Inlägg

Inlägg som MsSmith har skrivit i forumet
Av MsSmith
Skrivet av CrazyDriver:

Har du räknat på hur lång tid det kommer ta att återställa en RAID5 array med en så stor disk?

Det är oftast inte storleken på disken eller arrayen som avgör utan processorn på kontrollerkortet. Mitt Adaptec kort ligger på ganska exakt en TB per timme i både Raid5 och Raid6. Nyare och kraftfullare kort är säkert snabbare. Freenas upplevde jag som långsammare när jag använde det.

Skrivet av marcusOCZ:

Blir väl som med bilar tror jag. Om ett bilmärke är känt för att ha många problem genom flera modeller och årsmodeller så är man väl smart nog att avstå ifrån dom? Detsamma gäller väl hårddiskar. Jag tänker så här, inte fan om jag skulle ha min eventuellt viktiga backup hos backblaze när jag vet att dom hela tiden köper diskar av ett märke som statistiskt visat sig ha allra mest failure.

Håller inte riktigt med - kvaliteten på bilar tolkar jag efter hur man hanterar felen, inte om bilen är felfri från början.
IBM hade sin Deathstar, Seagate har haft en svajjig modell nu i modern tid men tycker inte det definierar hela bolaget. Tittar man på VW och efterdyningarna av Dieselgate så ser man att de säljer mer nu än innan.

Av MsSmith

I mitt fall skull en backupserver för tre andra filservrar med 6TB och 8TB diskar kunna vara aktuellt för en disk i denna storlek.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

@heretic16: Njae.... du har ett IP från din internetleverantör, i mitt fall är det Telia och det börjar på 83 och något i stil med 83.255.XXX.XX.

I din router måste du då gå in i menyerna för "portforwarding" och välja att Port80 ska rikta sig till 192.168.1.X. Då kommer den datorns portnummer att bli öppen för trafik utanför nätverket, kan man säga.

Exempel:

Externt IP 81.255.123.12 Port 80 portforward to 192.168.1.12

I praktiken kan du därför ha många servrar eller köra många olika hemsidor genom att lägga respektive server på olika portar. Exempelvis kör jag servrar från port 80 upp till port 92 i rak ordning, för att sedan addera Plex ännu längre upp osv.

Av MsSmith

Rent tekniskt kan du få ut runt 67TB men sedan tillkommer avdrag för Raidz1, Raidz2 osv.
Ur Raid10 bör du således få ut ca 33,5TB. I mitt tycke låter det som att du saknar hälften av diskarna.

Av MsSmith

Som ovan skrivs så är hårdvarubyten i sig inget problem - går även bra att byta mellan AMD och Intels olika plattformar och så är det bara att fortsätta. Detta är sedan Vista tiden där HAL-drivrutinerna laddas in efter Windows och inte före, som det var innan, i kombination med att vi numera har ett väldigt bra stöd via exempelvis Windows Update. Det enda riktiga problemet kan vara licensen som du behöver återaktivera vid hårdvarubytet men det är inte heller säkert utan styrs av din Windows version.

Av MsSmith

@Phobios: Man kan nog tycka som du tycker - jag delar åsikten - men i praktiken verkar det inte vara så tyvärr.

Av MsSmith

Är det så mycket? Känns helt orealistiskt, köpte mitt 980TI på Webhallen sommaren 2016 för 2 799kr

Av MsSmith

Har du möjlighet att koppla in extern mus och tangentbord kan du alltid installera EaseUS ToDo Backup, ett gratisprogram som kan ta en avbild av din nuvarande disk och lägga på nästa dator. Du behöver dock ha ett mellanlagringsmedium i form av en extern hårddisk eller dylikt.

Av MsSmith

Det skulle kunna vara ett defekt raidkort - jag har två defekta Adaptec 5805 som gör att datorn bara står på en svart skärm innan BIOS ska laddas. Har du möjlighet att testa kortet i en annan dator?

Av MsSmith

Ja det är ju det där med fast antal mil och skötseln av bilen.
Det positiva är att du slipper ha en kontantinsats vid leasing samt att man har råd med en splitter ny bil. Generellt är jag för leasing då en ny bil har bättre säkerhetsfunktioner, bättre bränsleförbrukning än en äldre. Klarar man sig med en lite mindre bil så som V40 eller Golf, så blir det också ganska billigt. Behöver man en V90/A6/5-serie så sticker det däremot iväg fort.

Av MsSmith
Skrivet av Ario_Nuke:

Jag väntar fortfarande på att någon ska kunna bevisa att det finns mätbara, eller hörbara skillnader på olika högtalarkablar.

Sannolikheten för detta är väl så gott som noll antar jag, då det inte är så troligt att fysikens lagar ändras eller helt upphör att gälla inom den närmsta framtiden.

Det är dock inte så svårt om man inte är komplett faktaresistent eller ovillig att lära om:

https://www.lifewire.com/speaker-cable-differences-3134603

Citat:

The 24-gauge cable's resistance also had obvious effects on frequency response. For example, it cut bass between 50 and 230 Hz by a maximum -1.5 dB at 95 Hz, cut midrange between 2.2 and 4.7 kHz by a maximum -1.7 dB at 3.1 kHz, and reduced treble between 6 and 20 kHz by a maximum of -1.4 dB at 13.3 kHz.

Is this audible? Yeah. Would you care? Yeah.

Uppföljning på samma artikel:

https://www.lifewire.com/speaker-cables-make-a-difference-313...

Citat:

What these tests show is that the people who insist you can't possibly hear a difference between two different speaker cables of reasonable gauge are wrong. It is possible to hear a difference by switching cables. (...) So yes, speaker cables can change the sound of a system. Not by a lot. But they can definitely change the sound.

Av MsSmith

@Phobios: Hej, har du läst detta från Highpoint som beskriver ditt problem?

Av MsSmith

Starkare alternativ till Tabasco Habanero Hot

Hej!

Jag söker efter ett trevligt alternativ till Tabasco Habanero Hot som fortfarande är smakrik, tycker att jag och min sambo förbrukar en sådan flaska i veckan och den är egentligen inte ens särskilt stark, däremot väldigt god. Nån som sitter på ett trevligt alternativ, gärna med smak åt ett ananas/fruktigt håll?

Av MsSmith

Verkar gå i perioder, ett tag blev jag alltid ifrågasatt när jag anslöt till min Windows 7 burk. Men det har gått bort. Kan nog gå ett halvår nu innan TeamViewer tjatar igen

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

Har du en mer avancerad kontroller eller kör Freenas och ZFS är det bättre med Raid6 eller Raidz2 än Raid1 eller Raid5 på grund av felkontrollen. Enklast är dock Raid5 med en fungerande backuprutin. Är heller inte någon direkt kostnad att bygga en bra server med 10+ TB lagring även med Raidz2 eller Raid6.

Av MsSmith

@Igelkotten Igge: Utöver de svar du fått redan så vill jag göra ett tillägg som bygger på egna upplevelser:

Mina företag är av den mindre sorten vilket gör att vi inte kör med Exchange utan med Imap. Vi använder också Office 2013 istället för Office 365. Kombinationen gör att Outlook 2013 inte synkar kalendern annat än lokalt, alltså det som läggs in i kalendern på datorn synkar inte med min kalender i telefonen eller andras kalendrar.

För att detta ska fungera har vi behövt att använda Outlook kalender appen i Windows 10 samt använda ett Microsoft konto för respektive mailadress.

Vi loggar även in i Office 2013 med våra Microsoft konton men då synkar det inte, vi vet inte varför men har löst det så här istället. Fungerar lika bra och en del, inkl jag själv, tycker det är smidigt att ha möjligheten till två program sida vid sida snarare än i flikar på datorn. Andra tycker det tar upp onödigt mycket yta.

Ett annat tips är att köra individuella samt avdelningskalendrar, exempelvis Sales@företagsnamn.se, för att boka återkommande veckomöten eller dylikt som övriga avdelningar helt enkelt inte behöver veta om.

Av MsSmith

Låter som att det är inställt på exempelvis 5.1 och du har 2.0. Dock märkligt att ljudet försvinner mer och mer. Jag har ett par högtalare som man inte ska trycka hela vägen in. Det har tre svarta streck på själva kontakten, men bara två ska ha kontakt. Det tredje strecket är för en mikrofon som utgången inte stödjer. Kanske kan vara något sådant också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MsSmith

Det är tur att det trots allt finns en värld utanför Sverige...

Av MsSmith

Själv har jag försökt bilda Flens Ost och Chark men får inte igenom det

Av MsSmith

@Anders12ab: Mitt råd är att sätta upp en egen Wordpress server via Bitnami och sedan bygga en snygg hemsida. Då kan du ha en öppen del och en lösenordsskyddad del om du vill och du slipper returresan till 90-talet med FTP.
Du skulle också kunna sätta upp en Owncloud eller Nextcloud server med inlogg och rättigheter samt ha en öppen del om du vill.
Sedan registrerar du en domän och pekar den mot din server.