Inlägg

Inlägg som _F1GHT3R_ har skrivit i forumet
Av _F1GHT3R_

https://komponentkoll.se/bild/khSfs.png

Då du har 12K budget så hade jag valt 3700x istället men om du funderar på att uppgradera inom kort så funkar 3600 bra.

Av _F1GHT3R_

Vi är 4st som kör på netflix de är supernöjda för de kollar på serier.
Jag däremot är mer för film och tyvärr så är utbudet på film för jävla dåligt.
Så jag streamar för att se de filmer jag vill se för netflix tar in dessa filmer efter 2-3 år och då är de för gamla. De kör mycket på deras egna filmer som inte alls är bra eller påkostade, men visst vissa är det men typ bara 3-4 filmer på ett helt år.

Av _F1GHT3R_
Skrivet av EPil:

Tack igen, känner att jag börjar få koll på de olika grejerna! Som nybörjare kanske man ska vara försiktig att jaga det som är absolut bäst, eftersom man ändå inte förstår sig på det. Jag spelar rätt mycket gitarr och om någon skulle fråga mig vilken gitarr som är "bäst" så är det lite samma sak som med datorer verkar det som - det beror helt på vad du ska använda den till. Men det viktigaste kan i vissa fall vara att sålla bort "skräpet" och sedan stå där med 2-3 bra alternativ, och sen bara ta ett. För om folk som är riktigt insatta sinsemellan bråkar om vad som är bäst, då är nog allting bra. Tusen tack för all din hjälp!

Åh smart, nu råkar jag inte bo i Stockholm tyvärr utan i Malmö, men ser att det finns en del som hjälper till här nere med. Tål att tänkas på!

Angående skillnaden Amd/Intel: är den skillnad du pratar om i spel applicerbar även om man inte överklockar intels cpu:er? För mig står valet i princip mellan i5-9600k/kf och Ryzen 5 3600. De ligger hyfsat nära varandra i pris. Är de likvärdiga, och skulle du säga att intel-valet av dessa två skulle prestera så pass mycket bättre som du skriver? Eller kräver det att jag går upp till i7-9kserien?

https://www.sweclockers.com/test/27954-amd-ryzen-5-3600x-och-...

Av _F1GHT3R_

Ska du spela i 1080p så kör Intel skiljer ganska mycket i fps ca 20fps mer.
Windows köper du på ebay för 50kr och du får en nyckel på din mail.
Montering fixar du själv det är enkelt finns videor osv osv.

Så hade jag kört iallafall för din budget chassi smaksak du bestämmer se till att noctua värstingen får plats.
Gpu du väljer jag hade kört på ett begagnat 1080 el nytt 2060 el liknande.
Annars går det att komma undan billigare med både amd el intel tex 9600K.
Finns tester här på youtube osv osv.

https://komponentkoll.se/bild/SlDmm.png

Av _F1GHT3R_
Skrivet av aMp:

Inte många fuskare alls? Nu vet jag inte om du kör på asiatiska servrar eller amerikanska, men på EU-servrarna har det ökat med fuskare stadigt senaste månaderna tycker jag (FPP då, TPP var länge sedan jag spelade så där kanske det är färre fuskare?).

Det är säkert någon som fuskar i varje game PUBG som du startar med 100 personer. Sedan att många suger trots att de har fusk är en annan femma och du stöter förmodligen inte på personen(erna) i fråga, jag säger inte att det är fuskare kvar i slutet i varje spel. Oftast är det nog bra spelare kvar och några spelare som krupit i gräs 20 minuter för att komma långt. Men fuskare finns det GOTT om, att påstå något annat är totalt vansinne.

Enkelt att rapportera ja, men det kan ta flera dagar innan personen i fråga blir bannad och de har väl hunnit förstöra några 100 games under den tiden.. Trots att en hel squad reportar. Väl bannade köper de nytt (ofta hackat skulle jag gissa) konto för någon dollar. Så ja, det är gott om fuskare och det minskar inte, utan snarare tvärtom är den trend jag noterar. Skulle verkligen behövas någon sorts hårdvaru-ban för fuskare. Som det är nu fungerar det inte iaf.

Bannade en för 1 vecka sen han dödade alla 4, siktet pekade på oss utan att han visste var vi var han typ väntade med siktet inställt på oss.
4 rapporteringar, bannad på 5 minuter.
Har spelat PUBG bara eu servrar så klart och har nog inte bannat mer än 20st på 2000 timmar, skickar alltid report om jag tror att någon fuskar.
Vi spelar dagligen 2-3 timmar på kvällarna men upplever inte mycket cheat iallafall.

Av _F1GHT3R_

Hade hoppats på en stor karta 10x10 men men.
Hatar dessa små kartor.
Spelar aldrig sanhok pga att den e för liten.

Av _F1GHT3R_
Skrivet av hakd:

För mycket fuskare, Inte ens "öppna" fusk är bannat. Alltså såna som är gratis och öppet för alla att ladda ner fungerar tyvärr galant fortfarande

Inte många fuskare alls.
Självklart finns det fuskare men de bannas snabbt när man rapporterar dessa.
Och rapporterar systemet är så enkelt.

Av _F1GHT3R_

Innerst inne så vet alla att 9900k är bättre än 3900x i spel iallafall 8 av 10 spel om inte ens mer.
Ska man bygga en speldator och har ekonomi mellan dessa 2 så är intel det självklara valet då AMD är dyrare i inköp och mellanskillnaden kan man lägga på en fin kylarlösning.
Vill man göra annat med datorn som kräver kärnor så ska man ha amd.
9900K kommer att hålla många år med hyperthreading då man inte använder så många kärnor till spel så de har kärnor till godo.
Tills alla dessa kärnor används så har det gått många år och då kommer det att vara dags att byta dator ändå.
Många fanboys visst men sanningen är intel är bättre på spel amd lite sämre på spel men bättre på annat.
VAD PRIORITERAR MAN SJÄLV?

Av _F1GHT3R_
Skrivet av serverfel:

Hur många normala konsumenter behöver en Mercedes när det finns Toyota? Har man pengarna eller intressen så varför inte.

Man får inte glömma att det finns gott om folk i de övre 20% som drar in betydligt mycket mer än resten.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo men en bil använder ju typ alla så du kan inte jämföra dessa 2 sammanhang.
Den cpun är ointressant för typ alla förutom de som behöver den till att tjäna pengar deras jobb alltså.
Du märker ingen skillnad i surf eller spel med denna mot en vanlig cpu.
Men med en mercedes vs en toyota så lär du märka många skillnader,allt från komfort säkerhet fart osv osv det kommer du aldrig att märka på denna cpun.

Av _F1GHT3R_
Skrivet av Ozzed:

Som sagt... Halo-produkt... Tyvärr fungerar folk så att om märke X har bästa produkten inom ett segment så tror man att ALLA deras produkter är bäst. Som ett exempel så har Intel sin 9900KS, som är bäst i spel, men egentligen en stor gäspning jämfört med 9900K. "Jaha", tänker folk, "Intel är bäst i spel", och sedan köper de en 9600K till sin speldator "för att Intel är bäst i spel", trots att AMD har bättre produkter för just spel i samma prisklass som 9600K.

Sen som jag och många andra har påpekat flera gånger redan så är det detta de har att visa upp just nu. Det är för tidigt att visa 4000-serien för desktops, och dessutom har det varit bra mycket snack om just 3990X så det är väl bra att de visar upp den. Ingen har någonsin sagt att CES endast är till för medelmåttiga produkter som den breda massan har råd med/nytta av. Förstår inte din argumentation alls.

Tycker att fokus borde läggas på vanliga konsumenter istället för att försöka lägga ner tid på kärnor.
Utveckla sånt som är intressant för folk och inte cper som inte nån kommer att köpa för de priserna.,

Av _F1GHT3R_

Och vem har pratat om grafikkort i 15000kr klassen?
Och ja hellre det då kanske 10-20% har råd med att köpa det istället för 1% för en cpu som inte någon kommer att köpa.
Visst måste de visa allt de har, men denna cpu är kärnornas krig inget mer inget mindre.
Allt för att hävda sig.
Intel och Amd kan istället fokusera på det som är intressant för oss vanliga konsumenter än att hålla på med kärnornas krig.
Men visst de måste visa sina nya produkter som är ointressanta för typ ja alla.

Av _F1GHT3R_

Tycker att det är tråkigt att de visar upp en produkt för att hävda sina kärnor istället för att visa produkter som vanligt folk har användning av. Som sagt ingen köper en sådan cpu förutom väldigt få som använder den till sitt jobb, de riktar sig till mindre än 1% men de vill hävda deras kärnor så ser jag det som.
Visa gpun och cpun som mer än 50% av folk är intresserade av.

Av _F1GHT3R_

När typ 9 av 10 använder datorn mest för att spela spel och slösurfa så tycker jag att detta är en demonstration av kärnor trådar LÖJLIGT när inga har användning för dessa cpuer.
Webbdesigners osv har nytta av det men de använder det till att tjäna pengar det är deras jobb, Vi vanliga konsumenter vill ha spel cpuer som är billiga med hög prestanda.
Det är ingen som helst skillnad på 10 kärnor vs 200 kärnor i spel.

Av _F1GHT3R_

Bortkastade pengar tycker jag med smarta vitvaror som du nog aldrig kommer att använda dig av, Vem vågar sätta på ugnen när man inte är hemma eller kyl frys varför ska man ändra tempen på den när man aldrig gör det annars.
Det ända som är OK att investera i smarta vitvaror enligt mig är precis som jag Diskmaskin tvättmaskin osv osv och DETTA PGA ATT JAG HAR SOLPANELER och kan sätta igång det under dagen då jag är och jobbar annars inget annat.
Har nyligen byggt nytt kök metod ikeas men valde vitvaror som var billiga och dessutom snygga, inbyggnadsugn inbyggnadsmikro och induktionsspis för 12K.
Sen LGs kyl och frys side by side som fixar IS till mig eftersom jag är själv en storkonsument av kallt kaffe den var det dyraste enskilda saken i mitt kök.

Av _F1GHT3R_

Jag hade byggt såhär iallafall.
Bättre psu 850w
bättre moderkort medbättre VRM
lian li chassi mycket snyggt med 6 extra fläktar
ml360 3 utblås istället för 2.
Visst lite dyrare men mycket bättre om man bygger själv, vet inte vad det hamnar på om inet bygger den.
Sen så ser det för jävligt fint ut med rgb och rgb styrning med det chassit plus att temperaturerna håller sig nere.

https://komponentkoll.se/bild/EaCXz.png

Av _F1GHT3R_

https://komponentkoll.se/bild/RBuzA.png

Detta bygge slår det mesta i både RGB och prestanda.

Av _F1GHT3R_

Tycker att det ser bra ut. Jag byggde min dator för ett tag sedan och la fokus på utseende och det fick bli lian li chassi för jävla snyggt med rgb som lyser konstant i vitt el blått rött eller whatever dock inte regnbågsfärg då det är för barnsligt. Därför valde jag ml360 för jag ville ha rgb längst ner på sidan och högst upp ångrar mig inte 1 sekund. Köpte först en h150i som var trasig men såg direkt att den inte funkade ihop med resten pga att den inte hade rgb så tog en 360 istället. Vilk3n som är bäst av de båda vet jag inte men allt beror på hur snyggt man vill att det ska se ut.båda håller tempen nere riktigt bra har dock inte överklockat men stresstestat med båda och de klarade temp mycket bra i 4.7 ghz på alla kärnor. Har inget behov att överklocka idag men om några år så kanske. Finns byggen här med lian li eller tuben. Men jag tror att din budget spräcks med 2k eller nåt.
För då behöver du 6st 120ll och commander pro. Hade valt det vita psun med vita kablar. 9 fläktar i chassit som flyttar luft mycket bra.
Skickades från m.sweclockers.com

Av _F1GHT3R_
Skrivet av Galadhnen:

@Donnerstal:
Tack för tipset!
Jag gillar nätagget, lägger till den.

@_F1GHT3R_:
Jag lägger till kylaren. Har inte full koll på om det finns ännu bättre alternativ men såvitt jag kan se ser den bra ut.
Borde passa bra i toppen av chassit. Jag håller mig till mitt val av chassi dock, även om ditt alternativ ser bra ut från ett ljudperspektiv framförallt.

@Aeig:
Jag gjorde mer efterforsking om vilka RAM-minnen som skulle vara bäst och läste ett flertal qvl-listor för olika moderkort.
I slutändan landade det i att jag bytte både RAM och moderkort.

Här är min nuvarande lista:
https://komponentkoll.se/bild/gMpIf.png

Så här resonerar jag kring respektive produkt:
CPU: Det kostar mer än det smakar egentligen, men jag är ändå ok med att få lite bättre binning för den kostnaden om det innebär att jag kan ha lägre volt med samma överklockning.
GPU: Valde mellan Strix Gaming och MSI Gaming X Trio. Huvudsakligen tog jag Strix för att jag gillar tryggheten med två BIOS ifall jag får för mig att leka lite... plus att Strix är marginellt kortare, det kanske kan hjälpa med tanke på chassit jag valt.
Chassi: Jag är sugen på något annorlunda. SL600M har en cool, clean look och mha vattenkylning för CPUn bör jag få både top-notch GPU-kylning (2st 200mm-fläktar som blåser rakt upp på GPUn) och ändå rätt bra CPU-kylningen.
Moderkort: Bör inte ha några problem med överklockning, har alla funktioner jag vill ha (jag bryr mig inte om wifi i min stationära dator, eller har jag någon anledning att vilja ha det?) och QVL-listan inkluderar det RAM jag valde nedan.
RAM: Klart billigare än det jag valde innan men nästan identisk prestanda. Spänningen är dessutom 0.05V lägre, så förhoppningsvis kan jag ändå få samma prestanda med lite överklockning.
PSU: Skönt med ett riktigt modernt nätagg, fullt modulärt och bara något dyrare än det jag valde innan.
CPU-kylare: Hade inte tänkt köpa någon extra kylning direkt vid köp men nu sparade jag ju in tillräckligt att jag lika gärna kan klippa till direkt.

Har fortfarande 750kr över... det är egentligen bara moderkort, PSU och CPU-kylaren som jag inte känner mig helt bestämd på. Men om det inte finns någon uppgradering för under en tusenlapp så kanske jag ska lägga till en billig SSD istället?
Vad tror ni?

Dù borde överväga att byta ut moderkortet och välja aorus då det har bättte VRM. Vill du inte ha wifi så ta elite men det skiljer bara nån hundring.

Skickades från m.sweclockers.com

Av _F1GHT3R_
Av _F1GHT3R_