Inlägg

Inlägg som Voltaire63 har skrivit i forumet
Av Voltaire63

Man betalar inte för elpriset per timme utan utslaget över tex en månad. Så det går inte att stänga av strömförbrukningen när det är extra dyrt för att spara pengar. För att det ska fungera måste man ha så kallat timpris på el, vilket väldigt få har.

Av Voltaire63

Comfyballs verkar vara kraftigt överprissatta för att vara bomullskalsonger. Väldigt dåliga kundomdömen på trustpilot! Låg kvalitet och usel kundservice.

Jag skulle inte handla av dem.

Av Voltaire63

Några knivintresserade kvar på Sweclockers?

Av Voltaire63
Skrivet av radx:

Jag tror jag har ett beroendeproblem. Windows-Skrivbordsyta kan aldrig bli riktigt mättat för mig. 1st 43" 4K, 4st 27" 2K.

https://www.bildtagg.se/file/67ttx8fg53ecpeaggigiifxy

Trots all denna skribordsyta så har jag alltid vid any given moment igång över 150 flikar, spritt över 4st olika chrome-profiler (Jobb, Jobb, Jobb, Privat).

Extremt nice! Är de "små" 16:9? Vad är den stora för modell? Hur fungerar det med en så stor skärm för win? Inte för mycket huvudvridande? Hur kopplar du in så många skärmar till datorn?

Av Voltaire63
Skrivet av mattemaz:

Håller på att jaga en eller flera laddare till div mobiler och plattor.
Är denna nått att ha eller bara billig skit?
https://fyndiq.se/produkt/c4u-r-4-8a-vaggladdare-kontakt-24w-...

Ser bra ut på papperet, men billiga noname-grejor från Fyndiq är inget jag skulle anförtro att ladda mina kära grejor Jag köpte en Otterbox-laddare från Webhallen som kom idag. Känns säkrare. Ska du ha nått som kan ladda många grejor samtidigt finns multiladdare på Kjell eller Clas.

https://www.webhallen.com/se/product/314081-Otterbox-USB-C-Wa...

Av Voltaire63

Väldigt fiffigt dwd! Jag tror också på att sälja in idén till Ikea (mat-/arbetsbordet Koråna) eller nått annat möbelföretag. I alla fall efter att du förfinat konstruktionen. Corona kommer nog inte att försvinna i brådrasket, och många kommer att fortsätta jobba hemifrån även när det är borta. Bristen på arbetsplatser hemma är nog ett stort problem.

Kanske kan tjockleken på bordet minskas genom att bordsskivan kan vara tex natur eller vit och underdelen kan vara svart. Då kommer det att upplevas som smalare. Bordsskivan kanske kan sticka ut en bit till på sidorna?

Hade jag det trångt hemma skulle jag definitivt överväga din lösning. Fast jag skulle börja bygga, efter tre år skulle jag ge upp eftersom det bara var färdigt till hälften och sedan köra grejorna till tippen. Alternativt hade tjejen få ta dit arga snickaren.

Visa oss din nästa version!

Av Voltaire63

Bra säljare

Skrivet av Winter1:

Jag fick mina idag på posten. Nya, ser fina ut. Cat8-kabel är TJOCK!

Bra säljare, rekommenderas till alla Sweclockers!

Av Voltaire63
Skrivet av LemurenSwe:

Din är med 4800U? Vet att 4700U kommer med matt skärm.

Den ska vara 4800U, det var det jag betalade för i alla fall.

Av Voltaire63
Skrivet av LemurenSwe:

Uppenbarligen verkar din vara i plast och med annan skärm, kanske mer som skiljer sig?

Jo, men den ser likadan ut som alla andra.

Av Voltaire63
Skrivet av LemurenSwe:

Wierd, jag såg inte heller några alternativ och det låter som vi fått olika datorer? Har du bild på den?

Har ingen bild just nu, men ser ut precis som på bilderna på Lenovos sida. Vad skulle skilja?

Av Voltaire63
Skrivet av Aphex:

Låter som en ideapad. De har insida i plast och billigare skärm. Har du micro-sd läsare eller fullstor?

Micro-SD-läsare.

Av Voltaire63
Skrivet av MacAllan:

Rykte
Om dom då inte levereras med laddare som standard måste det bli möjligt att få en laddare till gratis, kan ju vara som ett val vid köpet.

Laddare är aldrig gratis. Om de ingår när du köper telefonen så får du betala för den, om än indirekt. Om telefonerna levereras utan laddare blir kostnaden lägre om man redan har en laddare som passar, och de har/kommer alla att ha när alla telefoner och grejor i allmänhet har USB-C.

Om det säljs 1,5 miljader mobiltelefoner om året i världen innebär det att det blir 1,5 miljarder nya mobilladdare på sopberget varje år. Och då tillkommer alla surfplattor, Chromecast och alla andra saker som kommer med laddare. Låt oss köpa laddare separat om vi behöver dem. Det blir billigare i längden och bättre för miljön.

Samma sak med hörlurar. Jag har en hel låda med såna som jag aldrig använt, som kommit med saker jag köpt. De är ofta för dåliga för mig.

Av Voltaire63
Skrivet av Aktsu:

Kan ju flika in att 3.5mm jack är något som får mig att aktivt leta andra alternativ då det bara fastnar smuts i det.

Får man smuts i hålet har det i alla fall tidigare funnits små proppar som man kan sätta dit för att göra telefonen extra vatten-/smutsskyddad. Vet inte om det finns fortfarande, men borde gå att göra själv om inte annat. 3D-skrivare?

Av Voltaire63
Skrivet av LemurenSwe:

Konfiguerade du om den? Min kom med en "glossy" skärm, dvs icke matt. Min har också en alu-body.

Jag tror att det vara fanns ett alternativ, i alla fall som jag såg. Ändrade inget.

Av Voltaire63

Jag har letat efter en bärbar i mer än ett år. Såg denna i tipstråden och beställde en omedelbart från Lenovo. Betalade 7 600 kr inkl rabatter med matt skärm, 16GB/1TB. Enligt Lenovo skulle det ta två veckor innan den ens skickades. De ljög. Den kom på några dagar, hemtransporterad till dörren av ett bud. Gratis

Min är helt i plast, förutom lockets utsida som är i metall. Kanske annat i USA-modellerna? Och skärmen är väl inte så jätteimponerande, men vill man ha en bättre får man nog betala betydligt mer än 11 500 kr.

Jag är extremt nöjd med tanke på pris/prestanda. Bästa datorköpet någonsin. Jag har varit nära att köpa en dator med samma prestanda för 15 000 kr nyligen.

Enda nackdelen är att man får med en 65W laddare, men datorn klarar laddningn med 95 watt så det blir till att köpa en till, men det hade jag gjort i alla fall. Och fingeravtrycksläsare saknas, men det kan jag klara mig utan. Ansiktsigenkänningen fungerar kusligt bra. Efter några minuter somna datorn in om man lämnar den, och startar på en sekund när man kommer tillbaka, automatiskt med ansiktsID! Fiffigt. Den vaknar om man sätter fram foten framför den, men ID-kontrollen fungerar. Kanske kan man få foten att logga in också. Praktiskt när man ligger i soffan.

Av Voltaire63
Skrivet av DragonScania:

Det var en djungel att regga sig för ett par år sedan. Lättare nu?

Jag försökte härom dagen. Höll på en timme innan jag gav upp. Vägrade acceptera mitt telefonnummer, sedan envisades de med att jag måste bo i USA.

Av Voltaire63
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

"God dag!
Vi är ledsna att vi gjorde misstagen för att ställa in fel pris, priset ska vara 709,99, nu kommer förlusten att dras från min lön,
Kan du snälla hjälpa mig att avbryta beställningen?
Vi kan inte annullera beställningen, kan du göra oss en tjänst,
Vi samlar för din vänliga hjälp och support,
Ser fram emot ditt snabba svar!
Med vänliga hälsningar!"

Det där stinker bedrägeri lång väg. Är avsändaren en nigeriansk prins?

Av Voltaire63

Jag har använt mobiltelefon dagligen sedan 1989, och själv köpt Galaxy 1, 3, 5 och Note 9, men blir mer och mer tveksam till Samsung. Priserna börjar bli orimligt höga med tanke på vad man får jämfört med konkurenterna och hur kort livslängden är. 15 000 kr för en toppmodell är helt enkelt inte konkurenskraftigt längre. Och telefoner bör självklart uppdateras i minst 5 år!

Ta bort de idiotiska varningarna om skärmens ljusstyrka och ljudnivån! Vi fattar!

Låt oss göra vad vi vill med "Bixby-knappen", ingen använder Bixby!

Varför är telefonerna hala som en omogen körsbärstomat i olivolja? Ett skal är en nödvändighet.

Bort med ALL bloatware, dvs alla program från Samsung! En länk till en nedladdning räcker. Jag vill själv välja vilka appar jag använder. Och jag vill kunna avinstallera ALLA PROGRAM som inte är absolut nödvändiga!

Bättre batteritid. Minst 25% längre i alla telefoner! Jag måste alltid bära omking på en PowerBank som väger dubbelt så mycket som min Note9! Och jag vill själv kunna byta batteriet!

Ta bort de rundade kanterna på telefonerna, de tillför INGENTING! Det är bara svårare att få skärmskydd att sitta kvar.

Varför är ringsignalerna så dåliga? De är ju omöjliga att höra om inte ringvolymen är på max. Xylofon? Tvärflöjt? Triangel? Lägg in några vanliga telefonringsignaler från de analoga sladdburna! De som låter: RING, RING, RING, RING! Jag vill inte ha Britney Spears senaste hit arrangerad för panflöjt eller vad det nu är ni har nuförtiden.

Och varför finns inte gradvis ökande ringsignalsvolym? Det fanns på mina Sony Ericsson för 15 år sedan. Nu antingen hörs de inte när telefonen ligger i jackan, eller så skrämmer de livet ur mig när jag ligger och sover. Ringsignalen ska börja tyst och svarar men inte så ökar volymen eftersom. Enkelt.

Av Voltaire63
Skrivet av SkyThread:

Produkt: Yoga Slim 7 14 (82A20006MX) 4800U 16GB 1TB
Länk: https://www.lenovo.com/se/sv/laptops/yoga/yoga-slim-series/Yo...
Kategori: Datorer
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5412436
Pris: 8500 kr

Om man anmäler sig till Lenovos nyhetsbrev får man inom några minuter en rabattkod på 10%, fungerade för mig, fick ytterligare 850kr rabatt. (Ej student)

Av Voltaire63

Grejorna är ju återlämnade till butiken av en anledning. Personen som köpte den var inte nöjd. Så jag SD kulle aldrig köpa något som returnerat. Skillnaden mot en ny vara är ju ofta väldigt liten.