Inlägg

Inlägg som anon259415 har skrivit i forumet
Av anon259415

Hur gammalt är 580? Finns kvitto?

Av anon259415
Skrivet av llucass:

(PS: Vad är det egentligen för skillnad på FX o PX på dessa skärmar?)

Skillnaden verkar vara att PX har höjdjustering och 4 st USB-uttag enligt reddit.

Av anon259415
Skrivet av slkcobra:

Jag har för lite kunskap i hur de olika ljudformaten fungerar..
Så ett par aktiva högtalare kan spela upp de olika ljudformaten bättre? Trodde de bara förstärkte signalerna men gjorde inget åt själva surround ljudet.
Jag som endaste trodde att de "förstärkte" signalerna, men att en sonos beam kan tolka ljudformaten och "simulera" surround känsla.

Det beror helt och hållet på vilken förstärkare som sitter i högtalarna. Många upplever aktiva högtalare som "tråkiga" då de oftast levererar ett väldigt neutralt ljud (som det lät när man spelade in musiken i studion). Detta varierar dock från tillverkare. Nackdelen är att du blir låst med den förstärkare som sitter i högtalarna också. Se det lite som att köpa en bärbar dator (aktiva högtalare) gentemot att bygga en egen dator (passiva högtalare).

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon259415
Skrivet av slkcobra:

Tack för superbra svar!

Jag antar att man betalar mest för smidigheten och design i en Sonos. Synd. Jag hittar dock inte riktigt samma prisklass om jag ska få ihopa en receiver med 2 högtalare.
Om du har bra tips på receiver + 2.0 för ungefär samma prisklass så tar jag tacksamt emot detta !
Måste det vara två högtalare med en receiver, eller kan man köpa endast ett par aktiva högtalare med blåtand och få ut bra tv ljud och musik ljud?

Jag hade kikat på dessa Q Acoustics 3020 + Yamaha RX-V385, alternativt Denon X550BT. Sen behöver du kablar till, men de kostar inte många kronor.

Tyvärr överstiger priset en Sonos Beam. Men du får betydligt bättre ljud och uppgraderingsmöjligheter i gengäld.
Det finns aktiva högtalare också, t.ex Audio Pro Addon T14. Dessa har en inbyggd förstärkare och ger, enligt mig, ett bättre ljud än Sonos Beam. Återigen går du dock miste om de bättre ljudformaten samt att uppgraderingsmöjligheterna inte är lika breda.

Av anon259415
Skrivet av slkcobra:

Funderar också på att köpa en Sonos Beam, eller en receiver + 2.0 högtalare. Älskar att lyssna på musik men vill även ha en anläggning som kan spela upp filmljud bra. Så jag står nu och velar mellan två olika system och har lite funderingar.
Borde inte Sonos Beam ha en ljudteknik som är bättre på att spela upp filmljud men är sämre på musik, och om man köper ett 2.0 system så är det bättre för musik och sämre för film istället?

Nej, Sonos-system är begränsade till ljudformatet Dolby Digital och kan med andra ord inte spela upp bättre ljudformat som DTS och Dolby Atmos exempelvis. Om du har Blu-Ray som källa kommer Sonos begränsa ljudkvalitén till Dolby Digital och därmed får du inte ut den fulla potentialen som finns från källan.

Musik är gjort för att lyssnas på i Stereo och ett 2.0 system med reciever kommer vara överlägsen en Sonos Beam både när det kommer till film och musik. Båda systemen går att utöka senare, med Sonos kan du utöka till ett 5.1 system med deras Beam + 2st Play:1/One + Sub. Med en reciever + valfria högtalare så är "the sky is the limit", typ. Där kan du ha ett fullfjädrat Dolby Atmos system om du vill (t.ex. 9.2.4).

Sen har vi frågan om bekvämlighet. Sonos är "trådlöst" (alla högtalare behöver en strömkälla dock), samt att du får tillgång till Sonos egna app med Spotify m.m. Dessutom kan du ha flera högtalare i olika rum som spelar samma sak över internet. Väldigt enkelt och smidigt!

Av anon259415
Skrivet av pannkakaa:

Ingen betydelse, helst nått smidigt med bluthoot

Skickades från m.sweclockers.com

Kanske detta kan vara något? Inbyggd Spotify Connect, Airplay, Bluetooth etc...

https://www.hifiklubben.se/stereo/hfk-recommends/denon-ceol-p...

Strax ovanför din budget på 5000 kr men det kanske går att spara ihop lite till?

Av anon259415

Budar 1300 + frakt för spelaren!

Av anon259415

Höjer till 900 + frakt för ett kort.

Av anon259415
Skrivet av JmSargent94:

Tillägsfråga, kan ni hämta upp eller inte ?

Förlåt, menade såklart 470. Budar 800 + frakt då jag inte heller har möjlighet att hämta.

Av anon259415

700kr + frakt för ett 570!

Av anon259415
Skrivet av Tanax:

Personligen tror jag "nostalgi" känslan kommer hålla i sig i max ett halvår, sen kommer folk inse att saker o ting var så jäkla mycket mer tidskrävande back then, och att man inte har lika mycket tid nu när man har jobb (och kanske ungar också). Spelet kommer vara mer eller mindre dött inom 1 år :/

Classic är alltså exklusivt för gamla spelare bara? Det finns ingen yngre generation som har lika mycket tid över som vi hade då? Bara för att ditt liv ser ut så betyder det inte att detsamma gäller för oss övriga.

Av anon259415
Skrivet av anon198815:

Dags för mig att införskaffa mig en ny mobil. Har redan ett befintligt abonnemang som jag gillar, så kommer att köpa telefonen kontant.
Har just nu en iPhone 7 och trivs med iPhone. Men nackdelen med mig är att jag inte gillar att ha varken skärmskydd eller skal för att det tar bort designen.

Har kikat lite på iPhone X, men den är i glas vilket innebär att det är hejdå om man tappar den (samt den är dyr). Har även kikat lite på både Samsung Glalaxy S8 & S9 samt OnePlus.

Men skulle behöva lite hjälp av er, vad ska jag göra? Är bekväm med iOS men kan kanske tänka mig att ta steget in i Android-världen. Budget ligger på ungefär ~7000 :-

Tack,

Någon särskild anledning till att du ska köpa en ny mobil? iPhone 7 är ju fortfarande en riktigt bra telefon sett till prestanda och funktioner.

Av anon259415

Antar att du utnyttjat erbjudandet på 50% rabatt på AF8? I så fall skulle jag säga behåll den, finns inget att fundera på om du fått den för det priset.

Av anon259415

Begagnad iPhone 8. Annars får man kolla på andra märken.

Av anon259415
Skrivet av Chromatic:

Jajjamän, fick testa och lyssna!
Slog till direkt, och nu monterat den, är jättenöjd
Är inte så bra på att ställa in dom, satte crossover på 80 (mina högtalare går ner till 60) och sedan fick jag höja volymen till 3/4 typ, men nu låter det amazing

https://i.imgur.com/Cw8finM.jpg

Snyggt! 80 är en bra utgångspunkt. Det går alltid att experimentera sig fram! Grattis till köpet!

Av anon259415
Skrivet av Nikkeboi:

Jag har varit frälst med sony ända sen dom släppte sin första vattentäta telefon.
Och den bästa telefonen jag ägt var sony z3. Batteri som för mig räckte i tre dagar vid rimligt användande, lite musik och lite surf, men fick snåla med batteriet om det skulle räcka tills kvällen sista dagen.

Men... Sony har börjat med för mycket skit i sina telefoner. Blir bara värre och värre för varje generation.
Kör nu sony xz premium och är så less på alla aviseringar och skitappar man lnte kan stänga av.
Blir att prova något nytt nästa gång. Kanske huawei?

Om du är trött på aviseringar och "skitappar man inte kan stänga av", så är Huawei ett dåligt alternativ till Sony. Kolla förslagsvis på någon Android One-telefon från Xiaomi/Nokia, eller helt enkelt en Pixel från Google själva

Av anon259415
Skrivet av Chromatic:

Åhå, den låter som ett bättre val

Jag sitter dock i vardagsrummet och har köket bakom mig dessutom, men trots det så tror jag inte att jag borde behöva en portad sub, så vitt jag kan läsa mig till så är den portade bra om man har ett väldigt stort rum och kanske sitter långt ifrån? https://www.reddit.com/r/hometheater/comments/3jl001/svs_sb10...

Det är ju också värt att nämna att man bor i en lägenhet och har sina stackars medmänniskor att tänka på
Målet är verkligen inte att spela högt, utan att spela bra

Tack så hemskt mycket för tipset, kanske blir en tur till Hembiobutiken i Frölunda nu då

Det tycker jag definitivt att du ska göra! Hembiobutiken är bra och har trevlig personal. Dem hjälper dig gärna att hitta rätt subwoofer och kan nog förklara bättre än vad jag kan. Dem har säkerligen någon av dem ute i butik också så du får provlyssna innan köp

Av anon259415
Skrivet av Chromatic:

Åh, tack för tipset, den där såg lite mindre ut, men också lite mindre "fladdrig" ut, efter som jag spelar så vill jag ju inte att basen ska vara lös, utan gärna väldigt snabb och responsiv, så den du länkade kanske är bättre på det? Jag kan ju inte sånt där.

Men jag lägger till den på min bevakningslista!

[EDIT]Såg precis att dom var betydligt större xD

Haha, kan tänka mig att du fick en liten chock

SVS gör även slutna subwoofers, som SB-1000. För att citera Hembiobutiken:

"Den slutna konstruktionen är ett naturligt val för de som vill ha en tight och ren basåtergivning, och lämpar sig bra för folk som lyssnar på musik eller vill ha en schysst allround-bas. Vill man komma åt högre volymer och ett kraftigare ljudtryck rekommenderas en portad låda i SVS-PB-serie."

Så det är kanske en fråga om du prioriterar film eller musik? Oavsett vilken du väljer tror jag du kommer bli nöjd!

Av anon259415
Skrivet av Chromatic:

Tjenare!

Jag har ett par Roth Oli-Powa 5 högtalare men funderar på att koppla in en aktiv sub till dom för att kunna få dom där riktigt låga frekvenserna.

Högtalare: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1534838

(Bild på högtalarna)

Men jag har verkligen ingen koll på vad man ska leta efter, jag har hittat denna som dessutom gått på rea:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2807069

Men är osäker, använder datorn till det mesta, film, spel, musik, allt.
Budgeten ligger på cirka 4000:-

Jag tycker du ska spara ihop lite mer och sedan köpa en SVS PB-1000. Den går ner till 19 hz och passar bra till både film och musik.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1521155

Av anon259415
Skrivet av tumvanten:

Jo men ALLA i din vänkrets, nu 30+ har inte tid med att spela som på den gamla goda tiden när föräldrarna betalade hyran och det enda viktiga man hade att göra var att klia sig på magen. Det kommer inte bli samma känsla som tiden man spelade. Det känner man redan när man spelar på privatservrar och då handlar det inte om att koden där är lite tveksam.

Hur kunde folk som var 30+ spela Classic när det begav sig? Har vi som människor fått mindre tid på dygnet, eller vad är din poäng?

Självklart kommer många som spelade då inte ha tid nu, men det finns en yngre generation som har minst lika mycket tid och intresse nu. Bara för dina vänner inte har tid eller intresse längre, betyder det inte att det är normen för övriga spelare.