Inlägg

Inlägg som d0mpi har skrivit i forumet
Av d0mpi

2700+frak, hur länge har du haft den?

Av d0mpi

palla städa bara för sweclockers skull

Av d0mpi
Skrivet av john00133:

mina föräldrar vet att jag inte kommer sitta hela nätterna... dem har rummet precis under mig. Grejen e den att dem påstår att jag ska ha tvn kvar. Samt speciellt att det är jobbigt att dra nät till datorn. vilket är sant jag är så långt från nätet som möjligt i mitt rum om jag vill ha trådat. men om jag säger ''jag kan köra trådlöst'' så kommer de upp en massa andra anledningar

haha fan va ruttna föräldrar

Av d0mpi

färga scroll på fk2? + glides?

Hallådär!
någon som vet hur man ska bära sig åt för att färga den lille rackaren så de håller i flera år? någon får gärna hjälpa med material men de e nå gummigrej. just nu är den gul och den ser inte så bra ut, är sugen på svart eller vit, eller iallafall mörkt. Eftersom jag har öppnat musen så behöver jag även nya glides, verkar va riktigt dåligt?

Av d0mpi
Skrivet av Marcusk:

Sugen på ett byte mot en Harman Kardon SB 26 soundbar med subwoofer?

https://m.prisjakt.nu/product/2238530

I nyskick. Har kvar kartong och kommer åka förbi Örebro idag.

nä inte så sugen, tack ändå!

Skrivet av shampo:

Hej, du kan få 2500:- av mig.
Bor i Eskilstuna så vi kan säkert fixa till ett möte så blir det smidigt för oss båda.

//Fredrik

noterat

Av d0mpi
Skrivet av Tsk12:

Hur många GB är lagringsminnet? Å skulle du även kunna kolla upp hur många laddningscyklar batterit genomgått?

sitter en ssd på 120gig, ska kika

cykelantal står på 93

Av d0mpi

Macbook air 13" från 2013

har en macbook air från tiden i gymnasiet (2013-2016) som är väldigt sparsamt använd, i början av 2014 hade jag tröttnat på mac och skaffade mig en windowsdator istället som blev min skoldator. Sen dess har jag inte gjort så mycket på den. Har aldrig haft något behov av att använda den utanför skolan heller så den har mest legat. Tänkte att en schysst macbook går väl alltid åt och så köpte jag ut den.

hittade lite specs som lyder:
cpu: intel core i5, 1,3 ghz
ram: 4gig 1600mhz ddr3
Grafik: Intel HD graphics 5000 1024mb

Har givetvis kvitto och stöldskyddsmärket sitter kvar (ett litet klistermärke på 1x2cm~)

de som kan uppfattas som lite mindre härligt med denhär fantastiska datorn skulle väl vara att locket till kartongen är försvunnet, jag är inte omöjlig men om vi skulle kunna lösa någon form av upphämtning så vore de guld, just för att de känns lite tvek att skicka den utan riktig originalkartong.

Annars e jag rätt säker på att alla grejer som följde med från början finns, rätta mig gärna om något saknas så ska jag försöka leta.

De som ingår när du köper datorn av mig:
Datorn, obviously
Underdelen av kartongen som jag fick datorn i
Laddare+förlängning
instruktionsbok och annan spännande text

föredrar upphämtning 30min norr om örebro (typ), kan eventuellt leverera om du bor i närheten. Eller så skickar jag den vart du vill mot fraktkostnad

vi kör budgivning, pengar vore nice, men har du nått annat fränt så hör av dig i tråden.

bara skriva i tråden eller skicka pm om ni undrar något

Läs hela annonsen här

Av d0mpi

kika på define S om du ändå bara ska ha en SSD

Av d0mpi
Skrivet av xivvan:

@Mr B: ett monster för 1080p gaming.

så jag kan lägga ut min volvo v70 på blocket med rubriken "monster-volvo" och sen förklara att den är ett monster för folkrace?

Av d0mpi

har aldrig sett en röd och svart dator förut

Av d0mpi

3500

Av d0mpi
Skrivet av Alling:

Inte 15 cm, men tittar man på min bild ser man att det enkelt går in upp till 22 cm långa kort.

fast nu riktar ju fractal in sig på gamers, 22cm grafikkort får du ingen riktig gamingdator för, ska man spela dom flesta nya spel på hög upplösning behöver du ett 970 eller högre

Av d0mpi
Skrivet av Alling:

Hade varit högintressant om det var ungefär så:

http://i.imgur.com/XKYz4ul.jpg

Hade gärna fått vara smalare också.

aa de verkar rimligt, finns så många bra grafikkort som är 15cm långa

Av d0mpi

vem köper amd år 2016

Av d0mpi
Skrivet av mini-z1994:

Vet inte om mpbutiken är något vettigt företag men detta moderkort orkade med I7'an till 4.7 ghz stabilt http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2651034

http://www.tweaktown.com/reviews/6607/msi-z97i-ac-intel-z97-m...

Annars finns detta asrock på webhallen http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/203609-asrock...

4.7 ghz där också med manuell överklockning som på det andra med I7'an.
skulle tro att det kanske inte är 24/7 överklockning som den klarar av i 4.7ghz men 4.2 - 4.4 ska vara ganska lungt och köra på det lilla kortet trots priset med din I5.

http://computingondemand.com/asrock-z97e-itxac-review/14/

alright, får kika närmare på dom, tack!

haha de blir saftigt, 7k sen chassi och nytt elagg också eftersom mitt är för långt för define nano, får se hur jag gör, tack för hjälpen iallafall

Av d0mpi
Skrivet av Jesper178:

Letade runt lite och hittar inget 1150 OC vänligt kort, verkar finnas betydligt störr utbud på 1151 socket.

nää precis, hittade inte heller något, får väl överväga att köpa ny processor iallafall då, vet du något bra kort med 1151 socket?

Skrivet av saturday_sun:

Jag använder ett Asus Z87I-PRO (mITX). Ska inte vara några problem att överklocka på det.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2020906 ser dåligt ut... "ska inte vara några problem" du har inte testat själv eller?

Av d0mpi

överklocka med mini-itx

Hallådär! såg precis define S nano och vart helt till mig, varit sugen på ett lite mindre bygge och define nano slog spiken i kistan!

sitter på en 4690k som jag har klockat till blyga 4 ghz atm och jag vill inte gå tillbaka till 3,5 så jag behöver ett mini-itx moderkort som är lämpligt för lite lättare klockning. Har även en 212 evo som kylare men funderar på att byta ut även den, så om du vet någon schysst kylare som är lägre än 160mm så berätta gärna

tldr; mini-itx 1150 socket som är lämpligt för lättare klockning och någon soft kylare som är lägre än 160mm.

tack på förhand!

Av d0mpi

spännande! ballt chassi
hade varit nice med en helhetsbild inte bara från sidan

Av d0mpi

de heter dator

Av d0mpi
Skrivet av kaput:

Sedan Ivy Bridge har Intel snålat på mainstreamserierna, och bytt ut det indiumbaserade lod (som leder värme bra) man tidigare använt mellan CPU-substrat och IHS mot helt vanlig kylpasta (som leder värme sämre). Metodiken som används ger dessutom väldigt skiftande resultat, tycker det varit ganska varierande tjocklek på kylpastalagret på det förvisso inte alltför stora antal proppar jag deliddat. Gemensamt har de att det alltid är tjockare lager än jag tycker är lämpligt.

Idén med att plocka loss IHS:en är att man sedan kan ta bort den gamla kylpastan och ersätta den med något som leder värme många gånger bättre, exempelvis Liquid Pro, som är någon slags legering som flyter vid rumstemperatur. Skulle kunna tänka mig att det är något som liknar Galinstan. Det innehåller definitivt gallium i alla fall, så jävligt som det väter allt. Det finns andra bra varianter också.

Nu kanske ni tänker nåt i stil med "ja, men man har ju kylpasta mellan IHS och kylfläns, och där är det ju bra nog?!" Jodå, men det finns en markant skillnad, kontaktytan mellan CPU-substrat och IHS är förhållandevis väldigt liten. All värme ska ta den vägen. En av de stora poängerna med att peta dit en IHS från början var just att man kunde få bra värmeavgång från CPU-substratet, till den större kontaktyta mot kylflänsen som IHS:en utgör. Det lämnar mer utrymme för att appliceringen av kylpasta inte alltid blir hundraprocentig i hemmamiljö.

Genom att delida proppen och använda någon flytande legering som gränssnittsmaterial sänker man processorns temperatur markant, speciellt vid överklockning. Faktum är att man kan få en Ivy Bridge-propp (och förmodligen också senare iterationer) att klocka precis lika bra som en Sandy Bridge, som mig veterligen var den sista mainstreamserien med lödd IHS.

alright cool! tack för välskrivet svar