Inlägg

Inlägg som noyce har skrivit i forumet
Av noyce
Skrivet av GooGeL:

Det finns inget regelverk som behagar allas åsikter. Men jag tycker att hot om nedflyttning i kvalet, om en bil kraschar ur och orsakar rödflagg, serverar endast för skadeglädje. Faktum är att det hände, och nu ska stallet jobba frenetiskt med att få ihop bilen inför morgondagen.

Och beroende på vad som söndrades, så kan det i alla fall bli nedflyttning i ledet, för att en ny motor behövdes etc. I slutändan så blir kraschen kostsam för stallet, och mindre pengar kan spenderas på utveckling och reservdelar, eventuellt också catering.

Jag vill se bilarna åka runt banan på gränsen utan dessa tilltagna hot i bakhuvudet på stallets alla medarbetare. För motorsport ska avgöras på banan, inte via ett överdrivet detaljerat reglemente.

Ska det bli rödflagg vid eventuellt regn också? En okänd variabel som kan ske mitt i GP:t eller mitt under kvalet. Vinnarna och förlorarna kan bli vem som helst vid ett plötsligt skyfall, beroende på bilens positionering på banan osv.

Det är en udda men underhållande faktor.

Nu när det är så tight mellan flera av stallen så tror jag det skulle bli än mer spännande med denna regel. Kör någon försiktigt och släpper någon tiondel för att inte riskera en rödflagg så hade jag blivit förvånad om de övriga inte ger allt för att knipa en högre placering. Tar du dig inte till mål så bör du inte behålla din plats, så enkelt tycker jag egentligen att det är.

Idag kan en förare orska en rödflagg till sin fördel, det är inte jämförbart med att det kan börja regna, om det var det du menade?

Av noyce
Skrivet av Henrico:

Känns som det är dags för att förnya diskussionen om att anamma indys regler om att man stryker den bästa tiden för den som orsakar rödflagg... Det är ju dessutom inte första gången för Leclerc, han säkrade ju till och med en pole I Monaco på det sättet 2022...

Personligen hade jag gärna sett att man drar det ännu längre... orsakar man rödflagg bör man automatiskt falla tillbaka till sista plats. I detta fall hade då Leclerc fallit ned till P10. Men ett mindre steg på en sådan väg kan såklart vara att man tappar bästa tid. Oavsett så bör det bli mer konsekvenser än att det kostar pengar för teamet imo.

Av noyce

Har du testat att slå av all el och sedan bara kört t.ex dvd-filmen i ett uttag (detta uttag behöver då såklart få elen påslagen..)? Om det lirar, slå på en sak i taget och se om det är något speciellt som påverkar (mikro, lampor, kyl, router, osv)

Kanske även om ni har någon längre förlängningskabel, testa dra en sådan från grannen och kör enbart något analogt direkt mot det uttaget.

I övrigt så har jag ingen aning om vad problemet kan vara, men något åt det här hållet hade jag testat för att ta bort så mycket övriga saker som möjligt som eventuellt kan påverka.

Av noyce

2017:

Skrivet av noyce:

Högskoleingenjör inom data.
Ingångslön på 31 500, avtalad höjning vid fast anställning.
Stockholm

2018:

Skrivet av noyce:

Gått upp till 35000 så är helt klart nöjd då jag är inne på mitt första riktiga jobbår.
Programmerar är vad jag gör på jobbet.

2022:
Ett par år senare är jag kvar på samma företag och ligger numera på 50000. Stabil löneökning genom åren och är väl generellt nöjd med lönen. Värdesätter arbetsplatsen och produkten jag jobbar med och har ännu inte hittat en annan arbetsgivare som har en produkt som intresserar mig mer. Därmed har väl de riktigt stora lönelyften uteblivit, men att t.ex. hoppa över till konsultsidan enbart pga en högre lön är uteslutet för mig i dagsläget

Av noyce

Fint, får idag Discovery+ på köpet då man har Viasat Total Sport (eller vad den heter) så det skadar ju inte om även HBO börjar ingå i det också

Av noyce

ordlig.se nr 36, 3/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Högt och lågt

Wordle 236 6/6

⬜⬜⬜⬜⬜
🟨🟩⬜⬜⬜
⬜🟩⬜🟨🟨
🟨🟩⬜⬜⬜
⬜🟨⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Av noyce
Skrivet av Yoshman:

Blev ett syftningsfel, att det kan ses som ett binärtal är kanske inte inte uppenbart, men när man ser det är utnyttjandet av detta en uppenbar optimering.

Om vi tar strängen 'FFBFBFBRRL' och sedan kollar in @Ingetledigtnamn namns extremt kompakta lösning, specifikt delen med "translate"

>>> 'FFBFBFBRRL'.translate({70:48,66:49,82:49,76:48}) '0010101110'

D.v.s. 'F' och 'L' översätts till '0', 'B' och 'R' till '1'.

Varför kan man göra det? Tänkt ett 3 bitar tal. Högsta biten avgör om slutresultatet blir 0-3 (bit#2 släkt) eller 4-7 (bit#2 tänd). Ignorerar man sedan bit#2 och tittar på bit#1 avgör den om slutresultatet hamnar inom 0-1 eller 2-3. etc.

Om det är själva översättandet (användning och argument till translate kanske?) som är problemet, motsvarande i JS där översättningen kanske är mer explicit

> 'FFBFBFBRRL'.split('').map(ch => ch == 'B' || ch == 'R' ? '1' : '0').join('') '0010101110'

I uppgiften avgör första tecknet om du sitter i bakre halvan eller främre halvan. När du vet halva avgör andra tecknet om du sitter i främre eller bakre delen av den halva du hamnat i etc. De sista tre tecknet avgöra bara samma sak i sidled.

Strängen med ettor-och-nollar man får ut är plats-ID om det tolkas som ett binärt tal.

Tack. Det som förvirrade mig var nog hur man kopplade det till deras funktion för beräkning av id:t. Dvs

row * 8 + col = x

Vilket då förklaras av att man gör en vänsterskift med 3? Därav ökar "värdet" med 8 för raderna.

Om man bortser från kolumnerna så är det alltså:

FBFBBFF 0101100 ---------- 44 0101100 << 3 (Är det så man skriver?) -------------- = 0101100000 -------------- = 352

Skiftar man då istället in kolumnerna istället för 0:or, alltså 101 (= 5)

01011000101 --------------- = 356 // eller 0000000101 + 0101100000 ------------------ 01011000101 ------------------ = 356

Av noyce
Skrivet av Yoshman:

Här med den uppenbara optimeringen att tolka indata som binärkodning. Sorterar man sedan biljetterna efter ID blir både del 1 och del 2 trivial. Det mest utrymmeskrävande i hela den här lösningen är att läsa in filen...

Har du lust att förklara hur och varför man kan tolka detta som ett binärt tal och sedan omvandla det till ett decimalt? Inte riktigt förstått mig på det till fullo efter lite googlingar

Av noyce
Skrivet av anon5930:

Jag hör till de som börjat tröttna på Prisjakt. Finns det några vettiga konkurrenter? Pricerunner lämnade jag när Prisjakt kom, då Prisjakt var så mycket bättre än den redan då gamla och utdaterade Pricerunner som då mest bara funkade om butiken betalade dom. Lite samma bekymmer som med dagens Prisjakt.

Tror jag nämnde det tidigare i denna tråd, men har ju hänt en del med pricerunner senaste åren. Jag tycker iaf deras nya sida fungerar bättre än prisjakts nya. De flesta sidorna har ju faktiskt utvecklats de senaste 20 åren

Av noyce

Som tillägg till ovanstående inlägg så måste du som sagt ändra värdet på money och/eller age. Vad är tanken med while-loopen? Ska man fråga efter en ny ålder efter att man skrivit ut hur mycket man sparar och sedan skriva ut på nytt hur mycket man sparar med den nya åldern?

Vilket som, för att ge dig något mer konkret att gå på så kan ett liknande exempel på hur man ändrar värdet på en variabel se ut såhär:

int counter = 1; do { Console.WriteLine(counter); counter = counter + 1; } while (counter <= 5); Console.WriteLine("While loop done");

Som då ökar (ändrar) variabeln counter med 1 för varje iteration av loopen. Ändringen skulle även kunna skrivas mer kompakt med antingen counter += 1 eller bara counter++.
Resultatet blir att det skrivs ut;

1 2 3 4 5 While loop done

Av noyce

@Warus:

Jag har kört en Neato (D5) i snart 2 år. Riktigt nöjd med själva dammsugaren och den fångar upp damm även i hörn. Nackdelen jag har upplevt är att stödet för deras produkter inte är så stort i Sverige, så att få tag på nya filter (speciellt deras bra filter) är inte det lättaste.

Nu på senare tid har sensorn på något sätt fått sig en törn och den har därmed ibland missat att ta sig in i ett rum, men händer kanske 1 gång på 10.

Av noyce

@Decimant: Mycket snyggt bord och stol! Får man fråga vilket bord det är, eller vilka ben om du har gjort det själv och vilken stol/designer det är? Svårt att hitta något liknande när jag har letat. Hur som helst, mycket snyggt!

Edit, tror jag hittade benen, hairpin legs (Harald) ser det ut som?

Av noyce

@Nybörjareprogrammering:

Det du bör kika på är hur man tilldelar en variabel ett värde och framförallt hur man uppdaterar den variabel i ett senare skede. Se exempel nedan för hur det kan göras.

string nickname = "noyce"; // Deklarerar och tilldelar variabeln ett värde Console.WriteLine(nickname); // Printar ut värdet på variabeln nickname -> noyce nickname = "superman"; // tilldelar variabeln nickname ett nytt värde Console.WriteLine(nickname); // Printar ut värdet på variabeln nickname -> superman

Uppdaterar du variabeln celcius med något nytt värde som är villkoret genom hela din while-loop, eller tilldelar du den endast en gång i början och sen struntar i den? Sparas värdet någonstans när du endast skriver

Console.ReadLine();

eller försvinner det i tomma intet?

Av noyce
Skrivet av mattin123:

Nu har jag grejat lite med den, har fortfarande två fel.
1. Sista else if funkar ej.

Tycker din kod ser bra ut för att vara nybörjare, tar ett tag innan man kommer in i tankesättet, men tillslut lossnar det, så kämpa på!

Angående varför koden inte kommer in i den sista if-satsen så får du höja blicken till den ovanför. Den kommer alltid att vara sann varje gång som den sista också är det, vilket gör att det är den du kommer in i.

Hint: jag tror att det du egentligen vill kontrollera där är ifall värden ligger mellan högsta och 100.

Skickades från m.sweclockers.com

Av noyce
Skrivet av Zero Cool:

Fortsätter de i den här riktningen lär de sluta som Pricerunner. Som jag för övrigt trodde hade självdött för minst 5 år sedan...

Skickades från m.sweclockers.com

Tror snarare att det är tvärtom, har skrivits en hel del om Pricerunner senaste tiden... de blev uppköpta 2016, blev även utsedda till Sveriges bästa sök- och jämförelsetjänst av IDG nu i dagarna också. IDG kanske jämförde med prisjakts nya sida

Av noyce

Datorn är nu såld.

Skickades från m.sweclockers.com

Av noyce

Låter bra det, hör av mig i PM.

Av noyce

Instegsdator, i5 4690K, GTX 750 Ti.

Säljer min min dator då jag har byggt nytt system i annan formfaktor. Har mest lirat CS:GO, HoN & Dota 2 med stabil 100+ FPS (CS:GO). Processorn har inte varit överklockad och körde nyligen ett litet tag på detta system tillsammans med ett GTX 1070 för att öka prestandan lite.

Moderkort: MSI Z97-S02 INET EDITION ATX (2015-06-04)
Processor: Intel Core i5 4690K 3,5 GHz, 6MB (2015-06-04)
Processor-kylare: be quiet! Dark Rock 3 (2015-06-04)
RAM: ADATA 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz XPG INET EDITION (2015-06-04)
Lagring: Kingston SSD V300 120GB (2014-12-23)
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 750 Ti 2GB OC (2014-09-09)
Chassi: Fractal Design Define R4 Svart (2013-08-12)
Nätaggregat: Corsair TX750W (inköp mellan 2011-2013, kommer inte riktigt ihåg...)

Nypris: ca 8500, kvitto finns på allt utom nätaggregatet, men tvivlar på att någon garanti gäller.

Dator kommer nyformaterad med Windows 10, OBS utan aktiveringsnyckel. Perfekt som instegsdator till den yngre, där en uppgradering av grafikkort och klockning av processorn kan vara till nytta när de nyare spelen börjar gå för slött!

Tänker mig ca 1800kr, eller bud om det är flera spekulanter. Datorn hämtas i Stockholm (Bromma), inga delar kommer skickas eller säljas separat. Betalning sker via Swish.

Mvh,
Markus

Läs hela annonsen här

Av noyce

Knappt nedsatt men skulle ändå köpa till mitt nya Ghost bygge.
MSI Z390I MPG GAMING EDGE AC - 1899 kr
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - 1399 kr
Intel Core i5 9600K 3.7 GHz 9MB - 3090 kr
Totalt 6388 kr från Inet.

Slog även till på en Acer 27" LED XF270HU skärm lite spontant igår från Cdon för 4444 kr (ordinarie pris 5290 kr). Har en halvtaskig 24" 60 Hz skärm från Dell i dagsläget så får ser hur det är att gå upp till 144Hz.

Av noyce

Skulle de inte skicka det omonterat? Den där lådan ser ju rätt stor ut?

Skickades från m.sweclockers.com