Inlägg

Inlägg som jcee1993 har skrivit i forumet
Av jcee1993

V2 går även att få för 240 om du tecknar Play+ på Telia, typ hbo en månad 44,50 = totalt ~285 :-

Av jcee1993

Så länge det inte var mer än 14 dagar sen du fick hem grejerna har du all rätt att öppna, prova och testa, så länge det inte försämrar produktens kvalité när du beställer över nätet, så du kan allt byta hur du vill under ångerrätten.

Av jcee1993

Kund: -"Jag skulle vilja ha en iPad, var har ni de?"
Jag: -"De har vi här borta, det finns några olika modeller; den här heter iPad air 2, den här mini 4..."
Kund: -"Ni har ingen Samsung?"

Av jcee1993

S7 edge är ju en bättre telefon, frågan är ju om den är värd de extra pengarna, det kan bara du avgöra. Själv har jag beställt Note7.

Av jcee1993

Vem har du som fiberleverantör? Är det Telia kan du skaffa mobilt bredband bas, kostar ingenting att äga men kostar 29:- / dag du använder det.

Av jcee1993

Du lär hitta nån med speciella behörigheter då, de allra flesta kan inte göra något åt priserna. Med 12GB kan du komma ner till 359 med antingen ungdom, familje eller studentrabatt. Å andra sidan kommer du få betydligt saftigare rabatter på en ev. telefon med det abonnemanget.

Av jcee1993

@Dakkie:

Citat:

(d) för att skicka, avsiktligt motta eller
ladda hem något som är hotande,
stötande, trakasserande eller på annat sätt
olagligt

Vill man, kan man exempelvis tolka detta som att porrsurfning är förbjudet då det kan anses som stötande.

Av jcee1993

Detta står att läsa i de allmänna villkoren från 2011-04-08 och tillsvidare (2014 kom ett nytt)
https://www.tre.se/Documents/Kundservice/Villkor/Tidigare-vil...

Citat:

4. ÄNDRINGAR AV AVTALET
4.1 Vi har rätt att göra ändringar i avtal
som löper tillsvidare. Ändringar som inte är
till påtaglig fördel för dig informerar vi om
minst en månad innan ändringen träder
ikraft. Du har i sådant fall rätt att säga upp
Avtalet men tidigast per det datum då
förändringen träder i kraft. Om du
fortsätter använda Tjänsterna efter
ändringens ikraftträdande tolkar vi det som
att du accepterar förändringen.
4.2 Aktuella prislistor finns tillgängliga på
www.tre.se.

Ganska sjukt om man läser vidare vad man inte får göra via abonnemanget.

Av jcee1993

@Newlund: Om du går in på historiken på Chrome, vilka enheter ser du högst upp då?

Han har inte lånat din dator/mobil etc?

Av jcee1993

Har du kollat något på hans telefon/surfplatta? Chrome synkar det mellan olika enheter.

Vad kör du för webbläsare?

Av jcee1993

I inspelningen måste de nämna ångerrätten, annars har ni ett år på er att nyttja ångerrätten, det i sig kanske kan hjälpa.

Beroende på vad det är hon betalar för kan man yrka om att ångerrättens 14 dagar gäller från nu när ni uppdagat det, gäller dock inte tjänster då dessa har 14 dagar från avtalets ingång.

Men, börja med att lyssna på samtalet, jag kan nästan garantera att det bara är avtalet som är inspelat.. ta bort autogirogodkännandet, görs via banken

Av jcee1993

Alltså, är det någon av er som varit i butik och tittat på välvda TV-apparater?

Rent fysiskt är det klart att en välvd TV inte har lika bred betraktningsvinkel som en platt. Men faktum är att de välvda apparaterna har en större sweetspot och så länge en inte sitter på extremkanten(vilket inte ens är kul med en platt..) så ger de välvda TV-apparaterna en bättre bild.

Ja, de kan även ha en "omslutande" effekt och skapa mer djup rakt framifrån, men det är för den tidigare nämnda mancaven. Att fler får en bättre bild är för mig det starkaste argumentet att skaffa en välvd TV.

Av jcee1993

Jag skulle snarare säga att detta är tätare än om det vore slätt.

Av jcee1993

@Sveklockarn: Det står lite olika siffror beroende på vem som räknat, men för att underlätta hittade jag en länk som styrker båda siffrorna, med lite tolerans, såklart.

http://iphone.appleinsider.com/articles/15/11/16/apple-inc-no...

Av jcee1993

JS8005 har också "quantum dot", nanokristaller är samma sak men samsungs sätt att marknadsföra det, den har dessutom 3D.

KS7005 må ha moph-eye för förbättrad svärta, men JS8005 har till skillnad mot KS7005, kantbelysning i ytterkant vilket ger helt svart bioläge när du tittar på film. KS7005 har kantbelysning i botten.

Summa summarum, välj JS8005 om du inte är helt såld på den nya smarttvn i KS7005.

Av jcee1993

Tycker det simpla faktum att Apple säljer 10-15% av alla smartphones i världen men tar 91% av vinsten talar sitt klarspråk.

Av jcee1993
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Finns det någon jurist här på Sweclockers som kan bekräfta att det är lagligt att göra så? Vad händer i sådana fall om jag har ett jobb på ett helt annat företag inom en helt annan bransch? T.ex:
Jobb1: Utvecklar mjukvaran till ett hiss-system.
Jobb2: Utvecklar spelmotorn för en spelstudio.

Nu är jag ingen fullfjädrad jurist, men allmänt intresserad och har några få juridikkurser i bagaget.

Just gällande datorprogram finns det uttryckligen skrivet i 40a § URL att:
"Upphovsrätten till ett datorprogram, som skapas av en arbetstagare som ett led i hans arbetsuppgifter eller efter instruktioner av arbetsgivaren, övergår till arbetsgivaren, såvida inte något annat har avtalats"

Som vanligt är lagen väldigt ospecifik men så vitt jag förstår är det praxis att tolka det som att om man jobbar med utveckling av datorprogram i allmänhet äger arbetsgivaren både förfogande och ideell rätt till verket. Dock om arbetsgivaren enbart utvecklar ex. hiss-system går det att ifrågasätta om verket är inom ledet i arbetstagarens uppgifter.

Mer generellt gällande verk skapade inom anställning är det fritt fram att avtala om överlåtelse av verket enligt 27 § URL.
" Upphovsrätt må, med den begränsning som följer av vad i 3 § sägs, helt eller delvis överlåtas. ... "

Begränsning i 3 § URL är som följer:
"Då exemplar av ett verk framställes eller verket göres tillgängligt för allmänheten, skall upphovsmannen angivas i den omfattning och på det sätt god sed kräver.
Ett verk må icke ändras så, att upphovsmannens litterära eller konstnärliga anseende eller egenart kränkes; ej heller må verket göras tillgängligt för allmänheten i sådan form eller i sådant sammanhang som är på angivet sätt kränkande för upphovsmannen.
Sin rätt enligt denna paragraf kan upphovsmannen med bindande verkan eftergiva endast såvitt angår en till art och omfattning begränsad användning av verket"

Men även detta går att avtala bort.

Gällande det hypotetiska fallet att arbetstagaren innehar två anställningar som skapar verk och frågan om vem som då äger upphovsrätten ger mig huvudbry. Frågor om upphovsrätt inom anställningar är överlag få inom svensk rätt, och min korta eftersökning finner inget med en tredje part i form av en annan arbetsgivare. Min spontana förhoppning är att det är avtalat om att arbetstagare inte får ha andra anställningar eller att avtalet uttrycker att anställd äger rätt till det anställd skapar utanför arbetstid. Någon mer meriterad än mig har möjligt ett bättre svar.

Så summa summarum, Ja, det är möjligt att avtala om överlåtelse av upphovsrätt utan ersättning. Men som vanligt inom juridik är inget glasklart.

Av jcee1993

Jag är något fixerad vid att ha saker av samma märken, därför skulle jag välja en Samsung Soundbar, då får du dessutom TV Sound Connect, trådlös överföring till soundbaren och du kan styra soundbaren via TV:ns fjärrkontroll.

Nu har du inte ställt någon fråga kring TV:n, men får man fråga hur långt ifrån ni tänker sitta? För mig är 60" och Full HD icke kompatibelt år 2016.

Av jcee1993

Electrolux ultra silencer-serien rekommenderar jag och min sambo som städar till vardags.

Av jcee1993

Så länge numret är obundet och du står som ägare sköter Vimla porteringen.