Inlägg

Inlägg som AGI har skrivit i forumet
Av AGI
Skrivet av b-fire:

Jag håller med.
Inet borde uppdatera sina villkor angående att de kan komma att använda nyttoavdrag vid tillfällen då de inte kan reparera eller ersätta med likvärdig produkt under garantitid eller reklamationsrätt.

Tänkte lite på det du sa där. Det är ju faktiskt skillnad mellan garanti och reklamation.

Trådskaparen hade ju nyttjat sin garanti. Villkoren för garantin är ju något helt annat än vad som står i konsumentköplagen gällande reklamation. Varför hänvisar @inet till konsumentköplagen när kunden använder sin garanti? Garantin är ett kontrakt mellan köpare och säljare som går utanför konsumentköplagen.
Och som du säger så står ju inget om nyttoavdrag i deras garantivillkor?

Av AGI

Nyttoavdraget är att en kund kan bli ersättningsskyldig till företaget om varan har använts på ett sådant sätt att den har minskat i värde. Alltså används detta främst vid bilköp när bilen visar sig ha stora fel och kunden vill häva köpet - då är det rimligt att nyttoavdraget finns - bilar är mycket utsatta för "förslitning" som minskar värdet. Enligt praxis tar man då BARA hänsyn till antalet mil som bilen har åkt sedan den köptes.

  • "I senare praxis från Allmänna reklamationsnämnden har nyttoavdraget dock beräknats enligt en annan beräkningsgrund som endast bygger på antalet körda mil. Denna beräkningsmodell är mer kompatibel med lagtexten och skulle därför med största sannolikhet användas i domstol, framför MRF-schablonen [1]"

  • "Att ett milavdrag är mer ändamålsenligt än ett milavdrag + ett åldersavdrag följer av att det enligt lagen inte finns någon koppling till minskning i marknadsvärde, utan det är endast konsumentens faktiska nytta som ska beaktas, inte den potentiella nytta som själva innehavet innebär [1]"

Praxis finns inte för elektronik, men @inet borde förstå utifrån ovan nämnda praxis att ARN bedömer att det är inte den "potentiella" nyttan som innehavet innebär, utan snarare enbart den "faktiska nyttan". Det finns enligt lagen alltså inte någon koppling mellan ålder och marknadsvärde (läs ovan).

När det gäller bilar är det enkelt - titta på mätarställningen. Men hur ska Inet bevisa hur mycket kunden har använt sitt grafikkort? Antalet genererade bilder eller? Och hur ska detta bestämmas empiriskt och objektivt?

Av AGI
Skrivet av musmatta:

5 000 kr +frakt

Skrivet av mrnez:

5 000 kr plus frakt.

smurf!

Av AGI

Annonsen är avslutad

Av AGI

Såld.

Av AGI

Belkin Thunderbolt 3 Docka/hubb

Hej, säljer en Belkin Thunderbolt 3 Express HD dockningsstation.

Produkten är i väldigt bra skick. Fungerar såväl med Mac som Windows laptops. Stödjer två 4K skärmar samtidigt. Dessutom laddar den din laptop med 85W.

- 1 meter lång original thunderbolt-kabel ingår. Nätadaptern följer också med såklart.

Anslutningar:
- 1x DisplayPort
- 2x Thunderbolt 3 USB-C kontakter
- 1x Gigabit Ethernet LAN-port
- 3x fullstora USB 3.0
- 2x 3,5 mm ljudutgång

Kan ev. fraktas mot fraktkostnad men föredrar avhämtning.

Använder stockbild ovan men kan bidra med riktiga bilder om någon vill ha det.

Bud från 1000kr och avslutar vid rimlig tidpunkt.

Läs hela annonsen här

Av AGI

Säljs det ens några vettiga skärmar med TN nuförtiden?
Välj IPS helt klart

Av AGI
Nytt bud: 4 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av AGI
Skrivet av swe-mighty:

Jag har en 8 pro och får samma problem sen någon vecka tillbaka
Gissar på en trasig uppdatering men har inte orkat engagera mig att leta fix

Mycket möjligt 🤷 konstigt dock att min vän med samma telefon och samma uppdatering inte har detta problem.
Jag borde väl egentligen fabriksåterställa mobilen då kanske.

Av AGI
Skrivet av jnsson:

Om det uppstår samma fel i Safe-mode så är det nog nästan hårdvarufel. Safe-mode aktiverar bara de appar som medföljer telefonen

Hmm ja.. Men om det är hårdvaru fel, hur kommer det sig att jag inte har problem med något annat wifi nätverk?

Av AGI

Även försökt med att starta mobilen i Safe-mode. Samma problem återstår

Av AGI
Skrivet av fragwolf:

ah okej, nä det kan nog bli svårt kanske. Återansluter sig din telefon igen till nätet efter den blivit dc? Har du sett om den dc oavsett om du har bra mottagning eller inte till nätet? Det är lite svårt att säga vad som är fel utan mer info. Om du och din polare sitter i ex soffan med telefonen framme, har du då varit med om att din dc men inte din polares?

Telefonen åtetansluter direkt efter ~8s. Den dcar även om jag sitter precis bredvid routern. Om jag och min polare sitter bredvid varandra så kommer jag dca men inte han. Han har aldrig haft det här problemet.

Skrivet av Brainsplitter:

Kan vara en inställning där beroende på hur snabb uppkopplingen är så kan du antingen köra WiFi eller mobilens nätverk. Tror det heter WiFi+ som då automatiskt kopplar bort dig. Kolla i telefonens inställningar om det är aktiverat.
Testa även byta frekvensband och se om samma problem uppstår. Även att glömma nätverket och ansluta igen.

När du återställt inställningarna som du säger, är det en fabriksåterställning du gör då?

Det du nämner har jag inte/är avstängt. Testat byta frekvensband i routern, men samma problem. Även glömt nätverket och anslutit igen, funkar ej.
När jag återställer inställningarna så är det en återställning av inställningarna till "default" liksom. Inte en fabriksåterställning som raderar hela telefonen, utan bara själva inställningarna. I samma veva återställs alla nätverksinställningar också t.ex. och jag blir tvungen att skriva in lösenorden till alla wifi nätverk igen.

Av AGI
Skrivet av fragwolf:

Kolla i loggen på routern/APn så står det troligen varför du blir dc.

EDIT: Har de fler än en AP i nätet?

Det är en AP - en Telia Router Sagemcom F@st 5370e-01

Verkar inte finnas någon logg som man kan läsa av....

Av AGI

Kopplas bort från WiFi hela tiden - Android mobil OnePlus 9 pro

Har ett väldigt skumt problem med min mobil.. Problemet gäller ett specifikt nätverk och inget annat. När jag ansluter till detta nätverk så kommer jag sporadiskt att kopplas av/på utan någon som helst anledning.

Detta sker som sagt bara på ett specifikt WiFi och inget annat.
Kan också påpeka att en vän som också har exakt samma mobil som jag, har inte det här problemet på detta wifi-nätverk..

- Har provat att återställa routern
- Har provat att återställa inställningar på telefonen.

Någon mer idé?

Av AGI

15000:- hämtar

Av AGI
Skrivet av anon265474:

Oöppnad obruten förpackning? Har du inte öppet köp då?

Den var på rea 2999kr

Av AGI
Skrivet av osgorth:

Hej!

Min gamla S7 Edge börjar ge upp så det är dags för en ny lur. Jag har vare sig intresse eller koll på marknaden dock så efterlyser lite hjälp.

Det enda som är viktigt är att det låter bra vid samtal, dvs kvalitativ mic + speaker, samt ett bra batteri. Den bör ha Android som är det enda jag är van vid. De enda apps jag använder är BankID och Swish och ibland någon authenticator för 2FA. That's it.

Hur billigt kan jag komma undan, och har ni något fint tips? Gärna via Inet eller Webhallen om möjligt, men det är inget krav.

Jag hade köpt OnePlus Nord 100 då. 1590kr från deras egna hemsida. Mycket för pengarna. Mycket bra batteri (5000mAh), relativt snabb 18W laddning, dubbla högtalare som du önskade, osv.
https://www.oneplus.com/se/n100

EDIT:Såklart var den slut i lager..

Av AGI
Skrivet av Specias:

Någon som lyckats beställa hem från ikea? Jag kan bara välja upphämtning på ikea. Har varit så för mig i flera månader, förstår inte varför.

Ikea är just nu hårt drabbat av corona så det är brist på många varor. Därför kan det vara så att just den vara du vill ha hemlevererad inte finns tillgänglig hos en närliggande lagercentral (ej varuhus).

Kolla med en annan produkt ifall du kan få den hemlevererad.

Av AGI
Skrivet av T4kti:

Jo, jag såg den. Men den verkade vara lite utdaterad? 2021 modellen som länkas ovan finns inte med i tabellen. Dessutom så pratar den mest om Philips OLED varianter, och lite om de högre speccade LCD skärmarna. Inte så mycket om 2021's budget LCD paneler.

Guiden som du.... länkar till, innehåller således inte informationen jag efterfrågade.

Av AGI
Skrivet av Lorault:

Detta kändes som ett kap. Är det någon som kan någonting om Philips TVs och kan ge en liten recension av denna? Är det en bra panel?