Inlägg

Inlägg som eneq har skrivit i forumet
Av eneq

Kör en FPS analys på ditt spelande och kolla vad din max fps/min fps och medel ligger på, det finns ett antal mer avancerade tools t.ex. FCAT eller FRAPS med FPS log påslaget t.ex.

Om du kommer upp i hög fps men hela tiden får stora dippar är det något annat i systemet som spökar.

Av eneq
Skrivet av Fraction_91:

Jobbar på Sveriges vad jag vet största konsultbolag för ingenjörer, och här eftersöks det i alla fall :).

Det gör nog alla bolag, det är alltid en smäll när någon hoppar vidare, med tanke på alla nedskalningar och begränsade löneutveckling är nog frågan mer varför dom skulle få den.

Att hoppa företag med utsikten att få bättre lön funkar inte om man inte är värd en bättre lön (om man bortser flytt och ny lönebild för det nya området), om inte det existerande jobbet kan hålla kvar en eftertraktad anställd (med bättre löneutveckling eller intressant jobb) är dom inte värda det imo.

Man måste trots allt tänka mer på familjens finansiella säkerhet, dom är def. värda mer lojalitet än ett jobb.

Av eneq

Ålder: 46
Platform: PC, PS4
Spelar: Dark Souls, Bloodborne, Witcher, DAI

Av eneq

Lulz, flummig beskrivning på den utbildningen. Men du borde iad ha en Kandidat, eftersom du skrev i ditt inlägg att du inte hade titel, är du överhuvudtaget klar?

Kursen som jag läser den är mer intriktad till samhälls planering och kommunikation med viss kunskap inom digital visualisering. Om vi skall vara realistiska så kan ju alla arkitekter/ingenjörer i dagens läge digitala verktyg, det är i princip en av dom saker dom måste kunna hantera vilket straffar din utbildning rätt ordentligt.

Du kan def. fortsätta leta men tror du har störst chans på äldre firmor/staten där den digitala erfarenheten är mindre och behovet av digitaliseringshjälp är större.

En annan ide är kanske att jobba med digitalisering av hus (t.ex. mäklare även om dom har andra verktyg. Det kanske finns kund underlag för en egen firma även om du antagligen måste bygga lite infrastruktur för web baserad 3d visualisering)

Om du vill ta dig ur visualiserings hålet är tyvärr en kompletterande utbildning det bästa sättet.

Av eneq
Skrivet av CyberVillain:

Visst är det viktigt med bra ingångslön, men är du helt nyexad är det svårt för en chef att veta vad du går för. Jag är helt övertygad om att efter en viss tid kan en med lägre ingånglön gå om en person med högre om den första är bättre på att utföra sitt jobb.

Jag har tex lyckats ha högre lön än mina kursare som vissa gick in på lite högre lön och dessutom även bytt arbetsgivare under samma tid.

Det beror väldigt mycket på personliga situationer, hur du är som person och hur mottaglig din chef är. Tror det är mer en utsmetad löneprogression bland de flesta grupper. Även om man producerar mer än andra är den procentuella skillnaden i löneökningen mellan olika personer inte motsvarande denna skillnad.

Rent överlag är det väl oftast rekommenderat att byta jobb varje 2-5 år för maximerad löneutveckling.

Av eneq

Ser bra ut, en del saker kan dock tweakas;

1. i7 är mer för arbetshästar, om du skall mest spela är i5 ett bättre val.
2. 128gb SSD är lite litet, speciellt om du tänkt o ha spel på den driven
3. 23" skärm, kör en gsync om du skall hålla dig så långt ner, annars tycker jag 27" ger mer speciellt med det grafikkort du valt.
4. Om du tänkt dig nvsurround och multipla skärmar vill du nog ha mer än ett grafikkort för en smooth experience.
5. 3 skärmar har alltid problem, rekommenderar istället en större skärm, kanske en ultrawide.

3 skärmar i surround/eyefinity är en kanon upplevelse men du behöver egentligen bara en bredare skärm för att få periferi effekten att kicka in. +1 skärm för en 27" (mitt tycke) men delat på vänster o höger sida är tillräckligt och det har fördelen att du får mindra pixlar o pusha.

edit: Kommande Predator X34 verkar vara det man skall gå efter, gsync versionen är inte releasad ännu och man kan nog räkna med ett 1500$ eller 15000skr slutpris men jämfört med 3x monitorer är inte slutpriset så olika och du får en bättre upplevelse.

Av eneq
Skrivet av LarssonsNycklar:

LOL "sömlöst" jädrar vilken översättning av "seamless"

Jo det ser bra ut men som nämndes i en tidigare post, UPnP och Port forwarding fungerar oftast inte tillsammans. Det finns egentligen ingen teknisk anledning till varför men router tillverkare är lite lata.

UPnP är ett protokoll som låter program som kör på datorer kopplade till routern skapa "port mappings" på begäran, om du har UPnP påslaget skall du oftast inte behöva skapa en egen portmappning. Jag antar att du förstår vad portmapping egentligen innebär så jag går inte in på detaljer.

UPnP är en enkel lösning på ett större problem men däremot är det också en öppen väg för virus/botnets etc som normalt sett stoppas av brandvägg/router eftersom även sådana program kan utnyttja detta.

Just av den anledningen rekommenderar jag oftast att slå av UPnP och sköta portmappning manuellt när det behövs även om detta kan vara lite omständigt.

Nu verkar det dessutom som att GTA V har lite strul med UPnP support så det kan också vara en anledning.

Av eneq

Det är våldigt svårt att säga, bästa sättet är att åka till en jätte stor affär och prova.

Jag har rätt stora händer och jag min favorit mus genom tiderna är Logitech G5, den kan man inte köpa längre och ingen av de nya möss som Logitech säljer faller mig i smaken.

Däremot kan jag rekommendera Roccat Kone[+] sanslös skön mus, för mig iaf.

Av eneq

https://www.youtube.com/watch?v=K6lwIa6JVgk

Vilka portar du måste öppna angav Soloman ovan.

Av eneq

@Nemran:

Som Nuud säger så är det bara kontakter som gäller, att föra över någon från ett annat land är en omständig process och kostar dom en del pengar. Därför är det bra att ha någon på insidan som kan intyga att det är värt det.

Ett sätt som nog är vanligast för att komma över är att gå via ett stort bolag som har kontor i landet, när man väl är över kan man sedan enklare leta och om man har tur fixar jobbet green card.

Sedan måste man ha lite koll på de olika typer av visa som figurerar, de flesta är nämligen tidsbegränsade (H1B, E1 etc.) för att jobba permanent behöver man ett green card och den processen kan ta allt mellan 6 månader och 10 år beroende på vilken prioritets kategori man hamnar i. För att få ett green card på vettig tid rekommenderar jag MINST en magister (4+ år) på högskola/universitet. Annars finns risken att man hamnar i EB3 eller övre och det vill man inte!

Jag kan annars rekommendera att man satsar på Green Card lottery, USA lottar nämligen ut ett visst antal green cards (olika antal per land) och Sverige får en del så det är en rätt stor chans att få ett om man har några år på sig. Det kostar en liten fee för processandet men den är inte så farlig. Om man har green card är det tusen gånger enklare o söka jobb.

Av eneq

Jobbar i USA, Datavetenskap på Uppsala Univ.

13750 dollar i månaden innan skatt (~116000 skr) men det är utan bonus (ca 100000$ per år), det sagt så är jag 45 och ligger lite i överkant. En Junior SW Engineer lär få ca 60k+ dollar och minimal bonus (ca. 43000 skr i månaden innan skatt).

Av eneq

Spelar ingen roll vilken SSD du väljer, om du har råd är större diskar bättre då dom har bättre prestande inherent i sin design men du kommer märka stora skillnader oavsett vad du väljer.

Senaste på tapeten är SSD insticks kort, dvs dom kopplas på datorns interna komponent buss (PCIe) till skillnad från andra som använder data lagrings interface (SATA, ATA) etc. Men instickskort funkar bara på stationära datorer och även om dom är sanslöst snabba är det egentligen inget man verkligen behöver...

Av eneq

Har bott i USA i snart 15 år och jag tror inte att dollarn kommer gå mycket neråt inom 2-3 år. Som tidigare nämnts har det o göra med hur ländernas finans bild är i världen.

För att dollarn skall gå ner behövs det antingen att dollarns värde sjunker och/eller att kronans värde är samma eller stiger (om båda sjunker kvittar det mot varandra).

Så länge europa har problem (eller ser ut som dom har problem, i.e. grekland et. al.) finns det ingen chans att detta skall ske och likaledes det finns ingen större anledning att Sveriges bild skulle ändras så att kronan stiger (det uppsving som Anders Borg lyckades med lär inte hända igen).

Om man dessutom lägger in dom finans problem som Ryssland och nu senast Kina har lär det inte vara någon risk att USAs marknad skulle försvagas (borde egentligen stärkas, skulle inte förvåna mig om vi hamnar upp mot 10kr inom året).

Av eneq

Kan vara så att en av fläkt kontrollerna är dålig, hade ett liknande problem där datorn försökte starta up X antal gånger och ibland kom den igång (kan vara beroende på någon BIOS för hur fläkt fel skall hanteras).

Prova o koppla bort alla fläktar utom CPUn o se om det hjälper.

Av eneq

Vilken firma var det som var så clueless att dom la power save mode på en desktop?

Av eneq

AutoHotKey om du vill ha avancerad funktionalitet.

Av eneq

Testerna har väl visat att Fury är en ~10% snabbare än 980 (om man inte överklockar), men sedan är väl frågan om 390x är ett alternativ.

390x vs 980 borde väl hamna ungefär samma på prestanda men 390x är billigare.

Av eneq

Kanske bäst o vänta ett litet tag, det är ju snack om prisjusteringar på grafik korten nu när Fury är på tapeten. Dessutom om du ändå skall köpa en ny dator kanske det är en ide o köpa en GSync/Freesync kapabel monitor.

Av eneq

Remote management lösningar finns men dom är oftast bundna till en större kontrol mekanism. Men det är en platformslösning och inte något som är så enkelt som att installera en app etc.

Ändring av personlig information/säkra informations element är inte något man vill göra det enkelt för gemena man att göra remote.

Av eneq

Byt ut nät aggregatet.