Inlägg

Inlägg som PerWigren har skrivit i forumet
Av PerWigren

Nyheter om grafikkort har nog aldrig varit mindre intressant. Det finns ju knappt några att köpa, oavsett prisklass.

Av PerWigren
Skrivet av §2:

Snyggt!

Hur får du N64 och Gamecube kontrollerna att fungera trådlöst till PCn?

Ser ut att vara en sån här från 8bitdo till Gamecuben?

https://www.8bitdo.com/gbros/

Funkar den att koppla till PC eller är det bara till switch?
Och hur fungerar det med inputlag till lite mer krävande spel som t.ex. super smash bros?

Mvh

Jag skrev en beskrivning här ovan. Ja, det är en GBros + en N64->GameCube-adapter från Raphnet. Används primärt på en PC med Windows 10 men funkar i Linux också. Har inte testat på en Switch. Rumble funkar utan problem med GC-kontrollern i Dolphin och N64-kontrollern med Rumble Pak i alla N64-cores i RetroArch.

Jag märker inte av någon input lag alls när jag spelar lokalt men jag är mer av en äventyrare än en reflex-spelare så jag är kanske inte lika kräsen som vissa.

Jag har spelat igenom hela Zelda: Skyward Sword i 1440p/60 med 4K-texturer i Dolphin streamat till en Nvidia Shield TV med Steam Link-appen, och Wii-kontrollern parad med en Bluetooth-adapter som också streamas över nätet via en virtuell USB-hubb (VirtualHere). Då kunde jag ibland märka viss input-lag men inte så mycket att det var ett problem i det spelet.

Av PerWigren
Skrivet av Release:

Ja det var eventuella trådlösa adaptrar jag tänkte på, N64 och Gamecube ser ju ut att vara originalkontroller bland annat.

Gamecube-adapter (8BitDo GBros):
https://www.8bitdo.com/gbros/
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5181323

N64-adapter till Gamecube, används tillsammans med Gamecube-adaptern ovan. Rumble Pak funkar.
https://www.raphnet-tech.com/products/n64_to_wii_v2/index.php

C64/Atari:
https://www.icode.com/product/bluetooth-wireless-atari-retro-...

Wii:
En Orico BTA-403 Bluetooth-adapter, som är den enda adaptern med fullt stöd för Bluetooth Passthrough i Dolphin som fortfarande finns till salu utanför eBay. Funkar perfekt.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2680848
https://wiki.dolphin-emu.org/index.php?title=Bluetooth_Passth...
+ en billig USB-sensorbar från Amazon/Tradera.

Av PerWigren
Skrivet av Release:

Någon specifik du undrar över? Det är blandat med replikor från 8BitDo, adaptrar till originalkontrollers och kontrollers som går att använda som de är.

Av PerWigren

EN handkontroll? Jag använder alla dessa till datorn (trådlöst).

https://i.ibb.co/376Wm8K/image.png

Av PerWigren

Jag skulle köpa en färdigbyggd dator eller barebone om den var väldigt kompakt, knäpptyst och hade prestanda i nivå med 5900X + RX6800 XT den här generationen (6900X + RX7800 XT om ett par år). En specialbyggd chassi+PSU+kyl+moderkort-lösning med GPU, inte ett SFF-chassi med vanlig GPU med egna fläktar alltså för det kan jag bygga själv. CPU och GPU behöver inte vara utbytbara (med vanliga retailprodukter), men helst RAM och definitivt lagringen (2x M.2 NVMe-platser).

Av PerWigren

Inte att förväxla med mjukvaran som förvandlar NZXTs grymma kylarhårdvara till skräp som man gör bäst i att undvika.

Av PerWigren

Avbeställde 5900X med tillhörande moderkort och köpte en 3800XT till mitt gamla B350-moderkort istället, en uppgradering från 1700X. Klar förbättring, nu kan jag spela Skyward Sword i Dolphin i 1440p med 4K-texturer nästan helt utan lagg och sprak. Den gamla 1700X orkade inte hela vägen utan hackade och sprakade titt som tätt när det hände mycket på skärmen. Det blev en 2TB Samsung 860 EVO också.

Det får bli en Zen 4 med RDNA3-grafik och DDR5-minnen om ett par år istället.

Av PerWigren

Har man en prisbevakning på Prisjakt så får man notifikation varje gång det går ner även om det faktiskt har gått upp sedan den förra notifikationen. Jag kan alltså få mail om att X har gått ner 50 kr till 900 kr. Sen några dagar senare får jag ett nytt mail om att X har gått ner 30 kr till 920 kr, eftersom X däremellan hade gått upp till 950 kr igen. Så var det inte för några år sedan, det är en försämring som har införts sedan dess. Nu kan man bli rejält spammad om den billigaste butiken har automatisk växling från t.ex. Euro. Då får man mail var och varannan dag när kronan fluktuerar i värde.

De tog i samma veva bort möjligheten att bara få notiser varje N kronors sänkning, så man kunde få notiser vid t.ex. varje 50-lapp. När den hade kommit ner till 950 kr så fick man alltså nästa notifikation vid 900 kr, och sedan 850 kr, osv. Det går inte längre.

Av PerWigren

Screw Zen 3. Jag slog till på en 3800XT för 3800 kr istället för 5900X-uppgraderingen jag hade lagda ordrar på. Har ändå bara 3000CL17-minnen, jag slipper byta moderkort och det känns mer balanserat med 1080ti:n. Det får bli en större uppgradering 2022 med Zen 4, RDNA3 och DDR5-minnen istället. Det blir ändå en välkommen uppgradering från 1700X.

Av PerWigren

Allt jag vill köpa är slutsålt för resten av året så jag planerar att sura istället för att handla.

Av PerWigren
Skrivet av Figgeduni:

Största frågan, dubbelklickar den som i princip alla andra Logitech möss? Har läst att den tydligen har fått nya switchar men sägs bara vara marginellt bättre än dom äldre.

Min Logitech G305 dubbelklickar iallafall ännu inte trots 2 års intensiv användning. Innan den hade jag två Roccat Kone Pure på raken som började dubbelklicka efter ett halvår och fick åka i soporna.

Av PerWigren

Är det som med G305 att man inte kan mappa sidoknapp+scrollhjul till volym med Logitechs egen primitiva programvara? Behövde köpa SteerMouse till Mac och installera X-Mouse Button Control i Windows för att få till det.

Av PerWigren
Skrivet av RaidSoft:

Ser bristen på 1440p stöd som ett större problem, många som skulle vilja använda sina PC skärmar för sin konsol och väldigt många av de är 1440p.

...och många TV-apparater med HDMI 2.0 har stöd för 1440p i 120Hz (men bara 60Hz i 4K).
Till och med XBox One S/X har stöd för 1440p i 120 Hz så det är märkligt att inte PS5 verkar ha det.

Av PerWigren

Det blev antiklimax att inse att jag nog varken kommer att få hem mina beställda PS5 eller 5900X på hela vintern. Tjohej. Hade räknat med lite förseningar, typ mitten av december, men ska det dröja till våren kan jag lika gärna skjuta upp alla uppgraderingar till nästa höst. På våren och sommaren har jag annat att pyssla med ändå. </bitter>

Av PerWigren

Goda nyheter! AMD kan behöva lite konkurrens.

Av PerWigren
Skrivet av Ase:

AMD som alltid prisas för öppna standarder & nvidia som alltid får skit för låsta! Ser vi kanske ett tronskifte även där? gillar öppna standarder oberoende plattform eller tillverkare, därav att inte apple, sony ligger så högt i kurs hos mig. Hoppas verkligen inte AMD nu går mot låst plattform a la Apple, sony nu när de inte är underdog längre.

Nvidia är fria att implementera stöd för SAM i sina grafikkort och Intel är fria att implementera det i sina processorer. Det är inte låst till AMD.

Av PerWigren
Skrivet av Ernesto:

Min LG34GN850 kan också köra 2560x1440 utan problem i 120hz - Inte för jag vet varför man skulle vilja göra det men!

Tack! För att många TV-apparater från de senaste åren har stöd för just 2560x1440 i 120Hz (max vad HDMI 2.0 klarar i 1440p HDR och exakt dubbla "standardfrekvensen" 60Hz) och med exempelvis en Nvidia Shield TV så kan man (med t.ex. Moonlight eller Steam Link och helst VirtualHere) streama sin dators bild i just 2560x1440 120Hz givet att datorns skärm också har stöd för det, och använda PC:n i ett annat rum som en konsoll i vardagsrummet.

Det går ändå med hjälp av tvingade "custom resolutions" och lite fulhack men det är lätt att hamna i lägen där skärmen är svart och jag måste connecta remote via laptop för att fixa inställningar för att få tillbaka bilden. Streamar därför oftast 2560x1440 i 60Hz idag just därför, för det klarar min nuvarande skärm också.

Av PerWigren
Skrivet av CarlOscar:

Angående 2560x1440 @ 120hz:
Förstår inte varför det ej skulle funka? Alla min ultrabreda har kunnat köras i 16:9 utan problem
Testade iaf lite snabbt, funkar perfekt. Minskad glow i blackbarsen med...

Varför det inte skulle funka kan man ju fråga sig. På de flesta skärmar som har stöd för både högre upplösningar och högre frekvenser så funkar (enligt uppgift) inte 2560x1440 i 120 Hz över DisplayPort, även om det funkar i t.ex. 60, 100 eller 144 Hz, eller t.o.m. 120 Hz över HDMI. Men om du säger att 2560x1440/120Hz över DisplayPort funkar på just den här skärmen så blev den väldigt intressant! Tack för att du tog dig tid!

Av PerWigren
Skrivet av Grim2you:

Köpte för 14,400. Den är här nu, precis framför mig - inga döda pixlar, väldigt låg till ingen IPS-glow, Extremt ljus, sjukt snygga färger och allt annat som är nice med IPS.

Jag är fan stört nöjd! =D

Köpte till en Ergotron LX för att få skärmen lite längre bak från mig, återkommer när den är på plats!

/ Glad gamer! =D

Grattis! Har du möjlighet att testa om den visar bild eller slocknar när du skickar den 2560x1440 @120Hz över DisplayPort? Du kan behöva lägga till ett "custom screen mode" i Nvidias kontrollpanel eller motsvarande för AMD. Det är en dealbreaker för att en skärm ska hamna på min önskelista.