Inlägg

Inlägg som oakar har skrivit i forumet
Av oakar
Skrivet av e1m1:

1. Som regel kan ca. 5-10 olika aktier/fonder vara bra. Har du färre kan du inte få bra riskspridning, har du fler blir det mest extra jobb (kan dock ha fler om man tycker det är kul att hålla på med det).

2. Skulle rekommendera att du lägger allt i fonder om du inte har specifika aktier du vill investera i. Om du har specifika aktier du vill investera i är din uppdelning rimlig.

3.
Index: Avanza Zero/nordnets motsvarighet/någon annan gratis eller superbillig fond (billigt är alltid bra, men för index fonder där det finns alternativ som är gratis, finns det ingen direkt anledning att ta något annat)
Global: Länförsäkringar Indexnära
Småbolag: AMF Aktiefond Småbolag
Branschspecifika: TIN Ny Teknik
Asien: Handelsbanken Kinafond, Öhman Global Growth

Aktier är svårare att ge tips på då det blir väldigt specifikt. Investmentbolag, t.ex. Investor, kanske är de mest nybörjarvänliga då de "gör valet" åt dig då de i sig har investeringar som affärsverksamhet. Banker och fastighetsbolag är vanligtvis rätt säkra val, fast bankerna har haft en del turbulens på marknaden på sistone, och fastighetsbolagen kan tänkas vara rätt riskfyllda att gå in i nu med de höga fastighetspriserna samt att de kan påverkas hårt med Corona.
Annars är det väl mer en fråga om att försöka hitta specifika bolag du tror kommer gå bra, och som inte redan är övervärderade, men då blir det direkt lite mer komplicerat

Skulle bara vilja peta in att fonder givetvis är bra men tar också längre tid att sälja om man jämför med aktier, det märke man ju när Coronan slog till i våras...

Av oakar

recension: https://www.soundguys.com/sony-wh-1000xm4-vs-sony-wh-1000xm3-...

Äger själv XM3 och det jag saknar är blutetooth 5.0 och kunna koppla mot flera enheter.

Annars riktigt nöjd med dem.

Av oakar

Kör på Sonys WH-1000XM3 med V-moda boom pro, blir ju trådbundet när man spelar via pc. men tycker det vägde upp i och med att man kan använda dem till resor osv. Jäkligt bra ANC. Sen har de bra batteritid och USB-C laddning.

Av oakar
Skrivet av vargeEEEEn:

Jag kör ett av mina sparanden via Savelend och har haft väldigt stabil utveckling än så länge med en avkastning på ca 16% efter skatt sen årsskiftet. Kör via deras automatiska system SmartInvest så behöver bara peta över pengar så sköter de resten. Känns smidigt och tryggt hittills.

Oj, det låter ju riktigt bra. Men det är rätt stora risker väl? Om låntagaren inte kan betala, kan man sälja skulden till inkasso då? Gör Savelend en kreditupplysning på låntagaren?
Hur mycket har du investerat hos savelend? (behöver inte svara om du inte vill).

Av oakar

Någon som har testat p2p-lån? Tar gärna råd och erfarenheter. Säljer av det mesta som ligger investerat på börsen nu inför hösten och avvaktar efter valet i USA. Efter erfarenheterna i Februari när det gick åt rakt neråt väldigt fort och för att börsen känns något överhettad nu. Dock vill man ju fortsatt att pengarna växer men något säkrare under en period i vart fall.

Av oakar

Scanpan Ctx är bäst! Har köpt många dyra pannor genom åren men den är grym. Har gjutjärn också men betydligt jobbigare att diska tycker jag.

Av oakar

Sitter också ungefär 3,7 m från tvn och har 65’” i vardagsrummet vilket funkar bra tycker jag. Köpte för nåt år sen Sonys xf9005 4k 55” till ”biorummet” men den blev för liten dock väldigt nöjd med tvn. 65” - 70” är nog rekommenderat. Kör bara Sony då jag tycker de aldrig strular.

Av oakar

Nä deras "kundtjänst" kan du nog släppa. Har lagt ner åtskilliga timmar för vårt företagssida för att få saker att fungera. Själv sitter vi i en redirect loop så man kan inte komma in på vår facebook

Kommer inte VD´n ihåg mailadressen? För det hade ju löst problemet, och sedan göra en återställning av lösen som föregående skriver.

Av oakar

V-Moda boompro kör jag, funkar fin fint

Av oakar
Skrivet av abvmoose:

Vet inte om du mena exakt alla spel som går att köra i GN eller gratis liren.
Här är en skärmdump från min Win-klient över gratis spelen just nu:
https://flic.kr/p/2j2Jpk2

Om du menar de spelen som har full support och går att spara game progress så håller med om att en sån lista hade ju varit bra.

Hittade en databas med vilka spel som stöds faktiskt. nästa får bli control nu när de har rea på det. https://www.gfnlist.com/. Tomb Raider var riktigt bra och flöt på helt okej för det mesta. FPS passar bäst direkt på PC skulle jag säga (använder bara GFN på nvidia shield).

Skrivet av abvmoose:

Så kan man fixa titlar med fullt steam stöd så funkar det fin fint.
Det finns ingen begränsning på vad för titlar som kan spelas på GN vad jag vet, man kan installera titlar som inte finns i deras utbud men ingen game progress kan sparas då. Jag hade en Shooter, SOMA, på Steam som inte ingick i GN's utbud, den kunde jag installera och köra på GN men som sagt utan att kunna spara

Nja, GFN stöder väl bara titlar som finns hos dem? visserligen kan du spela alla dina steam spel men då är det via lokal strömning mot egen dator? Så har jag fattat det som iaf.

Av oakar

Jag är inne på dessa: https://www.eufylife.com/products/variant/eufycam-2c-2cam-kit...
Någon som har testat? Är likt Arlo trådlösa och går på batteri aktiveras bara vid rörelser samt igenkänning av människor. Vill kunna koppla mot Google home. Verkar vara prisvärda 2000:- för två kameror från tyskland.

Av oakar

Nu skriver du att du ska ha Wi-Fi iofs. Men jag hade samma problem så köpte en power plug, dvs nätverk över elnätet. Får inte ut alls samma hastigheter som vanlig kabel men det är stabilare än Wi-Fi. Kan vara en lösning och sätta in en sådan och sedan en AP till den?

Av oakar

Vet du xiaomi funkar med google assistant, hittar ingen info om det...
Fungerar deras hub bra? använder du någon typ av extern siren?

Jäkligt sugen på att kasta ut verisure och slänga in xiaomis prylar istället.

Av oakar
Skrivet av sdaniel1:

Maskin:
Delonghi Magnifica S ECAM 21.117

Bönor:
Lavazza Expresso barista Grand Crema 7/10 intensity!

Denna kombo har räddat många trögstartade jobbdagar! Går som tåget år 3 nu

Nya versionen har en sexig display och lite mer knapp ny tystare kvarn och är säkert bättre men, som sagt är väldigt nöjd med min.

Finns mycket hjälp på youtube om hur man gör dittan och dattan med den också, byter ut saker, reparerar eller pimpar för ännu bättre resultat. Men jag kör min som den är med lite tweak på styrkan och malningsstorleken. dricker mest expresso men en och annan lyxig latte blir det ju, och såklart har man ju startat AW:n med en Kaffe Karlsson eller Irish också

Om jag måste klaga på något så skulle jag klaga på att vid espresso skulle kaffet kunna blivit lite varmare. Men jag dricker mitt direkt ändå så .. och vid latte är detta inte ett problem.

Pimpa den?! Har du nån länk?

Av oakar

@sixten jonsson: Brukar köra finmalet, dvs ratten så långt medsols som möjligt

Förresten, glöm inte underhållet, tydligen ska man göra rent invändigt via en lucka bakom vattentanken, missa det de första åren och nu klaga den rejält tillslut!

Av oakar

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1641609
Kör denna från DeLonghi sedan 5 år tillbaka. känns som det blir billigare med bönor än kapslar. Gör bra espresso och vanligt svart samt latte. Bra pris drygt 3000:-

Av oakar

Någon som har en länk till vilka spel som stöds? hittar bara denna sida men då får man manuellt söka efter vilka titlar som stöds: https://www.nvidia.com/en-us/geforce-now/games/

Av oakar

Svårt som fan är det att sluta. Har haft uppehåll på ca 3 år en gång. Då funkade det bra med nikotinplåster som jag tycker funkade bra, då trappar man ner i flera steg, och man blir blir mindre irriterad osv. Anledningen att jag började igen var nytt ganska stressigt jobb och då känns snuset som en bästa vän

Skickades från m.sweclockers.com

Av oakar

Fördelen som jag ser med att använda Nvidia shield kontra pc är att du sparar en del på elräkningen men även ljudmässigt så låter ju en pc mer (i allafall min).

Av oakar

@Lodethi: Hej igen, får förtydliga:

Plex går att streama utanför hemmet & inom hemmanätverket.

Spmc går att stream till andra tv:ar med android inbyggt alt. mediacenter typ shield.

Men det ska väl fungera att köra båda inlagt samtidigt. har inte hört att det inte fungerar.