Artiklar

Artiklar skrivna av sparkar_boll
80

Efter nio dagars tystnad: Linus Tech Tips lovar bättring

Linus Media Group har återvänt till internet för att berätta om ändringar i verksamheten som ska höja kvaliteten och öka transparens.

293

Twitter byter namn till X

Uppdatering: Twitters transformering till X har inletts och tjänsten har sagt farväl till fågeln och anammat den nya logotypen.

108

Huawei kräver staten på 5 miljarder kronor efter 5G-portningen

Telekomjätten omsätter varning om stämning till verklighet. Nu krävs Sverige på 5,2 miljarder kronor, ett belopp som kan sticka iväg till 40 miljarder.

89

Stockholm stad ratar Öppna Skolplattformen – "för dyrt"

Stockholm stad backar på sommarens löften om att köpa in Öppna Skolplattformen och menar att priset om en krona per användare är för dyrt.

75

Polisutredning mot Öppna Skolplattformen läggs ned – kan anmäla för förtal

Inget brott har begåtts och förundersökningen mot Öppna Skolplattformen läggs ned. Nu tittar initiativtagarna på att anmäla Stockholms stad för förtal.

116

Skolplattformens API:er lämnas inte ut – finns ingen dokumentation

Kammarrätten avslår Öppna Skolplattformens begäran om att få ut dokumentation eftersom att det är för arbetskrävande att sammanställa.

91

Stockholms stad begär att Öppna Skolplattformen ska radera all källkod

Efter misslyckade försök att hindra tredjepartsapplikationen från att använda Skolplattformens API:er försöker staden nu ta i med hårdhandskarna.

36

Svensk 5G-auktion går av stapeln i oktober – Huawei utesluts inte

Post- och telestyrelsen meddelar att 5G-licenserna delas ut i oktober. Huruvida Huawei ska uteslutas bestäms av svenska myndigheter.

40

Kerbal Space Program 2 lanseras våren 2020

Med Kerbal Space Program fick fysikintresserade rymdskeppskonstruktörer leva ut sina inre fantasier, och under Gamescom avtäcks den efterlängtade uppföljaren.