Inlägg

Inlägg som BiggieLiten har skrivit i forumet
Av BiggieLiten

@Hieronymus Bosch: Så med andra ord kan den funka?

Av BiggieLiten

@elBenko: Tack för hjälpen! Ska testa detta.

Av BiggieLiten

@elBenko: Du tror inte de kan va mitt nätaggregat som krånglar? Konstigt isåfall för jag köpte det förra sommaren.

Av BiggieLiten

@elBenko: Är det något sånt här du syftar på? https://www.komplett.se/product/866660/datorutrustning/kringu...
Och är den något att ha?

Av BiggieLiten

@Andreaz1: Det är samma för mig när jag stänger av taklampan, en skärm slocknar i 1 sekund också.

Av BiggieLiten

@Rouge of Darkness: Vi har en 3 fas ugn så blir svårt då. Men de kanske får bli nytt nätagg eller om det finns något sånt filter, vet du något?

Av BiggieLiten

@Azureye: Vet faktiskt inte, hoppas någon kan svara på de.

Av BiggieLiten

@tJev: Haha ja de har jag inte tänkt på!

Av BiggieLiten

Ni vet ingen lösning?

Av BiggieLiten

Poppande ljud i hörlurar när någon startar/stänger av ugnen.

Det är så att när någon startar eller stänger av ugnen eller något annat som drar mycket ström, så kommer det ett poppande ljud i hörlurarna.

Farsan förklara att detta kan bero på att de blir en strömtopp vilket innebär att när man stänger av ugnen så kommer det för mycket ström till min dator (antar jag). Det kommer även ibland när ugnen är på. Och all ström kommer upp till mitt rum för att proppskåpet är i det. Ska testa att dra en förlängningssladd från ett annat rum och se om det hjälper. Det hände också när en hårtork var på.

Ni har ingen lösning eller idé på vad jag skulle kunna göra för att fixa det? Och framförallt är de skadligt för komponenterna i datorn?
Det kan inte bara vara så att mitt moderkort är känsligt för såna 'störningar'? Vill också veta om ni har råkat ut för detta någon gång och hur ni löste det.

Är väldigt tacksam för hjälp!

Av BiggieLiten

@M89: Tog koden, tackar!

Av BiggieLiten

@Grönahunden: Ja de kan jag göra men jag sitter just nu och funderar på när jag var hos en och LANa så har jag för mig att jag hörde de klickande ljudet också men är inte helt 100. Kan ju lika gärna vara mitt moderkort som inte mår så bra.

Av BiggieLiten

Detta är skumt, när någon har på spisen och fläkten till den så får jag såna klickande ljud kanske 1 gång i minuten och jag läste detta för ett tag sen "Power transitions in other large equipment on the same power line" Läste om Voltage Spike. Kan det vara så att de blir galet i elledningen när spisen och fläkten är på vilket gör att det kommer såna klickande ljud?

Ska uppgradera till Coffee lake och om de inte slutar då tror ni att de kan vara mitt nätagg som spökar då?

Av BiggieLiten

Läste precis att Asrock ägs av Asus och att det är en budget variant av Asus moderkorten, vet inte hur mycket sanning det ligger i detta men av det ni har skrivit så låter Asrock lovande.

Av BiggieLiten

Har inte ens tänkt på att köpa ett Asrock moderkort innan men nu låter det allt mer intressant! Gillar deras design.

Av BiggieLiten

@magma86: Lutar åt Asrock nu faktiskt men dom säljs väl inte på inet eller liknande va? Jag hittar iaf inga Asrock z270 kort där.

Av BiggieLiten

Hur är Asrock moderkorten?

Ska uppgradera till coffee lake nu när de släpps och jag funderar på vilket moderkort jag ska skaffa mig. Såg ju nu när Asrock moderkorten visades upp och dom såg väldigt bra ut men hur ställer sig Asrock mot te.x Asus i moderkortsvärlden? Asus gör ju väldigt bra moderkort och har ett väldigt simpelt bios enligt mig.

Så hur är Asrock, ska man skaffa sig ett eller inte?

Av BiggieLiten

@Dizzö: Japp jag testar med den först!

Av BiggieLiten

@VadSaDu: Kan ju alltid testa. Läste bara att den gick varmt och behövde en kraftig kylare. Vet att cpun klarar 75c men jag lägger hellre lite mer pengar så den håller bra temp.

Av BiggieLiten

@DW75: Ja men det är dumt att chansa, jag funderar ju som sagt på vattenkylning men frågan är vilken man ska satsa på isåfall.