Inlägg

Inlägg som mirrenator har skrivit i forumet
Av mirrenator
Skrivet av LemonIllusion:

Jag ska försöka komma med lite utförligare förklaring av det så fort jag kommer in i mitt egna modem. Har glömt hur man gjorde och försöker dessutom göra det under ubuntu.

Årets kämparinsats går ju till dig i alla fall! Fantastiskt att du tar dig tiden att hjälpa så här utförligt! Jag följer tråden och försöker lära mig så mycket jag kan. Keep it up!

Av mirrenator
Skrivet av thadizzy:

Det kommer inte lösa hans problem nej. Vad som är möjligt beror till stor del på om video-downstream trafiken är TCP eller UDP baserad. Är den TCP baserad hjälpe det om QoS algoritmen kan kasta lite paket för att få TCP algoritmen att "backoff" och inte vara lika aggresiv. Det är dock inte möjligt för UDP trafik då sändar-applikationen ej får någon feedback, den kommer ösa på allt vad den orkar.

Detta är anledningen att QoS på Internet inte fungerar då du inte kan kontrollera trafiken som skickas till dig.

Att du inte bidrar med en egen lösning istället då?

Av mirrenator
Skrivet av Hieronymus Bosch:

Det beror lite grann på hur avancerad produktmodell (vilka grejor kan kombineras?) och prissättning (kostar en hylla lika mycket i ett smalt skåp som i ett brett?) ni hade tänkt er.

Jag hade nog valt att basera lösningen på en befintlig webshoplösning som osCommerce eller Magento. Till osCommerce finns en bunt gratistillägg som gör "product configuration" ungefär som jag antar att du vill ha det.

Av t.ex. hyllorna finns endast en hylla som passar i samtliga skåp. Sen finns det lite tillbehör som endast går in i de större osv. Finns även det minsta som inte är anpassbart mer än färgen på utsidan.

Av mirrenator
Av mirrenator

"Bygg ditt eget skåp" Dreamweaver

Hej!

På mitt företag håller vi på med ett projekt som vi ska kalla "Bygg ditt eget skåp". Vi är inom vapen- & säkerhetsbranschen och vi har under åren levererat mer än 250.000 skåp. Nu tänkte vi dock modernisera oss ytterligare och därför vill vi lansera en funktion som heter just "Bygg ditt eget skåp". Problemet är bara att vi inte är riktigt kunniga nog för att kunna koda en sån här sak, därför vänder jag mig till er. Finns det kanske redan en existerande tjänst man kan köpa?

Vad vi vill göra: Du ska kunna välja ett skåp baserat på hur många vapen du vill kunna rymma i. Alternativt välja efter vikt/mått. När du sedan har skåpet på en bild framför dig ska du få alternativ som att: välja färg på skåpet, välja inredning och tillbehör och då hela tiden få se hur slutprodukten kommer att bli med de val du gjort.

Gjorde en supersnabb paintversion på vad jag tänkte mig;

http://i.imgur.com/zI4Fgcp.jpg

Kanske är det dock lättare med en drop-down lista istället? Kom gärna med förslag vad ni skulle känna er bekvämast med och hur vi ska kunna lösa detta projekt!

Mvh,

Av mirrenator

Är det så att ni söker ett lag som skulle kunna representera er inom CS:GO? Har ca 7 års erfarenhet av CS och är 18 år. Spelat på "högre" nivåerna de senaste tre åren. Skulle kanske kunna dra ihop ett gäng och testspela för er. Om MM rank är av betydelse så ligger jag kring Global/Supreme.

Mvh!

Av mirrenator
Skrivet av mrqaffe:

De blir i html, sedan får du bläddra mellan sidorna som vilka webbsidor som helst, själv föredrar jag nog normala webbsidor eller att ladda hem pdfer och läsa dem i en lokal läsare, inbäddade läsare av olika typer är mest jobbigt om det är mer än ett fåtal sidor.

Det är endast 20 sidor. Det är också en produktkatalog så det är bra om man kan få se det på ett sånt sätt.

Av mirrenator
Skrivet av mrqaffe:

Kan du inte utnyttja orignaldokumentet som pdffilen gjordes ifrån, det brukar ju gå att exportera det som html i stället.

Ska undersöka detta. Vi har fått filerna från det reklambolag vi arbetar med och därför tror jag att vi endast fått en PDF-fil men jag ska kika närmare på detta. Blir det isåfall i "katalog format"? Som att man kan bläddra osv.

Av mirrenator

Ingen som besitter någon bra lösning på problemet?

Av mirrenator

Skapa en online katalog utav en existerande PDF?

Hej!

Jag sommarjobbar åt min fars företag, just nu jobbar jag med den som är IT-ansvarig och vi håller då på att uppdatera hemsidan.

Det vi har problem med just nu är att vi har lanserat en ny katalog som vi har i PDF-format. Vi vill lägga upp den på vår hemsida så man ska kunna läsa den via _ALLA_ möjliga telefoner, PC's, ipads och macs osv. Det vi vill ha är en simpel "bläddringsfunktion" så att man gärna ska kunna "dra" i sidorna. Vi jobbar i Dw och jag tror att det är HTML baserat. (Är inte så haj på kodning). Vi vill gärna ha det gratis om det är möjligt. Just nu har vi tjänsten hos issuu.com men då får vi massa reklam vilket ser oproffsigt ut.

Det vi har testat är:
* Exportera som SWF i InDesign = Flash och då får vissa iPads/iPhones problem
* eMagStudio = En converter som fungerade skitbra men sen visade det sig att den endast funkade i 2 min innan man behövde refresha hemsidan
* issuu.com's gratisfunktion.

Nu vänder jag mig till er som jag vet besitter en enorm kunskap. Är det möjligt att få fram detta på något sätt? Vi vill gärna också att våra "handla" knappar i PDF'en ska vara klickbara och dirigera läsaren till vår webshop.

TL;DR:
Eftersöker en funktion som gör att alla användare oavsett vilken komponent man använder ska kunna läsa vår katalog utan att behöva ladda ner flash och slippa all reklam.

Eftersöker även en chatt-funktion till hemsidan, är det någon som skulle veta något bra skulle det uppskattas!

Tack på förhand!

Av mirrenator
Skrivet av versions:

om så önskas kan du lägga till en processorkylare för att få ner ljudnivån. dock ska den inte låta alltför fruktansvärt med en s-processor.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6540366/2014-03-01http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6540366-00.png

Okej! Tack för all din hjälp!

Av mirrenator
Skrivet av versions:

bra kundvagn tycker jag. det fattas en processorkylare. kommer din kompis överklocka? finns pengar att spara där annars. vill också tillägga att den fria frakten tyvärr inte gäller vid montering, så den totala kostnaden för monteringen blir 1000kr.

Nej det kommer han inte. Vad borde jag byta ut då? Jaha okej. Tack för hinten!
Min vän är inte datorkunnig alls, han vill att det ska vara plug and play.

Av mirrenator
Skrivet av versions:

aha, förlåt, missuppfattade helt.

kanske en sshd är intressant? inte lika bra som ssd+hdd men ändå en bra kompromiss.

Inga bekymmer. Skulle du kunna länka vad du tänker? Budgeten kan stiga strax under 9k om tvunget. Har ett nytt förslag;

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6539930/epy

Vad säger du om det?

Av mirrenator
Skrivet av versions:

varför är det lite minne? om man inte vet med sig att man behöver 16 är det osannlikt att man faktiskt behöver det.

Tänkte mer på SSD:n. Vill ha mer hårddisksutrymme.

Av mirrenator

Ingen mer som har något förslag? Känns som lite väl lite minne i datorn som jesusbarnet länkade. Hur är det moderkortet f.ö?

Av mirrenator

Speldator 7000-8000kr

Hej Sweclockers!

Behöver nu er hjälp med ett speldatorbygge. Kompisen är i nöd och vill beställa ikväll. Vet att ni alltid levererar därför vänder jag mig hit!

Det som behövs;
*Den _SKALL_ vara ihopbyggd när den kommer fram då min kompis inte klarar detta på egen hand.
*Behöver ha medföljande OS.
Den ska klara CS:GO på låga inställningar och få 300fps.
Gärna ha en SSD men inget tvång.

En dator för så mycket som möjligt för pengarna!

Tack på förhand!

Av mirrenator

Ny speldator 5000-6000kr

Hej där ute!

Jag är på jakt efter en speldator åt min goda vän och klankompis i CS:GO. Han har en väldigt, väldigt slö dator och är i grovt behov av en ny.

Det han vill ha är en dator som kan fungera hyffsat snabbt, lira CS:GO på bra fps (Vi spelar med lägsta settings) men hög upplösning. Han har en Windows 8 skiva hemma så OS behövs ej.

TL;DR:

Speldator till CS:GO, OS behövs ej. Den skall vara ihop plockad. FPS och fungera snabbt. Budget 5-6k.

Tack på förhand, Sweclockers!