Inlägg

Inlägg som Andreaz1 har skrivit i forumet
Av Andreaz1

65-70 grader skulle jag säga är helt normala temperaturer.

Av Andreaz1

@Jrgen44: Jag har sammanfogat dina trådar.

Av Andreaz1

Att ta bort grafikutgångarna på moderkortet när datorn har den enda Ryzenprocessorn som faktiskt skulle kunnat använda dem måste vara något av det dummaste jag har sett.

Men eftersom datorn funkade med det ursprungliga grafikkortet verkar det ju vara fel på det nya/gamla kortet du satte i så nästa steg är att testa det kortet i en annan dator och se vad som händer.

Av Andreaz1
Skrivet av Djchrizzlax:

Givetvis 5600g my bad 😉

Då har den ju inbyggd grafik, har du provat?

Av Andreaz1
Skrivet av Djchrizzlax:

Ska ta de från början.

Köpte omen 25l desktop

3060ti
Ryzen 5 5500G
16gb hyperx

Har bytt gfx (satte 3060 i andra burken) o satte i
Rx570oc strix 4gb i denna ist.
Får ej upp display öht. Alla fläktar snurrar och s vidare, gfx kortets fläktar lägger av efter 1 minut.
Testat 3 olika skärmar och olika portar.

De funkar ofc med 3060ti men idag ej tillgång till det, p. Ga den datorn är hos mina föräldrar.
Hur gör jag?

Resetat cmos
Tagit ut ramminnerna

Går ej starta genom igpu eftersom datorn ej har mer video output än de från gfx.
Hur ska man göra?

Finns inget som heter Ryzen 5 5500G, är det en 5500U eller 5600G du har?

Av Andreaz1
Skrivet av Vazyx:

Ohhh helvete det hade inte varit bra att göra allt det jobbet för absolut ingenting. Min bror köpte datorn i en second hand affär för 2 veckor sedan.

Tack för tiden du räddade oss haha, men hmmmm vilket moderkort kan vi köra på i så fall tycker du?

Han vill bara lira CS så därför hans dator inte behöver vara så kraftig.

Tack igen!

Men vadå köpte han datorn utan moderkort eller har det gått sönder eller vad är det som har hänt?

Och vad är det för dator? Är det en gammal märkesdator han har köpt finns risken att tillverkaren har använt delar med egna konstiga format. Då är ni helt körda för då kommer ni inte kunna köpa nytt moderkort alls till den.

Av Andreaz1
Skrivet av Vazyx:

Aa, jag förstår blir mycket jobb är som sagt inte en expert själv och inte min bror heller för han är bara 17 och har knappt lirat dator förut så haha, Vilket moderkort hade passat bra för honom?

Detta är hans "build"

CPU: Intel® Core™ i7-2600K Processor (8M Cache, 3.80 GHz)

GPU: MSI GeForce GTX 970 4GB

Ram: 12 GB(xms3 ddr3 corsair)

Nätaggregat: Fractal Design Tesla 650W

Tower: IN WIN Dragon Rider Black 1.0

Då passar inte ditt moderkort till hans dator över huvud taget så det var tur att du inte försökte med det! Hans dator är tyvärr så pass gammal att det inte har funnits nya moderkort att köpa på många år, då måste ni leta begagnat. Har hans gamla dött eller har han samlat på sig de här delarna separat?

Av Andreaz1
Skrivet av Vazyx:

Min bror spelar inte lika mycket som jag gör och jag byggde min dator för 3-4 år sedan så jag tänkte jag kunde upgradera min dator lite och att han kunde få mitt gammla.

Du kommer inte få någon prestandaskillnad av att byta ditt eget moderkort så det är smartare att bara köpa ett direkt till honom. Som ovan säger blir det annars att plocka isär även hela din egen dator och sen fixa operativsystemet.

Av Andreaz1
Skrivet av Vazyx:

Aa okej, jag har inte så mycket erfarenhet om hur datorer funkar och jag ändrar mitt kort mest för min bror så.

Kan du länka ett kort som du rekomendera?

Tack för infon.

Det blir ju väldigt mycket extra arbete, är det inte smartare att behålla ditt och köpa ett nytt direkt till din bror?

Av Andreaz1

Varför duger inte det du har nu? För att veta vad man ska rekommendera behöver man först veta vad du vill åstadkomma för förändring.

Av Andreaz1

Efter så lång tid tror inte jag att det finns något du kan begära från återförsäljaren.

Av Andreaz1
Skrivet av e@s:

Och det blir ingen skillnad med displayport kabel eller va de heter ?
Får nog ta grabbens skärm så länge då han märke nog inget haha

Finns det DP på skärmen så är det det du ska använda för att få ut 144Hz!

Av Andreaz1

Hade jag varit ute efter en ny bil hade jag antingen köpt äldre bil begagnat för mycket lägre pris eller leasat en nyare bil. Allt annat tycker jag personligen känns alldeles för osäkert som det ser ut just nu. Fossildrivet är väl ungefär lika hett som senaste istiden och allt som rör el går så himla fort framåt både tekniskt och juridiskt. Om nästa stora breakthrough är på gång skulle dagens elbilar kunna vara utdaterade om tre år och man vet inte vad som händer med t.ex. skatt på elen eller om man helt plötsligt får för sig att gå mot bränsecellsbilar istället.

Jag skulle vilja ha en bil jag vet att jag blir av med oavsett vad eller som jag klarar av ta värdetappet på om den skulle bli hopplöst omodern under något av ovanstående scenarion.

Av Andreaz1

En privat firma borde väl kunna sätta vilka gränser de vill?

Av Andreaz1
Skrivet av Alphahanne:

Detta har jag upplevt också. Spelar ingen roll om jag går in i inställningarna i TVns app eller via webbläsare och stänger av textningen, det ligger textning lik förbaskat när jag kör appen i TVn. Lyckas inte lista ut hur jag ska stänga av den. I webbläsaren via datorn slipper jag texten med samma konto så oerhört märkligt.

Nej, jag gick in och stängde av det i mina kontoinställningar också men det gjorde ju inte heller någon skillnad. Har du också en Samsung-TV?

Av Andreaz1

Har samma problem på Youtube-appen på min TV. Spelar ingen roll hur många gånger jag stänger av skräpet, vissa annonser triggar igång den igen.

Av Andreaz1

Har du det så gott ställt ekonomiskt att du kan tacka nej till jobb du inte finner estetiskt tilltalande är det väl bara att gratulera. Eller vad menar du är alternativet?

Av Andreaz1

Uppgradera BIOS själv, du behöver inte betala någon för det.

Skillnaden i elkonsumtion på de där kommer du inte att märka av.

Av Andreaz1

Det går inte att säga så generellt, alla tillverkare har bra modeller och billigare modeller som kanske är sämre om överklockning är ditt mål. Beror på vilken nivå du vill ligga på och hur mycket pengar du vill lägga.

Av Andreaz1
Skrivet av HickeHiskelig:

okej
så du hade csn på under 50%, dvs mindre än 49 930 per år i csn. och med en hyra på 4000kr i månaden blir det 40 000 med hyra på 10 månader, och 48 000 med hyra på 12 månader. det ser jag som helt omöjligt om du som jag skrev inte jobbar extra?

edit: eller iofs är det kanske 50% av csn lånet du hade, och fullt bidrag. så vi hamnar ju på 65k per år med 50% csn. så efter hyran har du 25k per år att leva på med 10 månaders hyra, och 17k per år med 12 månaders hyra (vilket jag antar att du hade, då jag fått uppfattningen att hyresfria somrar är lite ovanligare?). alltså, det är ju existensminimum redan innan din tusenlapp i sparande. hade inte viljat leva så. men arbetar man extra är det ju inga problem som jag skrev

Ja, drygt hälften av lånet. Ingen extra inkomst under terminerna. Jobbade så mycket jag kunde under somrarna men de pengarna gick nästan exklusivt till sparande, la inget av det till mina fasta utgifter. Sökte halvårsvis för att ha mer flexibilitet. Gick faktiskt tillbaks till mina gamla utbetalningsplaner från CSN då jag inte kom ihåg exakt hur det såg ut. Min första lägenhet var visserligen billigare och hade 10-månadershyra men jag hade koll på öret hur mycket pengar jag hade att röra mig med och det var inga problem. Säger verkligen inte att det var den bästa (eller ens en bra) lösningen, tvärtom uppmuntrar jag andra göra andra prioriteringar än jag gjorde. Bytte sen till större lägenhet och fick 12-månadershyra, då sökte jag mer CSN och la om min sparandestrategi lite. Sista terminen bodde jag dubbelt och hade dubbel hyra, blev det kämpigt.

Det jag egentligen spontanreagerade på var din bild att du lever fattigt och hur olika syn vi har. 3000kr/mån i mat till exempel är mer än jag räknar med nu, med riktigt jobb och riktig lön; 14 fester är mer än en varannan vecka. Utan att räkna med dagarna du var hemma. Dessutom, att vi ska uppskatta kostnaden för dina utekvällar förstår du ju själv är helt omöjligt.

Inget av det här spelar egentligen någon roll, så länge din ekonomi går ihop och du är nöjd är det det enda som är viktigt!