Inlägg

Inlägg som Jackbob har skrivit i forumet
Av Jackbob
Skrivet av tvelander:

Fortfarande satans skillnad.

Nja, minimal skillnad. Min 1440p på 27" ser nästintill bättre ut än min surface pro 4 på 12,3" och 2000x3000 pixlar. Man sitter ungefär en halvmeter från skärmen och ppi/meter blir alldeles för hög då.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av ClintBeastwood:

Ni som klagar på uppdateringsfrekvensen, har ni missat upplösningen? Tycker ni folk som spelar på 4k på stationärt är B också?

Skillnaden är ju att man sitter på en 30"+ skärm om du kör stationär 4K rigg och då gör ju faktiskt 4K nytta till skillnad från denna som är på 18"...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av Fisken1986:

Skulle varit skoj att ha ett diablo III liknande spel med Cryengine

Frukta ej, ty dina böner är besvarade! I form av "Wolcen: Lords of Mayhem".

Det är JÄTTEEEE early access än så länge på steam men det ser riktigt bra ut! Har inte testat än men ser framemot när det släpps.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jackbob
Skrivet av PalmiNio:

Bara att gå på iPhone 6 och kolla. Där finns samma chip från Samsung 14nm och TSMC 16nm.

TSMC 16nm läcker mindre och drar därmed mindre ström.

Skickades från m.sweclockers.com

Njaa, behöver inte vara så simpelt. Apple kan ha designat chippet i många år runt TSMC tillverkning och sedan försökt applicera samma tillverkning på Samsungs 14nm med endast mindre ändringar. Sen så verkade det ju även som att Samsungs version av Apples SoC presterade några % bättre. Poängen är att det verkligen inte går att jämföra 14nm vs 16nm så enkelt.

Av Jackbob
Skrivet av dealerovski:

Godståg kanske?`

Ja, när jag började göra den där listan så insåg jag rätt fort att jag kommer aldrig sluta skriva saker om jag inte avrundar det hela på en någorlunda rimlig nivå...

Av Jackbob
Skrivet av Devil May Cry:

Vad är Samsung inte med i på marknaden? Jag är inte ens sarkastisk.

Få se nu, dom sysslar inte med försäkringar, dom gör inte vitvaror, säkerhet är inte deras område, kläder gör dom inte heller, matbranschen är dom inte i, dom är inte inblandade i politiken, nyhetsmedia är inte deras grej, inte heller bygger dom fartyg eftersom dom inte är världens näst största fartygstillverkare, fraktskepp, lyftkranar, styrsystem, containrar, konstruktionsbranschen, investeringar, bankärenden, modeindustrin, resor och semester, nöjesparkägare, marknadsföring..............

Meeeen dom har DEFINITIVT INTE SIN EGNA STAD I ALLA FALL!

Eller vänta nu..... Jag kanske blandade ihop det med saker dom har.....

Av Jackbob

Jag har nu gjort affär med en person och får tacka för intresse. Jag skulle dock vilja tipsa alla ni som säljer att @taquiyt är även på jakt efter 290/X.

Mvh

Av Jackbob
Skrivet av reaperishere:

Dessutom verkar Nexus 6P throttla ca 25% under längre perioder av belastning medans 1+3 inte throttlar alls, dock blir 1+3 lite varmare också. Detta enligt testerna på notebookcheck.net.

Ja jag har väldigt svårt att se ett scenario där Nexusen är överlägsen på något sätt över OnePlus 3 förutom i skärmstorlek. För såvitt jag kunde se så har 1+3 bättre kamera också.

Av Jackbob
Skrivet av Thumbii:

Dock räcker det inte med en tusenlapp för att göra det steget då i5 vs i7, nypris, går på 1100kr, och jag lär knappast få nypris för min processor Dessutom var det MAX en tusenlapp, beloppet är inte satt i sten än.. Men ni anser att om det handlar om 1000kr så är det inte värt det?

Poängen är att det är en extremt liten fördel med att mer eller mindre gå tillbaka i generation allt för att få nytta av lite hyperthreading som blir offrad för typ 5% IPC och du går även tillbaka till DDR3. Skulle man sälja en 6600k får man kanske 60% av nypris och får då lägga ca 1600 kr till för att få en 6700k. Vilket är mer värt det IMO. Men om allt du gör är att spela så är det ju ovärt det hur man vrider och vänder.

Av Jackbob
Skrivet av Lexius:

Snapdragon 810 V2.1 överhettas inte det är fixat du tänker nog på snapdragon 810 V1 . På tal om råkraft kommer 810 Octa core va snabbare än 820 med vulkan .

Visste inte att det skulle vara fixat men det kanske stämmer. Men att den kommer vara snabbare än 820 med vulkan stämmer inte, titta själv på de olika score i alla CPU benchmarks som är multitrådade. Och även om vulkan är väldigt multitrådat så kommer det inte vara lika bra multitrådat som ett benchmark ändå. Att det är 8a kärnor spelar ingen roll, ARM arkitekturer kör överlag alltid med BIG-little kärnor, dvs 2st starka kärnor sen resten bara små kärnor som knappt klarar nåt.

Geekbench multicore:
OnePlus 3: 5520
Nexus 6P: 4530

Geekbench singlecore:
OnePlus 3: 2383
Nexus 6P: 1362

Och sen om du nämner vulkan så antar jag att GPU delen är också en stor del? Då är ju Adreno 430 ingenting jämfört med Adreno 530.

http://i.imgur.com/HOqTBsS.png

Det kanske låter som jag försöker att få dig att inte köpa Nexusen men jag försöker helt enkelt bara att få rätsida på vad som rätt. Och det finns helt enkelt inget sätt som SD810 vinner över SD820.

Av Jackbob
Skrivet av qquality:

Varför vill du göra det? Lägg tusenlappen på att uppgradera till 6700k istället tycker jag.

Håller med, bättre att sälja i5an och isåfall köpa en 6700k om man nu har ett omänskligt sug efter en i7a istället.

Av Jackbob
Skrivet av Lexius:

Har tagit en titt verkar som en bra lur men kameran va inget att hänga på granen trots att den har en sony 16 megapixel kamera. Kina mobiler lovar mycket på papper men presterar sämre i real life tester . Kollat på Xiomi mi 5 pro blir nog nexus 6p imorn

Ja nu när jag tittat lite på tester så verkar det som att kameran på OnePlus 3 är snäppet vassare men kamera är inte jätte super viktigt för mig. Det står lite mellan Mi 5 och OnePlus 3 för mig, men 5.5" känns lite väl stort i mina ögon och därför är Nexus 6P inte riktigt i mina tankar heller. Xiaomi har då istället mycket högre batteritid fast samma batteristorlek, Mi 5 fick 94h och OnePlus 61h i GSMarenas test. Batteritid väger mycket i mina ögon så det lutar åt Mi 5 för mig, plus att jag vill testa något nytt och spännande märke haha. Annars hade jag nog hoppat på OnePlus tåget.

Tänk nu också på att det är en Snapdragon 810 i Nexusen! Känd för att överhetta och är allmänt mycket långsammare än SD820, ibland bara hälften så snabb! Tänkte eftersom du pratade om att råkraft är en stor del i ditt köp.

Av Jackbob
Skrivet av Lexius:

oj snapdragon 820? Det ändrade allt är van vid mediatek cpuer i kina mobiler . Ska definitivt ta en titt tack för tipset +1like för att du rätta mig ^^

Jag har för mig att dom alltid brukar släppa första waven endast i Kina med mediatek SoCs, senare när dom släpper den i fler länder brukar dom istället stoppa in en qualcomm. Som nya Redmi Pro har Helio X25 men förväntas även den att få en Snapdragon när den släpps i fler länder.

Xiaomi Mi 5 finns även på Aliexpress för en väldigt billig peng! http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi-5-Android-6...

Av Jackbob

@Lexius: Det är en snapdragon 820 i den. Dvs den snabbaste cpun på marknaden. Att det är OS buggar eller inte vågar jag inte uttala mig om.

Av Jackbob

Xiaomi Mi 5 kan vara ett alternativ för dig också. Jag sitter själv i tankarna på ny telefon i samma prisklass och för mig är även den ett extremt stabilt alternativ.

Av Jackbob
Skrivet av Bakgrund:

Vad är det den inte klarar av? Behöver du verkligen mer ram (den du har nu tar slut)? Vill du ha bättre prestanda i spel?

Processorn är fortfarande kompetent nog till spel, särskilt om du överklockar den ordentligt.

Jag fattade det mer som att det var en fråga, som i "behöver jag mer RAM?" ungefär.

Av Jackbob

16gb RAM räcker hur långt som helst, och i spel finns det absolut noll anledning att gå upp till 32gb än så länge. Hade rekomenderat mer RAM om du bara suttit på 8gb.

Av Jackbob

Inget problem alls, du kan köra mer eller mindre vilket grafikkort som helst och det skulle inte flaskas av processorn. Annars är det ju bara lägga en blygsam överklock på strax över 4ghz så är det ju fullständigt ko-lugnt.

Av Jackbob

@mikael1988 @thomson

Jag bestämmer mig på måndag ett par dagar innan jag åker till Norrköping. Dock så går eventuella 290X före i prioritet och jag har PM på ett 290X nuvarande.

Av Jackbob
Skrivet av WetWilly:

Jag har ett 290x med Accelero Xtreme IV.

Kan släppa det för 1200 så står jag för frakten.

Noterar! Jag skriver här i tråden när helgen är slut, jag har fått ett par erbjudande på PM också.