men det ser helt ok ut ändå... så jag får försöka vänja mig vid det.

Storleksmässigt är jag helt nöjd... vad gäller bildkvalitén så är jag inte speciellt imponerad. Kändes lite som att man betalade onödigt mycket för tv:n. Dock försöker jag övertala mig om att det är ok då jag betalade ungefär hälften så mycket för förra tv:n som då det är en 50" är mindre än hälften så stor.

Av Kaine_Uro
Skrivet av ruotria:

Nyfiken på vad folk har valt till sina C3 77 tum?

Samt allmän fråga, finns det något märke som är trevligare än andra och någon man ska undvika?

Då jag ska köpa en C3:a senare idag kikade jag på nya fästen också. Tänkte välja något av det enklaste man kan hitta... den ska ju bara hänga på väggen.

Hade tidigare två fästen ifrån Multibrackets... Super Slim Tilt & Turn. Ett till vardagsrummet och så Plus-modellen till sovrummet. I sovrummet var modellen suverän då tv:n behövde kunna svängas ut och vridas en bit ifrån väggen. Den var monterad på ena väggen mot långsidan av sängen. Men i vardagsrummet var fästet lite överflödigt... även om det underlättade vid installation av kablage att kunna svänga ut det från väggen.

Har man en tv:modell med kontakter som går rakt ut på baksidan så kan man inte använda dem tillsammans med slimmade väggfästen. C3:an har väl sina uttag nedåt och åt sidan?

Av Kaine_Uro

Hade planerat att svänga förbi Netonnet på väg hem efter jobbet, då jag kliver av skiftet strax innan de öppnar.

LG C3 65" eller 77" blir det. Har dock inte riktigt fått in känslan för vilken som passar bäst jämfört med dagens "lilla" 50".

Kom sedan på att jag måste låna med mig släpvagnen ifrån jobbet för att kunna få hem tv:n, då det inte går att få in en sådan koloss i en vanlig kombi. xD Men det är väl inga konstigheter att transportera en av dagens tv-modeller liggande på ett släp i ca 1 mil hem? Speciellt om man undviker gupp.