Inlägg

Inlägg som Jackbob har skrivit i forumet
Av Jackbob
Skrivet av trickysaer:

@KKay: Mjo, bara att kolla på Need for Speed som kör samma motor. Det är ju bajsa-på-mig-snyggt

Hur lägger sig "bajsa-på-mig-snyggt" på en skala 1 - 10?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av JimmieSan:

Denna kommande är definitivt skärmen jag vill ha.
Men priset är för högt för en. Men damn, ge mig
Sen måste man väl ha ett 980ti på det också. Så typ 14k uppgradering :O!

Varför bara ett när man kan ha två?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Datanisse:

Slippa strul är värt mycket!

Absolut! Men jag fattar verkligen inte vad grejen med att alla tycker att freesync strular, det är ju bara att inte köpa skärmen som har 90hz cappet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Grumie:

Ja, kanske kan tolkas så men det var absolut inte så jag menade. Jag menar bara att skärmarna av "sämre kvalitet" smutsar ned FreeSync. (tyvärr)

Och sen hjälper det inte att det är en öppen standard då det endast finns två (stora) aktörer på gpu-fronten. Öppet blev inte öppet alls. Men visst känns det lite som att Nvidia håller på bli hårdvaru-tillverkarnas Apple?

För mig så känns Gsync som den rätta vägen att gå då FreeSync med AMD känns "osäkert" och än så länge icke färdigutvecklad.. men har ändrat åsikt miljontals gånger förut så. Inget står skrivet i stjärnorna.

Intel är ju med på ett GPU hörn också, dom var ju hyfsat med på "freesync båten". Och förmodligen så kommer diskreta grafikkort endast vara entusiast produkter i framtiden. Casuals kommer använda iGPU eller APUs.

Men jag håller med, Nvidia är på god väg till Apple standard. Höga priser och folk betalar gladeligen ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Grumie:

Ja, det är väl skit samma om det är tillverkarnas fel? De smutsar ju ned "brandet" FreeSync likförbannat och AMD har gett dom verktygen till det. Hur kan du inte förstå vad jag menar?

Med Gsync vet man vad man får.. finns inga krusiduller för att "lura" mindre insatta. Den stora massan har NOLL koll på intervaller och sådant tjaffs och kommer, efter att ha köpt en sämre freesync, att tycka att FREESYNC är dåligt.

Jag fattar mycket väl vad du menar. Dock så kan du ju knappast se det som att AMD "gett dom verktygen" att förstöra deras varumärke genom att släppa en produkt i mjukvaruform som gör det den ska. Vad är det för verktyg som AMD ger i det fallet?. Men faktiskt är det också så att AMD måste godkänna skärmen för att få sätta freesync stämpeln på, det är ju ett jävulskt tveksamt beslut att tillåta en skärm som bara fungerar upp till 90hz.

Men du pratar som att detta gäller varenda freesync skärm som finns. Upp till 90 hz gäller EN skärm om inte jag sovit och missat resten. Isåfall ber jag om ursäkt, men vad jag vet så finns det bara en skärm från Acer om jag inte missminner mig som har 90hz grejen.

Absolut så vet man vad man får med G-sync, för 1000-2000 kr mer. Och noll möjlighet att använda det med andra märken. Freesync är öppen standard med DP 1.2a men Nvidia väljer att inte stödja den av någon märklig anledning (tjäna pengar på G-sync modulen?).

Av Jackbob
Skrivet av skog1s:

En väldigt tråkig sak med hårdvara är, att det kommer alltid bättre "runt hörnet"

Så vänta till 2016-2017.....men, då blir det mer värt att vänta till 2018-2019....men, då blir det mer värt att vänta till 2020-2021 etc etc etc etc

Med det tänket, kommer det inte in någon hårdvara alls ju.

Det är alltid värt att vänta, fast inte till ett visst datum, utan till exakt rätt hårdvara

Sen gäller uppgradera uppgradera uppgradera....

Och så håller det på, i all oändlighet

Mitt liv sammanfattat. Vill så gärna uppgradera så jag kan köra 4k på TVn i vardagsrummet. Och 1440p skärm freesync vid skrivbordet. Men så visade de sig AMD inte kör med hdmi 2.0 på nått kort trots att de marknadsför som 4k-kort... Då föll hela den planen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Grumie:

Det jag menade var att freesyncintervallerna sällan ligger på 144hz trotts att skärmen har den hzn.

Ja? Jag har ju redan svarat på varför det är så. Skärmtillverkarn snålar med en billig scaler i skärmen så då klarar inte den inte av att driva freesync upp till 144hz. Detta har ENDAST med SKÄRMTILLVERKARN att göra så AMD har absolut inget att säga till om där.

BenQ har en 144hz skärm med freesync upp till 144hz.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Nautilus011:

För mig låter det som tomma PR ord. Vi har ingen teknik som kan styrka att så verkligen är fallet. sen att marknadsföra något med ord som, OM det kommer, EVENTUELLT, etc är illa enligt mig. Samma som att salja saker med ordet UPPTILL. Upptill 75% rea, säger absolut ingenting, mer än att det just inte är mer än 75% rabatt på något.

Tomma PR ord vettefan men däremot kan vi ju inte bevisa det. Det kan ju dock betyda att när vi väl når 240 Hz skärmar så slipper vi betala en tilläggssumma för utvecklingen att stödja 240 Hz freesync. Om G-sync fortfarande finns kvar så kommer den kräva vidare utveckling som vi kommer få betala för när den lanseras

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av P-son78:

Jag följer flera serier på Netflix i 4K så visst finns det. inte i ÖVERFLÖD men det finns!

Ja det ska väl vara ett fåtal series på Netflix då som finns att se

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Cooling23:

4K är fortfarande helt onödigt på en TV idag.

Inte om man använder den att spela i 4k med. Men annars, ja. Utbudet på 4k är ju obefintligt i helhet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Grumie:

Sen har jag inte varit superaktiv i mitt sökande men om nu tekniken FreeSync tillåter över 144 hz.. varför hittar jag inte en sådan skärm?

Enkelt svar: De existerar inga konsument-skärmar med över 144hz på grund av att vi inte har den tekniken.

Om det nu mot förmodan skulle släppas en skärm imorgon, med 240 hz och en scaler av kvalité så klarar freesync av att driva den optimalt upp till 240 hz.

Av Jackbob
Skrivet av Grumie:

Jag tror många (jag bland dom) har fått en mycket bättre bild av gsync än av freesync. Mycket tack vare freesyncs dumma intervallerr

Freesync har ett intervall som är 9-240 hertz. G-sync har 30-144 om jag inte missminner mig. Anledningen till att vissa skärmar bara har upp till 90 Hz freesync trots högre maximal Hz är pga att skärmtillverkarn snålat med en billig scaler. Inget som AMD kan göra något åt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Aleshi:

Jo, det är samma arkitektur i båda fallen. Fiji är också GCN, beräkningsenheterna har antagligen ändrats mycket lite. Skillnaden mellan Fiji och Hawaii är lite som skillnaden mellan en Phenom II 940 och en Phenom II 1090T, samma kärnor, fler i den senare med stöd för bättre minnen.

Båda är gcn ja. Men Fury sägs få en teoretisk beräkningskraft som är 45% mer än Hawaii (290x), samtidigt som strömförbrukningen endast stiger med 5 watt. Om inte det är en extrem skillnad vad är det då? Knappast jämförbart med bulldozers generationer

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Timelord Sloth:

Vad skrev du på "Län" fältet när man skriver in adressen? Det går inte att skriva någonting längre än 3 bokstäver :/

Hade massa fuffens med det också, men chromeautofill löste det för mig! Den fyllde i automatiskt "Non". Mysko, men det funkade iaf.

Av Jackbob

Jag bokade en direkt! Som jag har väntat på något som tillåter mig att avnjuta fps spel i dugligt skick liggandes i soffan!

Av Jackbob
Skrivet av bboy-basil:

När det gäller luft +vatten kombi, varför kan man bara välja mellan en av dem samtidigt när man får full effekt då man använder båda?

Jag har också funderat på det, varför inte köra med båda vatten och luft? I mina öron låter det alldeles utmärkt

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob

Min Z1C är 4.3" och den är precis lagom. Skulle aldrig någonsin köpa en telefon som är 5.7", kan ju fan lika gärna bära med mig 24" monitorn. Sedan hur den ena kan klassas som "mindre" modell kommer förevigt att vara ett mysterium för mig.

Av Jackbob
Skrivet av Meantek:

"Visste du att det här kortet är helt onödigt för 99% av er?"

"Visste du att nu har du kapaciteten att spela i 4k upplösning?" är ju uppenbarligen det dom menar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob

Tyvärr så är bilden fejk som redan bekräftats från flera techsidor så jag tror ni ska redigera artikeln. Texten "RADEON" kommer från R295x2 och PCI-E hanen från en ett R290X. Men det betyder ju ändå inte att den inte är sådär liten som på bilden, betyder bara att bilden är fake.

Av Jackbob
Skrivet av Ase:

Eftersom det bara är 390 & 390x som är nya så är det svårt att gissa speciellt eftersom hbm minnena är bristvara & ny teknik så gissar på allt från 5k till 10k. men dom andra blir lättare eftersom det bara är rebrandade kort så gissar att 380x blir ett 290x (högre klock & små justeringar men nytt namn )osv.
OBS! allt bara enligt rykten

Det finns ju lika många läckor som pekar på att samtliga 300-kort kommer bli nya. Eller bara att en av dom är rebrand tex.