Inlägg

Inlägg som jcee1993 har skrivit i forumet
Av jcee1993
Skrivet av cheben:

Riktad reklam är enligt mig ett mindre problem med insamlandet. Jag är mer orolig för andra saker de kan göra med den. Facebook har tex gjort lite experiment hur man kan påverka användares humör med att servera dem en viss sorts innehåll. Från det är steget till att försöka påverka åsikter på ett väldigt kraftfullt sätt! Redan idag tror jag att personligt skräddarsytt innehåll kan vara en faktor i att politisk debatt blir mer polariserad och hetsig på grund av den "echo chamber" du hamnar i. Är det en allt för avlägsen risk att dem med riktat innehåll försöker att använda "nudgeing" för att påverka folk att tex rösta på ett viast parti? Visst, vi pratar hjärntvätt över en dag, men tid och tålamod kan göra mycket.

Sen kommer vi till problem om att data är permanent lagrad och att det som anses oskyldigt idag kan vara skadande för dig om 20-30 år, och vem vet vad som hänt inom politik då?

På det så har vi risk för läckor och abuse av personal. För gratis tjänster har jag en viss förståelse för det, men för en produkt du betalat för? Inte ok.

Och innan anklagelser om att alla gör så:

1 Vad alla andra gör är irrelevant, jag vill fortfarande se ändring
2. Jag personligen anstränger mig hårt för att undvika lagring av min data

All form av kommunikation är påverkande eller åtminstone försök till påverkan, det du skriver här är ett försök till att påverka mig till att gå emot datainsamling av individer. Jag kan förstå att experimenten kring hur innehåll påverkar människors humör är oroväckande ur ett perspektiv, men personligen skulle jag säga att det är ganska logiskt att bekräfta en rätt logisk teori? Att söta katter gör folk glada och nyheter om massmord har motsatt effekt är väl inget paradigmskifte direkt.

På tal om "nudging" och påverkan på åsikter, tänker du att ex. facebook ska påverka dig för sin vinning eller ska politiska partier/regeringar utnyttja facebook för att påverka dig? Jag skulle säga att det är marknadsföring oavsett och att man med sunt förnuft och lite källkritik kan förstå vad som är sanningar och vad som är propaganda. Det är klart, är man en person som inte kan motstå lusten att köpa en chokladkaka när den ligger där vid kassan kommer man kanske byta politiska åsikter, men förhoppningsvis har man åtminstone förnuftet att kunna veta varför man röstar som man röstar.

Marknadsföring har alltid byggt på demografi, skillnaden idag är att det är på individnivå. Visst kan man önska att marknadsföring ska försvinna, men då tar vi bort en ganska stor byggsten i det marknadssamhälle vi lever i.

Att den information facebook/google etc. vet om mig skulle vara skadligt om 30 år har jag väldigt svårt att se, och även om det skulle kunna "skada" mig ser jag ingen anledning till varför de skulle vilja. Jag tror att politiken och samhället kommer bli mer och mer storebror, och så länge jag har mitt vita mjöl i min påse är jag lugn med det. Samma sak gäller läckor och abuse.

Så länge det är offentligt(godkänt genom avtal osv.) att företaget samlar in min data är jag helt okej med att de använder det dels för att förbättra varan/tjänsten och/eller ge mig information/reklam som är vettig för mig. Detta kan bero på att jag är fascinerad av marknadsföring och har vett nog att kunna kritiskt granska saker jag utsätts för.

Av jcee1993

Är det bara jag som tycker att det är bra att reklamen på t.ex. facebook är riktad mot mig och inte något generellt strunt?

Av jcee1993

https://www.fello.se/student/

Telias nät, obegränsat med samtal, sms och mms. 6GB surf. 195 :-

Av jcee1993

Samsung går in i klädbranschen med smarta byxor. https://news.samsung.com/global/samsung-unveils-internet-of-t...

Av jcee1993

Plockade ihop den här:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/9291120/

Valde Fury X i crossfire då det enligt http://www.techspot.com/review/1033-gtx-980-ti-sli-r9-fury-x-... ger bättre resultat utan överklockning, annars är 980 Ti SLI bättre.

Fury X är ju vattenkyld så det får du på köpet Aldrig varit en hajare på kylning, men FD:s Kelvin verkar vara tyst.

Av jcee1993
Skrivet av flexm:

Men vad är resonemanget för att ta räntefri avbetalning om du ändå har råd med cash?
Om det skulle dyka upp andra oförutsägbara klump-utgifter som du istället behöver använda pengarna till eller något sånt?

Rent ekonomiskt sett, om avbetalningen är helt avgifts- och räntefri tjänar man pengar på att ta det på avbetalning. Detta då man förhoppningsvis har någon form av värdeökning på sitt sparande. Ju längre man kan hålla på pengar ju mer tjänar man, simpel företagsekonomi.

Men detta förutsätter ju att man faktiskt har sparkapital öht.

Av jcee1993

http://www.inet.se/produkt/1972917/asus-f555la-i3-8gb#/morein...

Visserligen maxbudget men med 8GB RAM och SSD.

Av jcee1993

Hade lite för tråkigt och letade rätt på några ikoner som jag tycker passar.

http://i.imgur.com/0pUZoj9.jpg?1

Möjligtvis att de skulle kunna vara svarta eller färgkodade som på framsidan.

Av jcee1993

Snyggt!

Utöver saker som tidigare nämnts kan jag tycka att rutorna med era tjänster borde vara symmetriska, alltså lika höjd när de visas i bredd. Jag tycker även ni borde se över bilderna för produkterna i butiken, de borde vara mer samspelta och ha samma formspråk.

Annars är det snyggt och jag önskar er lycka till med företaget!

Av jcee1993

Någon borde tipsa *insert valfri högerpopulistisk sajt*:

"SD har ensam majoritet om det vore val idag"

Av jcee1993

@Morgoth: Nonsera tycker jag funkar mycket bättre!

Anspelar på annonsera men snabbare på tungan, fastnar dessutom.

Färgvalet tycker jag är bra, jag gillar idén och ser fram emot resultatet!

Ett tips vore att ligga lite lågt, få till ett bra flöde på systemet och skapa en "reklamfilm" där du visar hur enkelt det är, dels att söka men även att sälja.

Av jcee1993
Skrivet av hoski:

Tjugohundratalet, eftersom det är en epok på hundra år (ett hundratal) i millennium 2.
Skulle också kunna säga tvåtusenhundratalet. Tjugohundra och tvåtusen är samma sak...2000.
Den senare formuleringen är ju inte direkt vanlig, men ändock riktig.

Fast, tvåtusenhundratalet blir väl ändå 2100-2199? eller hur uttalar du det?

Jag kör på "X + Hundra + Y" Tusen-benämningar håller jag på tills jag pratar om olika millenium.

Av jcee1993

Jag skulle säga känn på S5 Neo, vet inte vad reapriset är på Z2 men neo kan du få för ~3500, riktigt fin telefon med bra kamera, vattentålig och prisvärd.

Av jcee1993

Marknadsledande är fortfarande Samsung, de säljer fortfarande fler apparater än vad LG, Sony och Panasonic gör gemensamt.

LG:s Oled-paneler är bäst i test, men de säljer inte lika mycket.

Min uppfattning är att Samsung överlag har bästa erbjudandet i förhållande till pris, så min rekommendation är antingen köra på JU7005 eller kliva upp till SUHD och ta JS8005 om du inte är ett stort fan av kurvade displayer(I am), då skulle jag kört JU7505 eller JS8505.

Av jcee1993

Jag skulle säga Samsung Galaxy S5 Neo, upphottad variant av S5:an som nu har bättre processor och är vattentät utan luckor.

Av jcee1993

Jag skulle säga R7500, den har fyra antenner, högre hastighet och helt enkelt lite mer finesser för att optimera signalerna. Den är ju även, enligt Netgear själva, den värre modellen.

Av jcee1993

Samsungs UE48JU6465 ligger på ~7000 och är en fin 4k-panel. Visserligen med Global Dimming men den skalar upp bilden bra.

Jag personligen märker ganska stor skillnad på framförallt 50Hz och 100Hz, 200Hz är lite onödigt men behövligt för 3D.

Jag skulle aldrig köpa en Full HD-panel idag, trots att det som tidigare nämnts som högst finns 720P sändningar gör 4k-apparaterna att bilden blir bättre än på en FullHD-apparat.

Av jcee1993

Beroende på hur många portar du behöver på övervåningen kan du ha en router som agerar både switch och AP.

Av jcee1993

Du kan ju annars köra på en till router som klarar av AP-mode, så slår du två flugor i en smäll.

Av jcee1993
Skrivet av Alling:

Är det alltså så att alla "SUHD"-TV-apparater har kvantpunktsmatris med 10 bitars färgdjup? Det är ju betydligt bättre än att det skulle vara en helt godtycklig klassificering som inte betyder något men som ändå framställs av Felgiganten som det bästa sedan skivat bröd.

Korrekt gällande 2015-års SUHD-apparater iaf.

Skickades från m.sweclockers.com