Inlägg

Inlägg som Kelzzor har skrivit i forumet
Av Kelzzor
Av Kelzzor

Oneplus 8 Pro Onyx Black 8gb RAM 128gb internminne

Hej,

Då man gått över till iPhone så säljer jag min Oneplus 8 Pro.

Skicket på telefonen är i vad jag anser vara normalt bruksslitage dock så ser det ut som att baksidan har spruckit, vet inte hur illa då det sitter ett dbrand skin och har gjort det sedan dag 1. Display har några enstaka repor och varav några är lite djupare, bortsett från det så är telefonen i fullt fungerande skick.

Telefonen kommer med original laddare och kartong.

Sätter ett startbud på 2000:- och kör budgivning till 24:00 26/12 och telefonen går till högsta budet då.

Läs hela annonsen här

Av Kelzzor

Blev likdant som förra året, en påse godis 😋

Av Kelzzor
Skrivet av myra:

De efterfrågades en sport här..

And?

Av Kelzzor

Golf 1-3 gånger i veckan och under semester 4-6 gånger i veckan.

Av Kelzzor

Om man bara är aktiv i denna tråd så bör man få tag på en PS5. Jag fick min via Elgigantens lottning men jag har fått tag på en till min bror och en till en vän genom att bara sett inlägg i denna tråd.

Av Kelzzor
Skrivet av Hasson39:

Garanti är något frivilligt som alla butiker erbjuder. Tror du syftar på reklamation mot tillverkaren. Men som sagt, även om lagen säger att garantin endast gäller ursprungsköparen, så gör de flesta butiker undantag när det kommer till elektronik som konsol, telefoner, och erbjuder garanti så länge du har kvittot.

Garanti är frivilligt för både butiker och tillverkare det som är lagstadgat är reklamation mot återförsäljare och inte tillverkare.

Sorry för OT

Av Kelzzor
Skrivet av dust79:

Själv lyckades jag beställa en PS5 i torsdags som skulle hämtas i butiken i Malmö. Den har stått som "under transport" några dagar nu. Men nu i eftermiddag ändrades det till "saknas i lager. Vi har i dagsläget inte ett bekräftat leveransdatum."
Surt, skulle vara en julklapp till brorsbarnen

Beställde också då och har samma status men efter att har kontaktat kundtjänsten så sa de att den är påväg till Triangeln butiken och bör anlända ons-torsdag

Av Kelzzor
Skrivet av Chris_Kadaver:

Nån mer som har blivit jobbigt kräsen, eller tycker att JRPGs på senare tid inte riktigt håller måttet som de gjorde förr? Octopath traveler var tillräckigt bra för att kunna spela igenom, men jättebra vill jag inte påstå att det var. Samtidigt är det bättre än det mesta jag testat med några få undantag. FF7 Remake och Dragon Quest XI är de enda moderna spel som verkligen håller måttet. Det finns en uppsjö spel med stereotyp anime/cosplaylook och jag tål verkligen inte dessa spel. Exempel är tales of-serien som samtidigt är prisad av många. Jag tycker dessa känns som lågbudgetproduktioner där de tar sig vatten över huvudet. Det finns inte alls lika mycket att utforska som i riktigt episka JRPG-äventyr. Ett bra RPG-spel kräver någon slags fordon, typ luftskepp, bil, båt, ubåt för att kunna utforska en stor värld. Det eller att det är lika välproducerat som FF7 remake. Allt annat känns lika linjärt som final fantasy 13 i mina ögon. Nier klarade jag inte av att sätta mig in i heller. Föredrar turbaserade spel.
Senaste jag körde igenom var Lufia 2, för andra gången. Har börjat spela igenom spel jag redan klarat ut i brist på nya intressanta spel. Är det något jag kan ha missat trots allt? Eller är det torka som gäller i väntan på nästa stortitel?

Kan hålla med till viss del, Dragon Quest XI var verkligen en frisk fläkt när det kommer till JRPG men måste säga att Tales Of Arise är riktigt bra. Nu är jag visserligen en fan av Tales Of men har egentligen inte varit något riktigt bra Tales spel sedan Vesperia.

Av alla moderna JRPG så måste jag nog säga att Persona 5 håller absolut högsta klass och är utan tvekan det bästa JRPG sedan PS2 tiden. Det tog mig 105h att klara och kände ”nej redan slut” 😝

Av Kelzzor
Skrivet av Cenorida:

Alright. Är datorn hemma hos dig? Vet du om processorn nyttjar hela strömbudgeten om man exempelvis sätter 155W?

Nej TS har datorn hemma så inget jag kan kolla försöker hjälpa via sms.

Av Kelzzor
Skrivet av Cenorida:

https://www.sweclockers.com/test/31778-intel-core-i5-11400f-e...

Faktiskt lite osäker. Men P1 verkar vara en konstant begränsning, P2 verkar vara en kortare tidsperiod.

Bara testa ta 155 W på båda skulle jag säga.

Kanske skulle kikat i recensionen också 😅 men då förstår jag det bättre nu iallafall, tack!

Jag kan ändå tycka att prestanda vinsten inte riktigt värd att den drar nästan det dubbla i ström samt ev värme utveckling.

Jag rekommenderar att köra allt i stock och OM det behövs mer prestanda då kan man kika på att ändra power limit men då även se över kylningen lite försöka väga för och nackdelar, för högre temperaturer innebär också högre ljudnivå.

Av Kelzzor
Skrivet av Cenorida:

Aha! Det var ju bra. Om det står TDP måste det vara watt. 140W blir jättebra om ni redan har ställt in det. Annars gör det nog inget om man tar i lite extra, typ 155W. 😁

De alternativ som finns är power limit 1 och 2 och på 1 står det TDP och (watt) och på 2 så står det bara watt. Bör man ändra båda eller ska det räcka med att ändra 1?

Av Kelzzor
Skrivet av Cenorida:

Alright. Väldigt skumt är det. När jag kollar igenom BIOS-uppdateringar (https://www.gigabyte.com/Motherboard/B560M-DS3H-rev-10/suppor...) så hittar jag inget bland "beskrivningarna" som skulle lösa vårt problem.

Men det kan ju vara värt för TS att prova om han känner att han vill. Annars så kommer processorn fungera utmärkt ändå.

Helt rätt jag skulle kikat i manualen när jag höll på 😅 vi hittade inställningen nu men blev osäker nu för värdena för tdp går från 1-4090 kan det verkligen avse watt och bör man då sätta på tex 140 för att låsa power limit?

Av Kelzzor

Tjena. Det var jag som byggde datorn. När jag kikade runt i UEFI så hittade jag ingen inställning för power limit de ända inställningarna jag hittade var PLL men de värdena där gick hela vägen upp till 900 något så rörde inget där för jag inte riktigt vet vad det ändrar.

Jag är inte helt insatt i hur allt med power limit fungerar och det enda jag hittade var hur man ändrar det på ett ASUS bord men alla tillverkare använder juh olika termer för samma inställningar.

Då det troligtvis är en gammal BIOS version på moderkortet så kan det vara så att inställningen har kommit med ett senare BIOS, vet själv att det kom nya inställningar på mitt förra Gigabyte moderkort med nyare BIOS.

Av Kelzzor
Av Kelzzor
Skrivet av ChipZ:

Såhär ser systemet ut när man inte reggat 20 rundor.

https://i.imgur.com/iv1ZwBf.png

Har du reggat 3st rundor så är ditt handicap 2 slag lägre än din bästa runda.

Har du 12,3 borde din senaste runda haft hcp-resultatet 14.3. Du borde på din tredje runda ha spelat ihop ca 33 poäng på de 12 hålen du spelade.

Det stämmer bra det. Jag blev bara helt paff då mitt mål var att ta mig till 18hcp. För övrigt så spelade jag extremt bra idag med ett snitt på 1,9 puttar och extremt stabilt inom 100m från green, mina utslag lämnade däremot mycket att önska

Av Kelzzor
Skrivet av MacAllan:

Låter som det blivit något galet vid sista registreringen, såvida du du inte sköt under par på banan
Kontakta din klubb så hjälper dom dig rätta till det.

I korthet så funkar det nya hcp systemet som så att det tittar på dom senaste 20 rundorna och tar snittet av dom 8 bästa.
Har man inte 20 rundor registrerade så finns det en tabell dom följer för att räkna fram ett hcp fram till du har 20 reggade rundor.

Alright då hänger jag med. Jag använder mig av golf GameBook för att räkna slagen och enligt och resultatet blev 13 under par. Banan jag spelar på har bara 12 hål och när jag registrerar så räknar de upp de sista 6 hålen. Det är bara att fortsätta nöta till jag har mina 20 rundor så bör det rätta till sig med snittet.

Av Kelzzor

Tja. Har precis tagit upp golfen igen och blir inte riktigt klok på HCP systemet, jag har hittills registrerat 3 rundor och när jag började låg jag på 35 efter första 27,3 och efter andra 23,7 och efter dagens som för övrigt var fantastisk för mig så landade jag på 12,3. Kan det verkligen stämma eller har jag gjort något riktigt galet?

Av Kelzzor

Fick precis mail om leverans från NetOnNet om den är klar att skickas, beställde igår.

Av Kelzzor

Skulle beställa en till min bror hos Netonnet men tydligen så funkade inte Swish som betalning.