Inlägg

Inlägg som BiggieLiten har skrivit i forumet
Av BiggieLiten

Fick hem den idag och tyvärr har jag dåliga nyheter. Den hjälpte inte ett dugg och jag förväntade mig inte det egentligen men värt ett försök iaf.

Och jag ska uppgradera datorn med ny cpu o mobo inom kort och min tanke var att det kanske är mitt moderkort som är känsligt för den typen av störningar eller vad man kan kalla det. Vad tror ni?

Av BiggieLiten

@=)(=: Då är det väl amazon som gäller, eller Ryzen. Men med tanke på att jag mest spelar så är nog Intel bästa valet just nu. Hoppas bara amazon får dom i lager.

Av BiggieLiten

@=)(=: Ja så detta betyder att dom inte får in någon upplåst alls innan början på 2018 då eller får dom in ett par stycken? Kanske beställer en på amazon.de om dom har några.

Av BiggieLiten

@molliz: Ja de är ju i 1080p som den mesta skillnaden visar sig.

Av BiggieLiten

@Gabbis85: Ja de va inget vidare. Blir nog antagligen en 1700x då.

Av BiggieLiten

@Ph4st: Min tanke är den samma men frågan är om man vågar riskera detta. Fast jag kommer nog i såna fall köpa en 1700x då och sen vänta in Zen 2 som förhoppnings vis släpps 2019.

Av BiggieLiten

@molliz: Om jag inte får tag i en 8700k blir de Ryzen för min del, och sen uppgradera till en bättre Ryzen cpu i framtiden med tanke på att AM4 håller ett tag. Enbart gaming här också.

Av BiggieLiten

@Belsebull: AM4 plattformen kommer hålla ett tag så det är smartare att köpa ryzen och sen bara uppgradera processorn. Men då får man ju bara hoppas AMD släpper något vettigt i framtiden.

Av BiggieLiten

@Bernd_P1: De är sant men jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. Känner bara för att uppgradera ordentligt denna gången. Om de blir Ryzen så skaffar jag mig nog en 1700x.

Av BiggieLiten
Skrivet av Icte:

Intressant, vad använde du dig av för kylning? Jag har testat olika kylare med mitt 980X och går riktigt varmt vid 1.4V. NH-U14S med dubbla fläktar var nog den bästa kylaren som jag testade (NH-D14/15 fick inte plats i chassit) men även den klarar knappt av att kyla denna gamla gubben vid 1.4V och prime95 SmallFFT. Visst, vid spel fungerade det helt OK (temperaturerna gick upp till 80-85 grader istället för 93-94) men man vill ju att överklockningen ska hålla sig bra i alla tillstånd, även vid extrema loads

Min rekommendation om du verkligen vill uppgradera just nu är då att skaffa en R5 1600 (6c 12t) som går för väldigt bra priser just nu, ca 2200 kr, och därefter uppgradera till Ryzen på 10nm. Bör bli en fin uppgradering och förmodligen kommer dessa kunna att överklocka högre än 4 GHz. Med Intel är det lite svårare att förutse ifall de kommer att använda samma plattform efter kommande Cannonlake eller ej; Blir det som med Broadwell och Ice Lake lanseras ganska snart efter Cannonlake med arkitekturförbättringar så kommer man förmodligen vara tvungen att byta plattform igen (d.v.s. från t.ex. Z470 moderkort [Cannonlake] till Z570 moderkort [Ice Lake] med "ny" sockel).

Går rätt fort fram just nu med många lanseringar. Kaby Lake lanserades i januari i år och nu 9 månader senare får vi Coffee Lake (typ).

Skrivet av Pepsin:

Kollar man på din signatur är det väl inget akut behov av att uppgradera för endast spelande? Du skulle kunna klocka processorn lite högre och då få ut ännu mer prestanda (Devils Canyon klarar väl 4.6+?), eller varför inte hitta en begagnad 4790K för en billig peng? Fortfarande en mycket bra CPU som inte kräver några andra investeringar (RAM, moderkort).

I början av 2018 kan du kolla på Coffee Lake och Pinnacle Ridge och se om någon av dem är värda att uppgradera till. Annars kommer ju Ryzen 2 följande år som säkert kommer ha ännu större förbättringar.

AM4 kommer hålla flera år framåt, men det hänger också på att moderkortstillverkaren släpper BIOS-uppdateringar. Sedan kommer ju nya standarder inom USB, PCI-E o.s.v. så för att få bästa prestanda och den senaste tekniken år 2019 kanske man ändå vill ha ett nytt moderkort även om det gamla tekniskt sätt fortfarande fungerar.

Skrivet av Bernd_P1:

håller med @icte . om du framöver ändå ska uppgradera är 1600 en bättre satsning. du få ändå 6 kärnor och 12 trådar så du kommer ändå kunna nytta av bra flertråds prestanda eller har massa saker öppen än bara spel. plus 1600 och 1700/1800 ligger i princip jämt vid samma klock.

Min tanke var att uppgradera till Ryzen R7 nu (om jag inte får tag på en 8700k) och sen köpa Matisse när den generationen lanseras. För att jag känner helt ärligt att det inte är värt att köpa en r5 1600.

Av BiggieLiten

@Icte: Ja de glömde jag tillägga. Jag spelar ju för de mesta och då i 1080p. Och eftersom att AMD själva har sagt att AM4 ska hålla något år framåt så va min tanke att köpa Ryzen och sen uppgradera om jag känner att jag behöver de då.

Men man kan aldrig vara säker om dom nya AMD processorerna kommer vara tillräckligt bra för en uppgradering av en 1700x/1800x.

Jaja vi får se om jag får tag i en kaffekokare annars får jag tänka över de här med Ryzen.

Av BiggieLiten

Okej en fråga då. Så om man nu inte får tag på en Coffee lake cpu vid release är det värt att satsa på Ryzen då och senare uppgradera till en av dom kommande AMD processorerna om de behövs? I såna fall så lutar de mot en 1700x eller 1800x. Jag kombinerar cpun med ett 1070.

Av BiggieLiten

@Bernd_P1: Ja de stämmer, men de kliar i fingrarna. Är riktigt sugen på att uppgradera. Får se hur jag gör.

Av BiggieLiten

Då är ju den stora frågan om man ska vänta eller köpa Ryzen. Eller så får man va snabb på att rycka tag i en 8700k om priserna inte är allt för grova.

Av BiggieLiten

@elBenko: De får vi göra. Ja de ska jag göra, förhoppningsvis med bra nyheter.

Av BiggieLiten

beställde en sån här nu https://www.komplett.se/product/866660/datorutrustning/kringu... , den kosta inte mycket så värt ett försök.

Av BiggieLiten

@xmmm: Jag ska höra lite med farsan, han har lite mer koll än jag om hur de är kopplat här i huset.

Av BiggieLiten

@Hieronymus Bosch: Japp får beställa hem en sån och se.

Av BiggieLiten

@Karaff: Grundade inte de på något direkt. Det är bara vad jag tror men man ska aldrig vara säker! Tack för infon.

Av BiggieLiten

@Karaff: Jag tror inte att det är några radiovågor faktiskt.