Inlägg

Inlägg som d0mpi har skrivit i forumet
Av d0mpi
Skrivet av mrqaffe:

I det här fallet har TS gjort fel och operatörerna rätt, TS har beställt ett nytt abb innan det gamla gått ut och antagligen innan det gamla har kunnat sägas upp även om den nya operatören har försökt säga upp avtalet via fullmakt har det inte kunnat ske pga att det varit väldigt lång tid kvar på det gamla avtalet.
Det verkar nu som att TS haft mer än 3 månader kvar på det ursprungliga avtalet när det nya ingåtts av datumen som antyds och frågan är ju då mer vad som ska anses vara rimligt att kräva av den nya operatören i form av arbete för att avsluta den gamla tjänsten.

TS har gjort fel, där är jag med dig 100%, men hur du än vrider och vänder på det så är ju månadsavgiften något man betalar för tjänsten som företaget erbjuder, i det här fallet har ju inte Telenor kunnat leverera någon tjänst och då ska inte TS betala någon månadsavgift. Hade Telenor velat ha betalat för att aktivera tjänsten/skicka ut router/avsluta gamla operatörer eller något annat hade de tagit ut en startavgift.

Av d0mpi
Skrivet av Blomman90:

Fast det är väl också ganska märkligt? Menar du att du kan teckna ett mobilabonnemang hos Telia, men om du sedan struntar i att stoppa in sim-kortet i en telefon så kan du 4 månader höra av dig till Telia och få alla fakturor strukna? Vad händer om du efter 4 månader stoppar in sim-kortet, börjar tjänsten gälla då och bindningstid och uppsägningstid beräknas från detta datum eller vad?

Tänker du att samma sak gäller om du bokar en flygresa eller ett hotellrum, om du inte dyker upp så ska du också få pengarna tillbaka?

Kul exempel du tog, det är nämligen exakt så det fungerar, faktureringen startar när du aktiverar ditt simkort.

Av d0mpi

Låter märkligt, naturligtvis ska du inte behöva betala för en tjänst som du inte använt, uppenbarligen har du ju inte börjat använda Telenors tjänst ännu så det ska du inte behöva betala för. Testa ringa in till faktura igen, självklart ska fakturan som avser en period där du inte använt tjänsten tas bort.

Av d0mpi
Skrivet av abki:

Mail som är så svårt att öppna. Har ingen brevlåda i telefonen och är aldrig hemma när det ringer.

eh, ok?

Av d0mpi

@Medien: knappast touch id, säljaren skickar ut ett mail under samtalet och ber kunden öppna mailet och trycka på bekräfta. Men som du är inne på så kommer det bli mycket värre för de kunder som blir lurade, säljaren kan säga 250kr/mån men i avtalet står det 750kr och eftersom kunden bekräftat avtalet så går det inte att bestrida. Ljudinspelningarna behövde ju iallafall säljaren säga rätt pris.

Av d0mpi

Logga in på jobb-citrix hemifrån?

Hallådär!
finns det någon möjlighet för mig att logga in på min "citrix receiver" som jag använder på jobbet hemifrån, utan att fråga chef/it-kille på jobbet?

får upp "Enter your work email or server address provided by your IT department" men ingen mail som jag använder på jobbet fungerar.

och om det går, kommer min chef/it-kille på jobbet se att jag har loggat in hemifrån?

tack på förhand och jag önskar er alla en fantastiskt god jul!

Av d0mpi

bredbandsbolaget är överlägset bäst om du ska köra tv, deras tvbox och bredbandsbolaget stream är en dröm. Finns nästan alltid någon schysst kampanj på cmore/viasat där cmore play/viaplay ingår också

Av d0mpi

som tidigare påpekade, du skriver "hela bredbandsbolaget är nere" när din mail och mina sidor är nere, som det finns väldigt tydlig information om det på deras hemsida. värd tråd? kamma dig och sluta vara så gnällig

Av d0mpi

inetdela iphone-iphone automatiskt efter frånkoppling?

Hallådär!

Jag har en jobbiphone, en jobbipad och en egen iphone
när jag jobbar så använder jag alla tre och eftersom jag inte orkar höra av mig till tele2 och be om mer surf/månad(kanske lite för att jag är snål också) så internetdelar jag oftast från jobbluren till min egna.

anledningen till att jag använder båda är för att jag sköter jobbmail och samtal via jobbluren men jag kör min kalender för jobb & privata grejer i min privata lur.

så när jag springer in till en kund för en snabb service eller nått så räcker det med min privata lur för att boka in en ny tid. Men när jag kommer tillbaka till bilen så har internetdelningen kopplats ifrån och för att koppla upp igen behöver jag gå in på inställningar>wifi på privata telefonen och inställningar>internetdelning på jobbtelefonen.

Går det att fixa så jag slipper göra det varje gång? så dom kopplar upp sig automatiskt när dom befinner sig i nära varandra igen efter frånkoppling?

i-landsproblem men vafan

Av d0mpi

Dyr vs billig hdmi kabel 10m

Hallådär!

Jag tänkte köpa en hdmi kabel så att jag kan koppla min tv till mitt gtx 970 för att kolla på serier på ett smidigt sätt. Problemet är att jag behöver en hdmi kabel på 10meter för att det ska vara möjligt, efter jag kikat runt lite så har jag sett att de finns allt mellan 99kronor till en bit över tusen kronor. Min tv är en 47" Sony från 2011. Förväntar mig ingen superbild och jag tänkte använda tvns inbyggda högtalare.
Om jag beställer en för 150kr från fyndiq kommer den uppfylla mina kriterier eller måste jag köpa dyrare?

såg att det fanns en tråd om samma sak men den tråden var från 2010 och jag antar att det har hänt grejer sen dess.

Tack på förhand!

Av d0mpi
Skrivet av Whiskey89:

@d0mpi: Efter en snabb koll så finns det original kontroll hos Reservex för 599 kr.
https://www.reservex.se/artiklar.asp?id=30028

Enligt Sony´s hemsida så är det RM-YD033 som följde med tv:n när den tillverkades.

Finns säkert billigare om man googlar lite.

skapliga prislappen jämfört med universala, får bli en sista utväg, tack för hjälpen

Skrivet av bärplockaren:

Jag är osäker på hur de funkar idag men man brukar få hålla inne ett par knappar och sen slå en kod för specfik appart.

Kolla om du kan ladda hem en manual inann för den fjärren du tänkt köpa.

där ser man, får kika på de

Av d0mpi
Skrivet av bärplockaren:

@d0mpi
Kjell har en hel del fjärrisar kanske nån där som passar..

absolut, tack för tipset!
men jag funderade mest på om de bara var att handla och köra igång direkt eller om man måste ställa in den nya dosan med tvn och om det går att göra utan originaldosan

Av d0mpi

Förlorat fjärrkontroll, universalfjärrkontroll?

Hallådär!

Nu är de så att jag har tappat bort min fjärrkontroll, går de att köpa nån universalfjärrkontroll och bara köra på? isåfall vad ska jag köpa för någon? behöver inget super, vill egentligen bara kunna starta den och välja hdmi.

eller är det så att jag behöver en originalfjärrkontroll för att kunna ställa in en universalfjärrkontroll?

tvn det handlar om är en sony bravia kdl 46ex700 som jag köpte sent 2011.

Tack på förhand!

Av d0mpi

"skarpt fokus på estetik"
snygga fläktar

Av d0mpi

2900+ frakt

Av d0mpi

2700+frak, hur länge har du haft den?

Av d0mpi

palla städa bara för sweclockers skull

Av d0mpi
Skrivet av john00133:

mina föräldrar vet att jag inte kommer sitta hela nätterna... dem har rummet precis under mig. Grejen e den att dem påstår att jag ska ha tvn kvar. Samt speciellt att det är jobbigt att dra nät till datorn. vilket är sant jag är så långt från nätet som möjligt i mitt rum om jag vill ha trådat. men om jag säger ''jag kan köra trådlöst'' så kommer de upp en massa andra anledningar

haha fan va ruttna föräldrar

Av d0mpi

färga scroll på fk2? + glides?

Hallådär!
någon som vet hur man ska bära sig åt för att färga den lille rackaren så de håller i flera år? någon får gärna hjälpa med material men de e nå gummigrej. just nu är den gul och den ser inte så bra ut, är sugen på svart eller vit, eller iallafall mörkt. Eftersom jag har öppnat musen så behöver jag även nya glides, verkar va riktigt dåligt?

Av d0mpi
Skrivet av Marcusk:

Sugen på ett byte mot en Harman Kardon SB 26 soundbar med subwoofer?

https://m.prisjakt.nu/product/2238530

I nyskick. Har kvar kartong och kommer åka förbi Örebro idag.

nä inte så sugen, tack ändå!

Skrivet av shampo:

Hej, du kan få 2500:- av mig.
Bor i Eskilstuna så vi kan säkert fixa till ett möte så blir det smidigt för oss båda.

//Fredrik

noterat