Inlägg

Inlägg som Kelzzor har skrivit i forumet
Av Kelzzor

Telia 1000/1000 för 299:-

Av Kelzzor
Skrivet av FCyxan:

Dock ligger bevisbördan på mig att visa att felet var ursprungligt vilket inte är så lätt, från 1 maj 2022 har man flyttat bevisbördan till tillverkaren vilket är mer rimligt. Jag överlever det är mer störande med den långa tiden det tar för service

Har den blivit utdömd för yttre åverkan?

Av erfarenhet från Elgiganten och Playstation så har det passerat 12 månader så har man ingen garanti kvar från Sony det Elgiganten gör då är att de gör en RMA anmälan och när de får den nekad pga enhet har passerat 12 månader så löser de kunden och tar kostnaden om det är inom 3 år.

Av Kelzzor
Av Kelzzor

Gillade inte avsnittet men frugan gillade det och för min del så har intresset svalnat och spelar hellre spelen igen än att kolla på serien.

Av Kelzzor
Av Kelzzor
Skrivet av mrqaffe:

19 W standby på en TV är extremt mycket och långt över vad som är tillåtet att sälja idag, en tv får enligt lag inte dra över 0,5W.
Är det en jättegammal tv låter det också väldigt högt så nått är inte som det ska där eller så har du mätt fel.

Power consumption in off mode:
Power consumption of equipment in off mode shall not exceed 0,50 W.
(b) Power consumption in standby mode:
The power consumption of equipment in any condition providing only a reactivation
function, or providing only a reactivation function and an indication of enabled reactivation function, shall not exceed 0,50 W.
The power consumption of equipment in any condition providing only information or
status display, or providing only a combination of reactivation function and information or status display, or providing only a reactivation function and an indication of enabled reactivation function and information or status display shall not exceed 0,80 W

https://www.energimyndigheten.se/490884/globalassets/energief...

Kanske är fler enheter som ör kopplad efter brytaren med energimätning, som reciever och slutsteg som nämnt i tidigare inlägg.

Jag har reciever, tv-box,shield tv, switchar, AP och Playstation 5 i min media bänk och vid vanligt TV tittande så drar det mellan 150-200w och när jag spelar så kan det gå upp till 400w. Slutade med att jag kopplade bort allt för det blev 30-40kwh i veckan

Av Kelzzor

Telefoner med optiskt bildstabilisator kommer skramla då delen är rörlig, vill man inte ha det ljudet så får man skaffa en telefon utan det.

Det har varit så på alla telefoner jag haft med optisk bildstabilisering tex Mate 20 Pro, One Plus 8 Pro och samtliga iPhones med optisk bildstabilisering.

Av Kelzzor
Skrivet av MrWhizeguy:

Min klickar hela tiden och fungerar inte alls som den ska, vettefan vart jag ska lämna in mina 2 kontrollers då Sony inte känner igen serienummer och Elgiganten hänvisar till Sony 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️ båda kontrollerna är kass tyvärr

Låter märkligt har själv bytt 2 kontroller på Elgiganten och har fått en ny direkt när jag varit på Elgiganten.

Men som ovan nämnt så är de skyldiga att hantera ärendet om ni önskar att reklamera, de kan rekommendera att vända sig till tillverkaren men om ni inte önskar det så ska de ta hand om ärendet.

Av Kelzzor
Skrivet av blackcoffee:

Vad som funkar i praktiken vet jag inte, men de verkar ju av bilderna att döma ha en basreflexport på baksidan vilket väl begränsar lite - de brukar ju vilja ha fri luft bakom sig.

Manualen pratar mer om värme i elektroniken tror jag:

https://www.audiopro.com/wp-content/uploads/2022/04/A28_manua...

Men som sagt, det är teori. Jag har ingen praktisk erfarenhet.

Oj, lite fel av mig där kollade inte riktigt på högtalarna 😅 men det är som du säger porten bör ha fritt bakom sig för optimal prestanda men det funkar även rent praktiskt men iom att det är aktiva så bör man vara något försiktigt pga värme.

Jag har bara praktiskt erfarenhet med passiva högtalare i bänk.

Av Kelzzor
Skrivet av m1ken:

Hej,
lånar den här tråden lite då jag är i liknande situation och har kollat lite på Audio Pro A28. Måste jag ha dom på ett stativ eller funkar det att ha dem på en tv-bänk eller rent av i en tv-bänken utan frontar?

Det funkar alldeles utmärkt att ha de på TV bänk eller i en bänk utan frontar dock så rekommenderar jag på TV helst med någon form av bänkstativ så de kan vinkla upp om det är en låg TVbänk.

Av Kelzzor

https://www.hifiklubben.se/argon-audio-forte-a5-traadlos-hogt...

Ett par aktiva högtalare med optiskt in för anslutning till TV samt inbyggt RIAA steg så du kan ansluta skivspelaren sen har den även sub-out så man kan komplettera med en aktiv sub.

Till stativhögtalare så är det bra med sub men absolut inte nödvändigt beror mest på vad man lyssnar på, till TV och film är det nästan ett måste men till musik beror det mycket vad för typ av musik som spelas.

Av Kelzzor

Yrke: Tekniker (reparation av datorer och mobiltelefoner)
Ålder: 36
Lön: 31500:- och 4000:- friskvård
Erfarenhet: ca 3 år

Hade ingångslön på 27000:- och pga covid så pausades löneförhandlingar och kom igång i år och ökade lönen med 4500:-

Av Kelzzor
Skrivet av Mega-Dark:

Håller med dig. Har inte god of war just, men har tästat lite i ratchet och clanck.
Kan säga att jag föredrar kvalitet då jag inte märker någon skillnad i det spelet.

Så det här med med att man vill ha så mycket fps som möjligt har jag inte riktigt förstått. För mig gjäller så mycket ögon godis som möjligt för det kan jag faktist se lite skillnad på/mellan.

Det handlar inte om att ha så mycket fps som möjligt utan att i performance läget så ska det hålla 60fps med kanske något lägre upplösning eller dynamisk upplösning. Skillnaden på 30fps och 60fps är som natt och dag medans skillnaden i grafik mellan de olika lägena är inte lika märkbar.

Personligen så tycker jag HDR gör betydligt större skillnad i själva utseendet av spelet än Quality läget förutsatt att man har en TV som gör HDR rättvisa.

Av Kelzzor
Skrivet av Jimmiq:

Allra snack om fps etc upplösning etc. Har nu typ bästa setup man kan ha. Lg c1 vrr etc.
Spelar nya gow. För det första ser inte det minsta skillnad mellan de olika performance mode. Rent grafiskt. Då man måste in i menyn för att byta.
Sen tittar jag på snö och annat som rör sig för att se skillnad på 30vs60fps, ser ingen skillnad där heller. Men har aldrig varit brydd om sådant. Klagar man för att klaga eller ser ni faktiskt så stor skillnad för att det är en så stor snackis? Tips på saker jag ska göra i spelet för att faktiskt se skillnaden och varför folk avskyr 30fps

Jag ser heller ingen större skillnad rent grafiskt mellan performance och quality men 60fps kontra 30fps går inte ens att jämföra det är som natt och dag och har man väl börjat spela i 60fps så känns 30 fps extremt hackigt

Av Kelzzor
Skrivet av hulkenstrong:

Jag har tyvärr ingen konsol. Allt jag kan säga är aktivera gamebar i meny och sedan vrr. Du bör kunna nå den menyn då du har en konsol.

Tack för svaret, ska se om jag kan lyckas få igång det senare.

Av Kelzzor

Hej,

Fick hem min C835 igår och än så länge är jag nöjd, har stött på lite buggar i mjukvaran men inget som påverkar funktionen.

Jag har dock ett litet problem för jag lyckas inte få VRR att lira med PS5 och får meddelande att VRR inte stöds av TVn när jag försöker aktiver i PS5:ans inställningar. Jag kör HDMI kabel som är certifierad för 48gbs i HDMI 1.

Av Kelzzor

Skicka in kortet med en tydlig beskrivning på problemet samt hur ni får fram felet. Generellt så repareras inte datorkomponenter vid garanti/RMA och gissar på att Netonnet kommer göra en RMA mot leverantören som i sin tur kommer begära in kortet för felsökning och kan de då verifiera felet så kommer det krediteras till ÅF som i sin tur kommer byta ut kortet mot likadant/likvärdigt eller erbjuda presentkort på beloppet.

OBS! Om reklamationen blir godkänd och de inte kan erbjuda likadant och erbjuder presentkort så 1. Ni behöver inte acceptera presentkort 2. Ni kan göra sk täckningsköp dvs köpa likadant någon annanstans och då ska ÅF ersätta er med summan oavsett om det kostar mer.

Detta är lite kort förklarat om era rättigheter vid ev godkänd reklamation.

Av Kelzzor

Köpte en smart plug för att försöka ta reda hir mycket som förbrukas och än så långe har den varit inkopplad i media hyllan där det är reciever, tv, shield tv, PS5, switchar och router och vid vanligt TV tittande så drar det 180-200w och klr jag PS5 så drar det 380-400w.

Nu blir det att plocka bort recievern samt dator och server får förbli avstängt.

Av Kelzzor

Temperaturerna ser helt normala ut dock så kan jag tycka att hastigheten på fläktarna är för hög men det kan mycket väl bero på dåligt luftflöde.

Som andra nämnt så är det inte tillräckligt med information om övrig hårdvara för att kunna dra en slutsats, att endast nämna att det sitter fläktar gör inte mycket så vi inte vet vad det är för fläktar, vilket chassi samt orientering på fläktarna.

Av Kelzzor
Skrivet av cyklonen:

Vad för verktyg man behöver, nivå och märke, beror ju helt på hur ofta de ska användas och till vad.

Mitt personliga behov är 90-95 procent båt, 4-5 procent bil, och resten få procenten blir strögrejer hemma i lägenheten.
De flesta verktyg jag har kommer från Biltema. De har nästan utan undantag funkat väldigt bra, under många år. Olika tänger, nycklar, mejslar, sågar, filteravdragare, filar, borr, bitsatser, skjutmått, popnittänger, m m. Även multimetrar av olika slag. Så kallat "multiverktyg" från Biltema har också funkat fint, men ett dyrare är säkert tystare och vibrerar mindre. Så lite som jag använder det kan jag leva med det.

Batteridriven skruvdragare/borrmaskin köpte jag från Ryobi. Väldigt nöjd efter två båtfixsäsonger med den.

Har ett iFixit Pro för finliret, men den är jag faktiskt lite besviken på. Bitsen och hållaren är inte magnetiserade, vilket gör det mycket svårare att jobba med små skruvar i trånga utrymmen. En grov designmiss, men alternativen är få, och jag har redan kitet, så det får gå.

Märkligt, har 4st iFixit Pro kit som används på jobb och samtliga är magnetiska.