Inlägg

Inlägg som deltascu har skrivit i forumet
Av deltascu

Ja, krökta skärmar är ju absolut mer intressant än krökta TV-apparater, även om man bara har en enstaka skärm. Detta just för att man sitter mycket närmare en skärm än en TV, så att skärmen täcker ett större synfält, men dessutom sitter man ju oftast ensam framför skärmen och kan därmed enkelt sätta sig i fokus. En TV vill ibland fler se samtidigt, och då blir det bara sämre med krökt skärmyta för de som sitter utanför fokus, som ju är mitt framför TVn.

För stora skärmar ser jag gärna att de inte bara blir cylindriskt krökta, utan även sfäriskt krökta, dvs att de kröks åt båda håll (både höger/vänster och upp/ned). Målet är att det ska vara ungefär samma avstånd från ögonen till alla punkter på skärmytan, och då blir en sfärisk yta en fördel om man vill täcka in ett stort synfält.

Många multi-skärm-användare simulerar redan en krökt stor skärm genom att vinkla skärmarna så att de inte är placerade på en rät linje utan var och en vinkelrätt mot siktlinjen, så att skärmarna tillsammans approximerar en krökt yta.

Av deltascu

Det verkar vara plats för 8 DIMMar DDR4! Intressant, jag trodde Haswell-E skulle begränsas till 4 st DDR4 DIMMar. Det känns som man kommer kunna klämma in rejält med RAM, kanske 8x32GB = 256GB eller rentav 8x64GB = 512GB om DDR4-DIMMarna växer sig stora. Om man nu skulle behöva.

Av deltascu
Skrivet av Cybertsen:

(du verkar helt utesluta möjligheten att detta är en kontrollerad nedstängning av skaparen till TC - om något oortodox/kontroversiell i så fall)

Nej... ok, låt mig vara tydlig: Nej, jag vet inte om nycklarna är komprometterade. Men, spelar det någon roll? Det finns inget "facit", som anonym källa är det själva nycklarna som ska säkerhetställa äktheten. Men hur vet vi att de inte är komprometterade? Och om vi inte vet så förloras själva poängen med dem.

Och frågan kvarstår: kan licensen för en anonymt publicerad kod vara effektiv? Vem ska se till att den efterlevs? Kan man bli anonymt stämd för licensbrott?

Av deltascu
Skrivet av Cybertsen:

Och du vet alltså att (krypto)nyckeln/certifikatet är "komprometterad" och att det inte var skaparen/skaparna själva som gjort detta?

Nej... poängen är, spelar det någon roll? Kan vi någonsin vara "säkra"? Min fråga kvarstår.

Av deltascu

TC har ju tydligen lite speciella licensvillkor, men om utvecklarna nu är så anonyma och hemliga, och därtill "spårlöst försvunna", så kanske det ändå inte är så riskabelt att medvetet bryta mot licensvillkoren och vidareutveckla koden under annat flagg. Jag menar, hur kan en anonym källa med komprometterade nycklar säkerhetsställa att licensen efterlevs?

Av deltascu
Skrivet av Cenorida:

Snyggt, men är det bara jag som tycker om Noctua nuvarande färger?

Skrivet av TT00bbee:

Bara jag som gillar nocutas bruna fläktar?

Uppenbarligen inte...

Av deltascu

21:9

Skrivet av Tempel:

Tänk en 30" böjd amoled 21:9 skärm, gillar 21:9 format men för desktop/spel så skulle jag vilja ha den böjd.

Jag gillar hur du tänker. Såklart att man vill ha datorskärmen böjd om den är tillräckligt stor och man sitter nära. Lite som när man har fler skärmar, inte ställer man upp dem på en rak linje utan vinklar dem inåt.

Önskeskärm: 50" 21:9 sfäriskt konkav med krökningsradie ~ 1m, 7980x3420 pixlar, 10bit OLED 120 Hz, ny displayportstandard eller fler ingångar, förstås.... skulle lätt lägga 30 kkr på en sån Kanske inom 10 år med lite tur?

Vad det gäller aspektkvoten... så föredrar jag lite olika beroende på skärmstorlek. När man väl nått en minsta höjdstorlek är det bättre att växa på bredden. Typ:

skärm <24": 4:3
skärm 24"-30": 16:10
skärm 27"-32": 16:9
skärm 32"-50": 21:9
skärm >50": näh..