Inlägg

Inlägg som mirrenator har skrivit i forumet
Av mirrenator

Gamingmöss, tangentbord & musmatta [Zowie, Steelseries, Razer, Xtrfy]

Hej!

Säljer av lite gamingtillbehör som bara ligger. Bättre att de kommer till användning hos någon annan.

Bild 1
Fr. vänster
- Razer DeathAdder Elite (200kr)
- Steelseries Rival 300 (150kr)
- Steelseries Rival 310 (200kr)
- Glorious Model D (200kr)
- Zowie EC1-A * SÅLD! *
- Zowie FK1+ (200kr)

Bild 2
Tangentbord: Xtrfy XG1-R LED (350kr)

Bild 3
Musmatta: QcK Heavy XXL (100kr)
Mått: 900x300x4mm

Allt kan skickas. Annars finns det på Hönö utanför Göteborg.

Läs hela annonsen här

Av mirrenator
Skrivet av [SmR]BMF:

När det gäller B650/B650E är det ju en skillnad i pris och specifikation, B650E har pci 5.0 protokoll på pci-e 16 porten medans B650 bara har 4.0. Frågan är ju om du tror att du i framtiden någonsin kommer att stoppa i ett grafikkort som uttnyttjar pci 5.0 protokollet. Tycker du det låter som ett akademiskt resonemang tror jag att du blir helnöjd med ett standard B650 moderkort fast vem vet, kanske du stoppar i ett brutalt grafokkort någon gång i framtiden. Du kan kolla in Hardware Unboxed genomgång ab B650 moderkort och se om där är något du tycker verkar ok och kostar ungefär vad du är sugen på att betala

Länk till hardware unboxed genomgång:

https://youtu.be/ZtHOOyWYiic?si=uL1anNxD4aV5-N1c

Glhf!

Verkligen ett supertack! Ska djupdyka mer i detta. Troooor inte det blir några monsterkort för mig i framtiden, haha! Men man ska ju aldrig säga aldrig!

Av mirrenator

Tusen tack för bra svar! Ja, det går ju att konfigurera lite. Vilket mobo hade ni kört på istället? Är inte nödvändigt med Wifi!

Av mirrenator

Uppgradering av dator - CS2

Hejhej!

Skulle vilja ha lite tips på vilka delar man ska välja för att uppgradera datorn inför CS2. Hade tänkt uppgradera mobo, cpu, ram och cpu kylare men har superdålig koll på vad som gäller för delar idag. Spelar enbart CS2, har inga krav på hårddiskar etc då jag redan har detta.

Setup idag:

GPU - RTX 2060
SSD - Samsung 860 EVO 1 TB + 850 EVO 250 GB
CPU - i5-6600K @ 4,10 GHz
RAM - 16 GB (3200 MHz)
PSU - Corsair CX650M

Kikat lite på detta paket: https://www.komplett.se/product/1222289. Är det något att ha?

Har tänkt lägga omkring 6-7 tusen och i efterhand uppgradera GPU:n.

Tacksam för era svar

Av mirrenator

Grafikkort + RAM är sålt till TimMy2003.

Tangentbord + Mus finns kvar.

Av mirrenator

EVGA GTX 970 4gb, 8GB RAM 2133MHz DDR4

Hej!

Efter att ha uppgraderat min dator så säljer jag av lite delar som blev över.

Säljer b.la. ett EVGA GTX 970 som jag köpte i början på 2017. Fungerat klockrent för mig och aldrig strulat eller varit överklockat. Läs mer om kortet hos Inet

Uttag:
1st DisplayPort
1st HDMI
2st DVI

Pris: 850kr

Har också 2 RAM-stickor som blev över, 8GB RAM DDR4, 2133MHz. Läs mer hos Komplett

Pris: 250kr

Vid intresse så finns också ett XTRFY XG1-R LED tangentbord samt en Razer Deathadder Elite mus att köpa!

Prylarna finns i Torslanda utanför Göteborg men kan gärna skickas, vid snabb affär bjuder jag på frakten.

OBS! Kan även tänka mig byta mot CS:GO skins, annars är det swishbetalning som gäller.

Mvh!

Läs hela annonsen här

Av mirrenator

Uppgradering av dator - GTX970, i5 6600K

Hej!

Har börjat märka av att datorn inte helt och hållet hänger med längre i de spel jag kör. Så lite smått börjat snegla på att uppgradera och hade inte tänkt uppgradera allt direkt utan köra lite "bit för bit". Därför vänder jag mig till er för att få reda på vart jag bör börja i detta projekt. Har fått lite småproblem med grafikkortet som kraschar spel och blir green screen, så tror att det kan behöva bytas ut ganska snart - men vad skulle vara en vettig uppgradering?

Spel jag kör:
CS:GO
COD Modern Warfare
LoL

Min dator idag:
Chassi: Phanteks P400S Tempered Glass White
CPU: Intel i5 6600K @ 4,1GHz
CPU-kylare: be quiet! Pure Rock
RAM: 8gb @2133MHz
Moderkort: MSI Z170-A PRO
SSD/HDD: Samsung 850 SSD 250GB, Seagate 300GB HDD
GPU: Nvidia GeForce GTX 970 (EVGA)
PSU: Corsair CX650M

Vart rekommenderar ni att man börjar uppgradera och ev. vilka delar? Som tidigare nämnt så är GPU:n lite så där, men vad är en "värd uppgradering"? Skulle ett 2060 göra en stor skillnad?

Tar gärna emot tips och tankar från er.

Väl mött!

Av mirrenator
Skrivet av panpo98:

Åskan kan nå datorn villa alla kablar som går från väggen till datorn. Troligen har den nått datorn via nätverkskabeln och sabbat moderkortet.

Testa också att koppla ur, alla USB, tangentbord, mus, kringutrustning, lösa kablar, alla diskar, DVD, chassi fläktar mm. Såna grejer/kablar och porten de kopplat till är kända för att bla blockera starten så datorn verka död. Vissa behövde också nollställa bios (CMOS) efteråt för att få igång datorn.

Jag hoppas du också testade minnesplatserna genom att flytta runt 1 minne i taget till alla platser och sen testade nästa minnen på samma sätt. Det har hänt att moderkortet klarat sig men tex nått minne eller nåt gott sönder.

Tack för ditt svar!

Yes, unpluggade alla USB/DVI sladdar m.m. Det första jag gjorde då det varit problematiskt förut!
Även testat att byta plats på ram m.m.

Men jag tycker ju att moderkortet borde kunna ge någon lyssignal eller liknande även om andra saker är paj. Får nog bara testa med nytt moderkort, känns som det bara kan vara det som strular..

Tack för svar ändå!

Skickades från m.sweclockers.com

Av mirrenator

Datorn startar inte längre!

Hej!

Kom hem den 26/12 och upptäckte att min dator inte längre går att starta. Öppnade upp den och kollade inuti och inte ett livstecken, vanligtvis lyser alltid en diod på moderkort/PSU men icke. Tänkte att mitt Corsair CX600 gett upp, så köpte hem ett Corsair CX650M, kopplade in och det är precis lika dött. Inte en enda lampa lyser. Det sägs att det var åska m.m. i mitt område på julafton, om det har med datorn att göra vet jag ej.

Jag har testat:

1. Byta PSU (Ingen skillnad)
2. Blåsa rent på damm (Ingen skillnad)
3. Byta eluttag & sladd (ingen skillnad)
4. Ta ut RAM & Grafikkort och försöka starta (ingen skillnad)
5. Kollat så att alla kablar sitter ordentligt (De gjorde de)
6. Tagit loss frontpanelen och kollat PWR-knappen så att ingen sladd strular

Vad återstår att göra nu? Är det köpa nytt moderkort som gäller?

Kan någon i så fall tipsa om ett moderkort som fungerar med de komponenter jag har idag. Köper på Inet Sisjön imorgon i så fall.

Min spec:

OS: Win 10 Home
Chassi: Antec Three Hundred
PSU: Corsair CX650M (sprillans nytt)
GPU: EVGA GEFORCE GTX970
Processor: Intel i5 2500K
Hårddisk: HD500GB
RAM: 8gb Corsair
Moderkort: MK Gigabyte GA-PH67A-UD3 (https://www.inet.se/produkt/1902007/gigabyte-ga-ph67a-ud3-rev...)

Oerhört tacksam för all hjälp jag kan få.

Mvh

Av mirrenator

Har tjoffat i senaste firmware-updaten nu i alla fall. Får hoppas på det bästa!

F.ö. Om jag skulle brygga en Smart tsm med min TP-Link router, skulle jag då kunna få snabbare internetuppkoppling?

Upp 16/Ner 1.5 (Betalar för 30mb)

Av mirrenator
Skrivet av trollhattan:

Eftersom du har slängt telia smarten har du inget att brygga, så du kan glömma bort det igen.
(Hade du haft kvar den så hade du bara behövt ringa telia så hade dom gjort det på distans, inget merarbete för dig alltså....)

Jaha okej! Borde jag kontakta dem ang. en ny smart? Och eventuellt brygga den isåfall?

Av mirrenator
Skrivet av sneakyPeate:

Har du kollat om det finns någon firmware-uppdatering? Jag hade ett liknande problem med min Asus "Black Knight" som löstes med firmware update.

Testar senaste firmare-updaten nu!

Av mirrenator
Skrivet av giplet:

Du ger lite motstridiga uppgifter. I originalposten skriver du att enheterna startar om sig, vilket skulle kunna bero på att de inte får ström. Sedan skriver du att de bara tappar internet. Vilket är det nu? Det är väl inte helt ovanligt att billiga routers kan fastna i vinkelvolten om modemet inte får upp uppkopplingen inom en viss tid efter att routern startat. Så ditt problem är kanske helt enkelt att modemet är trasigt och att routern blir förvirrad.

Det finns nackdelar med att brygga. En av dem är att man inte kan ha IPTV-boxarna på sitt vanliga nät längre utan måste koppla dem till port 1-3. I ditt fall har du också blivit av med både IPTV och IP-telefoni om du har sådan, för att skaffa nytt modem plus router är ett ännu mera effektivt sätt att slå ut Telias tjänster än att brygga.

Telia Smart har sina sidor, men rent generellt fungerar den bra om man har ett ex som fungerar till att börja med. En av nackdelarna skall vara klent trådlöst, men jag undrar om ett TP-Link för 499kr är särskilt mycket bättre. Bland annat så brukar billiga routers ha problem när det är många trådlösa enheter uppe. Dessutom kan jag säga att jag själv bor i en stor villa med fiber från Telia. Smarten står i ena änden av huset, men jag har ändå täckning och helt ok fart (normalt ca 40Mbit/s) överallt.

För övrigt får man väl bara låna Smarten, så har du slängt den väntar dig nog roliga samtal med Telia om du sedan vill säga upp ditt avtal.

Till sist vill jag bara fråga vad du vill med din post. Du ber om hjälp med har väldigt lite tålamod med de råd du får. Vill man få rätt på sina grejer brukar det vara en bra start att ha ett öppet sinne, för det är helt uppenbart något du inte tänkt på, annars hade du ju inte behövt fråga.

Ja det blev lite knasigt! Menade att allt utom "Power" släcks. Blev nog lite lurt med förklaringen av min väns problem också. Det är han som har IPTV och diverse, jag har endast internet.

Angående det trådlösa så upplever jag en klar förbättring gentemot Telia Smart. Istället fick jag ju då restart problemet.. Skulle ju väldigt gärna vilja ha fiber men när man inte är äldst i huset så blir det svårt att driva igenom ett sådant förslag.. Tyvärr.

Yes det stämmer, man lånar den! Vilket vi inte visste fören vi kastat apparaten. Skulle bli en kostnad på 700kr eller liknande, inte hela världen. Jag har ett väldigt öppet sinne, försöker bara hitta den enklaste lösningen till mitt mål! Jag hoppas att brygga inte är den enklaste vägen dit. Annars får man bara bita i det sura äpplet och ge sig på det.

Av mirrenator
Skrivet av madtop:

Tror TS syftade på att förutom sina egna problem så har hen även en polare med problem. Och polarens problem är en på något vis misslyckad bryggning av Smart. Mao två olika problem beskriva i en och samma tråd.

Och jag tror syftet vara att TS på något vis ville bevisa att det är värdelöst att brygga TG7x9.
Hur nu TS drog den slutsatsen...

Absolut inte. Han har ett NETGEAR som han försöker brygga på något vänster. Har suttit hela kvällen och letat ihop om lösningar osv. Allt har bara blivit krångel. Jag har vanligtvis stort tålamod, men finns det en "plug and play" lösning så tar jag den gärna! Är inte haj på "bryggning" för 5 öre och söker därför ett enklare alternativ.

Av mirrenator
Skrivet av mrqaffe:

Du har väl en smart du kan växla till så ser du om det fungerar?
Smarten är väldigt bra som modem och du kan få den bryggad om du inte vill köra den som router.

Skrivet av trollhattan:

Ni gick alltså till en "it-expert" som tyckte du skulle byta till ett sunkigt tp-link modem som kostar 149kr och en tp-link router som kostar 499kr....
Det snillet skulle sagt var, behåll Telia modemet > brygga den > köp en vettig router typ Asus n66u

Bra jobbat.

Skrivet av madtop:

Nu blev det lite motsägelsefullt.

Oj, menade inte alla. Alla utom "POWER"

Av mirrenator

Sitter just nu med en kompis som försöker brygga, han har blivit av med på IPTV och har gått från 50 - 100ms i CS:GO till 500ms. Vet inte riktigt om det är vägen jag vill gå. Telia modemet är idag långt borta, troligen i en soptunna i centrala Polen eller liknande.

Av mirrenator
Skrivet av anon76929:

Det låter som om du har problem med din strömförsörjning till modem och router.
Köp ny powersupply som klarar av högre Ampere än vad original är specad för. Funkar inte det så släng och köp nytt bättre vilket oftast innebär dyrare. Allt blir en priofråga prestanda versus ekonomi som så ofta annars. ( Min Golf är inte 10ggr långsammare än grannens Aston Martin db9 men den kostar 10% av priset av den bilen..). Oavsett det så vill jag gärna ha en Aston Martin db9 men idag kan jag inte det. ( Jobbar på det.. )

Strömförsörjning? Modemet dör inte. Utan tappar "internet". Internet slutar fungera men båda apparaterna är fortfarande igång och är aktiva.

Av mirrenator
Skrivet av giplet:

Kontakta Telia och hör dig för om ditt modem. Det låter som att det kan behöva bytas, vilket inte är helt ovanligt med deras Smarta modem.

Hur har du modemet placerat? Ett vanligt fel är att det blir för varmt. Det bör stå ganska luftigt.

Förstår inte hur det ska kunna behöva bytas? Hade deras "smarta" modem innan, men det var skit. WiFi räckte inte mer än 10m och vi bor i en 250kvm's villa. Därför gick vi till en "IT-expert" som rekommenderade denna lösning.

Båda modulerna står på ett öppet skrivbord, helt fritt. Aldrig upplevt att det känns minsta varmt, de båda kan lufta sig.

Av mirrenator
Skrivet av dinneman2:

Syns ju bara när jag rör på gubben ingame.
Gjorde dock en uppladdning på youtube när jag recordat med Fraps, dock ser det sjukt mycket värre ut på min skärm då det flimrar i texturfelen och skit.
https://www.youtube.com/watch?v=8QHBZURxFbk&feature=youtu.be

Printa gärna dina video-options samt advanced. Även i grafikkortet.

Av mirrenator

Router tappar internet och kräver omstart

Hej!

Jag har en uppsättning modem och router av modellerna; TP-Link TD8616 samt TP-Link TL-WDR4300. Det funkar klockrent hastighetsmässigt (Har Telia ADSL 30mbit/s och får ut

http://i.imgur.com/7SzRAf6.png

.)

Nu till mitt problem:

Mina produkter startar ibland om sig helt utan förvarning? Jag tappar bara internet och jag måste då manuellt starta om de båda för att få igång det igen. Vad jag märkt så slocknar alla lampor på modemet och börjar sedan starta om sig självt, tyvärr så går det inte igång till full funktion igen utan kräver ändå en restart. Ibland har jag använt "reset" men det verkar inte heller hjälpa.. Det kan komma allt mellan 3 gånger på en timma eller 1 gång i veckan. Vilket som så är det frustrerande! Jag har även märkt att det ibland händer när vi ansluter nya saker till WiFi. Allt från datorer/mobiler/AppleTV:s. Sen när man väl startat om det så rullar det dock på bra!

Finns det något jag kan göra åt mitt problem? Jag sitter ikopplad med sladd till en stationär dator. Vi har väl ungefär 2 - 3 saker i samtidigt (På Wi-Fi) och det brukar fungera problemfritt.

Tack på förhand!