Inlägg

Inlägg som Kelo har skrivit i forumet
Av Kelo

samsung D900i eller E900 värda?

Hej!
Det är så här att jag kollar på sköm mobil som är både relativt kompetent och är fräsh. Jag har kollat på D900i och E900 på prisjakt och på samsungs hemsida. Som jag tycker båda ser sjukt fräscha ut, och verkar vara kompetenta nog för mig, (speciellt D900i)

Så mina frågor är följande:

1. Enligt prisjakt kan man få tag på en E900 för cirka 1000kr och D900i 1500kr, är de värda sitt pris?

2. Finns det andra likande telefoner med tanke på prisläge (0-1600kr) som är lika kompetenta och har en lika härlig design?

3. Vad är era erfarnheter utav dessa telefoner, och hur står de sig idag?

Tacksam för svar!

/Kelo

Av Kelo

Uppgradera en APPLE G4

Hej!

Det är så här att jag har hämtat min gammla G4 mirror drive från vinden. Så nu tänkte jag sparka lite nytt liv i den och börja använda den igen.

Men nu är det så att jag tror min hdd disk håller på att paja plus att den har väldigt lite utrymme. Så jag vill sätta in en ny hårrdisk.

Jag har ett controller kort för pci med 2sata portar som är baserat på Silicon Image SiI3512.

1. Finns det drivrutiner till detta kort någonstans eller finns det inbyggt i exempelvis tiger? Eller kanske någon linux dist som skulle funka, typ ubuntu?

2. Eller ska jag skita i att skaffa en sata disk och skaffa en mycket långsammare IDE disk?

3. Minnen till en G4 är ju ddr, går det bra att bara köpa vad som helst från t.ex komplett?

Av Kelo

Tack för alla tips, men jag kommer kör på XP ett tag framöver tills jag hittar någon linux guru som kan titta på installtionen. Jag är riktigt besviken faktiskt. Är säkert skit bakom tangetbordet men, men jag förstår inte vad jag har gjort för fel...

Jag förstår att kompabiliteten inte är 100%. Men att program och ska krascha, allmänt slö prestanda och att sleep mode och hibernation funkar skit är faktiskt oförlåtligt. Sådana grejer får fan inte förekomma på ett modernt os. (jag efterforskat lite och det är ganska vanliga problem på bärbara om jag har förstått det hela rätt.)

Till exempel har den xp installtionen jag sitter på nu inte inte kraschat på cirka 2år,Och allting rullar på perfekt. Opera har heller aldrig kraschat för mig, förutom när jag var inne på en astung sida med massa flash och konstiga scripts.

Jag vill inte hacka för mycket då jag älskar själva uppläget av oset och apt-get är hur grymt som helst och fri mjukvara är hur nice som helst också.

Jag såg att dell hade någon reinstall skiva special gjord skiva för min laptop men den var baserad på 7.10... vilket känns lite lamt.

Av Kelo

seriöst jag är rätt less på det här faktiskt....
Opera - senaste version
flash problemet blev bättre nu när jag ändrade till att använda firefox senaste flash plugin.

Jag tog bort och installerade senaste envy, men nu kan jag inte starta det för att det inte inte hittar usr/share/applications/envygtk.desktop???

jag har klickat i "enable" i hardware drivers för mitt grafikort. stör mig som attan på det här, funderar på att köra xp igen. fett sämst detta. misstänker att min drivrutiner inte är installerade korrekt, men de borde ändå vara det då compiz funkar och det är "enabled".
kom gärna med lite fler tips.

Av Kelo

Ostabilt Ubuntu 8.04

Hej! allihopa!!

Jag har lite problem med min nya Ubuntu installation. Den är fett ostabil. Jag använder opera som webbläsare men den kraschar för mig väldigt frekvent, skärmen släcks ned och det blir grått och opera kraschar fullständigt och jag kan inte trycka på någonting annat än på det aktiva programmet i listen och välja avsluta där det sedan kommer upp en dialog ruta som jag väljer "force quit". Så funkar det ett tag iallfall.

Min dator är en dell xps1330m med intel penryn processor och Nvidia 8400m grafik.

De program jag har installerat
EnvyNG - för att uppdatera propertiära nv-drivers för att få bättre prestanda och få compiz att fungera.

Gnome art
Vlc
Opera
Flash från closed repo

Men detta är inte allt som buggar:

1. Inget ljud på visa avi och andra filmer (misstänker att det har att göra med att ljudet är kodat i mp3 format)

2. Allmän seghet i GUIet (känns som att dma inte är aktiverat eller att fönsterhanteringen är buggig)

3. Sleep mode, och hibernation funkar apa, samma sak när jag trycker på restart. (händer ingenting när jag trycker på det)

4. Ryckighet i bilden när jag kör filmer (använder totem och vlc)

5. Dålig prestanda med flash

6. Min NTFS-partition monteras inte automatiskt

7. Allmän ostabiltet och får grafik buggar upp i högra hörnet med bland annat en vit rektangel. (automatisk uppdaterings påmminelsen)

Jättetacksam för svar!

Av Kelo

tja allihop!

Jag råkade stoppa in en sådan där mini-cd (8cm) i min xps men nu kan jag inte få ut, den kunde inte heller läsa den. Är det någon som har en aning hur jag får ut skivan?
jag kollade på dell support sidor där stod att man inte kunde stoppa in mini-cds i slot-in driven och att jag skulle kontakta supporten om gjort det.
Men jag tänkte att någon har kanske hade en snabbare och bättre lösning?
Jag har förövrigt mejlat dellsupporten men inte fått något svar.

Av Kelo

Få program att starta i systray vid boot!

Hallå allihop!

Jag har två program jag vill starta i systray när jag bootar datorn, Thunderbird och ett annat program jag inte vet namnet på just nu. Hur löser man detta? jag windows vista.

Min andra fråga är: jag har en bärbar dator, är det ok att frakta datorn om man drar ned loket(vilo läge) och packar ned i en väska exempelvis?

Tacksam för svar //Kelo

Av Kelo

Ska nog testa arch. verkar coolt.

Hittade denna som kan var till hjälp för någon annan som vill installera ubuntu på dell xps 1330. Verkar vara någon speciell version med lite fixar för datorn inbyggt.

http://linux.dell.com/wiki/index.php/Ubuntu_7.10

Av Kelo

Nybörjar dist som inte är "för enkel"

Tja, tänkte testa linux och lära mig systmet, hur det är uppbyggt, kommandon mm. Men jag vet inte vilken dist som är lämplig har lära sig så från grunden som jag vill.

Min linux erfarhent är i dagsläget att jag har kört ubuntu live cd några dagar. Jag gillar ubuntu, det funkar mycket bra. men det känns inte som jag lär mig så mycket då allting är "färdig paketerat" med alla program från start och det "bara fungerar" Nu är inte det en dålig sak, min i mina syften kanske det inte är optimalt?

Det känns spontant som att jag skulle lära mig fortare och bättre om jag körde en annan dist som är mer anvancerad som till t.ex gentoo?

Pakethanteraren som finns i ubuntu finns den på andra distar?

Hur mycket påverkar disten prestanda egentligen? T.ex är en gentoo dist med samma program och samma gui och samma inställningar snabbare än ubuntu? (på samma dator förstås)

Jag ska köra systemet på en dell xps1330 är det något särsklit jag måste tänka på då?

Av Kelo

Ubuntu live cd - Ta ut skivan i drift?

Tja!

Om jag kör med en en ubuntu live cd, kan jag då ta ut skivan och stoppa in en dvd och kolla på den eller andra filer via cd? (har bara en cd läsare) Eller måste ubuntu skivan vara i hela tiden?
Eller finns det någon annan live cd som laddar in alltting i ram minnet? Att det är ubuntu är alltså inget krav. Om det finns en annan distro som är mer lämpad så måste det finna vlc eller annat medieprogram så jag kan lira mina mov och avi filer.

Tacksam för svar! /Kelo

Av Kelo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iller
Som företagarare kan du ju inte använda dig av ångerätten. Vem har sagt att hans polare kanske inte köpt varan som privatkund?

Till trådskaparen. Precis som andra säger lätt värt det priset.

Precis så är det han kan inte använda sig av ångerrätten, då han köpt den som företagare.
Hur som helst förstår jag att pengamässigt är den värd 7000.

Men det jag tänker på är prestandan, det känns inte som den är speciellt mycket att hänga i julgranen jämnfört med andra datorer som bara kostar lite mer. Tänker då speciellt på grafikortet som ser ut att vara ganska mediokert. Fast det kanske har ändrat sig med nyare drivers osv.

Jag funderar annars på en dell XPS M1330 med 8400GM kortet som jag kan få lite rabbat på nån tusenlapp.
Detta gör mig lite kluven då det känns som man får mer dator för endast lite mer hos dellen som också är mindre och lättre, men inget macosx eller den snygga apple designen.
Vilken hade ni tagit av dessa två?

/kelo

Av Kelo

Apple macbook (billigaste) värd 7000?

Tja, jag fick ett erbjudande av en kompis till mig att köpa hans ny inköpta macbook för 7000kr den är helt oöppnad och cirka en veckan "gammal".
Är den värd det?

En sidfråga också om jag köper den räcker 1024mb ram för ha många program igång och även pilla i photoshop?

Funkar datorn bra till exempel cs:s och battlefield2?

Av Kelo

En liten t-amp för cirkus 500kr hade nog funkat, om dina högtalare är relativt lättdrivna.
kolla här för mer info --> http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=112231&st=...

Av Kelo

okej det är väl bara jag men jag tycker inte iPhone är någon revolution även om jag tycker det är fin och så så känns det lite som "proof of concept". Tycker detta är en revolution
http://www.sweclockers.com/nyhet/7290-spela_quake_3_pa_mobilt...

Av Kelo

Den såg grym ut, vill ha!

Av Kelo

Hej!
Finns det något utförligt test av iPoddarnas ljudkvalitet mot varandra och de olika generationerna mot varandra?
Jag vill minnas att jag läst nåt test att Shuffle hade bäst uppmäta ljudkvalitet och att för att få en så fin frekvenskurva som möjligt på iPod skulle man ha 32Ohms hörlur minns att frekvens kurvan så för jävlig ut om man körde med hörlurar som hade en resistans på mer eller mindre än 32ohm.

En sido fråga också, vet någon en sida där man har mätt och olika MP3-spelare eller liknande produkter?

Av Kelo

Alla ni som skriver att iPhone är revolutionerande, vad som är så speciellt förutom safari?

Jag gillar själv iPhone för designen och för att det är lätt att surfa med safari. Men som telefon tycker jag den är skit i vissa avseende, till exempel tar det mycket längre tid att utföra enkla saker saker som går på en handvändning på min K800.
Sms hanterning är ifos cool(men inte nödvändig), en funktion jag saknar på k800...

Av Kelo

Okej, jag är inte insatt i branschen, men är det inte anovo (nordic?) man kontaktar för service, det har varit de som har lagat min senaste tele. Men frågan är ju då om man driver en butik inte bara ber kunden kontakta dem direkt istället? För vad jag har förstått det så hammnar ju ändå tillslut och butiken är bara en mellhand? (så rimligtvis kan man säga att om driver en e-butik och ber kunden kontaka anovo direkt är bara att "ge service" till kunden som slipper skicka till e-butiken först som sedan skickar den till Anovo.)

Av Kelo

Scalp: Jag tycker du är lite väl negativ. jobbar du inom branschen?

Personligen tycker jag det är förjävligt att service centers tas bort, har själv varit några gånger med lite olika telefoner och det har varit kanon. Mer service borde vara mycket bättre för varumärket som helhet, kan jag tycka. Men det är väl inte sådär jättelönsamt!

Av Kelo

Mjukvarumodd?