Inlägg

Inlägg som Exxovion har skrivit i forumet
Av Exxovion

När vi bytte ut vår gamla "vanliga" glaskeramikhäll så tog jag vad som fanns på lager hos Netonnet här i stan. Tror den kostade strax under 4000 kr. En Electrolux.

Nöjd med den. Inga som helst problem att laga mat på den.

Hade tidigare kikat en hel del på diverse tester och var sugen på någon modell från Siemens. Nu kan jag inte säga att jag är det längre, då den enorma prisskillnaden känns omöjlig att kunna motivera.

Av Exxovion
Skrivet av Sveklockarn:

"Design och enkel användning" finns redan en etablerad tillverkare för, heter Apple.

Prackade på min far en ny iPhone SE 2022 för 5695 kr häromdan, och det är väl antagligen jättedyrt om man frågar godtycklig Androidare... men denna kinesiska juldekoration är såklart billig och prisvärd.

Funderade ett tag på om man skulle köpa en iPhone SE till morsan... men då hon inte ens skickar sms längre, utan endast använder den som telefon så känns det lite onödigt att köpa en så pass dyr mobil för endast det ändamålet.

Av Exxovion
Skrivet av peshmerga21:

Okej, men när du spelar så kör du på helskärm och tabbar ur?

Har tänkt och bygga ny dator också för ca 15k och då kanske det inte går och utnyttja en 49” UW skärm (med tanke på datorns budget, ingen aning vad man kan få för det priset).

15 000 kr är vad du får ge för endast grafikkortet för att verkligen göra en sådan skärm rättvisa.

Jag testade ultrawide själv för en tid sedan, med Alienwares 34" modell, men använder återigen mina gamla 27".

I regel använder jag bara ena skärmen när jag spelar, och den andra under tiden jag jobbar.

Av Exxovion
Skrivet av Cadzon:

Om man redan har en smart tv, vad är poängen med denna? Chromecast är ju bekvämt om man vill streama något snabbt från mobilen tex men vad är poängen med "med Google tv"?

Finns det någon vettig smart-tv ännu?

Av Exxovion
Skrivet av MsSmith:

Visst försvinner lasthöjden men då finns vanliga om den delen är en dealbreaker. Jag gillar den (och SUVar generellt) för att den ser mer proportionsenlig ut. En småbil exempelvis är ofta riktigt bra fram till B-stolpen och sen är exempelvis baksäte på sin höjd där för syns skull. Du får gå på A6 nästa gång!

Om A6 hade haft samma interiördesign som A4 så skulle jag inte tvekat och valt den istället. Fast allroad då förstås. Blir nog byte till ny A4 allroad nästa gång, om de behåller designen. Annars får man kika på något annat då.

Av Exxovion
Skrivet av MsSmith:

Audi E Tron - tycker den här är visuellt väldigt fin
https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/bil-och-trafik/el...

För mig är detta sinnebilden av vad en SUV symboliserar.

SUV utan U kanske. Den ser lite sportig ut, men praktisk är den ju inte. Speciellt med den utformningen på bagageutrymmet. Vilket tyvärr är väldigt vanligt idag.

Lutningen på bakrutan gör väldigt mycket för utseendet, men det stjäl samtidigt enormt mycket lastutrymme. På just den modellen skulle det se hemskt ut med en rakare bakruta.

Har ju själv en A4 allroad och när det kommer till att lasta så är den totalt värdelös, men jag köpte den ju inte på grund av det heller.

Av Exxovion

Kör själv en A4 allroad, vilken räknas som CUV. Skillnaden mot vanliga A4 är mest designen. Den har lite högre markfrigång, och är då samtidigt lite bekvämare att kliva i och ur. Vanliga A4 som jag hade ett tag tyckte jag var jobbig att kliva i och ur.

Bortsett från att jag fick betala lite extra för att byta ut den så är den inte dyrare att äga/köra. Enda skillnaden är att den faktiskt blev lite billigare att försäkra jämfört med förra bilen.

Annars är jag i regel negativt inställd till "vanliga SUV-modeller", då fördelarna inte väger upp deras nackdelar.

Av Exxovion
Skrivet av Ryssfemma:

Räknas de som privatkopiering när folk rippar något från en streamingtjänst de prenumerar på?

Privatkopiering = en kopia lagrad lokalt

Av Exxovion
Skrivet av Dr.Mabuse:

Ja, låt oss helt glömma den tekniska implementation av tvåfaktorsautentisering som är en förutsättning för att först och främst logga in över huvud taget och sedan för att kunna bekräfta ändringen.

Tyvärr inte alltför svårt att komma runt. Men klart mycket bättre än bara ett simpelt lösenord.

Av Exxovion
Skrivet av anon39592:

Får inte heller en LED-glödlampa att hålla så värst länge. Märker att de inte tål på och avstängning så bra.

Värmen dödar elektroniken i dem också. Skiljer enormt på livslängd beroende vilken armatur man använder... och om det är en "vanlig LED" eller en dimbar.

Av Exxovion
Skrivet av jnsson:

Tyvärr var det tillval (kostade extra) att få elhiss på rutorna i baksätet på den 2015 eller 2016 års Toyota Yaris Hybrid som föräldrarna skaffade något av de åren. Så man vår veva ner rutorna bak :/

Kan inte ens minnas när jag senast vevade/hissade ner en ruta på bilen. Besöker aldrig någon snabbmatsrestaurang med "drive through".

Angående "gasen i botten"... på elbilar borde det heta pådrag istället på grund av elmotorn.

Av Exxovion

Hade Swedbank fram tills årsskiftet, utan minsta bekymmer. Har Länsförsäkringar nu.

Finns även en kredit hos Ikano bank som kan nyttjas vid behov, dock endast nödfall då det kostar lite extra.

Av Exxovion

2560*1440 ... har inte bytt skärm.

Av Exxovion

Äter ägg lite emellanåt, men just vid påsk brukar det sällan bli av att äta något av just påskmat. Man har tröttnat lite på det.

Av Exxovion

Testade "custom roms" på de första Android-mobilerna jag hade. Men nu ser jag ingen anledning till att hålla på o mecka med det.

Av Exxovion
Skrivet av cyklonen:

Min mobil ligger på laddning 95 procent av tiden jag är hemma. Har den liggande på en köksbänk. Tar bara ur den ibland när jag ska på dass, och sen har jag den i rummet när jag duschar, för då är det trevligt med nåt radioprogram under tiden (jag är en långduschare!).

På jobbet är den inkopplad kanske 60-70 procent av tiden.

Jag har gjort likadant med alla mobiler jag haft och aldrig märkt nån prestandaförsämring i batterierna de gånger jag faktiskt använder mobilen länge utan att ladda. Brukar klara sig ungefär ett dygn.

Ungefär så för mig också... ansluten till laddare när jag kör bil. Ansluten till USB när jag sitter vid datorn. Trådlös laddning på jobbet.

Den laddar nästan aldrig ur under 80 %

Av Exxovion

Under en sisådär 10 år iallafall så har man ju hört folk säga att det kommer ske betydande framsteg inom de närmaste 2-3 åren.

Av Exxovion
Skrivet av RVX:

Grim Fandango 🙂
Fast osäker på om inte det fått en nyrelease nyligen 🧐? Kanske inte som i detta fall av original-skaparna då?

Jo det kom en ny version av Grim Fandango. https://store.steampowered.com/app/316790/Grim_Fandango_Remas...

Av Exxovion

Vet inte exakt då det ingår i avgiften till föreningen. Men betalar iallafall 99 kr extra för ökad bandbredd.

Av Exxovion
Skrivet av Cerb:

Dolt fel gäller dock inte i lägenheter utan endast vid köp av en fastighet.

Det gäller bostadsrätter också. En skillnad är dock tiden som säljaren är ansvarig. Endast två år för en bostadsrätt, men hela tio år för en fastighet.

Och dolt fel är något som besiktningsman inte kunnat upptäcka vid besiktning.