Inlägg

Inlägg som Slappy har skrivit i forumet
Av Slappy

Jo, visst tänkte jag pci-e.

Okej, nu vet jag inte vad brygga är? Men vilken fördel har pci-e kort över usbdongel?

Har undersökt lite och hittat exempelvis denna usb:
http://www.inet.se/produkt/5401891/asus-usb-n53-dualband-n600

Är osäker om det är samma men den verkar finnas som pci-e också:
http://www.inet.se/produkt/5402018/asus-pce-n53-dualband-n600

Någon som kan rekomendera dessa eller liknande?

Av Slappy

Trådlöst nätverkskort?

Jag har tröttnat på att ha en internetsladd genom halva lägenheten och har en idè om att börja köra trådlöst. Vi har ju förstås trådlöst hemma. Men min stationära dator har det inte. Vad är bästa lösningen för att fixa trådlöst i en stationär dator, usb eller pci-kort? Vi har 100mbit fiber och jag vill ju ha kvar så mycket hastighet som möjligt. Min budget ligger på upp till 1000:-. Jag har ganska dålig koll på dessa komponenter och behöver tips och råd.
Tack på förhand!

Av Slappy
Skrivet av ozo64:

10.8 är mountain lion inte lion. I vilket fall som helst om du inte känner ngn som äger en mac med 10.6 eller högre så är det nog rätt kört om du vill ha tag i det lagligt. Kanske går att få tag i 10.6 begagnat nånstans.

Skrivet av Bakgrund:

Har sett lion-cd's på mediamarkt om jag inte missminner mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag ringde till Apple och de säljer fortfarande Snow Leopard på skiva för 149:- om man beställer på telefon. Så det var ju bra. Har beställt det nu

Av Slappy

Den ska klara Lion, det är ju en Intelmaskin. Men hur får man tag i Lion? Den går ju inte att köpa fysiskt utan man laddar ju ner den om jag förstått rätt. För att ladda ner den behöver man ha minst Snow Leopard men den hittar jag heller inte i någon affär. Så jag kommer inte vidare, tips?

Av Slappy

Hur uppdatera OSX 10.5 -> 10.8 Lion

Hej, jag har en imac från 2007 som kör OSX Leopard 10.5 och nu vill jag uppgradera till OSX Lion 10.8. Hur går jag smidigast till väga?

Av Slappy

Det låter ju inte så kul. Jag skulle kollat med försäkringsbolaget om du har hemförsäkring/allrisk. Men datorn kanske måste vara trasig för att man ska få ersättning?

Av Slappy
Skrivet av Rouge of Darkness:

I alla tweakguider för SSD står det att man ska flytta swapfilen till en mekanisk disk eller ta bort den helt då den kommer skriva sönder minneskretsen väldigt fort om den används mycket

provade att köra helt utan ett tag med 16gb ram men trots den stora mängden ram lyckades jag köra slut på raminne så la till en på min spel disk med fast storlek på 4gb för att förhindra fragmentering

Hur flyttar man på växlingsfilen till en annan hårddisk och hur gör man den till fast storlek?

Av Slappy

Vad innebär xmbc? Krävs någon speciell hård/mjukvara och är det svårt att göra en? Alla verkar ju ha en sådan
Jag använder min iPad till surf, spel, och lite mailande.
Är det ingen som läser böcker på ipaden, eller tidningar/magasin?

Av Slappy
Skrivet av nanosec:

Jag köpte min Ipad till att ersätta min laptop och jag ångrar inte köpet det minsta, jag surfar med den säkert varje kväll i soffan och sängen, spelar även en del på den, har även med den på jobbet varje dag, inte för att det blir så mycket jobbrelaterat på den men
Använder den även som remote mot min server hemma som fungerar klockers.

Skrivet av BelGustav:

+1 på att använda den som remote. Jag styr min HTPC med den och det funkar kanoners. Både i Windows- och XBMC miljö.

EDIT: Och jag styr även bitcoinriggarna med den

Skrivet av keyser:

Främst som fjärrkontroll till min Sonos-anläggning och till min HTPC (XBMC).
I andra hand som slösurf i soffan och små pusselspel när jag drabbas av tristess.

Jag vill oxå använda min ipad som remote, nu använder jag iphonen. Vad använder ni för app till det?

Av Slappy
Skrivet av UltraLord:

Vansinnigt massa surf, spelar en del spel också, mest FIFA 12.
Har knappt använt en dator på 2 månader.

Trevligt, använder du inbyggda safari då eller surfar du via någon annan app?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slappy
Skrivet av Computerguy:

Evernote, keynote och pages <3

Okej, vad använder du dom programmen till?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slappy

Vad använder du din ipad till?

Ja, vad använder du din ipad till egentligen. Har du tips på bra appar? Jag antar att dom flesta som har en ipad oxå äger en smart telefon. Så när, hur, och var använder du din ipad.
Jag behöver tips

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slappy

Tack för alla svar! Jag fick för mig att det gick att öppna flera program samtidigt i Vista men när jag testade så gick det inte där heller. Jag har oxå läst om bat-filer men det är lite krångligt och man måste väl bestämma ett antal program som ska öppnas genom den. Den egentligen löjliga anledningen till att jag ville öppna flera program samtidigt var att testa hur fort det gick att öppna typ after effects, photoshop och premiere samtidigt nu när jag skaffat en SSD. Och efter som det inte gick att markera dessa program och starta dom med ett tryck så startade jag denna tråd. Jag får nog acceptera att det inte går. Men jag tycker det borde gå. Kanske i Windows 8. Får väl öppna ett i taget så länge!

Av Slappy

Öppna flera program samtidgt?

Hur gör man för att exempelvis öppna ett textdokument och en pdf i windows 7 samtidigt? Jag vill markera båda och trycka enter men det händer ju inget då!

Av Slappy

Jag vågade köpa den! Den krånglade en del innan jag bytte till FW 1.3. Det var frysningar och en BSOD. Men efter flashningen har datorn fungerat bra. Men jag ska inte ropa hej för tidigt. Måste låta det gå några veckor innan jag kan säga att den fungerar men jag har en bra känsla nu

Av Slappy

Najs ska kolla upp dom där grejerna. Jag tänkte även passa på att dela med mig av vad jag gjort hittills. För SSD:s skull har jag stängt av indexeringen och "superfetch" samt stängt av defragmentering. Egentligen var den aldrig aktiv för defragmentering men jag kolla så det var avstängt. Nu undrar jag om lite fina BIOS (UEFI) tips. Datorn blinkar och bloppar en del innan windows börjar laddas. Kan någon tipsa om optimeringar av uppstarten???

Vad är en Lamborginibakgrund?

Vissa har den där snygga klockan samt datumet på skrivbordet, har tyvärr ingen bild att bjuda på där men är det någon som vet vad det är för gadget eller program för det?

Av Slappy

Tips och tricks för att optimera ny dator (Windows 7)

Hej på eder alla!

Nu har jag fått ihop min dator och håller på att finjustera den. Jag använder Windows 7 som jag inte är jättebekant med så jag behöver hjälp med lite av era sköna tips och tricks! Det kan vara allt från finjusteringar i mjukvaran till era favoritprogram eller snygga skrivbordsbilder. Eller det kan även vara tips om hur man får ut det mesta av komponenterna. Ej överklockning dock.

Min dator:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/747360/2011-08-17

Hoppas på massa bra tips!

Av Slappy
Skrivet av Aikfaans:

Hade inte intel också lite fel på sina ssd? 320 serien alltså. Kör på Corsair

Jo, intels diskar har strulat en del oxå men inte lika mycket och allvarligt som nya sandforce diskarna. Men då har sandforce varit relativt snabba på fw uppdateringar å andra sidan. Generellt har det varit väldigt många barnsjukdomar på SSD-diskar. Det lutar dock åt Force GT:n för min del. Det gäller väl bara att hålla tummarna att man får ett skapligt exemplar. Är det någon som testat senaste fw till force gt:n? Funkar den bättre???

Skickades från m.sweclockers.com

Av Slappy

Vågar man köpa Corsair Force GT?

Eller någon annan av sandforce 2200 diskarna. Vågar man hoppas på en fungerande disk eller är det värt att slå till på en Intel 320. Det är ju rätt stor skillnad i prestanda på pappret men kommer man märka någon skillnad i dagliga användandet?

Sen undrar jag en sak till bara för att det ska bli en ännu intressantare tråd. Är det värt 200:- extra att köpa ett 6870 istället för ett 6850 tycker ni?

Av Slappy

Är det någon som har en invite över? Skulle vara kul att testa Google+