Inlägg

Inlägg som deltascu har skrivit i forumet
Av deltascu

Ok, så vi får nära 5 Gbps över trådlöst, men endast 1 Gbps över trådat? Det börjar ju bli löjligt, 10 Gbps över ethernet borde varit standard sedan länge.

Av deltascu

Konstigt att inte AMD ordnar så att 'gamemode' betyder optimal gaming oavsett CPU. Tex stänger av kärnor för threadripper men inte andra ryzen.

Av deltascu

Mitt första 2400 baud modem 1991 var revolutionerande, med alla möjligheter som öppnades. Det var min port till BBSer och senare internet med WWW 1993. Nu kan man knappt fatta hur man kunde leva utan internet. Inget sweclockers till att börja med

Av deltascu
Skrivet av jOnÄTÄn:

Vet inte om jag köpte den 2011 eller 2010 vet bara att det var innan det blev fuktigt i fabrikerna och jag var nöjd över att jag inte väntat med inköpet

Ja, priserna sjönk väldigt snabbt på den tiden (innan översvämningen), så ett år gjorde stor skillnad i pris. Det tråkiga är att om priserna fortsatt sjunka i samma takt som de gjorde då istället för att stanna upp pga av översvämningen, så hade en 8 TB disk kostat typ 600 kr idag (+ copyswede, kemikalieskatt och kronkurs, vad det nu kan bli för påslag).

Av deltascu
Skrivet av jOnÄTÄn:

Ja det har dom. Nu fur du fler TB/KR än innan översvämningarna 2011. De mest prisvärda ligger i alla fall under 300kr/TB och jag vet när jag köpte en 1TB innan olyckorna var det någonstans runt 6-700kr jag gav och det var billigt.

Jag tror du minns fel, för 2011 köpte jag ett gäng Samsung 2 TB diskar för 600 kr/st till min NAS (de var nere i 546 kr). Se prisjakts prishistorik för EcoGreen F4 HD204UI: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=709038#

273 kr/TB från 2011 är faktiskt fullt jämförbart med dagens priser, även om dagens diskar är större.

Av deltascu
Skrivet av Kevlarheart:

Har du någonsin hållit i en iphone 6/7/8? Dom modellerna klarar man utan problem att skriva, surfa, messa, blala med EN hand. Men du kanske har väldigt små händer? Annars ser ja ej problemet.

Folk tycker olika, så är det bara. Vi behöver inte övertyga varandra om att vi själva tycker "rätt". Det enklaste är om det finns valfrihet i produktutbudet, och just nu är det klart viktat åt större telefoner, vilket jag tycker är synd eftersom jag och många med mig föredrar mindre (om än kompetenta) telefoner.

Och för att svara på din fråga så har jag självklart hållit i större telefoner, jag hade bland annat en Galaxy S6 ett tag men tyckte den var alldeles för stor, och den var ändå bara marginellt större än iphone 6/7/8.

Av deltascu

Jaha, så nu har även Apple gett upp kompakta smartphones. Jag förstår att många gillar stora telefoner, men vi är faktiskt också en hel del som gillar telefoner man kan både hålla och styra med en hand, och som ledigt får plats i byxfickan. Trist, jag får vårda min SE tills de inser sitt misstag och små telefoner blir heta igen.

Edit: När jag tänkter efter, man kanske skulle passa på att köpa en till SE medan de finns att få tag på, de är ju dugliga och fantastiskt prisvärda i jämförelse. Hm...

Av deltascu
Skrivet av MarkSix:

Konspirationsteorier som dessa får mig spyfärdig.

Du kan inte ha det lätt på internet

Av deltascu

Fint, men jag hade gärna sett lite större skärmar med samma prestanda. Och med lite större menar jag inte 65". Varför finns det så få motsvarande gamingskärmar i 35"-50"? Det verkar vara antingen 27" eller 65".

Av deltascu
Skrivet av anon159643:

Intel är dock ett unikt företag som har 2 produktsortiment (Xeon vs consumer) med helt olika priser och de vill ej få de billiga sortimentet konkurrera emot det dyra.

Är det verkligen så unikt? Jag tycker det verkar vara en relativt vanlig differentiering. Några andra exempel: Ryzen vs EPYC... GeForce vs Quadro ... EVO vs PRO ... WD Red vs WD Gold ... du kan säkert hitta fler.

Av deltascu

Det börjar bli löjligt när en mobil uppkoppling har 6 ggr högre bandbredd än det kablade nätverket hemma. Jag vill ha 10 Gbps som kablad standard NU! Inte bara på lyxmoderkort och oskäligt dyra switchar.

Av deltascu
Skrivet av Fantgrenen:

Vet inte riktigt vad du menar med stor telefon, men det folk är ute efter är inte stora telefoner utan stora skärmar och det är ju därför man vill göra kanterna så små som möjligt.

Jag vill kunna navigera telefonen med en hand, det är en bra storlek för mig. Den får också gärna bekvämt få plats i fickan. Iphone SE sitter perfekt i handen för mig. Naturligtvis får de gärna göra skärmen större och kanterna mindre, om telefonen i sig inte blir större. Jag förstår att många vill att telefonen mer eller mindre ska fungera som en liten surfplatta ('tablet'), men det passar inte mig som hellre har två olika apparater isf.

Skrivet av Fantgrenen:

I övrigt så är IPhone X väldigt liten i storleken.

Det är just det, nu anses iphone X vara liten, men jag tycker den är för stor. Och jag är inte ensam, jag känner många som gärna vill ha mindre men kompetenta telefoner men som inte hittar bra alterrnativ.

Skrivet av Fantgrenen:

Mindre än så vet jag inte ens om det borde kallas för en smartphone.

Jag tycker tvärtom om, större än iphone X och den borde kallas 'mini-surfplatta' Men det spelar förstås ingen roll vad de kallas.

Poängen är att folk har olika smak och behov, så därför är det bra med variation även i utbudet. Det är bra att det finns stora telefoner för de som gillar det, men det vore ännu bättre om det också fanns bra, små telefoner för de som föredrar det. Och för att återkomma till trådens ämne så hade jag gärna sett att Apple fortsatt tillgodose oss som gillar små telefoner genom att uppdatera den nu över två år gamla iphone SE.

Av deltascu

Hoppades på en uppdaterad SE istället för dessa jättetelefoner. Jag förstår att många tycker det är jättebra med stora telefoner, men varför kan det inte finnas lite bättre utbud på mindre telefoner också, för oss andra? Så få kan vi inte vara.

Av deltascu
Skrivet av Bakgrund:

Priserna på SSD-enheter kan man ju se att de har sjunkit sakta men säkert om man kollar in prishistoriken för några modeller på Prisjakt, men för RAM-minnen har det sett i princip likadant ut sedan årsskiftet, ibland till och med stigit lite.

Skrivet av hg:

Verkar ju dock inte påverka DRAM =/

Skrivet av aines:

Roligt, men det hade varot roligare om det samma hände med RAM minnen

De kanske inte varit lika framgångsrika med kartellbildandet på NAND-flash som med RAM?

Av deltascu
Skrivet av Json_81:

Riktigt imponerande att en så gammal CPU ändå är med i matchen.

Jag tror ordet du söker är deprimerande

Av deltascu
Skrivet av Khezan:

Custom mahogany deskbuild @dh summer 2017

Äsch, jag som trodde det var årets dh.

Av deltascu

Topp! Då är det bara för nvidia att ta sig in på CPU-marknaden så är triangeldramat komplett.

Av deltascu

Jag håller med Noctua-ingenjören, jag har inte heller hittat någon riktigt bra mindre bordsfläkt. Inuti datorlådan får fläktarna gärna fortsatt vara brun-beiga, men för denna som ju kommer synas ser jag helst ett annat färgtema. Kanske helvitt, om det inte anses för extremt av Noctua.

Av deltascu
Skrivet av Chris_Kadaver:

Hur man än vänder och vrider på det, så är det inge kul att sätta ihop datorpaket där ram modulerna kostar lika mycket som processorn.

Vilken tur om intel 28/56 CPU lanseras då, för det lär nog bli svårt att motivera mängden RAM för samma pris som den processorn kommer kosta.

Av deltascu

USB-C

Skrivet av mrwu:

Ser ingen mening med detta.

Visst har USB-C kanske ingen betydelse för funktionen, men jag föredrar ändå om fler går över till USB-C så att man tex kan återanvända kablarna enklare. Helst skulle jag se alla nya USB anslutningar bli av typ USB-C oavsett användningsområde (särskilt som jag har en nyare MBP...). Smolket i USB-C bägaren är tyvärr mängden olika och otydliga kabelkvaliteer USB-C dras med.