Inlägg

Inlägg som anon259415 har skrivit i forumet
Av anon259415

Mitt bud kvarstår, vet inte om det noterades.

Av anon259415
Skrivet av Lithen2:

Ah, my bad, blandade ihop dem.
Prestandavärdet baseras på flera tusen användares resultat med den hårdvaran, men det finns ju fler variabler som kan påverka det slutgiltiga resultatet. Den videon du länka var väldigt intressant dock, tack

Webbhallen, Komplett och Inet har alla några Skylakes hemma vad jag kan se, dock har jag inget problem med att vänta till Januari.
Hade jag haft pengarna hade jag köpt det värsta av allt direkt, men det blir svårt att hålla sig till 10.000kr om jag ska byta moderkort och CPU också :/

Borde väl inte vara svårt att hålla sig inom 10k? 390x går på runt 4-4,5k, eller om du vill ha 980 ti finns det för 6,5k på webhallen här Då blir det på det berömda dock.

Av anon259415
Skrivet av Tumnus:

Lägger inte hela mitt självförtroende i fallet om ett xenofobiskt och högerpopulistiskt parti får en massa vilsna får att rösta på dem eller inte. Bara det faktum att du tror att SD är nyttiga för Sverige bevisar bara hur vilse du är.

Men som sagt.. Det ska ta SD vid makten för att syndarna på den flanken ska vakna. När välfärden är helt i sank och Sveriges ekonomi med den så kommer SD anhängarna som är kvar (alltså de som inte utvandrat) sitta och undra vad fan som hände. Bara för att man är extremt SD-kritisk så beror inte det på andra inte tycker som mig herr @Chokladtomte utan det beror på att SDs politik verkar vara skriven av en barn.. För deras budget går inte ihop och det gör inte deras politik heller. Detta kommer även du inse när partiet du röstade på förstör nog mycket för att tom. du kommer märka det.

SD kommer inte vara med på ett hörn. Detta har tom. Busch-Tor gått ut och sagt och KD är de enda som är ens nära SD på den politiska skalan.

Jag undrar egentligen vilka som är syndare. Ni vänstermänniskor som forcerat mångkultur på Sverige genom alla dessa år när majoriteten av befolkningen inte vill ha det. Adjö till vår kultur, adjö till våra moraliska värderingar och adjö till rättigheter. Du sitter bekvämt uppe i Umeå men vi får se om du skrattar lika högt när det blir som i Malmö. Att SD växer så otroligt snabbt ger mig hopp om framtiden. När de sätter stopp för detta vansinne är det du och dina jämlikar som får stå i skamvrån och inse hur vrickade era åsikter faktiskt är

Av anon259415
Skrivet av Tumnus:

Nej. SD är inte störst. De har 12,9% av rösterna vilket gör det till det tredje största partiet. Op. undersökningar betyder inte att man är störst eftersom man inte frågar alla väljare. Man kan göra en generalisering visst men då gäller det också att man gör en seriös undersökning med en slumpmässig ram och inte som t.ex. Yougov som tar ut sin "panel" genom att folk ska anmäla sig till den.

Beror på hur man ser det. Näst högsta återväxten i EU. En ökad BNP per capita och en sänkt statsskuld. Oberoende så gör inte den ekonomiska situation idag att SDs patetiska försök till budget håller.

Du verkar som en vilse själ @Tumnus. Jag förstår att du är bitter för att SD växer i rekordfart, måste vara frustrerande när verkligheten kommer ifatt en och man inser att inte alla tycker som en själv Personligen är jag glad av att se KD bryta sig ur DÖ och hoppas att fler partier väljer att göra detsamma. Det öppnar upp för en diskussion inom en snar framtid där SD får vara med och påverka, vilket endast kommer vara nyttigt för Sverige.

Av anon259415
Skrivet av Larsioni:

Ber du honom göra en Carola?

Mer eller mindre, ja. Det är mycket snack och liten verkstad på herr @Tumnus

Av anon259415
Skrivet av Tumnus:

1. "Du menar att dem ställer krav på invandrarna och inte ger dem sprillans nya iPhones, nyrenoverade lägenheter och bidrag? Dessa människor har inget intresse av att lära sig det svenska språket eller kulturen om man inte sätter krav på dem."

Inte?

2. Jag nämnde Flashback som ett förslag.. Inte att du fått informationen därifrån.

Nej. "Sjuklövern" har inget med saken att göra. Detta är något en individuell hyresvärd fått för sig. Sverige hjälper "Miljontals" personer på plats men denna myt att man med mindre bidrag kan hjälpa alla som SD påstår är inget annat än en myt.

Eller så ger jag pengar åt både rädda barnen och åt de som sitter utanför LIDL.. Det ena utesluter inte det andra. Och nej. För den summan jag ger till tiggarna och rädda barnen hjälper man inte 3+ barn. Det är rent skitsnack från din sida.'

Du menar utan clowner? Antagligen mer behaglig..

Hehe, du har i princip spammat "FLASHBACK!" i varje inlägg. Ja, man måste ställa krav på de som kommer hit. Varför ska de annars göra något? De kan leva utan jobb, på våra skattepengar.

Vadå sjuklövern har inget med detta att göra? Hur i helvete kan annars Bert Karlsson med flera tjäna miljoner på invandringen? Skärp dig för tusan, du är så otroligt naiv. Och snarare är det skitsnack från din sida att du ens skänker ett öre. Svara gärna på varför majoriteten av de som kommer hit är unga män som utger sig för att vara barn i många fall. Om du nu är så förbannat godtycklig till detta hoppas jag innerligt att du öppnar upp ditt egna hem för att ta emot flyktingar också.

Av anon259415
Skrivet av Tumnus:

Arbetslösheten ökar pga. en rad orsaker. Arbetsmarknadens ovilja att anställa nyanlända, invandrares avsaknad av utbildning etc. Att sitta och säga att de bara är lata är en okunnig generalisering. Att sitta och läsa på flashback och ta det som en giltig källa går inte... En riktig källa är en källa som refererar ifrån var man fått information ifrån. Finns en drös med skit på flashback som refererar till skit som avpixlat vars artikel i sin tur bygger på "Vad man hört" eller på en extremt konstig tolkning av en artikel. Att du sedan sitter och säger att staten ger dem nyrenoverade lägenheter och Iphones är bara något du själv hittat på. Sedan är det lite komiskt ändå med länken du ger.

1. Studenterna har inte tvingats att flytta från boendet så rubriken är en direkt lögn. Utan det står klart och tydligt i artikeln att hyresvärdes UPPFATTAS att de vill bli av med dessa personer.

2. Hyresvärden är inget annat än just hyresvärden. Det är en person och inte staten. De kastar inte heller ut dem utan erbjuder dem en ny lägenhet vilket den vederbörande tackat nej till. Kommunen är inte heller staten.. Kommunalrådet själv säger dessutom i artikeln att det inte ska gå till så..

1. När nämnde jag att invandrare är lata?
2. Var har du fått flashback ifrån? För jag har då inte nämnt det som en källa nånstans.

Precis, och hyresvärdar får denna möjlighet genom den politik sjuklövern bedriver.
Min poäng kvarstår dock. Jag antar att du inte ens kollade videon jag länkade, men det vi gör just nu är att ge en "liten" skara människor (läs: unga män) våra skattepengar istället för att hjälpa de miljontals människor (läs: kvinnor och barn) som är kvar i det krigsdrabbade länderna. Du kan inte på allvar tycka det är rätt att göra så?

Se det så här: Varför ge tiggaren utanför Lidl dina pantpengar, när du enkelt kan trycka på knappen som skänker pengarna till "Rädda barnen" eller andra organisationer istället? Jo, det är för att du känner bara sympati för det DU SER. Du och människor som dig tänker inte längre än så. Men ni hade kunnat hjälpt 3+ barn eller fler med de pengarna.

Av anon259415
Skrivet av Tumnus:

Nej. De ger dem inte nya sprillans iphones... Eller nyrenoverade lägenheter. Bidrag får man eftersom man är en svensk medborgare. Du är dessutom inte lite generaliserande där inte.. Att det finns jobb måste man vara blind för att inte se... Nästan varenda sektor inom det kommunala skriker efter folk. Ingen har heller sagt att man ska kasta ut studenter och fattiga svenskar. Ska du ge dig in i en seriös debatt se då för tusan till att ha rätt information och inte skit du läst på flashback. För just nu skämmer du bara ut dig själv.

Okej, så berätta varför arbetslösheten bland utländskfödda ökar då? Hur ska man kunna anställa någon som inte kan ett ord svenska?

http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/studenter-tvingas-flytta-...

Här är ett av exemplen. Du får gärna kika på Uppdrag Granskning "När samhället tittar bort", där har ett pars sommarstuga blivit beslagtagen av invandrare. Hur ska fattiga människor och studenter kunna konkurrera med Migrationsverket som betalar absurda summor för att ha asylboende?

Angående "rätt information", var får man det ifrån enligt dig? Aftonbladet? Expressen? SVT?

Av anon259415
Skrivet av Tumnus:

Nej. De tar bara inte emot dessa. Ungern har dessutom visat sig vara en riskzon för invandrare. Eller har du missat de problem som finns kring gränspolisen på gränsen mot Ungern? Att de inte söker sig till Danmark är väl ganska uppenbart det med med tanke på att Danmark gör att för att göra det så svårt för just invandrare att leva i landet och då menar jag inte bara sänkta bidrag utan lagar som reglerar invandrares rätt till jobb och utbildning. Ungefär det SD försöker göra..

Du menar att dem ställer krav på invandrarna och inte ger dem sprillans nya iPhones, nyrenoverade lägenheter och bidrag? Dessa människor har inget intresse av att lära sig det svenska språket eller kulturen om man inte sätter krav på dem. Dessutom får du gärna förklara för mig hur Sverige ska kunna ta emot så många som vi gör när det finns varken jobb eller bostäder? Ska vi slänga ut studenter och fattiga svenskar på gatorna för att göra plats åt flyktingar?

Du ser bara så långt ögat når. Förklara varför vi ska hjälpa dessa unga killar som kommer hit och utger sig för att vara barn, istället för de stackars kvinnor och barn som faktiskt är kvar i eländet? Det är så förbannat tragiskt alltihop.

https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Snälla, se denna video och återkom med ett svar.

Av anon259415
Skrivet av tilted0113:

Tittar man på testerna dom körde på sweclockers vinterdator vinner ju 970 mot r9 390 i alla tester i princip. högre FPS och högre resultat på benchmarks.

Jag har i princip alltid haft nvidia och de verkar ju dessutom vara duktigare på att lansera drivrutiner och uppdatera.

Så kort och gott, är det en smaksak, är det mycket bias när folk rekommenderar det ena eller det andra eller är 970 helt enkelt bättre?

#15510503

Du får helt enkelt läsa @philipborg inlägg angående 390 vs 970. Vilket kort som vinner verkar variera från test till test, se pcpers review där 390 vinner över 970:
http://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Sapphire-Nitro-Ra...

Du får bestämma själv. Som jag sa tidigare så föreslår jag ett 390 åt dig eftersom du själv skrivit att du inte är intresserad av att överklocka något. Personligen skulle jag valt 390 eftersom det besitter mer VRAM och känns mer framtidssäkert än vad 970 gör med sitt delade minne på 3,5 snabbt och resterande 0,5 långsamt. Hade det varit tvärtom hade jag rekommenderat nvidia istället, men nu är fallet inte så. Dessutom ser AMD lovande ut med kommande dx12.

Men bestäm själv, jag överger härmed tråden då du verkar väldigt förvirrad vad du själv vill ha och hur mycket du vill lägga ut.

Av anon259415
Skrivet av sesese:

Ja detta är en skam att ett land som Sverige ska ta emot nya människor som vill vara en del och bidra till en växande välfärd ska få bo i ett tält.

Du menar ta emot nya människor som vägrar söka asyl i varken Ungern eller Danmark. Ringer inte en varningsklocka? Är dessa länder på något sätt farligt för dessa människor?

Av anon259415
Skrivet av tilted0113:

Jag ska använda min TV (Sony bravia 48") som skärm.

Well, man vill ju framtidssäkra burken lite om man ändå ska investera i en stationär..

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8611355/2015-10-13

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8611296/2015-10-13

Det här är det bästa jag kunde skrapa ihop, sen får du välja tangentbord och mus själv samt att du helt enkelt får köpa en licens från g2a så borde du hamna runt 11k..

En HDD kan du köpa vid ett senare tillfälle och koppla in om inte annat.

Av anon259415
Skrivet av tilted0113:

Jag ska använda min TV (Sony bravia 48") som skärm.

Well, man vill ju framtidssäkra burken lite om man ändå ska investera i en stationär..

Jag förstår din tankegång. GPU är det som blir utdaterat fortast i en burk, men ett 380 borde räcka i åtminstone 2 år framåt kan jag tycka. Sen är det bara att du köper ett nytt GPU och sätter i när du känner att det inte orkar med längre

Av anon259415
Skrivet av tilted0113:

Ja asså, Jag är sugen.. Men det blir lite för dyrt..

Jag behöver även win10, tangentbord+mus. Det hamnar ovanför smärtgränsen..Men jag gillar den skarpt.

Tänkte om man kunde få något billigare då jag tex inte kmr överklocka eller köra SLI. Min första tanke är då ett billigare moderkort, nätagg och dessutom mindre HDD tex.

Vill HELST hamna runt 11k max.

Om jag förstått rätt ska du lira i 1080p. Frågan är om du verkligen behöver ett 970/390 då? Ett 380 skulle faktiskt kunna räcka, och då drar du ner priset med 1k bara där.

https://www.youtube.com/watch?v=ESeFXwGfBsI

Här har du benchmarks för 380 med Witcher 3 bland annat

Av anon259415
Skrivet av tilted0113:

Jag har sån sjuk beslutsångest.

Jag hamnar en bit ovanför min budget. Hur ska jag göra för att komma ner i pris?

Det jag vet att jag vill ha är processorn, chassit, CPU fläkten, samsungs SSD och r9 390 (det är bestämt nu).

Men jag måste komma ner i pris med tanke på att jag behöver köpa windows 10 och tangentbord+mus också..

Tänkte du köpa SC vinterdator eller? Spontant kan jag bara komma på att du köper en licensnyckel från g2a (det har jag själv gjort). Men det är inte säkert att det är helt legit vad jag förstått, men har personligen inte haft några problem hittills.

Av anon259415
Skrivet av tilted0113:

Vet inte. Har sagt att jag är inte så påläst men tittat på diverse tester. ett fabriksöverklockat 970 såsom tex EVGA:s SSC slår ett r9 390. Ett 970 drar dessutom mindre ström vilket gör att jag kan skaffa en billigare PSU samt ha ett svalare chassi...

Men vet inte är inte 100% som sagt.

Vilka är dessa tester då? Du får gärna länka dem 390 kräver knappast ett "dyrare" PSU, du klarar dig gott på 550w från ett bra märke. Har själv haft ett MSI 970 och det gick upp till 80-85 grader vid load, har nu ett Sapphire 390x och det ligger mellan 70-75. Tror inte skillnaden mellan 970 och 390 är stor alls när det gäller värme faktiskt.

Men du gör som du vill. 970 är grym om man ska lira i 1080p och kan överklocka det, men för dina ändamål känns det som pengar i sjön imo.

Av anon259415
Skrivet av tilted0113:

Sedan har jag de senaste dagarna blivit osäker på 970 vs r9 390. Många med 970 verkar ju klaga på coilwhine, men känns som det blir 970. Prestandan talar för sig själv + att energianvändningen.

Vadå prestandan talar för sig själv? 390 är billigare och mer framtidssäkert med kommande dx12. 390 är snabbare än 970 samt lider inte av 970s delade minne, med en del snabbt och en del långsamt minne.

https://www.youtube.com/watch?v=k9cKZiJw6Pk

I videon slår 390 nividas 970 i 4/6 spel när det kommer till fps. Och är dessutom ännu bättre i höga upplösningar.

Verkar som du ignorerar folks rekommendationer i tråden. Du som dessutom inte tänker överklocka något gör att 970 med sin otroliga överklockningspotential faller ännu längre bakom 390 i prestanda.

Av anon259415

Om TS skulle ångra sig så budar jag 350kr inklusive frakt för ram-minnen

Av anon259415
Skrivet av Stenbacka:

Vad är det för skillnad mellan 960 & 970? Är den stor? Med tanke på att det är 1000 kr prisskillnad.

Funderat något på 390? Billigare och mer framtidssäkert med kommande dx12. 390 är snabbare än 970 samt lider inte av 970s delade minne, med en del snabbt och en del långsamt minne.

https://www.youtube.com/watch?v=k9cKZiJw6Pk

I videon slår 390 nividas 970 i 4/6 spel när det kommer till fps. Och är dessutom ännu bättre i höga upplösningar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon259415
Skrivet av El_Raspberry:

Körde precis en match, och det här med att levla vapen är inte min grej. Det borde finnas ett läge i början för att köra lite mer rättvist, rätt tröttsamt att springa runt med startvapnen mot granater, personliga sköldar och jetpacks.

Det här förstår jag inte riktigt, du behöver typ spela 1-2 matcher så har du låst upp granater och ett nytt vapen. Har själv spelat cirka 10 matcher nu och låst upp allt redan. Varför ska allt serveras på ett silverfat? Det tog ju inte alls lång tid och har personligen haft riktigt kul när jag spelat det.