Inlägg

Inlägg som calle77 har skrivit i forumet
Av calle77

Finns ju Chenbro RM91250 om man behöver mycket diskplatser.

http://www.chenbro.eu/assets/2009/02/19/product1575702794.jpg

Av calle77

Jag jobbar som server tekniker och packar ofta upp saker från div leverantörer och har sett en hel del av det som beskrivis här. Problemet är ju ibland att sakerna packas var för sig redan på fabriken och åker sedan ut till något lager hos en distributör och när man sedan beställer så skicker de ju så klart prylarna som de packades på fabriken. Man får ju med massa skräp med varje server som man bara slänger, cd skivor med drivrutiner, power kablar för andra länder , skruvar m.m

Av calle77

Jag har bara bra erfarenheter från HP laptops men jag har bara kört de lite dyrare modellerna.

Av calle77

Jag hoppas att övergången kan komma igång snart, det brukar ju ta tid med det mesta. Annars kommer antagligen ISPerna att börja NATa kunderna och det vore en tråkig utveckling.

Av calle77

Sture bibliotek i Östermalmstorgs t-banestation, har du testat det?

Av calle77

Här kommer ett sent svar. Setup > Internet > Manuall internet connection setup. Klicka ur bocken ur "Enable Advanced DNS Service"

Av calle77

Påminner om de problem jag har med min nya samsung disk. Jag köpte en HM641JI för ett par dagar sedan som jag har satt in i en lite äldre laptop. Det går bra i början men sedan dippar I/O hastigheten helt plötsligt. Jag har sett i kernel loggen att jag får "link har reset" när det dippar. Problemet kommer och går, har testat att ställa ner till 1.5Gpbs med ESTool eftersom jag ändå har en äldre kontroller men det är samma problem fortfarande.

Av calle77

Du måste ju inte köra den i RAM du kan ju i vmware köra disken som non-persistent. Då sparas inget permanent. Efter reboot är din VM likadan som innan. Antar att denna funktion även finns i vmware player.

Av calle77

Kiva

Lite OT kanske men jag har börjat låna ut pengar till folk i lite fattigare länder för att hjälpa dem starta företag. När de betalat tillbaka pengarna kan man ta tillbaka dem eller låna ut dem till någon ny. På så sätt kan samma peng göra nytta för många och man hjälper dem och deras land att komma på fötter. Inte bara hjälp för stunden. Siten heter http://www.kiva.org . Alla de som vill låna finns där med bild och en liten text om vad de ska ha pengarna till. 98% av lånen betalas tillbaka.... Läs mer på siten eller sök på kiva på youtube så finns lite filmer som förklarar hur det funkar.... www.kiva.org som sagt

Av calle77

Köpa roomba robot damsugare

Funderar på att köpa en irobot roomba robot damsugare eftersom jag tröttnat på att damsuga lägenheten. Är det någon som testat den och har något possitivt/negativt att säga? 560 modellen verkar bäst fast något dyr.

http://www.webhallen.com/prod.php?id=82594

Av calle77

Om du har Intel 3945ABG kort i din laptop ska du inte köpa D-Link DIR-655, uppkopplingen försvinner varannan minut ungefär. Det är ett kännt problem, finns en work-around på intel.com men jag har inte fått det att funka.

Av calle77

Jag installerade RedHat enterprise 4 på en USB sticka och den har varit uppe 24/7 i 6 månader nu utan problem. Men som tidigare sagts bör /var/log vara en ramdisk och det kan även vara bra att ha noatime på övriga filsystem.

Av calle77

Jag har inte testat USB portarna men allt annat har funkat bra för mig med den. Har använt den i 9 månader nu utan problem. Den firmware som var installerad vid leverans hängde sig ett par gånger men efter att jag uppgraderat har den gått i flera månader utan omstart.

Av calle77

Jag har haft 3 st dlink 604or som alla gått i graven efter ett eller ett par år. Exakt samma symtom som din hade jag på den ena, det var inte nätadaptern i mitt fall. Provmätte med en multimeter. Nu för tiden kör jag med netgear och de har inte gått sönder ännu i alla fall.

Av calle77

Om en kommun anväder skattepengar till att bygga ett stadsnät så borde de ju öppna nätet för olika tjänsteleverantörer och bara hålla sig till själva nät delen. Jag tycker inte att man ska använda skattepengar för att starta en kommunal ISP, det finns det andra som är bättre på. Men i de kommuner där vanliga ISPer inte ser någon ekonomi i att bygga ett nät så kan det ju bara bra att kommunen bygger själva nätet, bara de ger fan i att försöka vara ISP.

Av calle77

Jag förstår inte riktigt vitsen med relakks, om AntiPiratbyrån anmäler ett IP till polisen så är ju relakks skyldiga att lämna ut info om kunden antar jag till polisen. Blir ju flera steg när de ska söka rätt på någon fildelare men varför skulle de inte lägga ner det extra arbetet.

Av calle77

Antal processer som en user kan starta kan du begränsa med ulimit.
Vet inget jätte bra sätt att hindra users att starta annat men du skulle ju alltid
kunna slänga in dem in en chrootad miljö som bara innehöll det du ville att de ska kunna köra.

Av calle77

Mysko fil i openbsd /bin/[

Upptäckte precis att jag har en fil i /bin som heter [ på min burk som kör OpenBSD 3.5
Känner någon till vad detta är för något, blev lite nervös när jag såg den. Kan ju vara något script som är så buggigt att det döpt om en annan fil i /bin till [ men vad vet jag. Inget skrivs ut på skärmen när man kör filen, den går bara tillbaka till prompten. Den reagerar inte på --help och strings gav inte så mycket vägledning om vad det kan vara.

-r-xr-xr-x 2 root bin 71308 Apr 20 2005 /bin/[

Någon /bin/] finns ej.

Av calle77

Ville bara säga tack för tipset jag med. Nu har även jag sänkt min kostnad med 100:- i månaden i 6 månader.

Av calle77

Låter bra det där. Var det utan nya bindningstider ?