Inlägg

Inlägg som Exxovion har skrivit i forumet
Av Exxovion
Skrivet av Bozzeta:

För att diverse lobbys vill likställa det med piratkopiering och lever i tron att det är fysiska kassetter ala commondore 64 som kopieras fortfarande.
Av samma anledning som man skiljer på dråp och mord, håller mig till den terminologi som rättsväsendet använder.

Vad kallar du otillåtet kopierad mjukvara för då, om inte piratkopia?

EDIT: Jag är ingen jurist och använder mig därför av den vanliga vardagliga svenskan.

Av Exxovion
Skrivet av Bozzeta:

Det är ett upphovsrättsbrott, men nej du framställer fortfarande inga kopior. Därav har ingen heller dömts till att betala mer än dagsböter och HD väljer att kalla det för nedladdning/uppladdning och inte framställande av kopior.

Inga fysiska kopior nej, men digitala. Varför tror du det kallas "piratkopiering"?

Av Exxovion
Skrivet av Bozzeta:

Nej, inte enligt varken EU eller svensk domstol. En piratkopia är en förfalskad produkt.
Du framställer inga kopior genom att skicka bytes eller "flidela" över internet.

Digitala kopior givetvis. Det är piratkopiering.

Av Exxovion
Skrivet av musse pigg:

jo jag förstår att windows blir snabbare och allt känns snabbare, men förutom det, finns de absolut ingen fördel att ha sina tung rodda videofiler på SSD istället för HDD??

Fördelen är väl mindre strömförbrukning, lägre värmeutveckling och tystare. Om man endast har SSD alltså.

Av Exxovion
Skrivet av Ytbehandlad:

Att ha en bra torrentklient är otroligt viktigt.
Tänk bara på hur många dårar som fått malware/adware skickat med uppdateringar till Transmission, µTorrent & BitTorrent osv..

Rekommenderar alla att byta till och köra Tixati. Otroligt kraftfullt och bra program utan dependencies på Java osv.

Tixati är en utmärkt klient om ni använder "public trackers". Men undvik det för guds skull om ni använder privata.

http://i.imgur.com/E84KGRa.png

Av Exxovion
Skrivet av Myllerman:

För en del är det säkert kostnaden men för många är det smidigheten. Man vill inte prenumerera på ett drös olika tjänster som sen kanske ändå inte har det man vill se.

Är själv intresserad av utbudet på HULU men vet inte om det går från Sverige nu ? Premium dvs.

Jag skulle utan några som helst problem betala för en tjänst där ALLA filmer/serier man vill se finns. Tyvärr finns ju inte det.

Av Exxovion
Skrivet av Robertd:

Jag sitter med en S6 edge och det kan vara det största misstaget jag har gjort. Skulle extremt gärna ha "sorgekanter" så att man faktiskt kan hålla i telefonen utan att behöva tänka på att man kommer åt skärmen. Skulle verkligen vilja se hur någon kan hålla i en mobil som saknar "sorgekanter" och inte komma åt skärmen.

Nä usch säger jag, min gamla iphone 5s var så jäkla mycket bättre.

Jadu, det tog ett litet tag att vänja sig vid det när jag skaffat S7:an. Men nu är det aldrig några problem.

Av Exxovion
Skrivet av Dimmitalaz:

ändrade till balance istället för performence, men en fråga? Vad är skillnaden?.

Ifall du inte har någon "strömsparinställning" aktiv körs CPU:n konstant på max hastighet/klock.

Av Exxovion

Menar du att CPU-användningen visar på 0% användning?

Av Exxovion
Skrivet av Dunder:

Hur drog du den slutsatsen från mina inlägg..?

Det var en fråga.

Av Exxovion
Skrivet av stridsvagnen91:

Kan inte hitta det på det deras twitter, kan du länka till tweeten?

Här är det.

https://twitter.com/TelenorSverige/status/771710467932876802
https://twitter.com/TelenorSverige/status/771727225863467008

Av Exxovion
Skrivet av Dunder:

Vet inte vad du menar, men de kan enkelt se vilken IP-adress du har och de vet att du har laddat ned filmer/serier olagligt.

Menar du att man ska hållas ansvarig för vad ens IP-adress används till?

Av Exxovion

DuplicateFileDetective http://www.duplicatedetective.com/ använder jag mig av. Kanske lite dyrt alternativ för att bara köra någon enstaka genomsökning. Men värt att nämnas iallafall då det är ett utmärkt program.

Av Exxovion
Skrivet av discodns:

Nja, det är väl snarare rätt (och rättvist) att dom gör något. Allt annat hade varit att svika människan. Ser fram emot dagen du får hem ett brev där dom kräver dig på 8000:-. När du bestämmer dig för att överklaga detta (eller du kanske betalar trots att du är oskyldig?), blir dragen inför rätten, förlorar i rätten så får du helt plötsligt betala 50000:- för att din advokat kostade pengar (det finns ju ingen chans att du vinner som privatperson).

Ifall nu folk som inte har fildelat material utan tillstånd får hem ett sådant här inbetalningskrav så kommer jag vara emot detta. I annat fall så är det helt ok.

Av Exxovion

Scrollhjulet på MX Master har ingen "tilt-funktion". Något som jag faktiskt inte ens tänkt på förrän nu när jag läste den här tråden. Tydligen en funktion jag aldrig använt på möss. xD

Jag har allt på "standard", förutom den så kallade "Gesture button" som finns på den "utstickande" delen på vänstersidan. Den ändrade jag till "Media Controls".

Har haft sladden ansluten konstant så batteritiden har jag ingen aning om.

Av Exxovion
Skrivet av PowerNet:

Det är precis vad det är nu.

Tycker du det är lika?

Fri surf på sociala medier men inte övriga webben?

Av Exxovion
Skrivet av Kvickstick:

Mycket lata människor i dagens samhälle. Det är ju självklart att man ska jobba! Jag förstår inte människor som bara sitter och väntar på sitt drömjobb, vem vill anställa någon som varit arbetslös i flera år?

Min stora hobby är datorhårdvara, det är definitivt inget som jag skulle vilja jobba med!

Precis! Vilket också är en anledning till varför vissa är arbetslösa. De får aldrig en chans att komma in på arbetsmarknaden då de saknar erfarenheter.

Men det finns jobb där ute för de som vill ha dem. Problemet är ju bara att ingen vill ha dem, förutom många invandrare. Sedan skyller vi på invandrarna och tycker de kommer hit och tar jobben.

Skrivet av Friterad:

Känner lite samma här. Svårt att börja jobba med det som är en hobby, då blir det ingen hobby längre. Tror inte heller jag skulle orka jobba med spel eller annat som egentligen är fritidsintressen. Samtidigt är det bra om man jobbar med något som man har något intresse för, och inte att man sitter timtal om dagen med något man absolut hatar. Därför valde jag att gå Elteknik och inte Dator och Kommunikationsteknik.

Finns väl inget mer optimalt än att dra nytta av sin hobby för att få ett arbete? Ytterligare ett misstag som många gör.

Som första jobb får man ta det man klarar av, om man nu inte har chansen att hoppa på drömjobbet direkt. Eller så kan man ju sitta arbetslös om man tycker det är roligare.

Av Exxovion
Skrivet av walkir:

Det fina med Linux är att det finns en Linux-distribution för varje typ av användare.
Linux Mint, Ubuntu, Kubuntu, LibreELEC, CentOS, SteamOS för att bara nämna ett par.

Det är även numera en barnlek att installera program i Linux tack vare välutvecklade pakethanterare (väldigt likt Mac App Store). Enda skälet till att jag själv inte kör Linux är att program- och hårdvarustödet ibland lämnar en del att önska.

Kolla in Distrowatch.com och spana in distributionerna som ligger topp 10. Sedan är det bara att dra hem Live-CD ifrån dessa och testköra på valfritt sätt. I många fall räcker det att testa i VirtualBox/VMWare Player tills du vill köra mer seriöst

Vilket också kan vara en nackdel... man vet inte vad man ska välja. En av anledningarna till att jag övergett linux för stunden. Men återvänder väl framöver igen ett tag.

Av Exxovion
Skrivet av DozeN:

Enligt mig har inte iPhone varit attraktivt på flera år. För lite nytt helt enkelt, alldeles för ömtåliga och äckligt inlåst programvara. Dessutom överprisade som bara ***. Gäller dock de flesta telefoner idag, men iPhone priserna ligger i en klass för sig. Pinsamt.

Känner många som har iPhone, och kan garantera att över 75% av dem köper iPhone endast för utseendet och att iPhone är ''coolast'', ''mest populärt'' och såklart den kända frasen ''det är ju iPhone, det är bäst??''

Wake up...

Återstå att se om de kan leverera något nytt i år. Är själv tveksam till det.

Varför envisas folk med o påstå att de är överprisade?

Grundläggande samhällskunskap - marknadsekononomi, läs på.

Av Exxovion
Skrivet av BrottOchStraff:

Det är ju en helt annan problematik. Köpte Logitech K750 Solar på jobbet....och råkade beställa MAC versionen *face palm* så nu funkar inte ens set-point till den, blir bara sämre när jag installerar setpoint då slutar volymknapparna att funka.

Och det har gått för lång tid så du kan inte byta ut det?